Tegu 2015 jún. 06. - 16:04:52
(3241/9141)
Képet lefelejtettem:)
Tegu 2015 jún. 06. - 16:04:25
(3240/9141)
Azért furcsa, hogy Gaeshinek jelent az az õr, akit az özvegy megkér, nyomozza már ki, kinél lehetett a karkötõ.
Ezt valahogy nagyon ügyetlenül csinálta HwaYi anyja.
Tegu 2015 jún. 06. - 16:02:41
(3239/9141)
Szerintem HwaYi és Hong között lesz ellentét, ahogy már van is, csak Hong még nem tud róla:)
Illiona 2015 jún. 06. - 14:22:20
(3238/9141)
Sziasztok!
Ma moziban voltam, (The Shameless) és a film elõtt persze 10 perc reklám, és ezek közül az utolsó egy Hwajungbeli jelenet volt, a Királyi Palota lépcsõjén ült fönn a király , kezében egy tablettel, szemben lent a miniszterek térdeltek, és mindegyikõjük elõtt egy egy laptop.
Pont ugy, olyan ruhában, szituációban, mint ahogy a filmben, Azt hiszem, valamelyik telefontársaságnak volt a reklámja.
Tudom, hogy ez nem nagy hir, de egy kis hangulatos pillanatkép innen.
K. Judit 2015 jún. 06. - 00:36:25 Előzmény Tegu
(3237/9141)
Hwa Yi ugyanazt a mesét nem adhatja elõ, mint amit Gyosannak, hiszen a két fiú tudja már, hogy õ lány. Gyosannak meg azt mondta, hogy annak az udvarhölgynek a bátyja, aki szintén meghalt a dokknál a robbanásban/tûzben, amikor a hercegnõ is, így tudta megszerezni a karkötõt. (Mondjuk ez nem valami pontos mese, mert ha mindketten meghaltak, az udvarhölgy tesója honnan tudhatta volna, hogy a karkötõ a hercegnõé volt????? Hacsak nem ismerték egymást korábbról, mindegy, ez lényegtelen is.)

Ha én lennék a rendezõ, a két fiút már nem verném át, szüksége lesz segítségre, bár azt nem tudom, Hongot hogy fogják - akár kisKanggal együtt - meggyõzni, hogy õ is forduljon a király ellen. Itt biztos lesz majd ellentét a két srác között, Hong fontos diplomáciai feladatokat fog ellátni.

Szerintem a következõ részben Hwa Yi végre össze fog találkozni az anyjával, onnantól kezdve nem egyedül dönt majd a sorsáról.
Tegu 2015 jún. 05. - 18:06:51
(3236/9141)
Hong apja eléggé le van maradva, csak fut az események után.
Furcsa, hogy Gaeshit ilyen könnyen át lehetett verni.
Tegu 2015 jún. 05. - 17:48:54
(3235/9141)
16. rész Hwajung
Jól megkavarta a dolgokat Gyosan.
A király tulajdonképp még mindig szimpatikus célt képvisel, az ország érdekét, s e cél elérése érdekében semmi nem számit nála, a többieknek viszont csak egy célja van: õt megbuktatni, s az ország sorsa nem érdekli õket.
Persze, meg lehet azokat is érteni, akik a Ming-barátságban hittek, honnan tudhatták, hogy a mandzsuk megerõsödnek és majd legyõzik a Mingeket?
Még mindig nem egészen tudom megállapitani, hogy Gyosan a király ellen dolgozik vagy mellette áll, de hajlok most már arra, hogy ellene, nagyon megértette HwaYit, amikor a családot ért veszteségrõl beszélt.

KisKang rájött talán, hogy HwaYi a hercegkisasszony, bár lehet, hogy a következõ részben HwaYi beadja neki is azt a mesét, amit Gyosannak. Kérdés, hogy elhiszi-e.

Gyosan terve az, hogy kiderüljön, az özvegyet csapdába csalták az embereivel együtt és hogy ezt a király tervelte ki, annak érdekében, hogy megszabaduljon tõlük. Kérdés, hogy derüljön ez ki, kiket akar ehhez felhasználni Gyosan?
Illiona 2015 jún. 05. - 13:41:28
(3234/9141)
Sziasztok!
Ma délelõtt hosszú mûsort lehetett ezzel megnézni, egy csomó iskolát bezártak, nyilatkozott egy csomó illetékes.
Az utcákon páran járnak ugyan szájkendõben, de nem többen mint tavaly.
Azt mondják az itt élõk, hogy van némi figyelemelterelés is ezzel kapcsolatban, hogy ne az aktuális politikai problémákkal foglalkozzanak az emberek, ez a járvány egyenlõre nem komoly.

Egyébként bármerre járok, mindig lehet találni ingyenes mosdót, ahol a higiénia mindig tökéletesen magas szintû.
Ez érvényes a vidéki eldugott falucska busztermináljára is!
a legkisebb étkezdében is adnak étkezés elõtt vizes kis törlõkendõt, de nálam is van ilyen mindig.

A másik ezzel kapcsolatban, hogy hiszek a SORSban, az fog történni, ami amugy is benne van a sorsomban.
Bár elõvigyázatosságból mindent megteszek, de bizom, hogy csak jó dolgok történnek.

KÉP: asztrológusok dolgoznak kis sátrakban Puszanban.(sajnos nem tudnak magyarul)
K. Judit 2015 jún. 04. - 19:49:26
(3233/9141)
Szia,
gondoltam, hogy tudsz már róla, de pont amit mondasz, hogy az emberek ugyanazzal a kézzel fogják meg a közlekedési eszközökön a kapaszkodókat, amibe elõtte beletüsszentettek stb., szerintem ahol csak lehet, moss kezet. Erre mondjuk itthon sem árt figyelni, de egy veszélyes járvány mégis csak más.
Az is lehet, hogy az újságírók is hozzátesznek valami kis pluszt .... végül is ez a dolguk :)
Illiona 2015 jún. 04. - 15:45:20
(3232/9141)
Sziasztok!

