Tegu 2015 márc. 18. - 23:53:34
(2261/9141)
Shine
Most néztem, ez 24 részes, akkor még lesz 6 rész, s megjelent Gwak, aki összezavar mindent, sejthettük volna, ott volt a neve a fontosabb szereplõk között. Megint lehet egymást sakkban tartani, eh.
K. Judit 2015 márc. 18. - 21:02:45
(2260/9141)
Örülök is neki, ha nincs csak fekete, vagy csak fehér, de viszonylag rutinos nézõként már kb. sejtem, mit akarnak kihozni az alkotók az egész drámából.
Egyrészt talán azt, hogy a szinte állati sorban élõ szolgálók (vagy rabszolgák) mennyire nem számítanak, a nemesi házaknál úgy is gondolkodnak róluk, mint beszélõ barmokról, gondoljunk a terhes cseléd elföldelésére. De ennek ellenére - talán ide is akarnak kilyukadni - a szolgálók élete is kihatással lehet ezeknek a családoknak az életére. Bármennyire is nem szeretnék.

A másik dolog pedig, hogy bizonyos szinten felül - pénzzel és jó nagy adag ravaszsággal - akár a legfelsõbb politikába is bele tudnak szólni azok, akiknek esetleg nem elég a gazdagságuk, a jólétük, akik az elveik vagy a vélt/valós igazságérzetük miatt (bosszúvágyból) erre hivatottnak érzik magukat.

Ha a történetben a körülmények és a meglehetõsen korlátozott lehetõségek ellenére egymásra tud találni két egymáshoz illõ ember, már nem éltek hiába. Ill. mi nem néztük hiába :)
Tegu 2015 márc. 18. - 20:23:21
(2259/9141)
A Hold utcai csarnok átépités után is halódott és szerintem azért próbálkoznak ezekkel a vendéglõkkel az emeleten. A koreai ott maradt és népszerü.

A Keletinél lévõ streetfood büfé másolása alatt ugy értem, hogy mások is elkezdenek eredeti koreai "gyorskajákat" árulni, ha ez nagyon bejön, a továbbfejlesztés alatt meg azt, hogy a többi, a sorozatokban látott finomságokat is felveszik a kinálatba.
K. Judit 2015 márc. 18. - 20:19:16
(2258/9141)
Amikor utoljára ott jártam, tényleg teljesen ki volt ürülve a csarnok, talán akkor várták az átépítést. Különben a belvárosba és a közeli budai kerületekbe szállítanak, azt hiszem, érdemes lenne kipróbálni. Nem úgy nézem õket, mint akik horribilis összegeket számolnak fel kiszállításért.
De ami a továbbfejlesztést meg a másolást illeti ... élbõl ellene vagyok, persze elõtte nem ártana megkóstolni az igazit :)
Tegu 2015 márc. 18. - 19:59:07 Előzmény K. Judit
(2257/9141)
A Hold utcait szeretik a legjobban az itt élõ koreaiak állitólag, ha nem diszvacsorára mennek.
Ott egyébként uj élet kezdõdött, mert ha jól emlékszem, 3 sztárvendéglõ nyitott az emeleten kisebb vendéglõket, érdemes lesz felnézni.

Ez a Keletinél lévõ hely nem árul annyi fajta koreai kaját, engem pl. az édességeik nem igazán érdekelnek, de lehet, hogy majd még továbbfejlesztik vagy ha bejön, akkor másolják és kibõvitik a választékot is.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:47:32 Előzmény K. Judit
(2256/9141)
Ja, tényleg, de hát igy van ez, mindenki mellett és ellen is vannak érvek, mindig feladják a leckét ezek a sorozatok, nincs csak fekete vagy fehér.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:46:34 Előzmény Illiona
(2255/9141)
Jó, várjuk a védõbeszédet:))
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:42:22
(2254/9141)
Ezt a hsz-t eltesszük válaszul a védõbeszédre :))

(Különben Eun-kinek próbát kéne tennie már a feleségénél, szerintem mindenben nagyon fognak passzolni. De gondolkodásban, értékrendben, neveltetésben ... teljesen egyformák, csak már nem akarom annyiszor ismételni magam.)
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:39:33
(2253/9141)
Kiderül, hogy egész sok koreai étterem van Budapesten.
És én csak a Hold utcait ismerem, ahol összesen két asztal van :))
És egy vietnamit az Allee-val szemben. Ettem ott pho levest, de nem voltam annyira elájulva, mint a sztárszakács, aki ajánlotta. Talán õt felismerték.

Azt elhiszem, hogy a sojuval ki tudják ütni magukat, mert beleeresztik poharastul a sörbe, és együtt isszák.
Ezt már több filmben is láttam, utána megcsörgetik a kiürült poharat.
Tegu 2015 márc. 18. - 17:06:15
(2252/9141)