Tegu 2015 márc. 27. - 17:08:22
(2431/9141)
Ez meg is történt..
K. Judit 2015 márc. 27. - 16:45:59
(2430/9141)
Nem túl éles, de remélem látszik, hogy a két király ült le tárgyalni egymással.
K. Judit 2015 márc. 27. - 16:04:52
(2429/9141)
Egy spoiler, nem biztos, hogy a maiból.
Illiona 2015 márc. 27. - 14:58:27
(2428/9141)
azt hogy Yoon Ok közönséges, azt tényleg visszavonom, végül is igaz, soha nem volt alpári, mindig jó modorúan választékosan beszélve volt aljas!

egyébként Kim megfogalmazta, hogy ha a mostani uralkodó mellé állnak is, õket akkor is kinyirják, nekik már nincs vesztenivalójuk!
Ojh-t pedig nem igazi börtönbe, és nem örökre csukták be, ez csak olyan tessék-lássék fogvatartás volt, nem kínozták, nem éheztették, stb.
Azt én is kínvallatás nélkül elárulom, hogy a 15-16-ot még mindig nem tudtam felirattal megnézni, és már csak legfeljebb a jövõ héten fogom, biztosan abban is voltak fontos információk!
K. Judit 2015 márc. 27. - 14:26:13
(2427/9141)
Most én is csak annyit:
És ahogy bedugta Eun-ki OJH-t egy cellába, az egyenes volt? Azt hazudta neki, hogy IY szeretne vele beszélni. Abban a pillanatban nyolc kard éle táncolt a szeme elõtt. Ez nem átverés?

Eun-ki felesége nem közönséges, hanem irigy, féltékeny, aljas.
Már a legelejétõl kezdve mondom, hogy tök egyformák, két elkényeztetett gyerek, aki nem képes elfogadni, hogy néha le kell mondani dolgokról az életben. Ezért egyikük kicsinyes eszközökkel apró gonoszságokat forral a személyzet (fõleg a volt barátnõje) ellen, a másikuk meg nem lát más megoldást, hogy visszaszerezze a nõt (aki különben nem is akar visszamenni hozzá), mint hogy beáll a titkos szervezetbe a köpönyegforgató, konspirátor, gyerekrabló apja mellé, és megpróbálja megszerezni a trónt. Ehhez két királyt kell csak kinyírnia. OJH-t csak ideiglenes akadálynak látja, lehet, hogy ebben fog végül tévedni. De a legnagyobb tévedése az, hogy szerelmet akar kierõszakolni. Lehet ordítani, hisztériázni, féltékenykedni, berúgni, lesöpörni az asztalt, belerúgni a macskába - nem fog használni.
Valaki biztos meg fog még halni, úgy lenne igazságos, ha OJH végleg lemondana a hercegi rangjáról, esetleg kapna az apjától egy kis birtokot, élnének boldogan udvari intrikák és a még több pénz iránti vágy nélkül. Szerintem ehhez mindenképpen távol kell maradni az udvartól. És attól függ, hogy vannak-e még szóba jöhetõ koronaherceg testvérei ... Igaziból voltak (kb. 35 gyereket számoltam, ebbõl legalább 16-17 fiú, persze nem jelenti azt, hogy alkalmas mind az uralkodásra), de ebben a drámában nincs szó több gyerekrõl.

"mi is ez? volt egy uralkodó, és elüzte egy másik" - ez nem ilyen egyszerû, nagyon röviden:
Korjó hanyatlása már több mint nyolcvan éve tartott, ez alatt az idõ alatt tizenegy királyt fogyasztottak el. Háborúztak a Yuanokkal, a Mingekkel, délen a japánokkal. A királyra Gongminra már egy ideje nem lehetett számítani, az utolsó király helyett is már a késõbbi Taejo (Lee Songgye tábornok) gyakorolta a hatalmat, tegyük hozzá, hogy õ elõtte végigharcolta karddal a kezében ezeket a zûrös éveket. Végül elfoglalta a trónt, és új dinasztiát alapított. Szóval az, hogy húsz-huszonöt év múlva elõkerül valaki, azzal, hogy övé a jogos uralkodói cím - enyhén szólva vitatható.
K. Judit 2015 márc. 27. - 13:17:07
(2426/9141)
Az irányt még nem figyeltem meg, de azt hiszem a kameraállás is számít.
Nem lenne szerencsés, ha egyszer csak kimászna a képbõl a leányzó :)

