K. Judit 2015 márc. 23. - 10:25:20
(2341/9141)
Tudatosan készült erre a szerepre, elmesélte abban a bizonyos tévéshow-ban. Szándékosan fogyasztotta magát, hogy a nyaka még vékonyabb legyen, egy nap max. egyszer evett, hogy a bõre jó sápadt maradjon. Azt mesélte, pontosan érezte, hogy meddig mehet el, addig, amikor már kezdett remegni a keze. Mindig rájövök, hogy nem szabad alábecsülni az õ ambíciójukat, kitartásukat, akaratukat. Naná meglátták, azt mondták, ennél nincs tökéletesebb vámpír ...

Én sem tartom õt túl férfiasnak, és szerintem GHS-val sem passzolnak túlságosan, de maga az a tény, hogy magas, már eleve népszerûvé teszi.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:23:49
(2340/9141)
Na a Kim-ben a pasi betegesen spórolt, még a klotyó lehuzásánál is kiszámolta, hogy csak minden 2. vagy 3. alkalommal kell lehuzni, ezzel mennyi vizet lehet megspórolni. VAgy a mosógépbõl nem eresztette ki a vizet, hanem lavórba töltötték és abban mostak lábat:))
Pff.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:22:09
(2339/9141)
Sõt, elképzelhetõ, hogy még most is nagyon drága a marhahus.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:20:09
(2338/9141)
Azt meséltem, hogy beszélgettem ázsiaiakkal, akik dorámákat néznek, 30-40 közötti korosztály, nõk, s esküdöztek, hogy a kinai sorozatok sokkal jobbak, nézzem meg, na belenéztem az egyikbe, igazi szappanopera, cinderella történet és valami 80 részen keresztül huzavonáznak, hogy ki kit szeret, halál unalmas volt, nekem. Nekik meg ez az érdekes, meg a krimik, idõutazásos történetek.
Nem baj, ha arányaiban megmarad néhány történelmi és igényesek, jó forgatókönyvvel, rendezõvel, nekem elég is.
De pl. a Csillagfiu tetszett nekem is.
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:17:50
(2337/9141)
Mondjuk a ma negyvenes korosztály a 70-es években született, még akkor sem volt összehasonlítható az életszínvonal a maival. Még talán a 80-as években sem.
Nem tudom, SIG milyen korú (JJH 44 éves), de nagyon el tudom képzelni, az õ gyerekkorában hús ünnepnapokon, vagy esetleg csak egy héten egyszer került az asztalra. A marhahús biztos túl drága is volt.

(A Miss Kim-ben is láttuk, hogy alig ettek húst, állandóan spóroltak ..)
Tegu 2015 márc. 23. - 10:16:21
(2336/9141)
Õszintén szólva, nem tudom, mit esznek a gunárnyaku fiun, a Csillagfiuban sem alakitott emlékezetes szerepet.
Tegu 2015 márc. 23. - 10:15:09
(2335/9141)
Fogjuk ugy fel, hogy keresett egy rakás pénzt és mégis csak megismerik õt a legfiatalabbak, aztán majd meglepõdnek, ha más szerepben is látják, hosszu távon megérte.
Én bele sem nézek, már a Cant get married-nél is továbbtekertem az sms-ezõ mumia részeket, kiráz a hideg ilyenkor.
K. Judit 2015 márc. 23. - 10:08:49
(2334/9141)
A három dráma nézettségét a Soompis oldalak száma is jól mutatja (persze, érdemes lenne a korosztályos összetételt is elemezni, de most nem ez az érdekes):

Maids, a vége felé: 87 oldal
Blood, pont a közepén: 287 oldal
Shine or go crazy: 210 oldal
(Érdekességképpen The Tree Musketeers 143 oldal)