Köszi, hogy aggódsz, igen, már a barátaim otthonról is irtak, itt semmi nyoma semmilyen pániknak, vagy elõvigyázatosságnak.
Most néztem végig az itteni vagy 50 csatornát, de semmi hir ezzel kapcsolatban.

Azért mindent betartok, amit egyébként is eddig is betartottam, hiszem bármennyire is egy modern digitalizált orszégról van szó, azért ez mégis a Távol-Kelet, nem eszem össze mindenfélét, csak ami frissen van sütve, palackos vizzel mosok még fogat is.
Ami viszont elkerülhetetlen errefelé, hogy itt simán trüsszögnek az itteniek zsebkendõ nélkül, krákognak, köpködnek, és igy bizonyos veszélyek vannak, de eddig semmilyen probléma nem volt, és remélem a hátralevõ 2 hétben sem lesz!

Kép: mai program volt: Hae Dong Yong Gung Templom
K. Judit 2015 jún. 04. - 10:02:44
(3231/9141)
Illiona,

ezt olvasd el, ha benézel:
Pánikba estek a turisták a MERS-járvány miatt - Tömegesen mondják le dél-koreai útjukat a külföldi turisták a MERS-fertõzések felbukkanása miatt; a hatóságok közlése szerint csütörtökre 35-re nõtt a koronavírussal fertõzöttek száma.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150604-del-korea-mers-jarvany-turizmus.html
K. Judit 2015 jún. 04. - 09:17:58
(3230/9141)
Gyosan-ban nem vagyok biztos, nagyon becsapta a lányt, azt hiszem, csak felhasználta az aljas tervéhez. Csapdába csalta az özv. királynét, valószínûleg árulással fogják vádolni, de az egész a király ellen irányult, õ fog belebukni, gondolom.

Viszont KisKang rájött igen. Elõször csak azt szedte ki Gyosan-ból, hogy a karkötõ, amit elveszített a lány, a hercegnõé volt. Összekapcsolta azzal az információval, amit Hongtól tudott meg kamaszkorukban, hogy az õ holttestét nem találták meg, így jött rá. Remélem, elmondják Hongnak is - bár nem túl jó hír neki, eddig csak tetszett kisKangnak a lány, most, hogy tudja valójában ki is õ, õrülten bele fog szeretni. Nagyon komoly ellenfél lesz Hongnak.
K. Judit 2015 jún. 04. - 07:50:43
(3229/9141)
Ezt egy nyári mozikínálatot bemutató koreai mûsorújságból hoztam.
Nem olyan rossz társaság :))
K. Judit 2015 jún. 04. - 07:49:06
(3228/9141)
Így néz ki ma ugyanaz a térség.
K. Judit 2015 jún. 04. - 07:48:33
(3227/9141)
Közben találtam két térképet, valahogy közelebb érezték a Ming Birodalmat, mint a valóságban volt/van.
K. Judit 2015 jún. 04. - 07:46:54
(3226/9141)
Még nem vagyok benne biztos, de kb. csak félig láttam.
A lány azt meséli Gyosannak, hogy az õ oldalukon (a király ellen) áll õ is, mint annak az udvarhölgynek a testvére, aki ugyanakkor halt meg, mint a hercegnõ. Mindenképpen találkozni akar az özvegy királynéval, azért hozta el neki a hercegnõ karkötõjét... Kéri, hogy ezt intézze el Gyosan. Cserében bármit kérhet, hiszen õ már elnyerte a "fegyvergyár" bizalmát.
(Nem hülye a lány...)
Tegu 2015 jún. 04. - 05:58:08
(3225/9141)
Köszi, meglepett, hogy pont ö létezö szemely volt.
Megnéztem a 16- ost , még felirat nélkül. Gyosan és a kisKang már tudják ki a lány, asszem
K. Judit 2015 jún. 04. - 00:23:23
(3224/9141)
Ezt a Heo Gyoon nevet már korábban is láttam (tuti, hogy másik fordító készítette ezt a részt), valójában õt nevezik Gyosannak a sorozatban, pedig ez az az egyik írói álneve volt eredetileg, ugyanis híres író, költõ volt ... csak persze Heo Gyunnál kell keresni néha.... szóval így mindjárt le is leplezõdött a szerepe a drámában.
http://en.wikipedia.org/wiki/Heo_Gyun

Keresgélés közben találtam egy recap-os oldalt is, ha van idõtök olvasgatni (fotók is vannak):

http://www.koreandrama.today/recap/hwajung-splendid-politics-1-to-4/
http://www.koreandrama.today/recap/hwajung-splendid-politics-5-6/
http://www.koreandrama.today/recap/hwajung-splendid-politics-episodes-7-8/
http://www.koreandrama.today/recap/hwajung-episode-9-10/
http://www.koreandrama.today/recap/hwajung-episodes-11-12/