De az látszik, hogy fogalmuk sincs, egy ilyen házban mennyi szolgálónak kellett lennie, és ebbõl hányan dolgozzanak a konyhában, ki takarítson, ki õrölje a gabonát, vagy csapkodja a sziklához a vizes ruhát. Itt néha egyszerre sereglik össze mindenki, az is, aki korábban az árnyékszéket tisztította .... Persze én sem tudnám, de kb. meg tudnám saccolni. Igaz, hogy egy csomó olyan melót is bele kell kalkulálni, ami nekünk már eszünkbe se jutna.
Talán azért vannak ilyen sokan, mert a véd. miniszterék módosak voltak, a munkaerõhöz pedig olcsón jutottak.
(Ahogy elnézem azt a fonott sarut a lábukon, én talán tíz percig sem tudnék egy ilyenben lépkedni. És azonnal fel is törné a lábamat. Zoknival nagyon nevetséges.)
Illiona 2015 márc. 27. - 12:59:42
(2425/9141)
egy közönséges nõt nem lehet megszeretni!
Márpedig a védelmi miniszter lánya gonosz és közönséges!
Lehet élni szerelem nélkül, vagy megszeretni egy másik jólelkû nõt késõbb, (olyat aki képes szeretni is,) de valakit akit látott aljasnak, soha!

Eun Ki-nak pedig milyen hibái vannak?

egészen az esküvõje (az elsõ) napjáig példamutatóan élt, kiemelkedõen tanult, jártas a harcmûvészetekben, okos, jószándékú. Az hogy jóképûnek csak kizárólag én látom, az az egyéb érdemeit nem csökkenti!

Azután szembesül a papa tevékenységéval: mi is ez? volt egy uralkodó, és elüzte egy másik. Õ odaállt az apja mellé, mert mit i tehetett volna! az öreg Kim Apó tetteit ha asaját szemszögükbõl nézzük, teljesen meg lehet érteni: bosszúból és érdekérvényesítésbõl zsoldossereget állítanak fel, és próbálkoznak.
Eun Ki ide csatlakozik be, és a maga szemszögébõl igaz ügy mellé!!!

Számítgat, mérlegel, küzd, de soha nem kétarcú!
Köszönöm nélkül hoz a szerelméért nagy áldozatokat: elvesz valakit akit nem akar!

Az hogy most OJH ellen bármit megtesz hogy likvidálja?
és? Hát védje meg magát, legyen az is okos és harcos, ne csak nézzen kifelé a fejébõl sóhajtozva!
Eun Ki nem támadja hátba OJT-t. az tudhatja, számithat rá, hogy emez a lányért a lányért mindent meg fog tenni.
Nem tudom Eun Ki szavakkal mondta e neki, de nem is, nem a háta mögött tette amit tett.

Eun Kit IY is átvágja, nem szereti, de azért hagyja hogy az küzdjön érte!
Igazából amikor elküldi pár alkalommal, akkor sem azzal az indokkal, ami a valóság, hogy nem is szereti, hanem ködösít!

Mellesleg meggyõzõdésem, hogy az Eun Kit alakitó szinészfiú simán lejátsza Oh Ji Hót, aki azon kívül hogy olyan szép, még semmit nem mutatott!
Most csak ennyi ugy munka közben!
Tegu 2015 márc. 27. - 12:35:15 Előzmény K. Judit
(2424/9141)
Azt észrevettétek, hogy furán forditva mossák a padlót? Maguk elõtt surolnak, majd a már megsurolt részre másznak.
Tegu 2015 márc. 27. - 12:06:52
(2423/9141)
-és már itt is a holnap:)
Nekem az a véleményem, hogy EunKihez sokkal jobban illik a védelmi miniszter lánya, ideje lenne, hogy megszeresse, elvégre egyformák.
Most minden kiderül, most hétvégén vége is a sorozatnak, kiváncsi vagyok, mit talált ki a forgatókönyviró.
Szerintem meghal Inyub, igy nem kell megbocsátania senkinek és választania sem a két ffi között.
Illiona 2015 márc. 26. - 23:12:07
(2422/9141)
Köszi!
erre épp most én is rájöttem!
Pedig tudtam is mikor adják, de teljesen eltévesztettem!
Ne mondjam, programom volt, és mennyire siettem haza, hogy még ma este beleférjen!
Marad a várakozás holnapig!