K. Judit 2015 máj. 14. - 12:48:00
(2961/9141)
Elkezdtem a tízest (lassacskán, mert közben mást is csinálok), most ott tartok, hogy Hong úgy dönt, nem érdekli a király. Mindenképpen haza akarja vinni a ként is és a „lányt” is. A ként õ lopja el az embereivel, a lány kiszabadítását a másik srácra bízza. Sajnos elõbb indul a hajó a várható idõjárás miatt, így már tudja, hogy mindkettõ nem fog menni. Ezért kinéz a térképen egy helyet, ahol meg tudja állítani a hajót (valami éket, vagy szöget ver a kormánylapátba), és visszamegy egy csónakkal, hogy megkeresse a lányt. Id. Kang és az embere is a hajón vannak.
Fogalmam sincs, mit mûvel a király, láttam, hogy a Ming határnál valakikkel harcol (még az elõzõ részben), de nem értem …, tán meg akarja támadni õket? Vagy csak kipróbál valamit? Mindent nagy titokban tart, és hogy ne dumáljon pl. Miszeng, lekenyerezi, kinevezi hadügyminiszternek. (Majd megtanulom a nevét, de egyelõre így egyszerûbb...)
K. Judit 2015 máj. 14. - 12:36:21
(2960/9141)
És nem emlékszel kb. mit írtál ? :)
Tegu 2015 máj. 14. - 12:28:36
(2959/9141)
Dejó, irtam, s valami miatt elveszett az egész.
Hwajung 9
A képen a rövidnadrágosok, elég furcsa nekem.
K. Judit 2015 máj. 14. - 10:40:43
(2958/9141)
Én már láttam szöveg nélkül ezt a részt, de nem emlékszem, hogy közelebb kerültek volna egymáshoz. Az epizód elején a lány még börtönben van, a két fiú, a kénbányás barátja és Hong azon tanakodik, hogyan tudnák kiszabadítani. Hong nem is tud részt venni benne, de amikor végre sikerül, nagyon kell rohanni, mert a hajót, ami Hongot is vinné, és amire a lány is fel akar szállni, el kell érni, késésben vannak ... a katonák meg a nyomukban.
Hong közben megtudja, hogy a király becsapta ... A hajó ugyan már nem látszik, de egy csónakkal a lány elé megy. A lány pedig siratja a másik fiút, aki hátramaradt, hogy lefoglalja a katonákat. Tudja a lány is, hogy meg fogják ölni, és tudja, hogy szegény feláldozta magát az õ szabadságáért, úgy, hogy a gondolatai inkább ekörül forognak. A hajó ezek szerint csak takarásban volt, végül elmentek vele.

Amikor Joseon-ban kiszállnak, majdnem lebukik a lány, ugyanis a fiú megkérdez(het)te, hogy merrefelé lakott régen. De erre nem tudott válaszolni, össze-vissza hadovált. Nekem már ez is gyanús lett volna. Elváltak egymástól, és a végén futottak össze Kang fiával. Lehet, hogy õ meg azonnal felismerte a hercegkisasszonyt. Fura lenne, de nem lehetetlen. Így lett vége. Még történt egy, s más, látjuk Id. Kangot a kém társaságában többször is, aztán a királyt is látjuk, hogy valamire készül, hogy megszerzett egy könyvet a szintén ügynök egyik hívétõl, a Maids-ben Taejong-ot játszó színész alakítja... ezekre emlékszem.

Szóval lehet, hogy valami nagyon fontos kiment a fejembõl, de ez a rész még nem a közelkerülésrõl szólt, arra még kicsit várni kell.
Illiona 2015 máj. 14. - 08:40:19
(2957/9141)
megvan a 10. angolja, bár én csak este tudom ujranézni, de lehet munka közben annyira belekukk, hogy mit beszéltek Hong és a lány? Ha Hong nem tudja, ki õ, és hogy lány a lány, akkor hogyan kerülnek közelebb egymáshoz?
Tegu 2015 máj. 13. - 11:44:00
(2956/9141)
A mosolya tuti.
:)
K. Judit 2015 máj. 13. - 11:43:59
(2955/9141)
Érdekes, speciel õ jobban tetszik kosztümben. Hosszú (és nem a szemébe fésült) hajjal.
K. Judit 2015 máj. 13. - 11:42:34
(2954/9141)
Bár nem látunk egyforma szemüvegen keresztül (hmmm. Szécsi Pál ?????), de ez nagyon nyilvánvaló.
Aki nem veszi észre, annak rossz a szeme :)
Tegu 2015 máj. 13. - 11:42:16
(2953/9141)
Lehet, hogy KIm udvarhölgy /Gési/ szerelmes a királyba? VAgy csak a hatalom érdekli és a királyra tett?
K. Judit 2015 máj. 13. - 11:40:31
(2952/9141)
Csak ígérgetsz :))
Azt a másik srácot a kénbányából nagyon sajnálom (akinek olyan hülyére sikeredett a parókája). Jó gyerek volt.
Tulajdonképpen minden Joseon-ból származó szereplõ nagyon rendes és segítik egymást, ez a természetes. Még a nagasaki-i bánya tulajdonosa is rendes. Egy gazember sincs közöttük. Külföldön úgy látszik mind rendes.

Jól értem, hogy õk elõbb találták fel a puskaport, csak a kínaiak 300 évvel korábban ellopták tõlük az ötletet?
Bírom ezt ....
:)