Ami pedig a másik fordítót illeti, így legalább tudjuk, hogy az elõzõ részt nyilvánvalóan automatikusan fordította, nem volt benne szándékosság (her, she, he stb.), talán csak ezt a részt kapta meg, nem is ismeri a történetet :((
K. Judit 2015 jún. 03. - 22:58:49
(3223/9141)
Megvan a 16-os felirata is.
K. Judit 2015 jún. 03. - 19:03:27
(3222/9141)
Jó hír :)
Lehet, hogy még a 16-ost is sikerül elcsípni.
K. Judit 2015 jún. 03. - 19:02:43
(3221/9141)
Igen, talán még a "Válaszolj!" is benne van :)
Tegu 2015 jún. 03. - 16:41:14
(3220/9141)
Most mégis lett idõm, csak késõbb kell elmennem.
:)
NÉzem a 15-öst felirattal.
Tegu 2015 jún. 03. - 16:40:38
(3219/9141)
Dugunya márida
Ki vagy te?
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:44:59
(3218/9141)
Hát akkor nézd majd meg a kettõt együtt.
Most már úgyis minden lényeges dolgot tudsz :))
Remélem, ma estére meglesz a 16-os felirata is.
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:43:40
(3217/9141)
Még lehet, hogy ezt a nõt bitófán fogjuk látni.
Hacsak nem követi a királyt Jejura is ...
Tegu 2015 jún. 03. - 15:39:48
(3216/9141)
Most terveztem megnézni, de sajnos csak este lesz talán idõm rá.
Tegu 2015 jún. 03. - 15:39:14
(3215/9141)
Csak megvan a veszélye, hogy ezek általában aztán a király fejére nõnek, s önállósodva kavarnak.
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:30:51
(3214/9141)
Igen, pontosan.
Tegu 2015 jún. 03. - 15:25:01
(3213/9141)
Akkor ezek a Mingek és a kopaszok voltak a mandzsuk?
Ja és akkor a király a Minkeket várta, akik nem jöttek, mert elõtte az özvegyhez mentek. errõl kapott hirt a király, amikor felpattant és odarohant.
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:23:50
(3212/9141)
Ez egy kialakult szokás lehet, pl. a király vendégei, mondjuk ellenzéki politikusok, nagy hatalmú, gazdag fõnemesek kifogásolhatják, hogy mit keres ott egy udvarhölgy (egy nõ!!!) a tárgyaláson. És az is az értelme, hogy nem a király elõadásában hallja a történteket, ami ugye már eleve túl szubjektív. Jó kis párost alkotnak.
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:16:25
(3211/9141)
Sajnos nagy munka, de néha muszáj tematikusan rendszerezni a linkeket.
Akkor szoktam belekezdeni, amikor törölni akarok.
Így egy részét ki lehet törölni (vannak duplicitások is), más része eleve megszûnt, így csak a maradékot kell megõrizni.

Kicsit off, de épp mostanában határoztam el, hogy nem cserélgetem a téli és a nyári dolgokat, ezzel megspórolok egy csomó idõt, és fõleg fáradságot, másrészt könnyebben megtalálok mindent. Annyira összekeveredtek már az évszakok, hogy kendõt, sálat bármikor hordhatsz, legfeljebb nem a nappali kánikulában. De magaddal vinni egy esti sétára, vagy vízparti, kerti ücsörgésre sosem árt :)
Tegu 2015 jún. 03. - 15:16:10
(3210/9141)
Azt nem értem, miért kell hallgatóznia, a király ugyis elmond neki mindent vagy nem?
Tegu 2015 jún. 03. - 15:14:08
(3209/9141)
Az, jaa most ugrott be az ezüstlopás-jelenet, vissza is kéne nézni, ott milyen szerepet játszott GYosan, kinek az oldalán állt? Akkor legalább el lehetne helyezni, hüséges vagy saját magáért helyezkedik?
A király machiavellista, bár ha jól emlékszem, elég sok király tette uezt, mint Hon, a háttérben egyezkedett, kémkedett az ellenzékre, ha jól emlékszem, YiSanról olvastuk anno ezt.
Egyébként mindkét oldalt meg tudom érteni, nem sokat ért egy emberélet és sokszor a gyõzelem vagy vereség egyuttal tulélést vagy halált is jelentett.
K. Judit 2015 jún. 03. - 15:04:32
(3208/9141)
Ez a Kang egy undorító alak. Most is azon töpreng, hogy idõben ki tudja találni, melyik oldalra áll majd. Kölcsönösen leleplezték egymást ketten: Gyosan Kangot (hogy a Mingek kémje), Lee Gyosan-t (hogy benne volt abban a bizonyos film eleji ezüstlopásban). Jó módszer a kéz kezet mos szellemében...

Ja, a király is beismeri, hogy szánt szándékkal parkoltatja Lee-t most az oldalvonalon kívül, mert majd ha már jól fel lesz dühödve, akkor akarja használni.

Ezek miatt egy percig nem izgulok. Viszont a király elvitte Hongot a mandzsukkal való titkos tárgyalásra, és csak ott a mandzsuk elõtt közölte, hogy célja van a fiúval, diplomáciai ismeretekbe kezdi beavatni (pl. hogy hogyan kell a színfalak mögött ügyködni). Esetleg megkérdezhette volna elõtte Hongot, hogy akar-e politikus lenni.

