Tegu 2015 márc. 23. - 09:50:54
(2331/9141)
Tényleg jó ez a sorozat, sõt, ha hire megy, sokkal többen fogják megnézni, amire már nem kapunk adatokat.
Eleve sokkal többen nézik, ahogy mi is, a neten.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:49:32
(2330/9141)
Borzasztó.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:48:30
(2329/9141)
Maids:
a sorozat vége felé emelkedik a nézettség, az elejéhez képest például a duplájára.
Nagy szó ilyen kis csatorna esetében (és a tûz, mint rossz ómen ellenére).
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:46:57
(2328/9141)
Köszi, majd elolvasom, de ez a kép önmagában is nagyon szomorú
Ez a lány nem lehet több 9-10 évesnél ...
Tegu 2015 márc. 23. - 09:46:43
(2327/9141)
Igen, éheztek, de hogy ez még mára is kihasson és egy lány azzal kedveskedjen, hogy kaját készit a fiunak vagy az egy nagy esemény legyen, hogy grillezett hust egyenek, döbbenet.
Azt hallottam, hogy Japánban pl. ajándékba is adnak szalámit, képzeljük el, ha valakinek vinnék születésnapjára 10 szelet védõgázas csomagolásu szalámit:) Pedig hát nálunk is éheztek az emberek.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:39:26
(2326/9141)
Na nem mintha nem fordulna elõ hasonló manapság, kényszerházasságok nélkül is:)

Szemérmesen kihagyják minden sorozatban a kiszengházak szexuális szolgáltatásait, csak sejtetik, inkább a kikapcsolódás- politika szerepét ismerjük meg, még a király is odamegy titkos politikai találkozókra.
Itt egy érdekes összefoglaló a kiszengekrõl tagozódásukról és szerepükrõl, amit többnyire ismerünk, de van néhány érdekes információ, amit eddig még nem tudtam
http://en.wikipedia.org/wiki/Kisaeng
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:27:18
(2325/9141)
Kugi :)

Mert sokat éheztek, a sok hegy miatt a terület nem volt alkalmas szarvasmarha-tenyésztésre. Maradtak a gabonafélék, zöldségfélék, kisállatok. A tengerpartok közelében meg a tengeri herkentyûk, halak.
Még most is hallani olyan véleményt, hogy valaki azért nem eszik "kínait", mert azok a kutyákat és a macskákat is megfõzik. Hát könyörgöm, nyilván az éhezés vitte õket rá, hogy ilyesmiket, meg rovarokat is megegyenek. De olvastam, hogy a koreaiak nagyon szégyellik ezt, meg akarják mutatni a világnak, hogy a kutyákat barátnak tekintik. Mert még egyes vidékeken elvétve tényleg elõfordul, de szerencsére a városokban már elképzelhetetlen.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:12:37
(2324/9141)
Igen, meg is lepett az operett, mert elõtte komolyzene ment:)
Ez a hus a mániájuk, még ma is, a Return of superman-ben is állandóan a husért vannak oda, nem is értem.
Guki vagy kugi.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:11:46
(2323/9141)
Arról a nõrõl minden rosszat el tudok képzelni. Igaz, a király a saját feleségérõl is elég lesújtó véleménnyel van, szerintem ezek az erõszakos frigyek totál kikészítettek mindenkit. Férfiak, akik a bordélyba járnak, nõk, akik kinézik maguknak a csinosabb, erõsebb szolgálókat, ezért nyilván azokat is felruházzák némi hatalommal ...

Még mindig azt hiszem, hogy a kiszengnek lesz valami fontos szerepe az események alakulásában. Ha Kim papa nem bízik a fiában, talán a kiszenget akarja felhasználni a király megölésére. Neki mindig van B-terve.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:06:53
(2322/9141)
Figyelted, hogy ebben a részben az elegáns étteremben valami magyar zene megy? Operett, talán Lehár. Egész hangulatos volt.

Lesz még egy másik grillezõs éttermi jelenet is :))
De nekem is van egy kedvencem, amikor JJH személyleírást ad a rendõrségen a kiskutyáról. Meg amikor elmagyarázza a nõnek, hogy hogyan lehet használni a testünket vonalzóként.
Hát nem egy Oscar, de kapott érte egy díjat a csatornától, õ, meg a szomszéd lány, talán akkor volt új tehetség.