Cafee. 2017 ápr. 14. - 11:09:42
(8521/9141)
Gerry sztem az elozetest latta. De mint irtam, van egy masik valtozat is, amiben kicsit mas a sorrend es mintha tobb lenne a magyarazat, nem tudom ertelmezni. Ja es vmi konyvet is kiadtak, amit mar elo is lehet rendelni, na ennyire azert nem erdekel. Az elozetesben mar lattam, hogy LG konfrontal a kirallyal.
Valaki ' hidden " alatt tobbszor is hosszu szovegeket masol be a tortenetrol, kicist reszletesebb es magyarazobb, mint a film, talan valamelyik oldalrol szedi, ahol a masik valtozat forgatokonyvet ismertetik? De oszinten szolva, nekem tokeletesen eleg a film, no meg amit hozzaolvasok a tortenelembol.
K. Judit 2017 ápr. 14. - 11:07:19
(8520/9141)
Ez tényleg rémisztõ, egyrészt abból a szempontból, hogy - mint pl. Gwanghae esetében - a tehetséges és felelõsséggel politizáló utódot milyen egyszerû volt már elõre megfosztani a hatalomtól, mielõbb csinálni kellett egy új gyereket. Szóval a király még az utolsó rosszindulatú intézkedésével is mekkora kárt tudott okozni az országnak. Ugye nehezebb egy országot kormányozni, viszont nem olyan nehéz egy gyereket összehozni akár az utolsó pillanatban. (Persze ez sem sikerülhetett mindenkinek, ott volt pl. szerencsétlen Gongmin...) Mindenesetre abban sem lehetünk száz százalékig biztosak, hogy nem segített-e be valaki más (!) a gyerekcsinálásnál ... Annyi mindenben csaltak, hogy ez is azonnal az ember eszébe ötlik.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 11:02:39
(8519/9141)
Hat engem nem erdekel, hogy csokken a nezettseg, sztem ez egy nagyon jo sorozat, amit nem a nezok kenye kedvere valtoztatnak osszevissza, hanem legyartottak elore.

A masik pampogas azzal kapcsolatos, hogy Saimdang eleterol keszulo sorozatot maskeppen kepzeltek el, s hogy semmi pluszt nem tudtak meg rola. Hat nem tudom, hogy kepzeltek, 20- 30 reszen keresztul festegessen es gyereket neveljen, mert mas nem nagyon tortent vele valojaban.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 10:53:37
(8518/9141)
Nekem mar az is furcsa, hogy ket verzio letezik, az egyik, amit nezunk a nemzetkozi, a masikat nem lattam. Azt is talalgattak, hogy csak a masik verziot roviditik le, mindegy, majd kiderul.

Ez a 23. Resz esemenydusabb volt, kisebb negativ fordulattal.. Mennyit tud artani egy duruzsolo agyas, s mennyire letojjak, hogy mi lenne jo az orszagnak, csak a hatalom erdekes. Ez a venhulye kiraly, nem tudom, miert szorong, nem volt eleg 40 ev a hatalomban? Azt is vegigrettegte.
De mar lattunk ilyet, Hwajungban eppen most kaptam el az elejen az oreg kiraly jelenetet, aki rosszul van attol, hogy Gwanghaet unnepli a nep, s odaszol az emberenek, keressenek uj feleseget / hogy mas orokolje a tront/ ez csak feltekenyseg, irigyseg, koze nincs ahhoz, hogy az orszag sorsa erdekelne.
K. Judit 2017 ápr. 14. - 10:52:00
(8517/9141)
Láttam ...
(csak az utolsó elõtti oldalig jutottam).
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy Gerry hogy tudja kommentálni a 24. részt .... ???
Lehet, hogy olvasott valahol egy elõzetest és arra reagált már elõre?

Mindenesetre csökkent a nézettség (ahogy az utána következõ hsz-bõl kiderül), 16%-ról 8,5%-ra .... akkor viszont a többi ok csak kifogás.
Cafee. 2017 ápr. 14. - 10:38:53
(8516/9141)
Soompin olvastam, nem sajat eszrevetel, de nagyon tetszik:
Amikor egyutt festettek, ugy neztek ki, mint a pecset, amit Saimdang keszitett LG- nek, /biikjo/
K. Judit 2017 ápr. 14. - 10:32:05
(8515/9141)
A mai rész elmaradását illetõen úgy látom találgatnak a Soompin is, sõt szóba került, hogy két epizóddal le is rövidül majd a dráma, de nincs türelmem végigolvasni. (A nézettségi adatokról, a májusi választásról, sõt még egyéb politikai okokról is szó van ... amit le se akarok írni.)
Nem emlékszem, mikorra tervezték a végét, de jobb hogy már elõre tudjuk, mint amikor (pl. a The Great Seer esetében) aznap - az elnökválasztás napján - kellett szembesülnünk, hogy nemcsak hogy elmarad a soron következõ rész, hanem hogy az utolsó kettõbõl végül egyetlen epizód lett a végére ...

(Úgy látszik MC-nek vándorol a sebesülése ... :)
Cafee. 2017 ápr. 14. - 01:17:05
(8514/9141)
Megnéztem a 23. epizódot, a királynak teljesen elment az esze.
A 24. rész elmarad.
Cafee. 2017 ápr. 13. - 08:40:35
(8513/9141)
Allitolag LG beolvas a kiralynak, soompin olvastam, de meg nem lattam a 23. reszt
Cafee. 2017 ápr. 13. - 08:38:49
(8512/9141)
Fent van mar a 23 -as forditasa is.
Azert is furcsa ez a mergezeses paranoia, mert ha a fogsagban nem mergeztek meg, miert mergezne meg W, aki kiszabaditotta.
Eloszor ket gyerek ult veluk egy asztalnal, most meg mindig csak az egyiket mutatjak, hol a masik gyerek?