Tegu 2015 márc. 27. - 18:52:20
(2441/9141)
Egyébként én is lenyilazós- eléugrós megoldásra gondoltam.
Csak én még Inyub halálát is belekalkuláltam, de ezek szerint happyend lesz.
Mármint Inyub és OJH számára
K. Judit 2015 márc. 27. - 18:49:15
(2440/9141)
Jaj, akkor végig spoilereztünk. Nem szóltál ...
Szerintem is várható volt, bár a módja egy kicsit durvára sikerült.
Nem szoktak keresztüldöfni senkit, hacsak nem közelharcban a csatatéren.
Ráadásul a lány szinte a földön ült ... nem így szokták, na.
És nem ugrani kellett volna, hanem leszúrni a gyilkost.
Talán nagyon korhûek akartak lenni, már annál a lasszóval fogásnál is meglepõdtem, hát még amikor a disznóarc fojtogatta szegény terhes nõt. Kegyetlen világ volt, és ezt akarták bemutatni. Sikerült.
Tegu 2015 márc. 27. - 18:43:42
(2439/9141)
A valóságban is lázadoztak a nemesek összefogva a megmaradt WAngokkal, de mást nem irtak, csak valószinüleg ez volt az egyik oka annak, hogy megtiltották a nemeseknek a saját hadsereg fenntartását és a földregisztrációt is ezért vezette be. Valószinüleg adták vették a megmaradt földeket adófizetés nélkül.
Sõt, talán a hopae is többek között ezért lett bevezetve.

De hát tök érthetõ, elõtte õk irányitották az országot minden ugy volt, ahogy õk akarták, most meg itt vannak ezek a Yi-k akik keresztbetesznek nekik.
:)
Tegu 2015 márc. 27. - 18:37:50
(2438/9141)
Gondoltam egy ilyen befejezésre, csak nem akartam a lelkekbe taposni, de olyan jellemzõen doramas megoldás, mikor már nem tud erkölcsileg megtisztulni a szereplõ, legalább feláldozza magát, miközben megvédi azt, akit szeret, igy icipicit jóvátesz valamit. Emperor.
Sajnos nem fogom tudni megnézni ma.
K. Judit 2015 márc. 27. - 18:31:52
(2437/9141)
Az egész történet különben valószínûleg csak a forgatókönyvíró fejébõl pattant ki, bár a valóságban akár meg is történhetett, hogy a Wangok visszakövetelték a hatalmat. Csak azt nem tudom, milyen alapon.

Ha nincs Yi Songgye tábornok, már az ország sem lenne, már rég a Mingek kezén lenne, ha már elõbb a mongolok le nem igázták volna õket. És lehet, hogy az örökösödéssel kapcsolatban hibázott (amiért hatalmas árat fizetett), de többek között a földreform is az õ nevéhez fûzõdik, azok a nemesek lettek az ellenlábasai, akiknek a birtokát kicsit megrövidítette. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a Korjó visszaállítását követelõ titkos szervezet tehet neki egy szívességet.
Illiona 2015 márc. 27. - 18:17:35
(2436/9141)
már a sorozat közepén kigondoltam, látván az fantáziátlan forgatókönyvirót, hogy Megpróbálja valaki nyillal kilõni IY-t és Eun Ki eléugrik, és ebbe belehal!

Hát nem igy történt!

