K. Judit 2015 márc. 23. - 11:03:22
(2351/9141)
A Nine nem annyira misztikus, mint amilyennek látszik. Csak az a lényeg, hogy a fõszereplõ észreveszi, hogy pont húsz évvel korábbra tud visszajutni, ha egy füstölõt meggyújt. És akkor úgy dönt, hogy a meglévõ füstölõkkel talán meg tudja akadályozni a családját ért tragédiát. És eljut egészen a célig, de ott ragad a 90-es években, úgy néz ki, nem tud idõre visszatérni...
A végét tényleg lehet legalább kétféleképpen érteni (még Marával beszéltem is róla, mondta, hogy az d-add-on is nagy viták voltak ezzel kapcsolatban), megnéztem újra, végül úgy döntöttem, hogy a happyend-es véget választom :)

Érdekes a 90-es években játszódó részek tényleg sötétek voltak, de a napjainkban játszódó jelenetek aranyosak voltak, humorosak (imádom a fõszereplõ kesernyés humorát), és szerencsére abból volt több. Ja és játszik benne Szolvon, a fõszereplõ bátyját. És nagyon édes srác volt, aki a fõszereplõ fiatal korát játszotta. Azóta már biztos kapott több szerepet is.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:56:10
(2350/9141)
Közben sasolom, hogy leforditották-e már a Maids-et.
offtopic
Tegu 2015 márc. 23. - 10:55:27
(2349/9141)
Ezek már rögeszmék, nekem van ilyen ismerõsöm, egyszerüen nem birja magát rávenni, hogy kidobjon valamit vagy pl. ne oltsa el a villanyt vagy zárja le a rádiót, mig kiviszi a szemetet a lakás elé.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:51:09
(2348/9141)
Közben gondolom, lenyeleget egy kis sört is, a nap végére jókedve lehet:)
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:50:23
(2347/9141)
Ja még erre akartam reagálni. Szóval az a rettentõ spórolás is érthetetlen volt, meg a nylonszatyrok gyûjtögetése is, hiszen bérbe adták a felettük lévõ lakást. Tehát a sajátjuk volt. Abból mindig számíthatnak bevételre. Az ember gondolom nyugdíjas volt. Hát inkább haljak meg szegényen, mint hogy más odacsinálására ráüljek a klotyón, meg hogy éjjel botorkáljak, vagy hogy ne kapcsolgassam a távirányítót. Ráadásul meggyõzõdésem, hogy ezeken nem lehet sokat spórolni. Csak kikészíti magát az ember.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:49:58
(2346/9141)
A Rooftop nekem is tetszett, a Nine tul misztikusnak tünt, nekem már félelmetes volt, de még lehet, hogy megnézem.
A multba visszakerülõ sebész történet viszont felhuzott, de már leirtam, megérkezése után pár órával már müt, s hirtelen mindenkinek agymütétre van szüksége, szörnyü, nem a vér miatt, hanem a szegényes forgatókönyv miatt.
Uez volt a problémám a Faith-el is, ráadásul ott a szinészi teljesitmény is szánalmas volt.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:45:58
(2345/9141)
Koreában pedig a Han-u marhahus a legdrágább és legjobb
http://en.wikipedia.org/wiki/Han-u
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:39:08
(2344/9141)
Igen a Kobe tényleg nagyon híres. Láttam, úgy kefélik, ill. masszírozzák õket, hogy a gondozó iszik egy jó nagy korty sört, ráköpi az állatra és beledörzsöli, ezt sokszor megismétli. Valamelyik gasztro-csatornán láttam errõl egy filmet. Megfizethetetlen.
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:36:14
(2343/9141)
Persze ki kell tudni választani, melyiket érdemes folytatni. Sokat megbántam már :))

Ugyanakkor viszont rájöttem, hogy tetszenek az idõutazásos sztorik, nem gondoltam volna. Már kettõt láttam is, a Rooftopot, meg a Nine-t. Mind a kettõ jó volt.

Viszont vannak egészen borzalmasak is :) Megpróbáltam belenézni egy OJH-s mai drámába, The Queen of Office a címe, kíváncsi voltam, mert a fõszereplõ nõ jóval idõsebb OJH-nál, és olvastam, hogy nyertek egy "legjobb páros" díjat, érdekelt, hogy miért.
Soha nem fogom megtudni, mirõl szól valójában a film, mert sajnos nézhetetlen. OJH-nak göndör a haja (!), és egy gusztustalan fõnököt játszik benne, a nõ talán azért vállalt ott munkát, hogy folyamatosan megleckéztesse, végül teljesen megváltoztassa. Lehetne jó is, de én képtelen vagyok még egyszer belekezdeni.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:32:26
(2342/9141)
Hát, nézem, japánban van a világ legjobb marhahusa. Biztosan jó drága.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagyu