K. Judit 2015 ápr. 02. - 16:36:07 Előzmény Illiona
(2511/9141)
Amíg a folytatás készül:

A védelmi miniszter menye nem volt bûnös. Az, hogy az alkalmat megragadva elvált a férjétõl, aki amúgy sem törõdött vele, nem helyezkedés, csak azt jelenti, hogy a nõ nem volt teljesen hülye. (A válásról különben pont az anyósa beszélt neki korábban, onnan tudta, hogy lehetséges.)
Akármilyen ellenszenves és véreskezû a dagadt szolga, a fõ bûnös Heo asszony volt. Ha csak azt az egy bûnét vesszük, már akkor is kijárt volna neki valami nagyon alantas meló, vagy életfogytiglan, és semmiképpen sem szabadott volna elviccelni a büntetését.

Jaj dehogynem lett jobb az életük! Egyáltalán nem mindegy, kinek a szolgálatában állsz szolgálóként. Vagy tán mindegy, hogy szolgálók meggyilkolására kapsz parancsot, vagy aratásra, a lovak gondozására? A munkát mindenképpen el kell végezni, de kicsit más az élet, ha az ember munkáját megbecsülik, õt magát pedig emberszámba veszik. Nem voltak õk lázadó típusúak, csak élni szerettek volna szép csendben.
Én úgy értettem a végét (vagy úgy akartam érteni), hogy Inyub maga mellé vette azokat, akikkel együtt a szörnyû idõszakot elszenvedték. Egyáltalán nincs kizárva, hogy visszaadta a szabadságukat, de miután nekik nem volt semmijük (házuk sem), továbbra is nála laktak, dolgoztak. Már ismerték és bíztak benne. Nem állítom, hogy egycsapásra kitör majd náluk a demokrácia, de úgy gondolom, legalább nem lesznek megalázva.

Képet kerestem, látom, még a Soompin is megy az értékelés, most nincs kedvem beleolvasni, talán majd egyszer.
Illiona 2015 ápr. 02. - 13:53:25
(2510/9141)
Maids:

Én nem szerettem volna minõsíteni a végét, de ezek a képek túl idealizáltnak tüntek:
A szolgák sétálgatnak kényelmesen a piacon, Dan Ji és férje boldogan élnek polgárinak tûnõ körülmények között.
A hentesfiú Yoon Ok másik szolgálólányával lõdörög az utcán!

Éppen csak a rózsaszinû vattacukrot hiányoltam a kezükbõl.

az Ok, hogy a véd min nõi családtagjai megbûnhõdtek, de azért a feudális társadalmi berendezkedés nem változott meg!
A szolgák továbbra is uraiktól függtek, a tulajdonuk voltak, nem pedig alkalmazottak, szakszervezettel a hátuk mögött.
Adták-vették õket, és az életük továbbra sem ért egy fabatkát sem!

Szerintem a hétköznapokban semmivel nem lett jobb az életük, az uj gazdáiknak is volt szennyesük, azoknak is meg kellett mosni a lábát, és kivinni az éjjeli edényt.

Az hogy a véd min menye és a dagadt szolga meguszta, mutatja, nem volt igazi igazságtétel, hanem fönt is és lent is aki helyezkedni tudott, büntetlen maradt. (ez ma már nyomokban sincs igy !!! Ott se és nálunk sem!) :)))
folyt köv
K. Judit 2015 ápr. 02. - 12:41:02
(2509/9141)
A kiszeng esetében csak olyasmire gondoltam, amilyen az elején volt, amikor Kim mondta neki, hogy MM-ot felejtse el, ne is találkozzanak. Szóval valami hasonló figyelmeztetésre gondoltam, esetleg nem Kim részérõl, hanem mondjuk a királytól ...

