Tegu 2015 márc. 21. - 08:01:52
(2291/9141)
Egyébként ugyanebben az ügyben, Inyub rangja érdekében mentek Taejohoz, amit elõtte OJH megbeszélt a királlyal?
Tegu 2015 márc. 21. - 07:18:29
(2290/9141)
OJH-t mivel vádolják, miért vetik börtönbe?
K. Judit 2015 márc. 21. - 00:49:32
(2289/9141)
Tényleg rendes fiú ez az Eun-ki. Most épp megdumálta az öreg Taejo-t, hogy csak akkor adja vissza a lány rangját, akkor rehabilitálja az apját, ha Inyub hozzámegy Eun-kihez. Magyarul kényszerítené a lányt, hogy menjen hozzá (és akkor arról az apróságról nem is beszélek, hogy Eun-ki-nek van már egy felesége, persze nem nagy ügy, majd megszabadul tõle valahogy).

És nem csak kényszeríti erre, hanem azt is megemlíti, hogy a rövid "rabszolgaidõvel" a múltjában nem mehet hozzá a herceghez. Szóval elintézte Inyubnak, hogy ha nem az õ felesége lesz, akkor max. ágyas lehet belõle. Erre persze kap egy pofont Inyubtól, aki ki is jelenti, hogy semmiképpen nem megy vissza hozzá.

Szóval simán rákényszerítené a lányra az esküvõt, simán megerõszakolná akár minden este, csak hogy ne lehessen soha másé....
(Most akkor hogy is van? Mégis ez az igazi szerelem?)
Illiona 2015 márc. 21. - 00:12:59
(2288/9141)
Maids 17

http://www.hancinema.net/spoiler-maids-jeong-yoo-mi-confirms-she-is-not-going-back-to-kim-dong-wuk-79874.html

" Gook In-Yeop fellebbezett Seong-gye, hogy az apja Gook-Yoo (Jeon No-min) ártatlan volt, majd azt kérte tõle, hogy törölje a hamis vád. Lee Seong-gye elfogadta pályázatát és azt mondta, hogy visszatér Gook In-Yeop állapotához képest, elõzõ rangot. Amikor azonban õ is azt mondta, hogy gondoskodjon egy esküvõ Gook In-Yeop és Kim Eun-gi, õ volt zavarban.

Késõbb Gook In-Yeop ment Kim Eun-gi és rákérdeztem. Kim Eun-gi mondta cinikusan "Még ha azt visszaállítani a korábbi állapotot, akkor még a régi történetét, mint egy rabszolga. Nem lehetsz feleséget trónörökös. Moo-Myeong megy majd ugyanezen az úton, mint te. Lesz hogy hadd menjen. Lesz jobb neked, ha egy szeretõje mellett felesége trónörökös? "

Gook In-Yeop csapott Kim Eun-gi az arcon. "Még ha lett belõle egy- és akkor is, ha tudom visszaállítani a status, nem megyek vissza hozzád. Még Moo-Myeong nem velem, én nem megyek vissza hozzád". Azonban Kim Eun-gi azt mondta, nem kell annyira biztos, hogy könnyen."

