Tegu 2015 ápr. 07. - 10:45:18
(2521/9141)
Shine 23 forditással fent a neten.
Illiona 2015 ápr. 06. - 19:50:13
(2520/9141)
a Maidsnak kijött az 1. része magyar fordítás!
Én nem is tudtam, hogy fordítják!
Remélem, igy majd többen is megnézik majd!
Tegu 2015 ápr. 04. - 14:30:13 Előzmény K. Judit
(2518/9141)
Az sincs kizárva, hogy segit is apjának, csak a ranggal járó kötelezettségeket nem akarja vállalni.
Mégsem egy szolga már.
K. Judit 2015 ápr. 04. - 09:49:33
(2517/9141)
Ezt a kérdést ha jól emlékszem teljesen nyitva hagyták. Azt gondolunk, amit akarunk.
Úgy emlékszem, hogy a koronahercegen kívül minden hercegnek a palotán kívül kell élnie. De ez nem jelenti azt, hogy nem vesznek részt egyáltalán az udvari életben, talán feladataik is lehettek, tehetségüktõl függõen. OJH is tudna segíteni az apjának, ismeri a várost és az embereket. Nem kémkedésre gondoltam, csak hogy a továbbiakban is legyen valami feladata, ha már ebben az ügyben elnyerte az apja tetszését. A PÉ-ben is kitalálták (iskola, orvosi rendelõ), ebben a történetben is találhatnak maguknak valami hasznos elfoglaltságot.

Arról a srácról biztos megfeledkeztek. Utoljára talán akkor láttuk, amikor Eun-ki megrendezte a második merényletet a király ellen. (Bár egyébként meg kevertem azzal a másik fiúval, aki Danjit akarta feleségül venni. Az viszont egyáltalán nem tetszett, hogy az a másik lány egybõl rátette a kezét, õ meg csak hagyta magát. Mintha végül tök mindegy lenne, ki van mellette...)
offtopic
dorombka 2015 ápr. 04. - 08:28:33
(2516/9141)
Mindenkinek kellemes és boldog Húsvétot kívánok !
Tegu 2015 ápr. 03. - 11:43:12
(2515/9141)
Arra is gondoltam, hogy azért biztosan ellátják OJH-t mindennel, még akkor is, ha a palotán kivül él, Inyub is nagy vagyont kapott vissza, abból ugyan eltartja a szolga-barátait, de még igy is bõven marad mibõl megélni.

Hiányolom azt a másik fiatal srácot, aki EunKi szolgája volt, õ hova tünt vajon?
K. Judit 2015 ápr. 03. - 00:10:41
(2514/9141)
Ezért írtam, hogy kifogást bármilyet találtak, ha akartak. Azt én is úgy gondoltam, hogy azért ment el IY, hogy MM nyugodtan választhasson, a továbbiakban hogyan akar élni, biztos írtam is. De valójában MM már sokkal korábban választott. A két király találkozója elõtt ígértette meg a Taejonggal, hogy ha a feladatát teljesítette, választhatja a palotán kívüli életet. A király megígérte, de arra számított, hogy majd megtetszik MM-nak az udvari élet, és remélte, hogy idõvel túlteszi magát Inyubon.

Lényeg, hogy Taejong nem akarta Inyubot (még keresett is volna neki férjet), és talán valaki mást szánt a fiának. Ami szintén marhaság, mert most így le kellett mondania a fiáról. Pedig ha belemegy a házasságukba, élhettek volna mindketten a palotában és Taejong is megbízhatta volna MM-ot mindenféle feladattal.

Errõl még régebben olvastam futtában egy feltételezést (a Soompin, feliratra várva), hogy a forgatókönyvíró nem akart konkrét hercegrõl írni, talán mert elég sok dokumentum maradt fenn, így egy olyat talált ki, aki nem létezett.
És ezért nem nevezték meg a herceget, hogy ne lehessen összetéveszteni például azzal a Bi nevûvel, akire gyanakodtunk.
Tegu 2015 ápr. 02. - 23:40:59
(2513/9141)
Ja azt is érdekesnek tartom, hogy most hirtelen házas volt IY, de ha ez igy van akkor Eunki is, akkor hogy nöösülhetett?
Tegu 2015 ápr. 02. - 23:21:07 Előzmény K. Judit
(2512/9141)
Most viiszanèztem két jelenetet és ugy gondolom, hogy Inyub azért vonult kolostorba, hogy a király ne kényszeritse férjhez és hogy OJH-nak segitsen titokban abban, hogy dönthessen, mit is akar.
Azért irtam ,hogy titokban, mert talán reménykedett, hogy OJH ööt választja