Cafee. 2017 ápr. 15. - 08:35:46
(8531/9141)
Szolj, ha megnezted a 23- ast, lenne neheny kepem.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 17:02:05
(8530/9141)
Nagyon jo:)
K. Judit 2017 ápr. 14. - 16:48:54
(8529/9141)
Nyilvános zuhanyozó Japánban:

Ezt ma kaptam, de megkerestem a YT-on, hogy föl tudjam ide tenni. Még mindig ámuldozom :))

https://www.youtube.com/watch?v=EFRHabJgnrc
K. Judit 2017 ápr. 14. - 16:47:40
(8528/9141)
Nekem nagyon tetszett, de a látszat ellenére nagyon nagy meló lehetett. Kicserélni nem is annyira, mint az elõzõt leszedni, levakarni.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 16:30:55
(8527/9141)
Addig egy kép az ajtón, ablakon lévõ papirról, amit nem is beszéltünk meg. Láthattuk, mikor rendbe rakták a lepukkadt házat Hanyangban, lecserélte SAimdang a szakadt papirokat és ujakat rakott fel, s gondolom, õ festette a virágokat is. Pofonegyszerü, mégis most láttam elõször ilyen festett mintákkal diszitett papirt ajtón, ablakon a sorozatokban.
K. Judit 2017 ápr. 14. - 13:33:31
(8526/9141)
A nézettségi adatokat korosztályonként számolják, engem sem foglalkoztat (soha nem az alapján választok sorozatot), viszont a tévécsatornákat nagyon is érdekli, kár tagadni, nálunk is így van. Már nálunk is szûnt meg pár rész után többek között új sorozat, persze csak kereskedelmi csatornákon.

Az már nagyon fájhat a csatornának, ha felére csökkent a nézettség, ha tényleg errõl van szó, amit persze nem tudhatunk. De nem is tagadhatnám, hogy én is érzékeltem némi megtorpanást, igaz legalább hozzátettem, hogy remélhetõleg nem fog sokáig tartani. Fenntartom a véleményem, hogy valószínûleg elkalkulálták magukat, a történet a 20. epizód körül pont ott tartott, ahol akár már vége is lehetett volna (legalábbis a középkori részben).

Nyilván ezért is kaptak észbe: MC-t gyorsan szabadlábra helyezték, majd színre léptettek három vadonatúj szereplõt, egy volt királyi ágyast, akinek elszámolni valója lehetett LG-vel (nehéz volt rábeszélni a visszatérésre, de azért sikerült), a koronaherceget, aki tökéletes király lehetett volna, ha megéri, és egy hercegnõt, aki festõnek képzelte magát. A férj is éppen ezt a lélektani pillanatot választotta, hogy lelépjen, MC felesége pedig nem szállt magába, ahogy azt várhattuk volna, hála helyett továbbra is a gyûlölet motiválja... Így újraindulhatott a dráma.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 12:03:01
(8525/9141)
Raadasul mindegyik szinesz kituno alakitast nyujt es a szereplovalasztas is telitalalat. Nekem van egy olyan erzesem, hogy sokkal,tobben lattak vagy latjak majd kesobb az interneten, mint amennyi koveti a csatornan a sorozatot. Azt is el tudom kepzelni, hogy ez nem kot le egy bizonyos korosztalyt, ok eleve szivesebben neznek mai torteneteket, nekik biztosan idosnek is tunnek a foszereplok, igy a szerelmi tortenet sem hozza oket lazba. Ezzel egyutt, szerintem jobb lesz a hire a sorozatnak, mint most tunik.
Nem romboljak le Saimang nimbuszat, karaktere szimpatikus, kikezdhetetlen. A kort sem hamisitjak meg es var a ferje ertekesebb volt, mint a sorozatban, de teny, hogy agyasa volt, gondolom, azert nem tapsolt erte az igazi Saimdang, bar lehet, hogy nem erdekelte, ki tudja.
K. Judit 2017 ápr. 14. - 11:54:42
(8524/9141)
Á, szóval elvállalja a királyi portrét.
Elkezdem a 22-est.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 11:36:56
(8523/9141)
Kozben gondolkoztam azon, hogy Saimdang sorozatunkban ket valtozason megy at.
Kislanykent apjanak koszonhetoen fittyet hany minden tarsadalmi hagyomanynak, szoknya nelkul keritesen maszik at, olyan helyekre megy, ahova nem lenne szabad, beleolvas apja levelebe, fest, eszebe sem jut, milyen bajt hoz a csaladra azzal, hogy szemtanuja volt egy buntenynek es azt le is rajzolja... raadasul a kiraly levelebol idez egy kepen.... amikor szembesul azzal, hogy epp emiatt a szemleletete es eletfelfogasa miatt mekkora bajt hoz magara es a csaladjara, hatat fordit ennek a magatartasnak, bunhodik es 20 evig beletagozodik kora tarsadalmaba, gyerekeket szul es nevel, szomszednak keszit ajandekot, huseges a link ferjehez, segiteni akar neki a felemelkedesben, ugy viselkedik, mint a noktol elvarhato a kora tarsadalmaban. Mikor megjlenik LG ugy alakul a kis fegyelmezett elete, hogy ezzel a hozzaallassal is szakitania kell, miutan ververejtekkel megteremti a megelhetest csaladja szamara, ismet elkezd festeni, LG jelenlete, majd ferje kritikaja es utolso cseppkent a poharba lanya panasza raebreszti, hogy nincs mas megoldas, mint az, hogy onmaga legyen, az aki volt regen. Eelvallaja a kiralyi portret, hogy peldat mutasson a lanyanak, legalabb neki lehessenek almai
K. Judit 2017 ápr. 14. - 11:13:46
(8522/9141)
Ha elõre legyártották, akkor ez kivétel, mert tudjuk, hogy nem így szokás. Közben is állandóan figyelni kell a nézettséget, nem babra megy, attól függ a finanszírozás.
Egy 16 részesnél még el tudom képzelni, hogy legyártották elõre, de egy 30 részesnél már nagy a rizikó...
Persze az is lehet, hogy kaptak állami pénzt rá, elvégre Saimdang nemzeti kincs - nem tudom.