Nos ez a IY nagyon arrogáns lett, mintha õ lenne a világ közepén!
Mostmár azt mondom, jobb lett volna a 2. részben Jejura küldeni!
K. Judit 2015 márc. 20. - 23:35:38
(2287/9141)
Amikor az anyjával az elején volt az a párbeszéd (a gyûrû miatt), úgy viselkedett, mint aki megveti az anyját azért, mert pusztán az ételért képes parancsokat teljesíteni, és semmi kis huncutságot nem engedett meg magának soha. Úgy érezhettük, hogy na majd õ, majd õ megmutatja, hogyan lehet hidat építeni a két társ. csoport között.
Igazából nem tudom, hogy ez a szökés improvizáció volt-e, vagy tényleg azt gondolta a lány, hogy majd meg tudja zsarolni a véd. miniszter feleségét. Most már minden butaságot el tudok róla képzelni.
Tegu 2015 márc. 20. - 23:26:20
(2286/9141)
DanJi-val nekem az a problémám, hogy még az elején elmondta anyjának, õ ki akar emelkedni ebbõl a szolgasorsból és ebben remélte a fiatalur segitségét, nem látok én ebben olyan nagy érzelmet, mint inkább számitást. Közben nem veszi észre a hentesfiut. Most, hogy elszöktek, gondolom, rájött, hogy mennyire használhatatlan, haszontalan és gyerek még ez a szexõrült fiu, hogy nincs jövõjük együtt, fõleg nem egy gyerekkel. Nem tudom, mit beszélt meg a védelmi miniszter feleségével, de ugy sejtem, hogy megint jól átveri õt a nõ.
K. Judit 2015 márc. 20. - 23:25:50
(2285/9141)
Nem tudom mennyire van értelme drámákat összehasonlítani. Vagy karaktereket.
Ezzel a módszerrel mindenki megalkothatná magának a tökéletes történetet, a kedvenc karaktereink nekünk tetszõ jellemvonásaiból összegyúrhatnánk újakat. Ha a király végigheveredik a trónján, azt jól kihagynánk, mégis csak hogy néz ki. Viszont lemásolhatnánk hozzá egy másik dráma másik királyának a felsõbbrendû fejtartását, mennyivel jobban passzolna. És ne ráncolja a herceg se a homlokát, ráncolja inkább a másik fõszereplõ, annak jobban állna... :))

Szerintem egy-egy karaktert a forgatókönyvíró, a rendezõ és a színész, õk hárman álmodják meg olyannak, ahogy a képernyõre kerül. Azt nem mondhatja a rendezõ, hogy hmmm .. itt valamivel jobb lenne erre a szerepre az XY által három éve kitalált figura. És érthetõ is, hogy nem ugyanolyan jellemû alakokat szeretnének szerepeltetni, amilyen már sok drámában volt. És a színész sem gondolhatja, hogy na ennél a párbeszédnél belefér az idõmbe, meglepem õket, megfordulok, és visszanézve majd rákacsintok a partneremre. Vagy gyorsan átcserélem a nadrágomat egy csinosabbra...
Eleinte én is vártam, hogy kiderül a hercegrõl, hogy már régóta rájött mindenre, õ is szerepet játszik, és majd neki is lesz egy nagy dobása. Vagy hogy titokban kiolvasta a ház könyvtárát... miközben a lovakat itatta. De beletörõdöm, hogy az alkotók másképp képzelték el az õ alakját, és nekem alapvetõen így is elég rokonszenvesre sikerült. Az ilyen férfias karaktereknél - nekem legalábbis - jobban tetszik a visszafogottság. Nekik nem kell sokat tenniük ahhoz, hogy ne azonnal õrá szegezõdjenek a tekintetek, mert már a puszta jelenlétükkel is betöltik a képernyõt, ill. a filmvásznat.

Ebben a drámadömpingben bizony nem lehet könnyû sem az írók, sem a rendezõk, de még kevésbé a színészek dolga, mert ugyan több ember munkáját képviseli a végleges karakter, amit el kell játszaniuk, de mégis csak õk adják hozzá az arcukat.
Tegu 2015 márc. 20. - 23:10:53
(2284/9141)
Erre most csak annyit, feltételezhetõen nem akarják még világgá kürtölni, hogy ki õ, ezért rohangál még mindig ebben a szolgaszerelésben, álruhás herceg:)
Tegu 2015 márc. 20. - 22:22:14
(2283/9141)
Nagyon laza az öreg:)
Illiona 2015 márc. 20. - 22:21:25
(2282/9141)
Maids:

volt még egy nagyon jó történelmi sorozat, a The Duo, (gondolom már láttátok Ti is) abban az volt az alapszituáció, hogy egy szegény szoptatós dajka kicserélte a saját fiára a gazdag nemes úr pár napos csecsemõjét, igy az a koldusok falujában, rettenetes körülmények között nõtt fel.
de pici kora óta érdekelte minden magasabb filózófiai gondolat, titokban kihallgatva az iskolában tanulókat megtanult irni, olvasni, és már kamaszkorára egy bölcs gondolkodó vált belõle.

Viselkedésünknek valamint személyiségünknek talán 50 %-át a genetikánkkal hozzuk, és a másik 50 százalékot a nevelés, a társadalmi minta (szülõi minta, ha van) teszi hozzá.

OJH-ban ezt a genetikai 50 %-ot hiányolom, amióta csak tudjuk, hogy õ királyi leszármazott.