És most már kis Kang is érzi, hogy eljött az ideje egy valamivel értelmesebb életvitelnek, dolgozni akar. Valójában csak a lányt akarja megvédeni? Vagy talán inkább felügyelni.
Tegu 2015 jún. 03. - 14:52:17
(3207/9141)
Köszi, ügyes vagy, szörnyü, amikor az ember tudja, hogy megvan, csak nem tudja, hol.
Igy találtam meg tegnap az egyik sálamat, amit hiába kerestem idáig, ugy elraktam, most meg már ugye nem kell.
:))
Tegu 2015 jún. 03. - 14:51:00
(3206/9141)
Azt olvastam, talán irtam is, hogy Hon ügyesen lavirozott a mandzsuk és a japánok között, ellentétben az utána következõ Injoval, aki a nemesek bábjaként uralkodott. Ami pedig a nemeseket illeti, itt a kép egy nemesrõl, aki örvendezik azon, hogy a saját országa nem lesz képes puskaport gyártani és az emberek pedig meghalnak a balesetben. Jellemzõ: országrontó. ostoba, hatalom- és pénzéhes banda.
Szégyenletes. Aztán hüppögnek, ha a király abszolut hatalmat akar.
Persze, valljuk be õszintén, az sem komilfo, hogy a király titokban tárgyalgat, senkinek semmit nem mond el, az arany középut lenne az ideális.
K. Judit 2015 jún. 03. - 11:21:56
(3205/9141)
Marhajó. A Ming küldöttek viszont a királlyal való találkozás elõtt az özvegy királynét üdvözölték. Nagy sértés.
Nem nehéz kitalálni, hogy nemsokára kitör majd a háború.
Ráadásul szegény Hongot túl veszélyes feladattal bízta meg a király.
(A tegnapi részben mintha búcsúzkodtak volna a fiatalok ...)
K. Judit 2015 jún. 03. - 10:49:10
(3204/9141)
A félig felnyírt koponyás, copfos küldöttek mandzsu titkos ügynökök (Later Jin). Szóval nem Mingbõl jöttek.
Ezek szerint a király vagy "közvetít közöttük", vagy csak úgy tesz mintha ...
K. Judit 2015 jún. 03. - 09:28:36
(3203/9141)
Hurrá, megvan:

A koreai család (egy blogból): http://blog.daum.net/harkai_daniella/71
K. Judit 2015 jún. 03. - 09:22:07
(3202/9141)
Ugye a király hivatkozott a klf. palotai szokásokra, ahogy Hwa Yi a teát felszolgálta. Meg, hogy ismerõs neki.
A lány mindent tagadott, azt mondta, azért csomagolta be a süteményt, mert piszkos volt a keze ... És mondta, hogy egész nyugodtan nyomoztassa le, meg fogja találni a nyilvántartásban, hogy õ egy halász fia. A király azt mondta, elég lesz neki két hét, lenyomoztatja. És akkor elengedte.

Gaeshi/Kim udvarhölgy meg - ha igaz - teszteli a királyt, hogy nem tûnt-e fel neki valami más is a gyanú mellett, csak annyit mondott, hogy amikor elment a lányért a fegyvergyárba, Hwa Yi meg sem kérdezte tõle, hogy õ kicsoda, csak azt, hogy miért keresi. Arra céloz Kim, hogy ismerte már õt korábbról a lány.

(A fordítással kapcsolatban: állítólag nagyon nehéz megtanulni a koreai nyelvben a megszólításokat és a rokoni szálakat. Errõl egyszer olvastam egy hosszú írást (be is linkeltem, majd megnézem, talán még megvan), szóval annyira bonyolult, hogy pl. két sógornõt meg lehet különböztetni aszerint is, hogy kinek a felesége, plusz a koruk ill. a családban elfoglalt helyük stb. szerint is. Ezért gondolom, hogy aki anyanyelvi fordító, az biztos nem keveri össze pusztán a nemeket.)

Még csak az elsõ 10-20 percet láttam.
Tegu 2015 jún. 03. - 08:10:33
(3200/9141)
Pedig nekem is inkább ez a gyanúm, de nem tudom még, mit mondott HwaYi a királynak, amikor Gaeshi hallgatózott.
K. Judit 2015 jún. 02. - 23:32:18
(3199/9141)
3. majd újra próbálkozik a királynál egy "she"-vel. A király se veszi észre.

(arra nem is merek gondolni, hogy fordítói elírás)
K. Judit 2015 jún. 02. - 23:30:04
(3198/9141)
2. a királynak már "he"-ként emlegeti
K. Judit 2015 jún. 02. - 23:29:18
(3197/9141)
l. azt mondja Kim udvarhölgy, hogy "her" tehát felismerte, hogy lány, és se Hwa Yi, se a másik udvarhölgy nem vette észre
K. Judit 2015 jún. 02. - 23:11:56
(3196/9141)
Ajjaj, kész van a 15-ös epizód felirata ...
K. Judit 2015 jún. 02. - 22:36:16
(3195/9141)
Most hallom, hogy wangja-nak szólítja ezt a pasit öreg Kang, akkor viszont egy herceg.
K. Judit 2015 jún. 02. - 22:32:46
(3194/9141)
Arra az emberre én nem figyeltem föl, ill. azt gondoltam, csak õ jelenti be a királyt.
Lehetséges, hogy valami rokon, végül is elég sok fia volt az elõzõ királynak.
K. Judit 2015 jún. 02. - 22:29:41
(3193/9141)
Ja és lehet, hogy nagyon érdekli õket Hwa Yi igazi identitása. Mert ugye az elõzõ részbõl kiderült, hogy Hong szerzett neki hamis papírokat. És már nemcsak a két fiú érdeklõdik utána, hanem mindenki - végén a királlyal. Talán azzal bízta meg Hong apját Gyosan, hogy nyomoztasson a lány után.
És akkor Hwa Yi-nak több oka is van a menekülésre, az elrejtõzésre, egyrészt a király kíváncsiskodása, másrészt a szemfüles Gyosan éles esze is zavarhatja. Már csak Kim udvarhölgy és Lee hiányzik.
K. Judit 2015 jún. 02. - 22:22:10
(3192/9141)
Még csak az elején tartok, mindenesetre állati kíváncsi vagyok, mivel hozta ki ennyire a sodrából Hwa Yi Gyosant... nem gondoltam volna.
Nagyon okos ez a Gyosan, nem tudom, mit akarhat a lánytól, talán zsarolni akar vele valakit?

