K. Judit 2015 márc. 26. - 19:49:34 Előzmény Illiona
(2421/9141)
Kösz az elõzetest, de a következõ rész holnap lesz ...
Ez a dráma pénteken és szombaton megy :)
Illiona 2015 márc. 26. - 16:09:17
(2420/9141)
Maids mai elõzetes!

https://www.youtube.com/watch?v=344aus9lEhs

ezt a mondatot mentettem, hogy a történet az elejétõl megy és nem fordítva! Nagyon jó! :)

Húzós lesz a mai rész is, ráadásul késõn jövök, izgulhatok miatta!
Látom hogy Eun Ki megsérül.
Kim Apó nagyon bátran küldi akcióba az egyszem fiát, pedig ha meghal, akkor az egész családjának vége utód hiján!
K. Judit 2015 márc. 26. - 14:26:39
(2419/9141)
Hát most nagyon megdolgoztatsz :) (Nem leszek nagyon pontos, csak azt mondom, amire emlékszem.)
„Ha Eun Kit azért utasította el, mert nem akarta hogy az apjával szembekerüljön, és a politikai pályafutása kettétörjön, az nem ugyaznaz mint végignézni, hogy csak miatta elvegyen valakit, akit egyébként gyûlöl. Találhatott volna más kiutat.”

Inyubnak már régen nem volt joga semmihez, életben akart maradni, hogy az igazságtalanságot, ami a családját érte, rendbe hozza. Rabszolga volt, padlót mosni volt joga. Emlékszel? Inyub apját a szeme elõtt tépték szét négy ökörrel hamis vádak alapján. Õ pedig egy családhoz került rabszolgának, ahol mindenki gyûlölte. Még a többi cseléd is. Egy öngyilkossági és egy szökési kísérlet után valahogy mégis sikerült visszajönnie az életbe, máson járt az esze, mint Eun-ki agyrém ajánlatain. Eleve tudhatta is, hogy értelmetlen megszökni, egy napig sem bírták volna ...

Ráadásul Kim miniszter ráparancsolt Eun-ki-ra, álmodozhat ugyan, de Heo védelmi min. lányát kell feleségül vennie. Ugyanakkor Kim a lányt is megfenyegette, hogy ha nem mond le a fiáról, megöleti az egyetlen barátját, Sawolt (a régi szobalányát, akit nagyon szeretett). Tehát Inyubnak valamivel nagyobb gondjai voltak, mint azon gondolkozni, hogy hogyan tehetné még súlyosabbá a helyzetét. Kicsit késõbb rájött, hogy még bonyolultabb minden, mint gondolta, megtudta, hogy Kim szándékosan nem segített az apja ártatlanságának bebizonyításában, késõbb arra is rájött, hogy Kim ugyanannak a földalatti szervezetnek a vezetõje, ahová az apjának kellett volna beépülnie, legalábbis erre kérte õt Taejo, az elsõ király. Szóval õ már tisztán látott, amikor Eun-ki még semmirõl nem tudott. De ezt nem mondhatta el neki. Röviden: nem Inyub miatt kellett Eun-ki-nek elvennie azt a libát.

„Most nincsenek aggályai, hogy OJH-MM szembefordul miatta a vér szerinti apjával”
Nincsenek aggályai, mert még nem is tud róla. Erre még várni kell (ha egyáltalán elmondják neki).

„Ha õ idejében elküldi OJT-t, akkor annak apja nem akarja õt likvidálni, és Sa Wol még mindig él! Egyedül õ az oka a barátnõje halálának.”
Erre egyszerûen nem lehet válaszolni. A történet elölrõl megy a vége felé, nem pedig fordítva.

„Hiányoltam eddig, és ez már igy is marad, hogy Mióta kiderült OJH-ról, hogy herceg, azóta semmit nem tett, csinált annak érdekében, hogy megfeleljen valamiféle felelõsség vállallásnak!”

