Illiona 2015 ápr. 14. - 22:42:55
(2631/9141)
Köszi az összefoglalót, kivételesen teljesen egyetértek. :)))

hogy a pénzügyminiszter szerepét így látod, azzal nagyon is!

Számomra a fia szerepe volt a lendület ebben a sorozatban. (persze ezt nagyon sokszor hangsúlyoztam is itt, mint amikor a tû megakad a lemezjátszón )

Én Eun Kit nem láttam negatívnak, -bár volt ami még nekem is sok volt tõle-.

MM-t pedig nem láttam annyira jónak, egyszerûen egy közembernek, akivel jó dolgok történtek.
És vele kapcsolatban erre tenném a hangsúlyt, hogy a vele történtek tõle függetlenül történtek meg, és nem általa, vele, miatta, küzdelem, harc eredményeként.
Ljerk 2015 ápr. 14. - 21:56:22
(2630/9141)
Befejeztem a Maids -et.

A King Sejong -ban is van egy ehhez hasonló bosszú szál mint itt, a kép is abból a filmbõl van: Goryeo királyi családját hamis igérettel összegyûjtik, hogy elszállítják õket a számûzetési helyükre - valójában csapdába csalták õket, és szinte mindenkit lemészároltak a nõket és gyerekeket is beleértve. Sejong egyébként Taejong (a Maids királya) fia - egyébként legalább 4 fia született már a film cselekménye elõtt a királynak, úgyhogy nem tudom miért volt csodálatos esemény egy újabb fiú felbukkanása.

Hasonlóan a kicsit átlagon felüli filmekhez sorolom mint a Shine -t. A Shine -ban néhány szereplõ alakítása, a Maids -ben pedig a 10-15. részek emelték a filmet az átlag fölé. Az átlag nálam a nézhetõséget jelenti: nem izgalmas, de nem hagyom abba a sorozat nézését. Például a King Sejong egy átlagos film, három-négy jeleneten kivül már alig emlékszek belõle valamire.

Bosszantó hiba: a végén a merénylõk megtámadhatták volna út közben is a fõszereplõket, á de nem - feltétlenül a palotában kellett támadniuk, ahol több száz õr is van.

A pénzügyminiszter bosszú terve teljesen "jogos", hiszen nem "fair" harcban ölték meg a az elõzõ dinasztia szinte minden tagját, hanem csellel. Bárkit megölt és megölt volna a továbbiakban, akinek köze volt az új dinasztiához, így a fõszereplõnõt is (hiszen õ Joseon alaító családjához tartozott), úgyanúgy hideg fejû volt, mint akik lemészárolták a rokonait. Nem is kért megbocsátást a fõszereplõnõtõl. Így aztán, hogy kik a gonoszak és kik a jók, azt nehéz lenne megmondani, csak az látszik tisztán, hogy az erõszak újabb erõszakot szül, és mindig belekeverednek ártatlanok is.

A sok mellékszál rontotta a színvonalat, nem tudom például, hogy kit érdekelt Kang hölgy szerencsejáték szenvedélye. Cserébe a kurtizánról, és az összeesküvõkhöz tartozó háztartásvezetõnõrõl meg semmit nem tudtunk meg. Érthetetlen.
Tegu 2015 ápr. 14. - 18:38:04
(2629/9141)
Ezt irták a Blood bemutatásaként:
"A helyszín egy kórház, ahol egy vámpír dolgozik orvosként. Egy halhatatlan szerelem, valamint a jó és rossz harcának helyszíne. Park Ji Sang (Ahn Jae Hyun) orvosként dolgozik a kórházban. Yoo Ri Ta (Koo Hye Sun) egy orvosként dolgozó befolyásos örökös, sztár belgyógyász és az igazgatótanács elnökének unokahúga. Lee Jae Wook (Ji Jin Hee) a fõnökük, aki látszólag udvarias, de valójában egy becsvágyó férfi, aki a legnagyobb ellenségükké válik."
K. Judit 2015 ápr. 14. - 11:11:18
(2628/9141)
Blood:
valaki megint büntetést fog kapni ...
K. Judit 2015 ápr. 14. - 11:10:33
(2627/9141)
Blood:
Nem ismertem ezt a színésznõt, de tetszik a játéka.
K. Judit 2015 ápr. 14. - 10:16:11
(2626/9141)
Blood:
Már teljesen nyílt kártyákkal játszanak, zsarolnak, gyilkolnak.
Az elkülönített (kísérleti) betegek pedig ölik egymást a kórtermekben.
Elég jól van megcsinálva a sorozat (nem is nagyon félelmetes, csak talán az elsõ részeknél).
Jövõ héten vége.
K. Judit 2015 ápr. 13. - 19:48:40
(2625/9141)
Amit Ljerk írt (csak nem akartam neki címezni, mert ez is spoiler lesz :)

"Érdekes, hogy a 14. részben szinte már csak egyetlen emberben bízhat - pont abban, akinek az apját az õ segítségével végezték ki, és aki õmiatta került szolgasorba."

Ebben nem vagyok teljesen biztos, mert az ugyan kiderült, hogy a kis fadarabokat a nevekkel MM készítette, de már nem emlékszem, hogy ennyi elég volt-e IY apjának elítéléséhez ....
Tegu 2015 ápr. 13. - 19:02:37
(2624/9141)
Most hirtelen nem tudom, mire reagáltál?
K. Judit 2015 ápr. 13. - 18:13:48
(2623/9141)
Ezen azért gondolkoznom kell, hogy tényleg így volt-e.
Vagy csak automatikusan fölmentettem magamban, mint aki nem volt felelõs akkoriban a tetteiért.
Te pontosan emlékszel?
K. Judit 2015 ápr. 13. - 18:12:38
(2622/9141)
Köszönjük a képeket :)