K. Judit 2015 máj. 31. - 07:24:58
(3151/9141)
Köszönjük szépen :)
Itt ömlik az esõ ...
Illiona 2015 máj. 30. - 13:58:37
(3150/9141)
Illiona 2015 máj. 30. - 13:48:43
(3149/9141)
Sziasztok!

Szerintem a párizsiak fognak keresni uj lehetõségeket, a bizonyosságogot akaró embereket nem lehet csak ugy nem figyelembe venni.
Kellenek ezek az ujfajta babonák az életünkbe, fõleg amikor már valaki kinõtt a mesék világából.
Kell a hétköznapokban valami ami erõt ad, amiben hinni lehet. Persze, ez csak játék, de sosem lehet tudni.
:)))
K. Judit 2015 máj. 30. - 08:55:06
(3148/9141)
... és lakatok nélkül.
K. Judit 2015 máj. 30. - 08:53:20
(3147/9141)
Iliona:

Levágják a 45 tonnányi szerelemlakatot a párizsi gyalogoshídról

http://travelo.hu/hirek/2015/05/29/leszedik_a_45_tonnanyi_szerelemlakatokat_a_parizsi_gyalogoshidrol/

Tudom, hogy már túl vagy rajta, de szerintem nem árt az óvatosság ezekkel a lakatokkal :))

A Pont des Arts lakatokkal
K. Judit 2015 máj. 28. - 13:32:25
(3146/9141)
Több esélye volt kis Kangnak, politikai szempontból is és mert talán a legvagyonosabb család az övéké volt.
Már nem emlékszem, mikor fogadták õt örökbe, de elképzelhetõ, hogy öreg Kang szívesen látta volna a fiát a trónon, hogy mindent õ irányíthasson. És talán nem is tett le róla, valami miatt állandóan figyeli és követi a király minden mozdulatát, talán várja, hogy nagyot hibázzon és le lehessen váltani. Erre lett volna jó ez a baleset is.

Ezzel párhuzamosan viszont kis Kang már a történet elején jobban odavolt a kislányért. És látjuk, hogy a szíve mélyén még mindig nem tudta megemészteni a lány sorsát, és még mindig ápolja a király iránti gyûlöletét. Ezért teszi a szemrehányásokat HOngnak, akit viszont egyelõre jobban leköt a munkája, mostanában nem nagyon foglalkozik a királlyal szembeni bosszútervével. A hercegkisasszony emlékét is elhomályosítja kicsit a jelen, és fõleg Hwa Yi, segíteni akarja a lányt, aki olyan sokat szenvedett a japánoknál, ráadásul tehetséges, megbízható és nélkülözhetetlen a gyárban. El is fogadtatja õt a királlyal, amit persze késõbb le kellett tagadni.

Bár eléggé szíven üthette, hogy Hwa Yi nem fiú, hanem lány (igaz, néha el is felejti), viszont nagyon el van foglalva a munkájával, fõleg a fegyvergyár jövõbeli jelentõségével. Ráadásul minden átmenet nélkül egyszer csak a saját életéért kell aggódnia, magában meg kell bocsátania az apjának (!), és mindenképpen hûnek kell maradnia az elveihez is.

(Van egy olyan érzésem, hogy õt soha nem fogja totálisan elhülyíteni, elvakítani a szerelem - ez nem jelenti azt, hogy nem lesz ELÉGGÉ szerelmes ...)
Tegu 2015 máj. 28. - 12:44:36
(3145/9141)
Akkor ugy értelmeztem, hogy a Kang-fiunak valami miatt, talán politikai haszonszerzésbõl, több volt az esélye, emlékszel, mindenki õket kezdte látogatni.
A lányon és öccsén viszont HOng segitett, amikor kiszöktek a palotából, akkor még nem tudva, ki HwaYi, onnantól kezdve viszont Hongnak volt több "joga" szeretni a lányt, aki már neki könyörgött, hogy vegye el feleségül.
K. Judit 2015 máj. 28. - 11:57:46
(3144/9141)
Persze, a hercegkisasszony volt.
És a lány férjhez adása körül is volt valami rivalizálás közöttük, mintha kis Kang jobban akarta volna. És bár HOng nem nyilatkozott ez ügyben, az volt az érzésem, hogy akár le is mondana a barátja javára, ha megkérné. (Talán nem szívesen, de megtette volna, remélem nem csak képzelõdtem.)
De akkor közbejöttek bizonyos események.

Ilyenkor gondolom, hogy jó lenne újranézni a korábbi epizódokat. Viszont plusz egy órát sajnálok rá ...
Tegu 2015 máj. 28. - 11:45:22
(3143/9141)
Remélem, délután meg tudom nézni a felirattal.
Talán ugyanaz a lány, aki tetszett neki is, a herceglány volt?

Gyosanról: Ha leszurta Kang emberét, akkor Kang bizalmába is fogadhatja, s igy beépülve segithet a királynak. De ezt a tervét akkor el kellett volna mondania a királynak, nem mintha szokásuk lett volna megosztani elképzeléseket, titkokat egymással, hadd legyen sok sok félreértés és igazságtalan vád, hogy izgulhassunk.
:)
K. Judit 2015 máj. 28. - 11:36:28
(3142/9141)
Már észrevette :)
Amikor a lány ápolta a megkínzott Hongot és közben vitatkoztak, hogy felemelheti-e a paplant, vagy sem ...
Még hozzá is tette a váratlanul belépõ kis Kang, hogy reméli, nem ismétlõdik meg ami gyerekkorukban volt, hogy ugyanaz a lány tetszik nekik. (Ez persze nem szó szerint így hangzott el, de én így értettem.) Látszik, hogy neki sem közömbös a lány, a kis mentési akciójuk alatt nem gyõzte csodálni ...

Ja és biztos vagyok benne, hogy Gyosan szúrta le öreg Kang emberét, mielõtt még beszélhetett volna. Érdekes, hogy a király csupa gyilkossal veszi körbe magát, legalábbis a bizalmasai mind vérrel tesznek rendet körülötte, bár titokban teszik, szerintem mindenki tudja. Jól bevált eszköz volt akkoriban. (Igaz, hogy Lee mintha mellõzött lenne mostanában, nem is tetszik neki.)

Még úgy tekintek Gyosanra, mint a király emberére, annak ellenére, hogy valami mögöttes szándéka is lehet azzal, hogy öreg Kangot megmentette. Például elõfordulhat, hogy a hatalmas vagyonára, a titkos házára és a rejtett kincseire fáj a foga. De még ha fáj is a foga Kang vagyonára, éppúgy akarhatja csak magának, mint mondjuk a királynak, az államkincstár javára.