K. Judit 2015 máj. 09. - 11:22:44
(2861/9141)
Megint beleestünk a csapdájukba :)
Utolértük õket, most várhatjuk a folytatást ... mindenesetre a szöveg elég fontos, nem érdemes felirat nélkül nézni.
(Ugye jól sejtem, hogy a lány felismerte a fiút - a nevérõl. Így egyelõre azt hiszi, az ellenséggel áll szemben...)
Illiona 2015 máj. 08. - 23:14:36
(2860/9141)
annyira tiszta szemei vannak ennek a fiúnak!
Illiona 2015 máj. 08. - 23:13:01
(2859/9141)
a minipostafiók:
Illiona 2015 máj. 08. - 23:12:13
(2858/9141)
és a madár:
Illiona 2015 máj. 08. - 23:11:04
(2857/9141)
¢Hwajung 8

egy kis országimage:

este, fahid, virágzó cseresznyefák, romantika, holdfény, telihold, végzet!!!
nem tudom hogy ezt Japánban forgatták, vagy az MBC forgatási falujában?
Illiona 2015 máj. 08. - 22:02:00
(2856/9141)
Helyebítek:

Nem Kang, Hong!!!!!

és a kép felirata viszont tökéletes!
Illiona 2015 máj. 08. - 21:40:38
(2855/9141)
Hwajung 8

IGEN!!!
Végre valami jó!!
az uj hercegnõ egy nagy kedvencem!! ( nõi szinészbõl van vagy 3, esetleg 4, és nem több!!)

Az East of Edenben láttam, és nagyon megszerettem, és nagyon elismerem õt.
Késõbb a Ghostban is jó volt, bár az nem sok lehetõséget adott.

így most a 7. részt ki hagyon, lehet majd valamikor nyáron megnézem, de most nem vagyok alkalmas egy túltáplált nyafogós hercegnõt elviselni. :))))

És még!!!! a fiúk is felnõttek, és bizony ez a Kang fiatalúr akit már korábban is láttam filmekben, - és nagyon tehetséges, kifejezõ tekintete, és szép szemei vannak,- megjelent. Már csak azon imádkozom, hogy a jó oldalon legyen, és ne kelljen megint harcolnom érte, miatta, védelmezni, és végül megsiratni .)))
Tegu 2015 máj. 08. - 20:38:34
(2854/9141)
Na, láttam a felnött herceglányt, szép:)
HwaYi
Tegu 2015 máj. 08. - 17:30:21
(2853/9141)
Mivel itt a hercegnõ életérõl lesz szó, ami valószinüleg inkább fikció, érthetõ, hogy Hon-t negativ szinben tüntetik fel. Viszont én meg láttam a Hur Jun-t amiben Hon majd megszakadt, hogy megfeleljen apjának, aki mellõzte ugy az anyját, mint õt is, mikor Imhok királyné kedvére tett mindig mindent.
Aztán a japánokkal szemben nem volt képes felkészülni rendesen, mert a frakciók egymást taposták, s összevissza beszéltek, hogy veszélyben van-e az ország vagy nincs, igy történhetett meg, hogy a japánok megrohanták az országot, amikor Seonjo gyorsan kinevezte Hon-t trónörökösnek, s elmenekült a királyi udvarral együtt, Hon pedig ott kinlódott és igazgatta az országot, mikor pedig legyõzték a japánokat, megjelent ez a Seonjo és a másik gyerekét kezdte preferálni.
Azt hiszem, de nem vagyok benne biztos, hogy a Mingek azért nem nevezték ki, mert õ, mármint Hon megpróbált a mandzsukkal is jó viszonyban maradni, inkább a békére, mint a háboruzásra vágyott.

Kb. ennyit tudok a sorozaton kivül, s azért tünik kicsit egyoldalunak, ahogy tehetetlen bábként ábrázolják, aki agyongyilkolt mindenkit, de most a herceglányka a fõszereplõ, igy megértem én, csak picit zavar.
Azért picit érzékeltetik, hogy nem minden gyilkosság mögött volt õ. Pl. a valóságban Seonjo halálakor a királyné pártiak eldugták azt a levelet, amiben Seonjo Hon-t nevezi ki örökösének, s igy már érthetõ, hogy miért sujtott le a királyné köreire.
Aztán persze eljutunk oda, ahova a legtöbbször, ha elindul egy uton, már nem lehet megállni, itt most választott, ahogy Gaeshi mondta, el kell dönteni, hogy király akar lenni vagy emberi lény.:))
K. Judit 2015 máj. 08. - 14:15:54
(2852/9141)
Még annyit, hogy ugyanerrõl a Gwanghae nevû királyról szól a Masquerade c. film Lee Byung-hun-nal a fõszerepben. Szerintem meg lehet nézni on-line, én is úgy láttam pár éve.

http://en.wikipedia.org/wiki/Masquerade_%282012_film%29û

(LBH nagy kedvenc különben, pár éve az esküvõjével volt tele a média. Nagy rongyrázás volt, hosszú idõ után megtalálta az igazit. Azt mondják õ a koreai Alain Delon, hát .... :))