Nem tudom, miért látogatta meg a király az özvegy királynét. Egyáltalán hogy mer a szeme elé kerülni, amikor mindenki tudja, hogy megölte a fiát ...

Az, hogy mandzsuk-e most nem tudom, mert a két invázió között volt egy idõszak, amikor a Mingek voltak újra hatalmon, fogalmam sincs, hogy most hol tartunk.
Tegu 2015 jún. 02. - 22:11:57
(3191/9141)
Ez a Gyosan nagyon nyüzsög, a karkötö rajzát elöbb Kim u.hölgynél látta, aztán a KisKang mesélt az elveszett karkötöröl. De hogy miért jelentettek Hwayiröl Hong apjának, az talány, pedig HwaYi ezert kezdett menekülni.
A mérgesgáz attól szabadult fel, mert a ként rakták a faszénre,de ott meglett a tettes, csak a felbujtó nem.
Tegu 2015 jún. 02. - 21:51:40
(3190/9141)
Akkor mandzsuk?
Tegu 2015 jún. 02. - 21:50:43
(3189/9141)
Az özv. királyné. Ez az ember talán vmi herceg, s a király épp akkor érkezik, amikor találkoztak, ugy néz ki, mintha szervezkedne a királyné, pedig ö is meglepödött a látogatón. Talán Seonjo vmelyik fia lehet a pasi vagy rokon?
K. Judit 2015 jún. 02. - 19:57:31
(3188/9141)
Ha a két dolgot kettéválasztjuk, akkor lehet értelme (én se értem), lehet, hogy akkor szervezték a kis meglepetést a lánynak.

Gyosan más miatt kaphatja el, neki elég jó szimata van, tudja, hogy van valami titok körülötte.
És nem tudom, hogy beszéltek-e róla Kim udvarhölggyel, mert õ viszont végig a paraván mögül hallgatózott, amikor a király megfenyegette Hwa Yi-t.
K. Judit 2015 jún. 02. - 19:41:36
(3187/9141)
A frizurájuk alapján inkább kínaiak.
K. Judit 2015 jún. 02. - 19:40:52
(3186/9141)
Nem tudom. Ha a nõ, aki háttal áll, Kim udvarhölgy, akkor lehet, hogy egy kém.
Ha a nõ az özvegy királyné, akkor a király ellenzékének egy tagja :)

Végül is most már nem vagyok benne biztos, hogy rendõrök nyomoznak a karkötõ után, lehet, hogy az özvegy királyné "privát" emberei.
K. Judit 2015 jún. 02. - 19:38:20
(3185/9141)
Most, hogy írod, eszembe jutott, mintha kisKang mesélte volna Hongnak, hogy amikor megragadta Hwa Yi kezét, érezte, hogy volt rajta egy karkötõ. Aztán a lány elárulta, hogy tényleg elveszített egyet, csak azt nem árulta el, hogy hol és mikor történt.

Ezek szerint ezért akarja mindkét fiú pótolni a veszteséget.

Hong különben is sokat köszönhet Hwa Yi-nak, tulajdonképpen az életét is, hisz a lány fedezte fel a baleset egyik okát, ha jól emlékszem abban a nagy fedett kemencében normális volt a faszén(?), viszont a nyílt tûz emberre veszélyes, mérgezõ gázt bocsátott ki.

Milyen aranyosak voltak a munkások azzal a kis színjátékkal :))
Tegu 2015 jún. 02. - 18:56:13
(3184/9141)
HwaYi anyjának sincs sok sütnivalója, nagydobra veri, hogy keresi a karkötõ gazdáját?
Tegu 2015 jún. 02. - 18:55:27
(3183/9141)
Valamit kihallgatott HwaYi, ezek az emberek elmentek Hong apjához, miközben HwaYi menekülni kezd, de elkapja õt Gyosan.
Nem állitom, hogy értem.
Tegu 2015 jún. 02. - 18:52:42
(3182/9141)
És ezek?
Japánok?
Tegu 2015 jún. 02. - 18:51:15
(3181/9141)
Hwajung 15

Õ ki?
Illiona 2015 jún. 02. - 14:11:21 Előzmény K. Judit
(3180/9141)
sziasztok!

szerintem a lány panaszkodott, hogy volt karkötöje, de elvesztette, ezért vesz neki a két fiú.
lesz itt harc a lány miatt + végetér egy igazi barátság.
ha hazamegyek mindenképp elõlrõl kezdem el nézni, mert igy már nem lesz annyira zavaros ki kivel van.

Kép: királyunk nélkül még egy kávé sem iható meg!Nagyon divatban van errefelé-

még 50 perc, és én már a 16-ot is nézem.
K. Judit 2015 jún. 01. - 23:40:43
(3179/9141)
... Mindenesetre egy csodálója már van Hong íjazós tudományának :)
Most tényleg nem hagyom le:

https://www.youtube.com/watch?v=V7PXPI7XgDo
K. Judit 2015 jún. 01. - 23:38:49
(3178/9141)
Igen, a 15. volt.

(Kim udvarhölgy szájából többször is elhangzik az "özvegy királyné" kifejezés, még nem biztos, hogy kitalálta Hwa Yi titkát, de nem is lehetetlen.)

A karkötõt talán a rendõrség keresi, de nem tudom hogy függ össze azzal, hogy Hwa Yi kap egyet mindkét fiútól.