Erre se lehet válaszolni és igazán nem is értem. Egész életében nehéz fizikai munkát végzett és a többi szolgát felügyelte. Nem tehet úgy, mint egy vérbeli herceg, ha 35 évig nem úgy nevelték. Talán még azt sem tudhatja, mit csinál egy igazi herceg.
Illiona 2015 márc. 26. - 08:07:41
(2418/9141)
és egy mai kép!

a triumvirátus!
Illiona 2015 márc. 26. - 07:33:37
(2417/9141)
OK!
De!
Ha Eun Kit azért utasította el, mert nem akarta hogy az apjával szembekerüljön, és a politikai pályafutása kettétörjön, az nem ugyaznaz mint végignézni, hogy csak miatta elvegyen valakit, akit egyébként gyûlöl. Találhatott volna más kiutat.
És most?
Most nincsenek aggályai, hogy OJH-MM szembefordul miatta a vér szerinti apjával, aki ráadásul nem csak egy miniszter, és tönreteszi annak karrierlehetõségét, mint herceg, esetleges trónörökös, vagy egy nagyhatalmú hivatalnok. Ez szinte ugyanaz a szituáció!

ez szerintem nagyon is kétarcúság.

Azt igen, el tudom fogadni, hogy nem is volt õ szerelmes,és szerintem most sem az.Sodródik az árral, és kihasznál minden lehetõséget, és mindenkit. És teszi ezt ugy, hogy magát tökéletesen jónak hiszi, pedig..
Ha õ idejében elküldi OJT-t, akkor annak apja nem akarja õt likvidálni, és Sa Wol még mindig él! Egyedül õ az oka a barátnõje halálának.
Amikor a forgatókönyviró kidolgozta ezt a történetet, nem nagyon volt következetes, egyszerûen összedobálta ami ugy az eszébe jutott. Én mindenképp másképp dolgoztam volna ki ezt az egészet.
Hiányoltam eddig, és ez már igy is marad, hogy Mióta kiderült OJH-ról, hogy herceg, azóta semmit nem tett, csinált annak érdekében, hogy megfeleljen valamiféle felelõsségvállallásnak!
A családjáért, az országáért! Csak egyetlen nemesebb gesztus, tett, szó, szándék! Persze idõ kell ahhoz, hogy megszokja a hercegséget! de ez akkor is kevés!
K. Judit 2015 márc. 26. - 00:11:26
(2416/9141)
Megpróbálok sorban válaszolni.

A 17. részhez:
Azt kérdezte Taejo királytól, hogy miért szövetkezett azokkal az árulókkal, akiknek a szervezetét korábban éppen õ készült felszámolni? És hogy tudja-e, hogy Kim miniszter és a fia az irányítói azoknak az árulóknak? Talán hagyta magát becsapni általuk Taejo király?
Ez nem árulkodás, ez az igazság. IY az apja utólagos felmentéséért ment Taejo királyhoz Taejong engedélyével, OJH kíséretében. Taejo ugyan megjegyezte, hogy kicsit (szemtelen) udvariatlan, de megérti õt és ezért ha a városba megy, intézkedik majd az apja rehabilitálásáról. IY pedig kezdheti szervezni az esküvõjét.

A 18-ashoz:
„Kihasználta Eun Ki érzéseit, már akkor kellett volna lázadnia, és nem elfogadni semmit, amikor miatta kellett Eun Kinak Y. Ok-ot feleségül venni!” ????????
Éppen azért utasította vissza Eun-kit Inyub, mert Kim papa megzsarolta, hogy megöli Sawolt. Ezért nem szökött meg vele, és tudta, hogy semmi közös jövõjük nincs. Ráadásul Kim papa nagyon is kikalkulálta, mire jó neki, ha a védelmi miniszter lányát veszi feleségül a fia.
Utána meg már azért mondott nemet Eun-ki folyamatos zaklatására (aki még azt is felajánlotta neki, hogy legyen a szeretõje a felesége házában), mert az egész így sok volt neki, és már tudta, hogy Kim papa a szervezet vezére, nem akarta Eun-kit szembeállítani az apjával. És lehet, hogy már nem is szerette.

Elfelejted, hogy akkor már régen szolgáló volt, egyrészt szökevényként nem maradhatott volna életben, másrészt ha véletlenül túl is él egy akkora utat (pénz és ennivaló nélkül, egyedül …), szerinted hogy juthatott volna be a királyhoz? Már a legeslegutolsó ajtónálló is nyugodtan felkoncolhatta volna.

