K. Judit 2015 máj. 10. - 10:02:57
(2881/9141)
Én is ezt írtam, hogy valószínûleg Kang van mögötte.

Viszont úgy értettem, azt mondja valaki, hogy még csak nem is szakértõkkel vizsgálták a ként, aki vizsgálta, fogalma nem volt, hogy milyennek kellene lennie. Felbérelték, pénzt kapott a "szakvéleményéért". Remélem, nem álmodtam :)
Tegu 2015 máj. 10. - 09:58:23
(2880/9141)
Épp az a fura, hogy tudták, hogy nem kaptak jó minõségü ként, de a vezetõjük parancsára átvették, ezt viszont valamiért tudta a lány.
Már megint vissza kéne nézni?
Valószinüleg vagy Kang van emögött vagy nem is tudom.
K. Judit 2015 máj. 10. - 09:53:23
(2879/9141)
Igen, ez egy kicsit kétértelmû, de én úgy értettem, hogy korábban történt, mielõtt megmondta volna a királynak, hogy nem támogatja tovább.
De aztán amikor megláttam Miszenget a házánál, már tudtam, hogy azt nem élhette túl. Egyértelmû parancs volt, a király elsõ gyilkosságra vonatkozó utasítása, nem hiszem, hogy Miszeng ne hajtotta volna végre. Nem is beszélve arról, hogy az ötlet az övéké volt, ill. õk látták meg ennek szükségszerûségét. A király eleinte még hezitált, de aztán beadta a derekát.
K. Judit 2015 máj. 10. - 09:48:24
(2878/9141)
Én úgy értettem, hogy a nõknek nem szabad utazniuk.
Tehát helyi nõk lehettek Edo-ban.
K. Judit 2015 máj. 10. - 09:46:24
(2877/9141)
Kang fia lehet, hogy valahol külföldön tanul, errõl mintha lett volna szó korábban. Nekem is furcsa volt, hogy nem érdeklõdik felõle Hong, de ez azt is jelentheti, hogy kapcsolatban van vele folyamatosan. Különben megkérdezte volna az apjától, hogy mi van vele.

Azon én is gondolkodtam, hogy miért öntik a tengerbe a ként, ezek szerint a jó ként is beöntötték, hiszen nem is jöttek rá, hogy át vannak verve. Épp ez tûnt fel a lánynak, hogy a kén nem érdekli azokat, akik felvásárolják. Ez pedig kinek az érdeke lehet? Azoknak, akik nem örülnek, hogy a király rámozdult a fegyverek gyártására. A Mingeknek - bármennyire is félvállról kezelik Joseon védelmét - nem áll érdekükben, hogy Joseon-t ugródeszkának használva a japánok eljussanak az országukba. Szóval - lehet, hogy tévedek, de - csakis az egyik királyellenes párt vagy frakció lehet mögötte. Talán pont Kang szervezi titokban, így közelebb kerülnek Hon megbuktatásához...

A gyerekek átváltozása ezúttal nem nagyon sikerült. A kamaszkorú hercegnõ sem volt jó választás, bár engem nem idegesített, de eléggé elképzelhetetlen, hogy belõle ilyen szép lány váljon, a dagadt szegény nagyon rossz választás az állandóan mosolygó kisfiú helyett, és a gyerekkori parókák sem tetszettek .... épp ideje volt, hogy felnõjenek.
Tegu 2015 máj. 10. - 09:34:46 Előzmény Illiona
(2876/9141)
Várjál, a fiu tudja, hogy nem halt meg a lány, mert elolvasta a jelentést a hajó felrobbanásáról, s abban az állt, hogy nem találták meg a hercegnõ holttestét.
Tegu 2015 máj. 10. - 09:29:12
(2875/9141)
Mellesleg, Eduba miért nem engedtek be nõket?
Amikor már bent voltak, láttunk nõket, mi ez a szabály?
Tegu 2015 máj. 10. - 09:28:25 Előzmény Illiona
(2874/9141)
A király, Hong is ugyanazt a módszert választja, mint Kang, felhasználja az embereket, õ is kimondta.
Azért Lee Deok-Hyeong-ot nem kellett volna kivégeztetnie, engem meg is zavart, amikor utána ott álldogált a kõfal tetején, mintha mégsem halt volna meg.
Tegu 2015 máj. 10. - 09:23:56
(2873/9141)
Megnéztem a 8. epizódot, izgalmas.
Még mindig nem egészen vagyok tisztában azzal, mit is akar Kang, mert a király néhány intézkedésével egyetért.
Hova tünt a fia?
Ti értitek, mi van annak hátterében, hogy felvásárolják a ként és kiöntik a tengerbe és hogy ki van emögött?
A lány valamit sejt.
A lányt legegyszerübb most HwaYinek nevezni.
Az a nagy dagadt ember annak a pici kisfiunak, aki elõször segitett Hwayinek, a felnõtt változata?
K. Judit 2015 máj. 09. - 18:32:48
(2872/9141)
Hong szándékosan nem fordult a király ellen, biztos, hogy tervei vannak. Ugyanolyan céltudatos, mint a hercegnõ.
Mindketten csak az alkalomra várnak, hogy leszámoljanak a királlyal.
Egyelõre csak a lány következõ lépését lehet sejteni, vissza akar menni Joseon-ba.