Tegu 2015 jún. 06. - 16:04:52
(3241/9141)
Képet lefelejtettem:)
Tegu 2015 jún. 06. - 16:04:25
(3240/9141)
Azért furcsa, hogy Gaeshinek jelent az az õr, akit az özvegy megkér, nyomozza már ki, kinél lehetett a karkötõ.
Ezt valahogy nagyon ügyetlenül csinálta HwaYi anyja.
Tegu 2015 jún. 06. - 16:02:41
(3239/9141)
Szerintem HwaYi és Hong között lesz ellentét, ahogy már van is, csak Hong még nem tud róla:)
Illiona 2015 jún. 06. - 14:22:20
(3238/9141)
Sziasztok!
Ma moziban voltam, (The Shameless) és a film elõtt persze 10 perc reklám, és ezek közül az utolsó egy Hwajungbeli jelenet volt, a Királyi Palota lépcsõjén ült fönn a király , kezében egy tablettel, szemben lent a miniszterek térdeltek, és mindegyikõjük elõtt egy egy laptop.
Pont ugy, olyan ruhában, szituációban, mint ahogy a filmben, Azt hiszem, valamelyik telefontársaságnak volt a reklámja.
Tudom, hogy ez nem nagy hir, de egy kis hangulatos pillanatkép innen.
K. Judit 2015 jún. 06. - 00:36:25 Előzmény Tegu
(3237/9141)
Hwa Yi ugyanazt a mesét nem adhatja elõ, mint amit Gyosannak, hiszen a két fiú tudja már, hogy õ lány. Gyosannak meg azt mondta, hogy annak az udvarhölgynek a bátyja, aki szintén meghalt a dokknál a robbanásban/tûzben, amikor a hercegnõ is, így tudta megszerezni a karkötõt. (Mondjuk ez nem valami pontos mese, mert ha mindketten meghaltak, az udvarhölgy tesója honnan tudhatta volna, hogy a karkötõ a hercegnõé volt????? Hacsak nem ismerték egymást korábbról, mindegy, ez lényegtelen is.)

Ha én lennék a rendezõ, a két fiút már nem verném át, szüksége lesz segítségre, bár azt nem tudom, Hongot hogy fogják - akár kisKanggal együtt - meggyõzni, hogy õ is forduljon a király ellen. Itt biztos lesz majd ellentét a két srác között, Hong fontos diplomáciai feladatokat fog ellátni.

Szerintem a következõ részben Hwa Yi végre össze fog találkozni az anyjával, onnantól kezdve nem egyedül dönt majd a sorsáról.
Tegu 2015 jún. 05. - 18:06:51
(3236/9141)
Hong apja eléggé le van maradva, csak fut az események után.
Furcsa, hogy Gaeshit ilyen könnyen át lehetett verni.
Tegu 2015 jún. 05. - 17:48:54
(3235/9141)
16. rész Hwajung
Jól megkavarta a dolgokat Gyosan.
A király tulajdonképp még mindig szimpatikus célt képvisel, az ország érdekét, s e cél elérése érdekében semmi nem számit nála, a többieknek viszont csak egy célja van: õt megbuktatni, s az ország sorsa nem érdekli õket.
Persze, meg lehet azokat is érteni, akik a Ming-barátságban hittek, honnan tudhatták, hogy a mandzsuk megerõsödnek és majd legyõzik a Mingeket?
Még mindig nem egészen tudom megállapitani, hogy Gyosan a király ellen dolgozik vagy mellette áll, de hajlok most már arra, hogy ellene, nagyon megértette HwaYit, amikor a családot ért veszteségrõl beszélt.

KisKang rájött talán, hogy HwaYi a hercegkisasszony, bár lehet, hogy a következõ részben HwaYi beadja neki is azt a mesét, amit Gyosannak. Kérdés, hogy elhiszi-e.

Gyosan terve az, hogy kiderüljön, az özvegyet csapdába csalták az embereivel együtt és hogy ezt a király tervelte ki, annak érdekében, hogy megszabaduljon tõlük. Kérdés, hogy derüljön ez ki, kiket akar ehhez felhasználni Gyosan?
Illiona 2015 jún. 05. - 13:41:28
(3234/9141)
Sziasztok!
Ma délelõtt hosszú mûsort lehetett ezzel megnézni, egy csomó iskolát bezártak, nyilatkozott egy csomó illetékes.
Az utcákon páran járnak ugyan szájkendõben, de nem többen mint tavaly.
Azt mondják az itt élõk, hogy van némi figyelemelterelés is ezzel kapcsolatban, hogy ne az aktuális politikai problémákkal foglalkozzanak az emberek, ez a járvány egyenlõre nem komoly.

Egyébként bármerre járok, mindig lehet találni ingyenes mosdót, ahol a higiénia mindig tökéletesen magas szintû.
Ez érvényes a vidéki eldugott falucska busztermináljára is!
a legkisebb étkezdében is adnak étkezés elõtt vizes kis törlõkendõt, de nálam is van ilyen mindig.

A másik ezzel kapcsolatban, hogy hiszek a SORSban, az fog történni, ami amugy is benne van a sorsomban.
Bár elõvigyázatosságból mindent megteszek, de bizom, hogy csak jó dolgok történnek.

KÉP: asztrológusok dolgoznak kis sátrakban Puszanban.(sajnos nem tudnak magyarul)
K. Judit 2015 jún. 04. - 19:49:26
(3233/9141)
Szia,
gondoltam, hogy tudsz már róla, de pont amit mondasz, hogy az emberek ugyanazzal a kézzel fogják meg a közlekedési eszközökön a kapaszkodókat, amibe elõtte beletüsszentettek stb., szerintem ahol csak lehet, moss kezet. Erre mondjuk itthon sem árt figyelni, de egy veszélyes járvány mégis csak más.
Az is lehet, hogy az újságírók is hozzátesznek valami kis pluszt .... végül is ez a dolguk :)
Illiona 2015 jún. 04. - 15:45:20
(3232/9141)
Sziasztok!

Köszi, hogy aggódsz, igen, már a barátaim otthonról is irtak, itt semmi nyoma semmilyen pániknak, vagy elõvigyázatosságnak.
Most néztem végig az itteni vagy 50 csatornát, de semmi hir ezzel kapcsolatban.

Azért mindent betartok, amit egyébként is eddig is betartottam, hiszem bármennyire is egy modern digitalizált orszégról van szó, azért ez mégis a Távol-Kelet, nem eszem össze mindenfélét, csak ami frissen van sütve, palackos vizzel mosok még fogat is.
Ami viszont elkerülhetetlen errefelé, hogy itt simán trüsszögnek az itteniek zsebkendõ nélkül, krákognak, köpködnek, és igy bizonyos veszélyek vannak, de eddig semmilyen probléma nem volt, és remélem a hátralevõ 2 hétben sem lesz!

Kép: mai program volt: Hae Dong Yong Gung Templom