Tegu 2015 máj. 19. - 16:33:36
(3051/9141)
Tehát akkor a mandzsukból lett a Quing /vagy CSing?/ dinasztia::)
Tegu 2015 máj. 19. - 16:31:16
(3050/9141)
Arra én sem jöttem rá, kit nyirtak ki a hidon, de biztosan az az ember lehetett, aki a kapcsolatot tartotta Kang és a japán I.. kénkereskedõ között, nehogy kiderüljön, mit müvelt ott Kang. Gondolom, ezt te is tudod, csak konkrétan nem ismertem rá az áldozatra, mert alig volt megvilágitva a helyszin.

Ami a tábor megtámadását illeti, szerintem a király a kémet hozta vissza a határon tulról a hivei segitségével.
Ugy emlékszem, amig csatározott a japánok ellen, Hon felszabaditott egy várost, s mintha abból a városból származtak volna azok, akik hálásak neki ezért, s hivására megjelentek, hogy segitsenek a titkos küldetésben a királynak.
Tegu 2015 máj. 19. - 16:20:42
(3049/9141)
De csak mi látjuk együtt Kanggal:)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:37:54
(3048/9141)
Eszembe jutott, hogy mintha Late/Later Jinekkel harcoltak volna a Ming határnál.

A Later Jinek a Quing dinasztia elõfutárai voltak (1616–1636), ebben az idõben játszódik a film, stimmel is.
Majd 8 évvel késõbb 1644-ben le is váltották a Mingeket, aztán "The Qing dynasty/Empire of the Great Qing/Great Qing/ill. Manchu dynasty" néven 1912-ig uralkodtak.

Na legalább ezt tisztáztam, mit kerestek ott a Later Jinek :)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:05:30
(3047/9141)
Igen, errõl beszéltem.
Ezek szerint azt már tudják, hogy õ volt, aki Hongra tapadt Japánban.
Tán nem tudják, hogy ki a megbízója? Fura lenne, hisz folyton együtt lehet látni Kanggal.
(És még mindig nem tudom, kit nyírtak ki a hídon.)
K. Judit 2015 máj. 19. - 13:02:13
(3046/9141)
A kémeket (meg a hídon történteket) még tisztáznom kell, majd visszanézem ... nem kristálytiszta minden.
Sõt, azt sem értem, milyen csatában vett részt a király, és miért.

Arra a beszélgetésre viszont emlékszem, hogy Kim udvarhölgy jobban szereti, ha csak egy trónörökös van, mintha 25, ezt már írtam korábban, visszaemlékezett, milyen nehezen tört élre a listán Hon.
Bár szerintem ez nagyon is kockázatos dolog, egyetlen trónörökössel bármi megtörténhet - még csak nem is kell feltétlenül bûncselekmény hozzá. Ráadásul ez a történet is példa rá, igaz, õk még nem tudhatják ...

Kíváncsi vagyok, Kim udvarhölgy és Lee (Miszeng) meddig lesznek szövetségesek. Lee-nek kezd a fejébe szállni a dicsõség.
Tegu 2015 máj. 19. - 12:52:59
(3045/9141)
Itt lendül akcióba a kém, Gyosan.
Tegu 2015 máj. 19. - 12:49:28
(3044/9141)
Itt beszélget a királynével Kim udvarhölgy megmagyarázva, hogy a mennyek akarata nem enged több gyereket. Arról meg tudjuk, hogy nincs, hisz Mishil elárulta már régen:))
Tegu 2015 máj. 19. - 12:44:38
(3043/9141)
Nem a kémet akarja kinyirni, hanem az ellenlábasát, de szerintem még nem jött rá, hogy Kang az. Ráküldi Kang emberére a kémet, akit viszont a kénügylet során követtek /Hong embere a király parancsára/ ahhoz a japán kénkereskedõhöz.
K. Judit 2015 máj. 19. - 12:16:05
(3042/9141)
Ugye ha jól értem, a király azért küldte kénért (csempészve vagy akárhogy) Hongot, hogy kiderüljön, ki követi. Tehát a király meg akarta tudni, hogy az udvarban ki az, aki figyeli az õ tevékenységét, valószínûleg egy politikai ellenlábasa.

Most már kiderült, a király tudja, hogy Kang kétarcú. Látszólag támogatja, ugyanakkor figyelteti, minden lépésérõl tudni akar, vajon miért? Valahol azt olvastam, hogy Id. Kang egy zseniális üzletember volt. Talán már most is az õ befolyása (és pénze) mozgatja a politikai szálakat? Meglátjuk.

(A kémmel kapcsolatban: egy olyan mondat biztos elhangzott a király részérõl, hogy a "nyomkövetõtõl" meg kell szabadulni, majd ha lesz idõm, visszanézem, nincs ebben semmi különös, a hídon is kinyírták azt az embert, aki belekeveredett az ügybe. Még arra is emlékszem, hogy azt akarta, az a Ming határnál ügyködõ ember legyen, aki visszaszerezte a puskaporos könyvet ... )