A Blood várhatóan még meg fog duplázódni, mert zömmel fiatalok nézik, nekik tetszik ez a hosszú nyakú langaléta, GHS-t is sokan szeretik, meg maga a téma is jobban érdekli õket, mint a két-három történelmi sorozaté.
(Nem tudom, ebbõl JJH fog-e valamit profitálni, de az õ népszerûsége fokozatosan csökken :))
Tegu 2015 márc. 23. - 10:00:58
(2333/9141)
Értem ezeket, de pl. SIG vagy a többi celeb gyerekei mire emlékeznek, mert õk is megõrülnek a husért, pedig ott azért van arra pénz, hogy akár minden nap egyenek.
Azt el tudom képzelni, hogy ma is van egy réteg, aki nem ehet annyit és azt, amit akar, de itt ez a husimádás már számomra szinte hihetetlen, de hát igy van.
Talán azzal hasonlithatnám össze, ahogy nálunk a tenger gyümölcseit kezelik, az is valami "uri szokás" rákot, lazacot, homárt, különleges halakat, kaviárt enni.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:54:09
(2332/9141)
Mert még sokan emlékezhetnek rá.
Élhetnek még - ha nem is túl sokan - de a mai 70-80 évesek biztos élénken emlékeznek ezekre az idõkre.
A múlt század elsõ fele a japán megszállásról, az utána következõk pdig a koreai háborúról szóltak. Emiatt van még bennük, a zsigereikben a túlélési ösztön, ezért van a sok árva, meg elveszett, újra megtalált gyerek. (És ami azt illeti 1910 elõtt meg azért éheztek, mert valakik nyomorban tartották õket ...)
Tegu 2015 márc. 23. - 09:50:54
(2331/9141)
Tényleg jó ez a sorozat, sõt, ha hire megy, sokkal többen fogják megnézni, amire már nem kapunk adatokat.
Eleve sokkal többen nézik, ahogy mi is, a neten.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:49:32
(2330/9141)
Borzasztó.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:48:30
(2329/9141)
Maids:
a sorozat vége felé emelkedik a nézettség, az elejéhez képest például a duplájára.
Nagy szó ilyen kis csatorna esetében (és a tûz, mint rossz ómen ellenére).
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:46:57
(2328/9141)
Köszi, majd elolvasom, de ez a kép önmagában is nagyon szomorú
Ez a lány nem lehet több 9-10 évesnél ...
Tegu 2015 márc. 23. - 09:46:43
(2327/9141)
Igen, éheztek, de hogy ez még mára is kihasson és egy lány azzal kedveskedjen, hogy kaját készit a fiunak vagy az egy nagy esemény legyen, hogy grillezett hust egyenek, döbbenet.
Azt hallottam, hogy Japánban pl. ajándékba is adnak szalámit, képzeljük el, ha valakinek vinnék születésnapjára 10 szelet védõgázas csomagolásu szalámit:) Pedig hát nálunk is éheztek az emberek.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:39:26
(2326/9141)
Na nem mintha nem fordulna elõ hasonló manapság, kényszerházasságok nélkül is:)

Szemérmesen kihagyják minden sorozatban a kiszengházak szexuális szolgáltatásait, csak sejtetik, inkább a kikapcsolódás- politika szerepét ismerjük meg, még a király is odamegy titkos politikai találkozókra.
Itt egy érdekes összefoglaló a kiszengekrõl tagozódásukról és szerepükrõl, amit többnyire ismerünk, de van néhány érdekes információ, amit eddig még nem tudtam
http://en.wikipedia.org/wiki/Kisaeng
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:27:18
(2325/9141)
Kugi :)

Mert sokat éheztek, a sok hegy miatt a terület nem volt alkalmas szarvasmarha-tenyésztésre. Maradtak a gabonafélék, zöldségfélék, kisállatok. A tengerpartok közelében meg a tengeri herkentyûk, halak.
Még most is hallani olyan véleményt, hogy valaki azért nem eszik "kínait", mert azok a kutyákat és a macskákat is megfõzik. Hát könyörgöm, nyilván az éhezés vitte õket rá, hogy ilyesmiket, meg rovarokat is megegyenek. De olvastam, hogy a koreaiak nagyon szégyellik ezt, meg akarják mutatni a világnak, hogy a kutyákat barátnak tekintik. Mert még egyes vidékeken elvétve tényleg elõfordul, de szerencsére a városokban már elképzelhetetlen.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:12:37
(2324/9141)
Igen, meg is lepett az operett, mert elõtte komolyzene ment:)
Ez a hus a mániájuk, még ma is, a Return of superman-ben is állandóan a husért vannak oda, nem is értem.
Guki vagy kugi.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:11:46
(2323/9141)
Arról a nõrõl minden rosszat el tudok képzelni. Igaz, a király a saját feleségérõl is elég lesújtó véleménnyel van, szerintem ezek az erõszakos frigyek totál kikészítettek mindenkit. Férfiak, akik a bordélyba járnak, nõk, akik kinézik maguknak a csinosabb, erõsebb szolgálókat, ezért nyilván azokat is felruházzák némi hatalommal ...

Még mindig azt hiszem, hogy a kiszengnek lesz valami fontos szerepe az események alakulásában. Ha Kim papa nem bízik a fiában, talán a kiszenget akarja felhasználni a király megölésére. Neki mindig van B-terve.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:06:53
(2322/9141)
Figyelted, hogy ebben a részben az elegáns étteremben valami magyar zene megy? Operett, talán Lehár. Egész hangulatos volt.