Délután lehagytam egy linket a kulisszák mögötti videóhoz.
(Nem lehetett túl nehéz az az íjazás, mind a cél közepébe talált ...:)
Illiona 2015 jún. 01. - 16:13:45
(3177/9141)
Hwajung

azt nem is tudom, ez hanyadik rész volt, talán a 15.
nagyon hiányzik a szöveg, igy már egyre zavarosabb, de reklám nélkül vetitették, és jó rész volt, pont a legjobbkor hagyták abba ahhoz, hogy holnap este 10-kor itthon legyek már..
Illiona 2015 jún. 01. - 14:44:50
(3176/9141)
Sziasztok!

még 20 perc, és végre itt 10 órakor láthatom a Hwajungot élõben.
Megnéztem a YT-on az utobbi 2 részt, persze felirat nélkül, de itt tegnap este ismételték valamelyik adón is.
kb 40 féle adó van, és mindig valahol valami érdekes, most ismétlik királyunk Greatest Love c sorozatát is.
K. Judit 2015 jún. 01. - 12:46:02
(3175/9141)
Egy kis BTS még Japánból.
K. Judit 2015 jún. 01. - 12:41:17
(3174/9141)
Elég jól megjátssza a mohóságot, ha mégsem az.
K. Judit 2015 jún. 01. - 12:37:16
(3173/9141)
Úgy néz ki, a lány el akar tûnni, Hong keresi.
KisKang meg figyel...
K. Judit 2015 jún. 01. - 12:32:26
(3172/9141)
K. Judit 2015 máj. 31. - 22:00:26
(3171/9141)
Naná, az volt az elsõ :))
Tegu 2015 máj. 31. - 19:14:14
(3170/9141)
Érdemes megnezni meddig élt Hwayi:)
K. Judit 2015 máj. 31. - 18:35:18
(3169/9141)
Én azt olvastam hogy mindkét király üldözni fogja.
Tegu 2015 máj. 31. - 18:33:00
(3168/9141)
Van egy olyan érzésem, hogy Injoval sem lesz jóban HwaYi sõt, lehet, hogy ebben a párviadalban inkább Hont segiti.
K. Judit 2015 máj. 31. - 18:26:51
(3167/9141)
Igaz, bár kis Kang és Hwa Yi egyelõre kényszerbõl, Hong viszont jól meggondolta, még meghalni is képes lett volna.

Még az elején írták, hogy a Geshi valami nagyon alantas név (tulajdonképpen nem is név), hiszen õt az utcáról szedték össze, talán elhagyták a szülei. A szóösszetétel állítólag kutyakakát jelent.

Szerintem nemsokára ki fog derülni Hwa Yi identitása is, ha összefutnak az anyjával, onnantól már nehéz lesz tagadni.
A király sincs már messze a puzzle kirakásától. Ösztönösen érzi a veszélyt.
Tegu 2015 máj. 31. - 18:22:28
(3166/9141)
Pedig az a nehezebb, egy ilyen ellenséges közegben. Érdekes, hogy tényleg soha nem látni a feleségét.
K. Judit 2015 máj. 31. - 18:20:12
(3165/9141)
Még be is vallja :)
Legalább õszinte. És ha tényleg bekövetkezik, széttárja a karját, õ megmondta elõre.

Pedig pont ilyen emberekre van/lesz szüksége, ha igaz, hogy mindent az ország érdekében tesz.
Azt már megtanulta, hogy kell megszabadulni emberektõl, de azt még nem, hogyan kell megvédeni, megtartani õket.
Tegu 2015 máj. 31. - 18:17:51
(3164/9141)
Kim udvarhölgy, Gaeshi /ugy hangzik mint gésa, ha becézik/ mintha féltékeny lenne arra, hogy más is segiti a királyt rajtuk kivül. VAgy csak gyanakodó. Miszengnek is beszólt, mutassa be a képességeit talán, ne hõbörögjön.

Akár dörzsölt, akár nem, hálás lehet Gyosannak Kang, hogy megölte az emberét, aki - amilyen gyávának tünt a végén - talán elárulta volna õt.

Érdekesen fordult meg a helyzet, a király esküdt ellenségei- HOng, kisKang és HwaYi segitik a királyt:)
Tegu 2015 máj. 31. - 18:13:14
(3163/9141)
2.
Tegu 2015 máj. 31. - 18:12:28
(3162/9141)
Igen
K. Judit 2015 máj. 31. - 18:01:56
(3161/9141)
Öreg Kimet nehéz lesz átverni. Dörzsölt nagyon.
Ha a király a hatalmára kényes, akkor lehet mondani, hogy õ meg a vagyonára.

Lehetséges, hogy Gyosan és Kim udvarhölgy a király tudta nélkül, a háta mögött vették célba Kimet?
Nagyon kockázatos, mert ha a király ilyen kiszámíthatatlan, azokkal sem lesz kíméletes, akik valamilyen tervét meggátolják.
Lehet, hogy megérjük, hogy Kim udvarhölgy elbukik? Hmm :))
K. Judit 2015 máj. 31. - 17:56:47
(3160/9141)
Hát igen, néha az is nevetséges tud lenni, milyen hosszan tud valaki fapofa maradni :)
De legalább viccesen tud robot-táncolni.

