K. Judit 2015 márc. 28. - 18:47:31
(2451/9141)
Gondoltam keresek egy jó képet OJH-ról a fekete ruhájában, de egyelõre nincs, talán majd késõbb.
Viszont megtaláltam a kiszenget. Ez a fotó a sajtótájékoztatón készülhetett.
K. Judit 2015 márc. 28. - 18:45:57
(2450/9141)
Kezdem úgy érezni, hogy ezek a koreai nõk csak a haldokló, vagy a halott férfiakhoz kedvesek. Nem tudom IY milyen volt a régi võlegényével, de hogy OJH is a ridegen-tartáshoz van szoktatva, az biztos. És milyen jól bírja. (Csakúgy, mint a többi ilyen dráma férfi fõszereplõje.) Az ember nem azt várná, hogy gügyögjenek egymással, vagy nyalják-falják egymást, de például ez a szerencsétlen még egy fél mosolyt sem kapott egész végig.
A plakát teljesen megtévesztõ. Ez a jelenet annyi másodpercig tartott, hogy nem is emlékszem rá. OJH véletlenül pont hanyatt esett, és a lány meg orral rá :)

Azért volt benne nem várt fordulat, például a szatír meg Heo felesége, vagy a disznóarc és Yoon Ok. Erre én biztos nem számítottam. A sógornõ megúszta, valaminek önként jelentkezett - talán kiszengnek?
K. Judit 2015 márc. 28. - 17:41:38
(2449/9141)
Azt hiszem, megbánta a bûneit, és még vissza is szerezte (korábban, még Taejotól) Inyub nemesi papírjait.
Szóval nem egyértelmûen negatív figura lett a végére.
Épp azt kívántam, Kim bárcsak magának is eltett volna abból a kis fiolából, de addigra fölmászott az aktákra ...

Nagyon sok párbeszéd volt ebben a két részben, a csökkentett epizódszám miatt kénytelenek voltak dolgokat inkább elmondani, mint megmutatni. Most már megvárjuk a feliratot. (Én még nem fejeztem be...)

Lehet, hogy ez a dráma nem kiemelkedõ, de a közepesnél jobban sikerült. A feliratozó lassúsága sokat rontott rajta, már nem vagyunk hozzászokva a heti két epizód + négy nap fordítási idõhöz. Mire elkészül a felirat, már nem is annyira érdekes, mert annyit találgattunk mi is, a soompisok is, hogy újat nem nagyon tudtak mutatni ...
Illiona 2015 márc. 28. - 17:14:29
(2448/9141)
Én már túl vagyok rajta! Teljesen el is vagyok keseredve!

semmi uj, minden pont ugy történt, ahogy megjósolható volt!

Eun Ki sorsa egyértelmû volt már tegnap, ilyen sérülést nem lehet túlélni, csak akarták még megcsavarni az érzékeny lelkûeket. pl engem!

Reménykedtem hogy legalább a vége nem ez, mégha Eun Kí meghal is, de lett volna elfogadhatóbb vég is!
K. Judit 2015 márc. 28. - 16:55:51
(2447/9141)
Maids/20:
Spoiler.
offtopic
Tegu 2015 márc. 27. - 19:05:50
(2446/9141)
Igen, de nincs 1 órám a filmre, már megyek is.
offtopic
Tegu 2015 márc. 27. - 19:01:21
(2445/9141)
Szerintem biztosan két probléma lesz a találkozón:
1. Kim papa kavarása, miközben már békülnének, legalább is Taejong.
2. A király-nemesek szerepével kapcsolatos ellentét
offtopic
K. Judit 2015 márc. 27. - 18:58:37
(2444/9141)
Csak mert láttam, hogy itt vagy, azért gondoltam, hogy tudtad nézni is.
Tudom, fórumozni más, mint filmet nézni...
K. Judit 2015 márc. 27. - 18:56:58
(2443/9141)
Ez az irányítás még egyedül Gongminra érvényes, neki voltak reformjai is, de aztán már nem nagyon voltak jelentõs próbálkozások. És a trónörökösöket is mind hogy kapták elõ? Egy épeszû embert sem tudtak kiállítani.
Közben pedig jöttek-mentek a hódítók.
Kíváncsi leszek a két király párbeszédére, hogy mondjuk a szemrehányásokon kívül mirõl beszéltek.
És hogy hogy derült ki, hogy Heo miniszter sáros.
offtopic
Tegu 2015 márc. 27. - 18:53:27
(2442/9141)
Tudod, hogy engem nem zavar a spoiler, én nem érek rá, nem ti:)