Illiona 2015 máj. 14. - 22:27:06
(3011/9141)
Mi tudjuk, hogy ki Hwa Yi, de Hong számára õ egy szegény bányászfiú csak, aki miután az õ hazájából való, ezért segíteni igyekszik neki.
Ehhez képest sokat is tesz, és nem igérte soha, hogy a feladatát sutbadobja majd miatta.

A lány barátai hol voltak? nem is segítettek, ezen az egy szál fiún kívül.

Hong megszervezett mindent, de egy fogolyszöktetésre soha nincs garancia.

Ha Hwa Yi mindent mérlegelt volna, akkor talán nem látta volna annyira hibásnak Hongot.
Azt én is értettem, hogy a csónaknál Ja Gyung miatt dühöngött, és a zsebkendõ szimbólikus voltát is.

A fehér kendõ jelentheti a békét, és õ itt már a harcot választja.
De egyedül van, és ha látna az egójától, akkor felmérni kellene a helyzetet, szövetségeseket kellene szerezni, és nem harcot inditani egy hajón egyedül, koldusszegényen, tapasztalat és ismeretek nélkül.

de ez nem kritika, nagyon tetszik a lány játéka, és legalább lesz tétje a jellemfejlõdésnek is.
Illiona 2015 máj. 14. - 22:08:29
(3010/9141)
ez még akkor volt, amikor a börtönböl próbálnak kiszaladni, akkor mondja Ja Gyung, hogy majd meneküljön, és ne törõdjön vele.
A fiú halálát tényleg nem mutatták, lehet hogy ha szükség lesz valami izgalomra, még visszatér!

Eun Ki a Maidsban halálos sebbel is milyen sokáig haldoklott, és még egy beszéd megtartása is belefért.
Lehet hogy épp nem akarták hogy a fiú önfeláldozása ilyen klisészerû legyen
K. Judit 2015 máj. 14. - 22:05:04
(3009/9141)
Embereket küldött?

Az emberek a lefoglalt kénért mentek. Hogy idõben el tudják szállítani a hajóra. Hong a szöktetést Ja Gyung-ra bízta, igaz, a cella kulcsát megszerezte neki. Aztán Hong embere valami füstölõ izét bedobott az ajtón, így az összes õr rohant tüzet oltani, ezért nem figyeltek oda a szökésre. Csak késõbb.

A lány a saját bûntudatát vetítette ki Hongra, mert cserbenhagyta a fiút, akinek rengeteget köszönhetett. De nem kockáztathatta, hogy elmegy a hajó, és nem tud hazajutni. Japánban õ csak egy rabszolga, mint szökevényt ki is végezhették volna. Nehéz volt, de döntenie kellett. Ezért sírt annyira, és hát Hong volt az egyetlen, akibe bele tudott kötni. De késõbb belátta, hogy mindenképpen rendes volt Hongtól, hogy visszament érte, pláne, hogy Hong a király embere. Amikor azt a kendõt bedobta a tengerbe, amivel Hong bekötözte a karját, azt jelentette, hogy véget vetett annak a kezdõdõ érzelemnek, amit a Hong-fiú kiváltott belõle.
K. Judit 2015 máj. 14. - 21:53:16
(3008/9141)
Hát én bizony nem láttam anyajegyet :)
De nagyon hatásos volt, ahogy a lány belsõ alkarjából egy pillanat alatt megállapította, hogy nem fiú, miközben az öltözéke meg az... mást abban a pillanatban még nem tudhatott róla.

Nem tudom, le merjem-e írni, hogy azt a mondatot sem találom, hogy "a túlélésért az is belefér, ha valaki meghal emiatt" ... az elsõ 15 percben biztos, hogy nincs. Utána meg már nem is lehet.
Illiona 2015 máj. 14. - 21:51:53
(3007/9141)
Hwa Yi pedig nagyon hercegnõs! számonkéri azt Hongon, hogy azt csinálta, amiért Edoba ment!

Pedig vállalta a veszélyt, megszervezte a szökést, embereket küldött.
Hogy ezek elkéstek, az nem õ hibája volt, és az sem hogy a hajó hamarabb indult.
De amikor a hajó kifutott, akkor is megszervezett egy szabotázsakciót, és visszament a 2 fiúért.
Ezért kapott egy halkan elnyafogott köszönetet, és egy csomó bizalmatlanságot.
De van még 40 rész, hogy kitöröljék ezt a hercegnõi gõgöt Hwa Yi tulajdonságaiból .
Illiona 2015 máj. 14. - 21:43:54
(3006/9141)
Hwajung 10

azt hittem, Kang arra is rájött, hogy a lány maga a hercegnõ, de csak arra hogy nem fiú!
Mondjuk Hong ezen is megdöbbent.
De olyan volt mintha felismerné az a pici pontot, anyajegyfélét Hwa Yi alkarján!
Márpedig a lánymivoltára rájöhetett a megjelenésébõl, meg a vékonyka karjából (nem egy kénbányában dolgozott 5 évig, csak kérdezem?).
Lehet hogy a királyi család minden tagjának van ilyen pontja, és Kang rögtön rájött hogy a lány kicsoda, de még az infót visszatartja!
Illiona 2015 máj. 14. - 20:01:26
(3005/9141)
nos, végre megtudom nézni a 10-et immár felirattal.

A Hwa Yi már amikor megjósolta a sorsát a sámánasszony, akkortól tudja, hogy sokan fognak miatta meghalni.
És ez igy is van, lesz. Az udvarhölgy volt az elsõ, utána az öccse.
És most el is hangzott, a túlélésért az is belefér, ha valaki meghal emiatt. Ezt megis mondta annak fiúnak, aki szerelmes belé.
K. Judit 2015 máj. 14. - 19:11:02
(3004/9141)
Ezt tudtam, ki is jön találatként.

Szegény lánynak az lesz a sorsa, hogy mindkét király üldözni fogja, szép kis jövõ.
Azt már mindenesetre leellenõriztem, hogy jó hosszú élete lesz, végül is a királyok sem mindenhatóak :))
(Arra már nem mernék megesküdni, hogy egy pár pasi nem hal bele a lány küzdelmébe.)
K. Judit 2015 máj. 14. - 19:07:45
(3003/9141)
Hoppá,
a kis fõszereplõnk, Seo Kang-Joon együtt fog játszani JJH-vel a Summer Snow c. filmben, ami idén készül el.

http://asianwiki.com/Summer_Snow_%28Korean_Movie%29

Errõl írták, hogy "omnibus" film, három sztoriból áll.
Remélem, valaki lesz olyan kedves és fölteszi valami közös oldalra álnéven (amit nekünk azért elárul).
Tegu 2015 máj. 14. - 19:03:15
(3002/9141)
Jé, van egy másik cime is, Splendid Politics