Hwajung:
olyan sokat kell várni két - illetve minden második - epizód után, hogy totál elfelejtem, mi történt legutóbb. Végképp leszoktunk a sorozatoknál a heti egy-két részes folytatásról.
Nem tudom, nem kellene-e a filmben jobban kidomborítani a király rendkívül összetett személyiségét. Érdekes módon mindenféle gondokat meg tudott oldani (pl. egy-két szereplõ likvidálásával), a ravasz udvarhölgye pláne nem megy a szomszédba, kifogyhatatlan az eszköztára, ha a királyról van szó. De valahogy azt meg sem próbálta, hogy Hongot kimentse a vallatás elõtt. Például simán tudott betegségre hivatkozni, amikor nem akart elmenni a császár születésnapjára, de kifogyott az ötletekbõl, amikor szegény Hong bajban volt. Pedig szerintem kedveli, nem hiszem, hogy örömmel látná, ha baja esne, vagy ha felkötnék, vagy valami más választékos módszerrel megölnék. Sõt lehet, hogy végigcsinálta volna - holott tudja, hogy ártatlan - mit számít egy vagy két hullával több. Szóval bonyolultnak bonyolult személyiség, de ha a hatalmáról van szó, akkor egyértelmûen könyörtelen.
Tegu 2015 máj. 31. - 17:46:19
(3159/9141)
Felajánlja az együttmüködést..
Hát, nem tudom, egyszer találkozott Gaeshi-vel is, már benne sem vagyok biztos.
Tegu 2015 máj. 31. - 17:42:38
(3158/9141)
Dilemma, átveri vagy komolyan hátat forditott a királynak?
Tegu 2015 máj. 31. - 15:15:05 Előzmény Tegu
(3157/9141)
Na, ez az a sorozat, amiben táncikál Cha Seung Won
Three Meals a day, Fishing Village a cime a sorozatnak, azt hiszem, már vége, nem valami izgalmas, csak belenéztem, hogy életben is ilyen szomorú- szenvtelen arcu -e, hát igen.
Bár azt irják róla, hogy az elején inkább komédiákban tünt fel és az egyik legnépszerübb szinész.
Ez egy mosolyféle a képen
https://www.youtube.com/watch?v=FEgTrCTnvRQ
K. Judit 2015 máj. 31. - 13:38:31
(3156/9141)
Különben a hongkongi film kapcsán, amikor JJH hirtelen elájult, a színészek kaparták össze, mentõk, kórház, minden volt, késõbb kérdezték tõle az újságírók, hogy talán az ottani munkakörülményektõl lett-e rosszul, elmondta, hogy nem, bár az ide-oda röpködés nagyon fárasztó volt és közben egy drámát is forgatott otthon (már nem emlékszem, melyiket, vagy még a Kind words-t, vagy a Blood-ot), koplalástól lett rosszul, örömében, hogy jól halad a fogyóval, egyáltalán nem evett... És hozzátette, hogy a munkakörülmények sokkal jobbak, mint K-ban.
(Már nem is tudom, hol olvastam, hogy a Hwajung stábjából is meghalt valaki, kimerültségtõl, nem alvástól?)

Pár hónapja láttam Siwonnal is egy Happy Together-részt, Jacky Chennel ketten voltak vendégek, õk jó ismerõsök (talán Siwon üzletember apja köti össze õket), beszéli a mandarin nyelvet, õ tolmácsolt, így könnyebb volt a mûsort lebonyolítani. Akkor mesélte, hogy õ mindig speciális diétán van, és mielõtt forgat, meg közben semmiféle kilengést nem engedélyez magának. Saját dietetikusa van, ellenõrzik rendesen, el is mesélte, hogy mit ehet, de már nem emlékszem. Fent van a YT-on a többi angol feliratossal együtt.

Hát ennek a Hongot alakító srácnak még nem kell fogyóznia, szép vékony :)
K. Judit 2015 máj. 31. - 13:20:17
(3155/9141)
Ebben én is biztos vagyok, csak nem akartam Ilionát kiábrándítani :)
Ja és nem hiszem, hogy mindenki hitt benne, inkább csak divatból, jópofiságból csinálják.
(Remélem kevesen gondolták komolyan.)

Más szempontból is ellene vagyok az ilyesminek, ez az egyik legszebb hídja a Szajnának, elég rémesen nézett ki lakatokkal teleaggatva.
K. Judit 2015 máj. 31. - 13:13:39
(3154/9141)
Azt mondják, hogy a filmezés nagy része várakozásból áll.
Képzeld el, milyen lehet ott összekötözve ülni egy jó kemény széken (és tudjuk I-tól, hogy 40 fok volt), nagy elszántság és nagy türelem kell hozzá. Sokan egymást, vagy magukat szórakoztatják, vannak, akik szöveget tanulnak, de neki lehet a legrosszabb ott magányosan ücsörögni. Ja, és néha a stáb egy tagja lefotózza.... Nehéz szakma, mindig meg kell állapítanom :)
Tegu 2015 máj. 31. - 07:38:55
(3153/9141)
Nekem mindig az jutott eszembe, hogy a lakatok fele , ha nem több, már ugysem volt aktuális
Tegu 2015 máj. 31. - 07:34:47
(3152/9141)
Kösz. Hong apuka nagyon produkálja magát:) A kiralyt alakitó szinésznek van egy halászó - fözögetö tulélösorozata, amelyikben ugy táncol, ahogy ebben a videoklipben Hong papa.
A kisfiú, Hong milyen kis komoly:)
K. Judit 2015 máj. 31. - 07:24:58
(3151/9141)
Köszönjük szépen :)
Itt ömlik az esõ ...
Illiona 2015 máj. 30. - 13:58:37
(3150/9141)
Illiona 2015 máj. 30. - 13:48:43
(3149/9141)
Sziasztok!

