K. Judit 2015 jún. 19. - 10:39:08
(3421/9141)
Tegnap tartották a "Korea Movie Stars Award" díjátadót, még semmi cikket nem találtam róla, csak JJH oldalán szerepel, hogy õ is meghívott, de mivel nem játszott tavaly koreai mozifilmben, gondolom csak a ceremónián vesz részt, esetleg megnyit, vagy bezár, vagy átad ...

(Nagyon gyanús, láttam egy cikket Lee Seung-Ki nevével, hogy a díjazottak között van.)

Még ezt a képet sem tudták megmagyarázni a FB-on (pedig friss fotó), szóval talán estefelé lesznek hírek.
Illiona 2015 jún. 18. - 14:00:37
(3420/9141)
igen, most értem haza, még egy utolsó nagy esti sétát tettem itt a belvárosban.
most rendezem már a csomagjaimat.
Reggel 9-kor indulok innen a reptérre, ma már voltam kint megnézni hogy a transzfer pontosan hol áll meg, és lehet e a soförnél fizetni.
Két bõrönd, + a hátizsák, nem lesz egyszerû, de innena szállástól csak 200 m a megálló, a retéren meg egybõl kocsira lehet tenni a bõröndöt. A 2. bõröndért már fizetnem kell, de hiába, ajándékok, meg magamnak is vásároltam, szóval ez van. 12,50-kor száll fel a repülõ, és 5 órakor délután száll le Bécsben. (7 óra idõeltolódás.)
K. Judit 2015 jún. 18. - 10:30:24
(3419/9141)
Utoljára még a Héliosból egy ismeretlen fotó (azt hittem, abban csak lõnek) ...
K. Judit 2015 jún. 18. - 10:22:49
(3418/9141)
Bizony sokszor a frizura teszi az embert.
Egész megfiatalodott :))
K. Judit 2015 jún. 18. - 10:21:25
(3417/9141)
Egy tegnapi filmbemutatón a VIP vendégek között.
A film címe: Barátaim, rossz fiúk (vagy gazemberek?)
(Nagyon lazának néz ki ...)
K. Judit 2015 jún. 18. - 09:54:32
(3416/9141)
Indulsz?
Biztos jól elfáradtál, jó utat :)
Illiona 2015 jún. 18. - 09:50:50
(3415/9141)
Sziasztok!
köszi, mostmár nyugodtam várom a hétfõt!!!
K. Judit 2015 jún. 18. - 09:43:09
(3414/9141)
Hwajung 20:

Hwa Yit az udvari orvos kezeli, felváltva vigyáz rá Hong és JG, a szalmakalapos fiú.
Aztán kihirdették a statáriumot, Lee redõrfõnök szabadkezet kapott, alig várja, hogy elkapják a merénylõket. A palota minden kapuját lezárják, mindenhol katonákat látni.

KisKang jól sejtette, az apja is nyakig sáros. Azt tanácsolja neki, hogy adja fel magát, de egy pofon után magának tesz szemrehányást, hogy már régen meg kellett volna állítania õt. Az apja erre azt felelte, hogy soha nem lett volna képes leállítani õt, hiszen teljesen egyforma a karakterük. Talán ettõl fél maga kisKang is, és ezért megy el Lee-hez, elárulja, hol találja az apját és valószínûleg Gyosant is. Így is lett, azzal a különbséggel, Öreg Kang kapta el Gyosant, majd boldogan jelentette Lee-nek, hogy megvan az áruló. (KisKangnak az anyjával kellett volna szöknie a Mingékhez, de az utolsó pillanatban szándékosan lemaradt a csónakról.)

Gyosan csodálkozik, miért õ az egyedüli vádlott, Lee felvilágosítja, hogy még a vallomására sincs szükség, Kangot a fia már feladta. Közben a király éppen azzal akarja sakkban tartani öreg Kangot, hogy a kezében van GS vallomása. Idegesíti öreg Kang arcátlansága, nyilvánvaló, hogy Gyosannal együtt fõzték ki az összeesküvést, mégis nagy az arca, el is mondja a királynak, hogy van elég pénze és hatalma, a kormánytisztviselõk nagy része a lekötelezettje, a király gyakorlatilag tehet neki egy szívességet. Ekkor lobogtatja meg Hon az állítólagos GS-vallomást, amivel szó szerint megvásárolja Kang lojalitását, és elnyeri a hatalmát is, amivel még a mingeket is mozgatta. Talán még azt is elárulja neki a király, hogy a fia adta fel, bár erre most hirtelen nem emlékszem… de így kellett lennie, ha azt akarta, hogy fájjon. Így Gyosan egyedül viszi el a balhét, magát a kivégzést nem néztem, de elõtte jól láttam Lee arcát. Boldog volt.

A végén a király elárulja Hongnak, hogy tud a hercegnõ iránti érzelmeirõl, õ is felteszi a kérdést, ha a kettõ közül választania kellene, a lojalitást, vagy a szerelmet választaná-e. Hong annyira zavarba jön, hogy végül a király megnyugtatja, a végsõkig meg fogja védeni a húgát, így Hongnak mégsem kell majd választania. Meg is ígérte.
Ám arra nem számított, hogy Kim Gaeshi éppen akkor mérgezteti meg a lányt, pont mielõtt a király - kicsit megkésve - elárulja neki, hogy a hercegnõ, akit annak idején Kim és Lee megöltek, életben van. Szerencsére a lány nem issza meg a mérget, gyanús neki, hogy a királyi doktor hogyan írhatta volna fel azt a fõzetet (hiszen tudja, hogy lány, és nem fiú), ami egy férfi-erõsítõ szer, legalábbis ezt hazudja a Gaeshi által felbérelt orvos. (Kim udvarhölgy még csak arra sem veszi a fáradságot, hogy felkészítse a kiszemelt, korrumpálható gyilkosait.)

Ha most a király nem bünteti meg Gaeshit, akkor eldurvulhat a helyzet, a lány talán azt gondolja, megint a király akarta megöletni. Nehéz lesz meggyõzni az ellenkezõjérõl. (Pedig volt közben egy jelenet: a lámpaernyõs fiú megkérdezte HY-tól, miért segített annak a királynak, aki megölte a testvérét és majdnem õt magát is, azt felelte a lány, nem tudja megmagyarázni, egyszerûen csak érezte, hogy ezt kell tennie….)
K. Judit 2015 jún. 17. - 22:41:38
(3413/9141)
Megvan a 20-as felirata is ...
K. Judit 2015 jún. 17. - 22:35:52
(3412/9141)
A király már pontosan tudja, mi történik a fiatalok között, korábban már a karkötõt elvitték neki, amit Hong akart a lánynak adni. Azt hiszem errõl is a hasonlóságuk jutott eszébe, valaha õ is ugyanilyen suta lehet/lehetett a lányokkal.