Tegu 2015 ápr. 13. - 18:04:22
(2621/9141)
Jaj bocs, de aztán olvasd el, kiváncsi vagyok, te hogy láttad.
offtopic
Ljerk 2015 ápr. 13. - 18:02:41
(2620/9141)
Érdekes, hogy a 14. részben szinte már csak egyetlen emberben bízhat - pont abban, akinek az apját az õ segítségével végezték ki, és aki õmiatta került szolgasorba.
offtopic
Ljerk 2015 ápr. 13. - 17:56:13
(2619/9141)
Ooopsz - gyorsan átugrottam a spoilergyanús hozzászólásokat. :)

Hát igen, az elsõ 9 rész csak a felvezetés volt - aztán hirtelen teljesen összekutyulódtak a viszonyok.
K. Judit 2015 ápr. 13. - 17:18:12
(2618/9141)
Imádom a humort, de ebbe a filmbe nem illett. A Heo család nõtagjai túlságosan gonoszak voltak. Olyan válogatott aljasságokkal jöttek elõ, amin sokat kellett elõtte töprengeni. Elõ kellett készíteni, szóval nem csak amolyan "hú de felhúztál, nesze" gonoszság volt. A velejéig romlott volt mind a két nõ. Ezt elhumorizálni szerintem hiba.

És persze én sem a nyálas jeleneteket, a kézfogást és a szemlehunyást hiányoltam, hanem valami meghittséget (persze lehet, hogy kettesben aztán tomboltak az éj leple alatt :)).

A TGS-ben pedig a király új felesége olyan jámborkának látszott (egyébként ugyanaz a nõ volt, aki a Chuno-ban a fiatalabbik kocsmáros, vagy szolgáló, õ is tapsifüles), akitõl legalábbis ránézésre nem õrül, vagy vadul meg egy férfi. Õ inkább az a fajta volt, akihez megnyugodni járnak (haza) a férfiak ... Nem gondolnád, hogy irányítja, zsarolja a pasit, vagy hogy uralkodik felette. Pedig végül valamilyen szinten ez történt, ill. ez is hozzáadódott a végsõ tragédiához.
Tegu 2015 ápr. 13. - 16:53:09
(2617/9141)
De, olvastam. Nekem nem hiányzott a romantika se ebbõl, sem a TGS-bõl:) Ez a megbocsátás a végén pedig szerintem a sorozatok jellegzetessége, csak egy példa az EK-ban Béka vagy az apja nagyjelenete, de itt egyszerüen elhumorizálták a gonoszok bünhõdését, EunKi pedig hõssé növekedett, miután halálakor méltóztatott elõvenni azt az irományt, amivel visszaadja Taejo Inyub és apja rangját. Hogy elõtte miért nem adta oda, senki nem kérdezte, egyszerübb az magyarázat, hogy nagy szerelmében tett mindent
K. Judit 2015 ápr. 13. - 16:34:43
(2616/9141)
Nem olvastál vissza, ugye? A TGS-rõl írtam pár sort, mert kaptam egy ötletet (az elõzõ oldalon van, nem kell sokat lapozni :).

Ahogy a Maids-ben is érezhetõ a kapkodás, a nem teljesen tökéletesre írt forgatókönyv, úgy az a TGS-re is érvényes volt két évvel ezelõtt. A TGS esetében talán túl hosszú idõszakot ölelt fel a téma, és nem fért bele a 36 részbe, Taejo feleségét egy kicsit dögösebbre faragtam volna, aki még egy olyan félelmetes hadvezérnek is úgy el tudja csavarni a fejét, hogy képes a királyt a gyerekeivel szembeállítani. (Az is lehet, hogy Sukjong után nem akartak megint egy romantikus a királyt.)

A Maids alkotóit meg a tûz miatti leállás hozhatta kemény helyzetbe. Lett volna még javítani való.
A védelmi miniszter feleségét pl. nem szabadott volna gyakorlatilag felmenteni azzal, hogy a jég hátán is megél,
A két fõszereplõt pedig valamivel közelebb kellett volna engedni egymáshoz. Semmi kétség, hogy szerették egymást, de néha egy kis melegség, egy mosoly, vagy egy hosszabb beszélgetés nem ártott volna.
De még a személyzetnél is érzek ellentmondásokat, Danji az elején elég öntudatosnak tûnt, kifejezetten utálta, hogy az anyja megelégedett csak a lakhatással, meg a tál étellel, õ többet akart. De végül nem a jogfosztottságot kifogásolta, hanem csak egyszerûen többet akart. A disznóképût is megpróbálták árnyalni egy kicsit - amikor pénzt adott SW ruhájára - azért ilyen könnyen nem menthetõ fel. Eun-ki feleségét is "félbehagyták" ...

Sajnálom, hogy még mindig csak forgatókönyv-vázlattal dolgoznak, ha tehetném, betiltanám ezt a rendszert, csakis kész forgatókönyv birtokában engedném a forgatás megkezdését. Úgyis annyi dráma van, legfeljebb egy kicsit kevesebb lenne, de nem maradna utána hiányérzete a nézõnek.
Tegu 2015 ápr. 13. - 15:53:22
(2615/9141)
REméljük, hogy nem.
Szerintem is tud igy is segiteni a királynak OJH, nem kell ahhoz az udvarban élnie.
K. Judit 2015 ápr. 13. - 15:50:45
(2614/9141)
Szerintem nem vonultak el.
A király ki lett kosarazva, de attól függetlenül még adhat feladatokat MM-nak.
Viszont abba - az udvaron kívül - nem szólhat bele, hogy összeházasodhatnak-e vagy sem. Végül is megvan a lány régi háza, ott többen is elférnek, talán találnak megfelelõ foglalkozást, így kérniük sem kell semmit.
K. Judit 2015 ápr. 13. - 15:45:08
(2613/9141)
Még egy ijesztõ kép a Héliosból.

Azt nyilatkozta JJH, hogy fiatal srácként sok hongkongi filmet látott a mozikban, soha nem gondolta volna, hogy egyszer õ is Hongkong utcáin fog lövöldözni :)
Õ tulajdonképpen egy tudóst alakít (Siwon egy rendõrt).
Tegu 2015 ápr. 13. - 15:43:10
(2612/9141)
Azért nekem ez az elvonulunk a világból megoldás sem tetszik, van pénzük, hatalmuk, maradjanak csak és segitsenek, amennyit csak tudnak azoknak, akik élete pokol, nem?
Ilyen szempontból Inyub jól megoldotta,, hogy legalább a barátai jobban élhettek.