K. Judit 2015 jún. 11. - 08:51:19
(3281/9141)
Hongról is (vannak millió képes leporellók a HanCinemán).
K. Judit 2015 jún. 11. - 08:48:31
(3280/9141)
Folyt.:

A király viszont megbízta Lee-t, a védelmi minisztert, hogy kapja el Gyosant (és aki mögötte áll, azaz öreg Kangot).
Öreg Kang szintén megbízta az embereit, hogy kapják el Gyosan-t és Hwa Yi-t (aki sokat tud).

Hwa Yi közben valamikor megköszönte Hongnak, hogy mamának (felségnek) szólította, de azt is elmondja neki, hogy szerette volna, ha Hong számára mindig Hwa Yi maradhatott volna. És sajnálja hogy mostantól ellenségek lettek...
Mindenesetre Hong nem hagyja abba a lány követését, vigyáz rá, így történt, hogy belefutott az elsõ orgyilkosba, lesben állt a lányra várva, sikerült is megsebesítenie a fiút.
(Nem nagyon értettem, hogy aki szemben volt vele, hogyan tudta hátulról leszúrni ... mindegy, kicsire nem adunk :)

Remélem, nem hagytam ki semmi fontosat.
K. Judit 2015 jún. 11. - 08:31:30
(3279/9141)
Látom el vagytok foglalva, megpróbálom röviden összefoglalni a Hwajunt 18-as részét:

Hwa Yi üzletet kötni ment a királyhoz, hiszen rövidesen döntés születik, hogy az anyja bûnös volt-e az összeesküvésben. Ha a király megkíméli az életét, akkor HY segít neki elkapni Gyosan-t, aki a valódi bûnös. Amikor a király felocsúdik, elmondja a lánynak, hogy õ nem akarja az özvegyet kivégeztetni, különben is összehívta az udvart a királyi famíliával együtt, majd õk megszavazzák, mi történjen.
Közben már jönnek a királyért, aki nem akarja, hogy felfedezzék a lányt, ezért elfogadja Hong ajánlatát, hogy majd õ vigyáz rá. Azért elõbb megkérdezi Hongot, hogy bízik-e benne (a királyban), Hong azt feleli igen. Aztán újra fiúruhába bujtatják a lányt, és Hong elkíséri az anyjához.

KisKang kiszökik a háziõrizet alól (öreg Kang érzi, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy Gyosan tervezte, kezdenek csomagolni), összefut Honggal, és elmondja neki a véleményét. Most még nem zavarja, hogy Hong vitte el az anyjához a lányt, de a jövõben õ óhajtja védelmezni, és Hong lássa be, hogy ez így lesz helyes. Rámutat: amíg a királynak szüksége van HY-ra, addig segíti, de eljön majd az idõ, amikor szálka lesz a szemében és megpróbál majd megszabadulni tõle, ahogy a család többi tagjától. (Ez sem hülyeség.)

Közben az udvar és a királyi család tagjai úgy döntenek, az özvegy halált (mérget) érdemel ... A király hagyja, hogy Gyosan és Lee (a király megbízásából) befolyásolja a többieket, aztán feláll és közli, hogy az özvegynek nem fogja elvenni az életét, lefokozza és Jejura számûzi. (Ezt azért nem nagyon értettem, hogy egyrészt miért vita elõtt szavaztak, másrészt miért nem a vizsgálat után született döntés - mindegy.)

Gyosannak leesett az álla, tudja, hogy mostantól figyeltetni fogja a király, meg is szervezi saját védelmét.
K. Judit 2015 jún. 10. - 20:30:22 Előzmény Illiona
(3278/9141)
Megnéztem a Wikipédián is, nincs közös filmjük, és sorozatuk sem.
Szívesen utánanézek, ha gondolod, de adj valami támpontot, hogy kb. mikor játszódik, mirõl szól stb., vannak-e még más ismerõsök ...
(Én egyetlen olyan filmet sem láttam, amiben utcaseprõ szerepelt volna, akár csak rövid idõre.)
K. Judit 2015 jún. 10. - 14:34:47
(3277/9141)
Majd este utánanézek, most mennem kell.
Annyit mindenesetre már most látok, hogy nem nagyon játszottak egy filmben, vagy sorozatban.

http://asianwiki.com/Jeon_Mi-Sun

Biztos JJH?
Illiona 2015 jún. 10. - 13:06:17
(3276/9141)
Köszönöm ezt a tartalmas ismertetõt, ez most nekem jól jött infónak.
Kiskang és Hong beszélgetéseit nagyon kellett volna érteni, és Hwa Yi és Hong párbeszédeit is.
Most legalább képbe kerültem.
Ha hazaérek, elõlrõl kezdem nézni, már megszoktam az arcokat, és a viszonyokat. Gondolom közben halad a magyar fordítás is elõre.

a tvben épp JJH -t nézem, nem ismerem ezt a sorozatát, azt sem tudtam kivenni, uj, vagy ismételik.
Mindenesetre a Maidsból, a Honvédelmi miniszter gonosz felesége itt utcaseprõt alakit, vagy épp erre a sorsra kényszerül jelenleg. Az ázsiawikirõl talán el lehet kezdeni utánanézni. Nem egy nagy sorozat lehet, olyan langyos, de nem is rossz.
K. Judit 2015 jún. 10. - 10:54:48
(3275/9141)
Folyt.:
KisKang elrejti Hwa Yi-t egy gibangban, mintha csak tudná, hogy keresni fogják. Persze a lány kiszökik.