Szórakozott a bérgyilkos a karddal, és az IY elé ugró Eun Kit átszurta!
Csak az eszközben tévedtem, de a szituáció pont ugy történt!
nos egy ilyen szúrást pont ahol a vese, és belek vannak, nem lehet túlélni!
még perceket talán!
De lovaglás az erdõbe, meg séta ide-oda-hát biztosan nem!
Az elõzetesben még lehet látni Eun Ki-t, gondolom csak az utolsó 10 percben halatják meg!
én ugy láttam, hogy IY ekkor is a saját magával törõdött, hogy eléri-e a kard hegye, és nem a fiúval!
meg fogom gondolni, holnap megnézzem-e az utolsó részt!
K. Judit 2015 márc. 27. - 18:09:55
(2435/9141)
Azt hiszem OJH csak úgy tett, mint aki az apja ellen fordul, végül talán õ járt közben az apjánál és a nagyapjánál is.
Így van egy olyan érzésem, hogy nem tudtak túljárni a két király eszén.
A védelmi miniszter is addig lavírozott a két oldal között, amíg lebukott.
És jól sejtettem, hogy lesz még szerepe a kiszengnek is, Kim-nek ez az utolsó dobása.

(Ez a kardvágás megint elég furán sikerült, másképp indult, mint ahogy végül célba ért. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen sebesüléssel valaki lovagoljon, jöjjön-menjen. És megint az van, hogy orvos persze nem látja. Ezek állandó visszatérõ bakik, de õk nem foglalkoznak vele.)
Tegu 2015 márc. 27. - 17:40:21
(2434/9141)
??? Juj, mi történt?
Tegu 2015 márc. 27. - 17:38:37
(2433/9141)
Megvárom már a végét, aztán kielemezzük, ha van kedved, most csak ennyit:
Emlékezz az elsõ epizód jelenetére, ahol ugy beszél a szolga OJH-val, mint a kapcarongyával EunKi, pontosan az a véleménye a szolgákról, mint volt Inyubnak és Yoon Oknak.
Aztán mi a különbség Yoon Ok és EunKi között, amikor az egyik a lábát mosatja meg a vetélytársnõjével, a másik a cipõjét adatja fel a vetélytársával? Hatalmukkal visszaélõ kisstilü bosszuállók.
Õk ezt a rendet magától érthetõdõnek és jónak tartják, maximum még annyit változtatnának rajta, hogy mégfeljebb kerüljenek rangban. Ezért irtam, hogy tökéletesen összeillenek.

Inyub, megismerve a szolgasorsot ott lent, megváltozott, õ nem mondja már, hogy a szolgák nem is emberek, miközben EunKi és Yoon Ok továbbra is ugyanugy gondolkoznak. Sõt, Eunki közli Inyubbal, hogy ugysem lehetne a herceg OJH felesége, a szolga multja miatt, akkor õ milyen szerepet szánna Inyubnak királyként, ágyas?
Hogy is akarja megmenteni Inyubot? Eszetenül, úgy, hogy utána jól elverjék IY-t háncsba csomagolva, kirugják a házból, eladják béranyának vagy apja segitségét kérve, aki Inyubot zsarolta Sawol életéve, aztán pedig õ tette ugyanezt? Milyen erkölcsi szinvonalon áll ez az ember? Mondott valami elõrevivõt, mit szeretne Inyubon és a hatalmon kivül?
Amit pedig el akar követni apjával együtt, azt ugy hivják, hogy felségárulás - és gyilkosság. Arról már nem is érdemes beszélni, milyen romlott volt az elõzõ dinasztia, mennyire nem voltak képesek sem a fejlõdésre, sem pedig az ország megvédésére, még a megerõsödõ Mingek jelentõségét sem voltak képesek felfogni, ezt láttuk a The great seer-ben.

Egyébként csak mellesleg jegyzem meg, hogy Inyub sem tetszik nekem, de mig az õ karaktere az átéltek után megnemesedett, addig EunKi fokozatosan elaljasodott, még akkor is, ha a bosszu és Inyub megmentése irányitotta állitólag a tetteit, aljas eszközöket választott, s ebbe beletartozik az én véleményem szerint az is, ahogy Inyubbal bánt, miután az több okból is egyértelmüen elutasitotta. Az igazi szeretet nem ilyen, még akkor sem, ha megbántódott, lásd Emperor.
Illiona 2015 márc. 27. - 17:13:56
(2432/9141)
na én kész vagyok!