Ljerk 2015 ápr. 11. - 20:12:18
(2591/9141)
Shin Don -ról jutott eszembe, hogy már kétszer is nekifutottam a róla készített sorozatnak, de még nem sikerült befejeznem. Érdekes, hogy egy TOP 500-as koreai drámalistát vezet ez a sorozat, melyre például Silla rá se került. Igaz, hogy a második helyezett Eyes of Dawn méltán van azon a helyen, de a Shin Don az szerintem igencsak kérdéses.

Egy éve tán belinkeltem már valahová a porton, de hátha valaki még nem ismeri:
- http://www.dramatic-eye.com/k-drama/top-500/
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:57:09
(2590/9141)
Shin Don (ha jól emlékszem, azt pletykálták, hogy õ volt U király igazi apja).
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:56:21
(2589/9141)
Csilsuk szerzetesként
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:55:53
(2588/9141)
plusz három kedvenc, (õ Jukbang, szintén szélhámos szerepben)
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:54:41
(2587/9141)
Akkor már gyorsan földobom a többi szereplõt
(bal oldalon fölül a látnok)
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:53:22
(2586/9141)
Remélem jó képet csatolok, õ volt Banja Gongmin szeretõje, U-király anyja (ha igaz, hogy Gongmin volt az apa).
Viszont gyönyörûek voltak a kosztümök.
K. Judit 2015 ápr. 11. - 11:45:41
(2585/9141)
Tegu, biztos emlékszel, annak idején sokat gondolkoztunk, vajon miért nem volt elég sikeres a The Great Seer c. dráma, ami a késõi korjói idõszakról, aztán Yi Songgye tábornok (késõbbi Taejo király) hatalomátvételérõl szólt. Voltak benne kissé misztikus elemek, a tábornoknak a politikai és katonai-stratégiai tisztánlátás mellett egy látnok segítségére is szüksége volt, hogy hozzá merjen kezdeni az új (Joseon/Csoszon) dinasztia megalapításához és feng shui-ra a hely, a fõváros kiválasztásához.
Pedig nagyon rákészült a rendezõ a sorozatra, több évig várt bizonyos szereplõkre (olyanokra is, akik késõbb mégis visszamondták a szerepet), sok pénzt is öltek a megvalósításba, aztán valahogy mégis elcsúszott a dolog, elkezdett csökkenni a nézettség. A végére az elõirányzott 36 részbõl csak 35 lett (sõt bekavartak sztrájkok, aztán az elnökválasztás is).
Pedig nem volt rossz. De mi is éreztük, hogy valami hiányzik, persze mindjárt gondoltunk néhány (nanû, hogy nõi )szereplõre hogy talán nem voltak a helyzet magaslatán (kivéve egyet, aki korán lelépett), és valahogy Ji Sung sem érezte túl jól magát a jós szerepében, hiába, ezt az ember látja.

Ez most onnan jutott eszembe, hogy JJH egyik FB-oldalára valaki tegnap feltöltötte az egyik maszkos fotóját a kezdet kezdetérõl, és egy hozzászóló egy fél mondatban tisztába tette legalábbis számomra, hogy mi hiányzott. Azt korábban mi is megállapítottuk, hogy Ji Sung és a partnere között semmi összhang nem volt, tehát a fõszereplõ párosból eleve hiányzott valahogy a tûz.

De amire rádöbbentem az ez a mondat (a FB-on nem mindig helyesek az angol nyelvû beírások): "Fantastic character, but need some romantic to be perfect." Szóval YSG-nek is meg kellett volna találni a romantikus oldalát, annak ellenére, hogy már tényleg nõs volt a történet elején, és ahogy az idõ telt-múlt nemsokára hat fia is született, de az õ magánéletével egyáltalán nem foglalkozott a film. Mire a hatalmat átvette, már a második felesége oldalán látjuk két újabb gyerekkel. Az elsõ feleségét nem ismertük, de tudjuk, hogy meghalt. Szóval most már legalább tudom, hogy ezt az új kapcsolatot kellett volna jobban kibontani ugyanezzel, vagy akár egy másik szereplõvel, hiszen késõbb ennek a szerelemnek, ill. ennek a családnak is sok szerepe lett a történet késõbbi alakulásában (testvérháború stb.).
És ha esetleg a Banját alakító színésznõ játszhatta volna YSG feleségét - na az szuper lett volna :))
Tegu 2015 ápr. 10. - 17:55:26
(2584/9141)
Hát, azért a Mishil-i nagyság közelében sem volt a Yeowont alakitó szinésznõ, de jól alakitotta a szerepét szerintem is, nem volt magában a szerepben több.
Az utolsó epizódokról irtakkal egyetértek, a szereposztásból szegény Wook herceg totál tévedés volt, esetlen, idétlen volt a szerepében, még menni sem tudott szegény méltóságteljesen.
Közepesnél gyengébbnek tartom a sorozatot.
Ljerk 2015 ápr. 10. - 17:16:45
(2583/9141)
Köszönöm a tájékoztatást. A Jang Hyuk topicban ma írtam egy nagyon rövid véleményt a Shine -ról.
Tegu 2015 ápr. 10. - 16:43:46
(2582/9141)
A Maids komolyabb, mint a Shine, szerintem jobb is.
Ird majd le, mi a véleményed a Shine epizódjairól, mi az elején még irogattunk róla többet, aztán valahogy elmaradt.