Azzal egyetértek, hogy Heo felesége egy kígyó volt, pont neki nem szabadott volna ilyen könnyen megúszni.
Nem beszélve a disznóképûrõl, aki a saját kezével megfojtott egy nõt nem sokkal a szülés elõtt. A végén úgy állították be, mintha csak milyen gusztustalan lenne, pedig annál sokkal nagyobb gond, hogy puszta kézzel ölni is tud, azt mintha elfelejtették volna.

Igen, sántít a vége. Hiányzik a párbeszéd a két fõszereplõ között. Ugye a legfontosabb - minden koreai drámában - hogy a piacra még elmenjenek, és hogy a nõ sajátkezûleg készítsen utoljára ennivalót a szeretett férfinak. De hogy megbeszéljék, ki mit gondol, az lehetetlen. Elmondhatta volna MM, hogy õ nem akar a palotába menni és hogy ezt a király is jóváhagyta. Elkezdhették volna tervezgetni, hogy mihez kezdenek.

Ha már úgyis happyend lett, akkor mi ezzel a baj? Ja, akkor nincs keresgélés a templomokban, nincs ijedtség, nincs bizonytalanság....
Tegu 2015 ápr. 02. - 12:15:04
(2508/9141)
Vagy talán nem tudták besüriteni a maradék epizódokba a komolyabb büntetést, mert azokat mindig jó hosszura nyujtják, sajnáltatják a bünöst, utolsó szavak, jóslatok stb.
Na de mégis csak kinyiratott egy állapotos nõt a feleség, a dagadtképü a verésen kivül végül is nem kapott büntetést, ez nincs igy jól.
K. Judit 2015 ápr. 02. - 11:27:44
(2507/9141)
Hát igen, biztos sokat gondolkodtak, hogy mi lenne a legütõsebb, mert annyira utálta már õket mindenki. Így nem volt más választásuk, mint NEM eleget tenni a bosszúszomjas elvárásoknak. Az édes volt, mikor mondta a sógornõ, ha Phenjanban járok, feltétlenül beugrom, vagy valami ilyesmit :)

A kiszeng végül a legátlátszóbb személyiségûre sikeredett, megmondta, hogy neki mindenbõl a legjobb kell, a király után már nincs feljebb, így õ maradt a "tulajdonos". (Azért néha lehetett volna kis kellemetlensége, vagy kaphatott volna néha kis büntetést, hiszen õ nyújtott mindenkinek - jónak, gonosznak - menedéket.)
Tegu 2015 ápr. 02. - 10:55:35
(2506/9141)
Maids

Kicsit elviccelték a végén a védelmi miniszter, felesége, lánya és a szolgák bünhõdését. A kiszengnek pedig teljesen eljelentéktelenedett a szerepe, a végére szimplán "gazdát" váltott.
Tegu 2015 ápr. 02. - 10:10:41
(2505/9141)
Hogy miért nézi SY olyan ellágyultan Wookot, nem egészen értem, már féltem, hogy mindjárt átöleli:)
WangSo pedig most fejezte be a bujkálást, fegyverbe szólit, tetszik:)
Tegu 2015 ápr. 02. - 09:03:46
(2504/9141)
Szerintem is bucsuzott, erre nem jött rá a pasztás?
WSR adott rá parancsot, azt mondta haldokolva, de nem értem akkor sem, hagyta magát megölni?
Illiona 2015 ápr. 02. - 08:05:43
(2503/9141)
Ez számomra sem világos!
Volt a kötelezõ lassú szertertásos teaivás a Pastahercegnõvel, ott én azt gondoltam, örökre elbúcsúznak!

talán a Pastahercegnõ ezt kérte tõle utoljára, bár egy testvérgyilkossághoz ez nem elég!
A másik, hogy ezer más lehetõség volt erre a házon kívül is, miért kellett a házba bemenni?
És éjjel mit keresett ott Wang Wook? Nem volt más dolga?
Tegu 2015 ápr. 02. - 07:58:31
(2502/9141)
Shine
SY bátyja számomra totál érthetetlen, miert akarta megölni a saját hugát?