Szerintem a párizsiak fognak keresni uj lehetõségeket, a bizonyosságogot akaró embereket nem lehet csak ugy nem figyelembe venni.
Kellenek ezek az ujfajta babonák az életünkbe, fõleg amikor már valaki kinõtt a mesék világából.
Kell a hétköznapokban valami ami erõt ad, amiben hinni lehet. Persze, ez csak játék, de sosem lehet tudni.
:)))
K. Judit 2015 máj. 30. - 08:55:06
(3148/9141)
... és lakatok nélkül.
K. Judit 2015 máj. 30. - 08:53:20
(3147/9141)
Iliona:

Levágják a 45 tonnányi szerelemlakatot a párizsi gyalogoshídról

http://travelo.hu/hirek/2015/05/29/leszedik_a_45_tonnanyi_szerelemlakatokat_a_parizsi_gyalogoshidrol/

Tudom, hogy már túl vagy rajta, de szerintem nem árt az óvatosság ezekkel a lakatokkal :))

A Pont des Arts lakatokkal
K. Judit 2015 máj. 28. - 13:32:25
(3146/9141)
Több esélye volt kis Kangnak, politikai szempontból is és mert talán a legvagyonosabb család az övéké volt.
Már nem emlékszem, mikor fogadták õt örökbe, de elképzelhetõ, hogy öreg Kang szívesen látta volna a fiát a trónon, hogy mindent õ irányíthasson. És talán nem is tett le róla, valami miatt állandóan figyeli és követi a király minden mozdulatát, talán várja, hogy nagyot hibázzon és le lehessen váltani. Erre lett volna jó ez a baleset is.

Ezzel párhuzamosan viszont kis Kang már a történet elején jobban odavolt a kislányért. És látjuk, hogy a szíve mélyén még mindig nem tudta megemészteni a lány sorsát, és még mindig ápolja a király iránti gyûlöletét. Ezért teszi a szemrehányásokat HOngnak, akit viszont egyelõre jobban leköt a munkája, mostanában nem nagyon foglalkozik a királlyal szembeni bosszútervével. A hercegkisasszony emlékét is elhomályosítja kicsit a jelen, és fõleg Hwa Yi, segíteni akarja a lányt, aki olyan sokat szenvedett a japánoknál, ráadásul tehetséges, megbízható és nélkülözhetetlen a gyárban. El is fogadtatja õt a királlyal, amit persze késõbb le kellett tagadni.

Bár eléggé szíven üthette, hogy Hwa Yi nem fiú, hanem lány (igaz, néha el is felejti), viszont nagyon el van foglalva a munkájával, fõleg a fegyvergyár jövõbeli jelentõségével. Ráadásul minden átmenet nélkül egyszer csak a saját életéért kell aggódnia, magában meg kell bocsátania az apjának (!), és mindenképpen hûnek kell maradnia az elveihez is.

(Van egy olyan érzésem, hogy õt soha nem fogja totálisan elhülyíteni, elvakítani a szerelem - ez nem jelenti azt, hogy nem lesz ELÉGGÉ szerelmes ...)
Tegu 2015 máj. 28. - 12:44:36
(3145/9141)
Akkor ugy értelmeztem, hogy a Kang-fiunak valami miatt, talán politikai haszonszerzésbõl, több volt az esélye, emlékszel, mindenki õket kezdte látogatni.
A lányon és öccsén viszont HOng segitett, amikor kiszöktek a palotából, akkor még nem tudva, ki HwaYi, onnantól kezdve viszont Hongnak volt több "joga" szeretni a lányt, aki már neki könyörgött, hogy vegye el feleségül.
K. Judit 2015 máj. 28. - 11:57:46
(3144/9141)
Persze, a hercegkisasszony volt.
És a lány férjhez adása körül is volt valami rivalizálás közöttük, mintha kis Kang jobban akarta volna. És bár HOng nem nyilatkozott ez ügyben, az volt az érzésem, hogy akár le is mondana a barátja javára, ha megkérné. (Talán nem szívesen, de megtette volna, remélem nem csak képzelõdtem.)
De akkor közbejöttek bizonyos események.

Ilyenkor gondolom, hogy jó lenne újranézni a korábbi epizódokat. Viszont plusz egy órát sajnálok rá ...
Tegu 2015 máj. 28. - 11:45:22
(3143/9141)
Remélem, délután meg tudom nézni a felirattal.
Talán ugyanaz a lány, aki tetszett neki is, a herceglány volt?

Gyosanról: Ha leszurta Kang emberét, akkor Kang bizalmába is fogadhatja, s igy beépülve segithet a királynak. De ezt a tervét akkor el kellett volna mondania a királynak, nem mintha szokásuk lett volna megosztani elképzeléseket, titkokat egymással, hadd legyen sok sok félreértés és igazságtalan vád, hogy izgulhassunk.
K. Judit 2015 máj. 28. - 11:36:28
(3142/9141)
Már észrevette :)
Amikor a lány ápolta a megkínzott Hongot és közben vitatkoztak, hogy felemelheti-e a paplant, vagy sem ...
Még hozzá is tette a váratlanul belépõ kis Kang, hogy reméli, nem ismétlõdik meg ami gyerekkorukban volt, hogy ugyanaz a lány tetszik nekik. (Ez persze nem szó szerint így hangzott el, de én így értettem.) Látszik, hogy neki sem közömbös a lány, a kis mentési akciójuk alatt nem gyõzte csodálni ...

Ja és biztos vagyok benne, hogy Gyosan szúrta le öreg Kang emberét, mielõtt még beszélhetett volna. Érdekes, hogy a király csupa gyilkossal veszi körbe magát, legalábbis a bizalmasai mind vérrel tesznek rendet körülötte, bár titokban teszik, szerintem mindenki tudja. Jól bevált eszköz volt akkoriban. (Igaz, hogy Lee mintha mellõzött lenne mostanában, nem is tetszik neki.)

Még úgy tekintek Gyosanra, mint a király emberére, annak ellenére, hogy valami mögöttes szándéka is lehet azzal, hogy öreg Kangot megmentette. Például elõfordulhat, hogy a hatalmas vagyonára, a titkos házára és a rejtett kincseire fáj a foga. De még ha fáj is a foga Kang vagyonára, éppúgy akarhatja csak magának, mint mondjuk a királynak, az államkincstár javára.