Az õrizetben lévõ özvegy azt hiszi, a király újabb aljas fondorlata miatt tartják fogva. Szemrehányást is tesz neki, hogy volt képes a halott lánya karkötõjével csapdába csalni. Ez fájt a királynak (tele van bûntudattal) de szöget is üt Hon fejébe, nem tart túl sokáig, hogy eljusson a fegyvergyár technikusáig. És akkor elkezdik keresni Hwa Yi-t ...

Hongnak még ennél is nehezebben esik le a tantusz, sõt, igazán le sem esik, segíteni kell neki. Odáig jut el, hogy Hwa Yi valószínûleg a király ellensége (azt gondolja, biztos erre célozgatott neki KisKang), de maga sem tudja miért, elkezdi keresni a lányt, hogy segítsen neki, õ is érzi, hogy bajban van. Amikor véletlenül összefutnak, tulajdonképpen a lány sajnálja meg, õ árulja el neki, hogy ki is õ valójában. Még azt is elmondja,tudja, hogy a fiú meg akarja védeni, már gyerekkorukban is megígérte, de azt is tudja, hogy még nem képes rá... Hong így tudja meg, hogy õ a hercegnõ. De nem várja meg a forgatókönyvíró, hogy magához térjen, nincs idõ. A lány nõi ruhát kér tõle, be akar jutni a királyhoz. Õfelségének is leesik az álla, amikor meglátja a lányt. Az özvegy "bírái" már gyülekeznek.

Hogy szerelmes-e a király az özvegybe, nem nagyon derül ki. Talán csak Kim udvarhölgy viselkedése árulkodik kicsit errõl, majd egyszer kiderül, hogy van-e alapja a féltékenységének, vagy csak szokás szerint a "király ellenségét" látja az özvegyben. Érdekes, ebben az epizódban a jókat is, a rosszakat is az orruknál fogva vezeti Gyosan (öreg Kanggal a háta mögött).

És Gyosan fizeti meg az orgyilkost is, de Hwa Yi véletlenül kihallgatta a beszélgetésüket.
Még az is kiderül, hogy Gyosan bosszúból akarja letaszítani a királyt a trónról, amiatt a bizonyos ezüstlopásos ügy miatt, úgy látszik valakit kivégeztek akkor, aki nem kellett volna. Persze Gyosan mosta kezeit akkor, õ megúszta. Mindenesetre tényleg nem ártana újranézni azt az epizódot, nem értem, a felbujtáson kívül milyen kapcsolata volt Gyosannak a tolvajokkal.
K. Judit 2015 jún. 10. - 09:20:49
(3274/9141)
Hwajung/17
Kis Kang választás elé állítja Hongot, még mielõtt elárulta volna neki, hogy Hwa Yi egyenlõ a hercegnõvel. Megkérdezte tõle, hogy ha elõkerülne a hercegnõ, Hong melyik oldalra állna, a királyéra, vagy a lányéra. És Hong nem válaszolt elég gyorsan, így kisKang a lánynak is elmondja, hogy Hong senki kedvéért nem hagyná el a királyt. Szegény lány nem elég, hogy izgul az anyja miatt (a király másnap a királyi családtól várja, döntsék el, hogy bûnös-e az özvegy királyné a király elleni összeesküvésben), úgy érzi Hong is elhagyta (még mielõtt tudná szerencsétlen fiú, hogy mirõl van szó). KisKang nem örül neki, hogy a lány szeretne Honggal beszélni.

KisKang különben kihallgatta az apja és Gyosan beszélgetését, így õ pontosan tudja, hogy nem az özvegy királyné a "fabrikált" összeesküvés igazi célja, hanem a király.
Lee (Miszeng) is érzi, hogy valami nem gömbölyû, jó orra van hozzá, hogy kiszagolja, csapda volt az egész "összeesküvés" ügy.
Csak azt nem érti, ha nem õ volt (ha nem a király az értelmi szerzõ), akkor ki másnak lehet érdeke bemártani az özvegyet. Jár az agya.
K. Judit 2015 jún. 10. - 00:59:14
(3273/9141)
Az igaz, hogy kisKang jobban kombinál, elõbb észreveszi, hogy Hwa Yi lány és nem fiú, meg azt is, hogy valószínûleg õ Csomjong (vagy valami ilyesmi) hercegnõ álruhában, de Hong mindig mással is el van foglalva, az õ életében a szerelmen kívül más fontos dolgok is helyet kapnak.
KisKangnak viszont van ideje találgatni, de mégis hoppon fog maradni, hiába jobban figyel a lányra. Honggal õk már annyi mindent átéltek, már külön történetük van, és a lány inkább Hongot keresi, ha mondanivalója van, vagy ha bajban van.

Én már láttam a 18-ast is, a király megszavaztatja a minisztereivel, hogy mi legyen a sorsa az özvegynek. Azt hiszem, nem jön be Gyosan számítása, látni az arcán. És a csalódottságát a király is észreveszi. Már pontosan tudja, kivel áll szemben. Villámgyorsan aktivizálnak egy lámpaernyõs bérgyilkost is, szöveg nélkül nem lehet tudni, ki a megbízó (talán Lee) és ki a célpont, lehet Gyosan is, és Hwa Yi is.... Hong megsérül az epizód végén. Van miért izgulni.

Szólj, ha nem találod a filmet, találtam két új helyet is, de az egyiket kimoderálták. Majd más módon küldöm el ...
Tegu 2015 jún. 10. - 00:17:24
(3272/9141)
Hwajung 17
Azért kiváncsi vagyok a feliratra is, jó kis meglepetés a végén Hwayi lányként.
Hongot most mar kezdik kis butának beállitani, aki csak rácsodálkozik a körülötte folyó dolgokra.