bori3 2015 máj. 09. - 16:50:41
(2871/9141)
Irtam neked pü-t .... :)))
Illiona 2015 máj. 09. - 14:28:55
(2870/9141)
a küldöttségek rengeteg ajándékot vittek - ez még ma is megvan - ezért gondoltam, talán ez van a fekete ládákban.

Biztosan elõkerül a Kang fiú is, pont amikor majd kell. Bár már megvan a 2 férfi aki szerelmes a hercegnõbe, hiszen a bányából is a fiú ( a vékonyabb) nagyon nagyon odaadóan szerelmes.

itt a 8-ban említették a korábbi fõemberek elhalálozását, akkor azt hittem a rendõrfõnök is meghalt, de ezek szerint csak elvonult.

Érdekes volt még a 8-ban, ahogy Hon, a király beszélt Honggal, az a csipkelõdõ ironikus hang.
A fiatalember volt az egyetlen aki szolgálta õt, oly módon, hogy tudott a gonoszságairól, de mégsem fordult a király ellen.
Szegény király pedig ebben az ellenséges politikai légkörben pont csak fiatal fiúval lehetett önmaga, mert annak õszintesége miatt már nem kellett alakoskodnia.
K. Judit 2015 máj. 09. - 13:39:57
(2869/9141)
Hogy a ládában mi van, annak utána kell néznem. Úgy emlékszem, öklömnyi kéndarabok.
(Volt egy üzletük, amiben becsapták a vevõt rossz minõségû kénnel.)
K. Judit 2015 máj. 09. - 13:28:29
(2868/9141)
Ez a két fiú, akikkel a kénbányában dolgozott együtt a lány tudja, hogy õ lány. Tudja a bányatulajdonos is. Szóval elõttük nem kell játszania, tudják, hogy lány létére elég kemény munkaerõ, és azt is, hogy meg tudja védeni magát. Sõt, miután õ a legokosabb közöttük, a tulaj mindig vele jár tárgyalni/alkudni.
Ezért engedték meg neki, hogy Edo-ba menjen, amikor a Joseon-küldöttség érkezik.
A járókelõknek meg tök mindegy, hogy tolja-e a szekeret, vagy sem :)
K. Judit 2015 máj. 09. - 13:22:50
(2867/9141)
A Kang-fiúról semmi nem volt, még furcsálltam is, hogy amikor Kang-papa és Hong beszélgetnek, a srác nem is érdeklõdik a barátjáról.

Azt még senki nem tudja, hogy az öreg Kang készül valamire. Csak a kínai.

Viszont lehet, hogy arról maradtál le, hogy Haneum (aki sokszor megkritizálta a királyt, és kinyomozta az elõzõ király halálának körülményeit) meghal. Nyilvánvaló volt, hogy a király ölette meg, ezért Hong apja, a rendõrfõnök sem támogatja a továbbiakban ...
És ezért nem örült, hogy a fia ilyen fontos (és veszélyes) megbízatást kap - személyesen a királytól...
Illiona 2015 máj. 09. - 13:10:46
(2866/9141)
és egy árulkodó kép:

a lány (majdcsak megjegyzem a nevét) fiúnak álcázza magát Edoban, és ha lebukik, akkor meghal.
Viszik az árut a taligán, a fiúk huzzák, tolják, õ meg csak ugy nõcisen sétál a taliga mellett.
A kezét sem tette rá, hogy ugy tünjön, mintha férfi lenne és tolná!

Nagyon tetszett a 8. rész, nem tudom, hogy a 7.-ben volt-e valami a másik baráttal, a Kang féle fiúval, az hol van most?
Illiona 2015 máj. 09. - 13:03:06
(2865/9141)
Bocs a slendrián fogalmazásért, de most csak ugy munka közben iroK :)
azt irtad: "(Ugye jól sejtem, hogy a lány felismerte a fiút - a nevérõl. Így egyelõre azt hiszi, az ellenséggel áll szemben...)"

Nos én erre reagáltam.. Hogy a lány könnyen ismerte fel a fiút, miután az õszinte volt vele, és megmondta a nevét. Ráadásul a lány tudta Hongról, hogy honnan jött Japánba.

Hong is talán felismerte volna, ha elõre tudja, hogy a hercegnõ él, most éppen Japánban van, és fiúnak öltözve rabszolgaként ként próbál eladni?

Arra most nem emlékszem, hogy amikor hercegnõként elmenekült, akkor az õ számára kiderült-e Kang apa kétarcúsága? Szerintem nem! Mint ahogy akkoriban sok felnõtt számára sem volt ez nyilvánvaló.
De a Hong fiúra és a barátjára viszont emlékeznie kellett, milyen elszántan próbált neki segíteni akkoriban.

Kép: ezekben a ládákban talán ajándékok lehettek? Pont olyan koporsókinézetelük van!
K. Judit 2015 máj. 09. - 12:44:49
(2864/9141)
Próbálom megfejteni, mire vonatkozik, hogy "igen, de"..., még nem sikerült...
K. Judit 2015 máj. 09. - 12:29:36
(2863/9141)
Na ezt a "kénátadást" újra kell néznem ...
Mert ha a lány felismerte az öreg Kangot és azt olvassa le az arcáról, hogy bízhat benne, akkor baj van.
Bár õ nagyon óvatos, nagyon tudatos. Nem fogja akárkinek elárulni a titkát.
Mindenesetre még 42 rész hátravan :)
Illiona 2015 máj. 09. - 11:38:37
(2862/9141)
igen, de a lánynak könnyebb helyzete van, mert tudja a fiú nevét, és tudja hogy Joseonból jött, és tudja hogy az udvart képviseli.
De a fiú pedig ugy tudja, a hercegnõ meghalt, és az uj találkozásukat is a lány azzal inditja, hogy hazudik egy jó nagyot.

Milyen arrogánsan kérdezte a fiú nevét, miközben õ hazudozik!
az hogy mi zajlott a közben a királyi udvarban, arról szerintem a lány semmit nem tud, és nem tudja, hogy a másik fiú apja a király ellensége.
Bár azt akár a hajón kénátadáskor fel is ismerhette, hiszen az arcok nem változnak már ilyenkor.