K. Judit 2015 máj. 08. - 13:55:00
(2851/9141)
Talán pont azért nem volt túl népszerû Gwanghae bizonyos frakciók szemében, mert az egész ország, és nem csak néhány kivételes helyzetû klán érdekeit tartotta szem elõtt. Tudta, hogy a kínaiak csak úgy tessék-lássék módra védenék meg az országot, tudta, hogy a modern fegyvereket stb. velük meg sem ismertetik, és tudta, hogy veszélyben vannak. Voltak hívei, de nem elég erõsek. Ráadásul volt egy gyenge pontja, hogy nem "tiszta" vérbõl, hanem ágyastól született, plusz a kínaiak (Mingek) se akarták elismerni. Naná, hogy kikezdték.
És akkor még jött a bátyja, aki megkísérelte megölni a csecsemõt. A bátyja hiába bûnhõdött meg (finoman szólva), hiába nem volt köze a királynak a gyilkossági kísérlethez, ez már kiindulópontnak nagyon is megfelelt. Épp ideje volt, hogy jöjjön egy-két jós, vagy sámán, megfogalmazódjanak bizonyos próféciák, amiket aztán már a piacon is jól el lehetett terjeszteni ...

A wikin olvastam, hogy kifejezetten jó királyként értékeli õt az utókor, de azért persze nem úszta meg õ sem bûn nélkül. A bátyja csak az elsõ volt a sorban, csóválhatjuk a fejünket, hogy ejnye, tény, hogy a többi gyilkosságot csak "hagyta", hadd történjenek meg, hiszen profitált belõlük. Eleinte. Késõbb már kifejezett parancsot is adott rá. Rájött, hogy megoldásnak szuper egyszerû. Kár.

Pláne azért kár, mert Injo következett utána, akirõl aztán mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy alkalmas lett volna királynak. És még mindig ez volt a legkevésbé rossz tulajdonsága, hiszen tudjuk, hogy megölette a saját (tehetséges) fiát, tudjuk, hogy gyáva volt és csak a saját bõrét próbálta menteni. (Azt hiszem, nem is volt teljesen százas ... bár majd meglátjuk, ebben a drámában milyen jellemet rajzolnak majd neki.)

Kifejezetten szép lesz majd a hercegnõ, most ugyan még fiúruhában villog, de nem tart majd sokáig. (A lányokról mindig nagyon nehéz igazán jó képet találni :)))
Tegu 2015 máj. 08. - 07:54:29
(2850/9141)
Most csak röviden:
Túlságosan negativan ábrázolják Hont, aki azért alkalmatlan apja helyett x (16) évig szépen elkormányozta az országot, amit a frakciók közötti viszály juttatott rossz helyzetbe. Erre mit akartak? Egy 2-évesre ruházni a trónt, aki helyett kormányozhattak volna pont azok, akik ide juttatták az országot?.
K. Judit 2015 máj. 07. - 20:19:56
(2849/9141)
Ez ugyanarról az útról készült, csak egy lovas is közeleg.
(Nem túl élesek a képeim, mert nem letöltött anyagból dolgozom ...)
K. Judit 2015 máj. 07. - 20:18:56
(2848/9141)
Vannak marhajó légi felvételek, itt mindjárt egy idomított sas (vagy sólyom?) fog leszállni valakinek a karjára, üzenetet hozott.
K. Judit 2015 máj. 07. - 20:15:05
(2847/9141)
Ezt tegnap írtam,
"Én is úgy olvastam, hogy a hercegnõrõl fog szólni a dráma, szerintem Injo-nak is útjában lesz.
Különben lehet, hogy az idõsebbik Kang már a jelenlegi király megbuktatását készíti elõ ..."

De ma már elõrébb tartok, sõt, pontosan nem is emlékszem, hol ért véget a hatos.
Talán amikor a kiscsaj egy csónakkal elmenekül.

A 7-esben is lesznek meglepetések, a király már meg sem fenyíti Gae ... udvarhölgyet és "Miszenget", teljesen rájuk bízza magát.... így gyakorlatilag minden régi híve elfordul tõle. A puskapor üzlet viszont virágzik, nincsenek annyira kiszolgáltatva a Mingeknek. (Most úgy számolom, hogy kb. 5 év telhetett el, a kép a 7-es végérõl van, a 8-asban már fel is nõnek.)

Kezd izgalmas lenni.
Illiona 2015 máj. 07. - 20:11:52
(2846/9141)
elkezdtem a Hwajung 7-et, de abba is hagytam.
Ez kényeskedõ liba hercegnõ annyira irritál, hogy megvárom amig lecserélik a felnõtt változatra, jelenleg nincs lelkierõm ehhez túlzásbavitt nyafogáshoz.
De lehet hogy holnap mégis megnézem :)))
Tegu 2015 máj. 07. - 15:31:13 Előzmény Tegu
(2845/9141)
Meg is néztem.
Hm, ez a Kang meglepett. kicsit nem is értem. Azt mondta, azóta fordult Hon ellen, mióta rájött, hogy puskaporral kisérletezik, hm.
El kell ismét olvasni a magyarázatát, nekem nem volt világos.

Tehát azért adta volna hozzá a kishercegnõhöz a fiát, hogy mást ültethessen a trónra Hon helyett?
CSak nem Injot fogja kiszemelni magának?
Tegu 2015 máj. 07. - 10:08:08
(2844/9141)
Még ma megnézem a 6. epizódot, de nyugodtan ird le, amit akarsz, nem zavar.
K. Judit 2015 máj. 07. - 08:52:33
(2843/9141)
Akkor jobb, ha nem spoilerezek.
(Talán inkább át kéne ismételnem pár dolgot, ami elkerülte a figyelmemet. Az események sorrendjét nem mindig találom el.
Csak - talán pont ezért - nehezen találok vissza oda, amire kíváncsi vagyok ...)
Tegu 2015 máj. 07. - 08:43:24
(2842/9141)
5. Reszt láttam.