Mi úgy értettük, hogy Eun-ki át akarja átvenni a hatalmat, mint egyik utolsó Korjói királyi vér, aztán Inyubot maga mellé veszi (akár akarja, akár nem). Most éppen felhergelte OJH-t az apja ellen (mert meg akarta öletni Inyubot), megint vele akarják meggyilkoltatni Taejongot. Talán azt hiszi ezzel két legyet üt egy csapásra. Taejo-tól meg már korábban, a fõváros felé vezetõ úton meg akar szabadulni.
Illiona 2015 márc. 25. - 23:30:56
(2415/9141)
Maids 18

most azután teljesen belekavarodtam abba, hogy mit is tervez az öreg Kim?

Visszaállítják az apa királyi hatalmát, és akkor OJH lehet az egyetlen lehetséges trónörökös?
OJH-MM meg elfogadná, hogy Eun Kí harcolja ki neki a trónt?

és még egy nem tiszta részlet:

a szép szolgafiú aki korábban a pénzügyminiszter házában Eun Ki szolgája volt, azután azzal együtt elment a védelmi miniszter házába, de már hetekkel ezelõtt Eun Ki eljött onnan, és azóta hol otthon, hol a gisengnél van.
A szolgafiú hogy hogy ottmaradt véletlenül?

nagyon kiváncsi vagyok az utolsó két részre. De nagyon félek is! a szolgálólány halálával kicsit reménykedni kezdtem, hogy talán a kötelezõ klisé- egy halál - teljesítve, és talán a forgatókönyviró élve hagyja Eun Kít, de most megint elbizonytalanodtam.
Illiona 2015 márc. 25. - 23:17:12
(2414/9141)
Maids 18

mennyi szövevényes intrika!

azért arra fény derült legalább, hogy IY sosem volt igazán szerelmes. én most sem tartom annak, egyszerûen érzéketlen.
Kihasználta Eun Ki érzéseit, már akkor kellett volna lázadnia, és nem elfogadni semmit, amikor miatta kellett Eun Kinak Y. Ok-ot feleségül venni!
Hogyan fogadhatta el, hogy a fiút megvezetve az szembeszálljon az apjával, a családjával, veszélyeztesse a karrierjét miatta! Persze elfogadta ezeket a fiútól, mert NEM szerette, emiatt nem is érdekelte.

Ha akkor elszökött volna, most ugyanugy kereshette volna az igazát a két király közötti viszályt kihasználva.

Most ugy tesz, mintha minden Eun Kin múlt volna, az összes sorscsapása?!

Na ja!, hogy a szolgálólányt Miatta és OJH miatt ölték meg, az már nem zavarja!
Hogy Eun Ki most is mindent érte tesz, nem zavarja, sõt, fel sem fogja!

Hogy OJH-MM egy pipogya alak Eun Ki tettrekészségéhez képest, azt észre sem veszi!

Hogy Kim Apónak kellett felvilágosítania olyanról, amire magától is rájöhetett volna, az pedig a butaságát mutatja!
Illiona 2015 márc. 25. - 21:02:34
(2413/9141)
Maids 17

hogy ez az IY milyen dölyfösen igazságtalan!

mint egy kisóvodás árulkodik, hogy Eun Ki és az apja tervezték a titkos összeesküvést, holott akkoriban Eun Ki még semmit nem is tudott az apja cselekedeteirõl, és ezt IY is jól tudja!

Az pedig ahogy indultak OJH-val reggel az öreg király lakhelyére, és ahogy testületileg búcsuztatták õket, az nagyon nyálasra sikeredett!

A Kim Apó pedig jól fogalmazott, vagy a fia, vagy a király.
Ha most megadja magát, ez csak mézesmadzag, utána simán eltörlik õket! Neki nem is választás, hogy melyik király mellé álljon.
Az pedig szép gesztus volt, hogy csak a fiát és a királyt említette, saját magát nem is!
K. Judit 2015 márc. 25. - 19:43:08
(2412/9141)
A szokásos kínai-koreai építkezés, fallal körülvett, több épületbõl álló együttes.
A díszes szentély valahol a közepén lehetett.

Apropó a He who can't marry-ben láttad, hogy a ház, amit restauráltak, 1937-ben épült?
Pont ugyanolyan volt, mint egy 1300-ban vagy egy 1600-ban épült ház. De elõbb is, meg késõbb is épülhettek ilyenek.
Megdöbbentõ, megállt az idõ arrafelé (Kínában is és Koreában is).

Most nem azért, de 1937-ben ehhez képest Budapesten már kényelmes, több emeletes lakóházak voltak.