Lesz még egy másik grillezõs éttermi jelenet is :))
De nekem is van egy kedvencem, amikor JJH személyleírást ad a rendõrségen a kiskutyáról. Meg amikor elmagyarázza a nõnek, hogy hogyan lehet használni a testünket vonalzóként.
Hát nem egy Oscar, de kapott érte egy díjat a csatornától, õ, meg a szomszéd lány, talán akkor volt új tehetség.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:05:58
(2321/9141)
De emlékszel, hogy tett valami pikirt megjegyzést a felesége családjára, valószinüleg tulságosan eluralták az udvart, s ez a királynak nem tetszik.
Tegu 2015 márc. 23. - 09:04:34
(2320/9141)
Ja ezt csak állitólag a védelmi miniszter akarja, igy megvédhetné a családját és persze feljebb kapaszkodhatna.
Az a baj, hogy mindenki hazudozik.
K. Judit 2015 márc. 23. - 09:01:26
(2319/9141)
Ha igaz, hogy OJH lemondott a rangjáról, akkor csakis IY miatt tehette, ezért a király sem örül, hogy valaki ilyen hatással van a fiára. Hátha tervei vannak vele. Olvastam, hogy valaki koronahercegnek nevezte OJH-t (a wiki szerint nem az, tudjuk), de a történetet alakíthatták így, és lenne is értelme, hogy miért akarta annyira megtalálni a király - hát mert nem volt másik alkalmas gyereke. (A Wiki szerint volt vagy 17-18, de ez a forgatókönyvírót nem nagyon zavarja.)
Tegu 2015 márc. 23. - 09:00:05
(2318/9141)
Soompi:
EunKi azt mondja OJH-nak, hogy vissza akarják ültetni Taejot a trónra Taejong helyett és ebben kérik OJH segitségét, aki azt hiszi, hogy Taejong akarta eltetetni láb alól Inyubot, miközben a király a védelmi miniszternek azt mondta, hogy hagyják békén Inyubot.
Hm.

Most már tényleg kiváncsi vagyok a feliratra.
Illiona 2015 márc. 23. - 08:57:43
(2317/9141)
Igeeeen!!! Hozzáadhatnák Ok-ot a OJH-hoz, én nem bánnám, nagyon jóban voltak!
Amikor IY esküvõje harcba fulladt, 1-2. részben, akkor is OJH hogy ölelgette, szorongatta a lányt, pedig az ott tudott volna akár futni is!
Amugy meg egy szolgának hozzáérni sem lett volna szabad egy nemes nõhöz!
A magam részérõl áldásom rájuk! ha így lesz, igérem, bontok itthon pezsgõt rájuk! :)))))
K. Judit 2015 márc. 23. - 08:55:44
(2316/9141)
Eun-ki azt nyilván tudta, hogy nem õk voltak, így kizárásos alapon akkor csak a védelmi miniszter lehetett. Vagy a király. Kérdés, hogy a király kit bízott volna meg a feladattal. Szöveg nélkül nagyon béna most ez a találgatás, komolyan fontolóra veszem, hogy többé nem nézek filmet felirat nélkül.
A soompin hárman szokták közvetíteni az egyenes adást, közülük talán egy ért valamennyit a szövegbõl, aki ér rá mindig, a többiek pedig találgatnak. Nekem még az is új, hogy OJH-t akarják YO férjének, ezt is csak a soompin olvastuk.
Tegu 2015 márc. 23. - 08:48:19
(2315/9141)
Igy mindenkinek más a célja
Kim papa érdeke, hogy a két király ne béküljön ki és hogy hatalomra kerülhessen a fia.
EunKi érdeke, hogy Inyub az övé legyen, ehhez OJH-t kell eltávolitania és a király, TAejong ellen forditania, talán titokban abban is reménykedik, hogy hatalomra kerül.
Inyub apja becsületét akarja visszaszerezni és EunKi-t már biztosan nem választja.
OJH Inyubot akarja megvédeni és IY rangját visszaszerezni.
A védelmi miniszter lentiek szerint a családját akarja megvédeni, tervei vannak, hogy hozzáadja lányát a herceg OJH-hoz, igy õt meg akarja védeni, ebben akadályozza õt EunKi és fõleg Inyub.

Tehát akkor Kim papa és a védelmi miniszter Inyubot akarja eltenni láb alól, EunKi és Kim papa OJH-t.
A király nem tudom, mit akar, de feltételezem, hogy OJH-t meg akarja védeni.
Tegu 2015 márc. 23. - 07:49:14
(2314/9141)
Soompi - talán vélemény, talán elhangzott:

A védelmi miniszter a lányát OJH-hoz akarja adni, ezért az Inyub elleni merénylet az õ magánakciója volt, hm.
Azért érdekes, OJH nem vette észre, hogy Sawol gyilkosa a védelmi miniszter embere volt, EunKi azonnal rájött.
Tegu 2015 márc. 23. - 07:19:05
(2313/9141)
Tegnap két sorozatoldal sem jött be a neten, sõt ki volt irva, hogy megszünt és nem is tervezik az ujrainditást, aztán ma müködik. Nem csodálkoznék, ha valamelyik doramarajongó lány fiuja hackelte volna meg az oldalakat, mert elege volt abból, hogy a filmekben ábrázolt fiukkal hasonlitgatja õt össze a lány:) Vagy csak nem akarta, hogy nézze. Viszont igy megtaláltam a Can't get married-et magyar felirattal is, minden rosszban van valami jó:)

Ez hatalmas jelenet volt, a lány fogja a kezét, õ meg a másik kezében késsel próbál enni.
Nagyon nagyot alakit ebben JJH.
Tegu 2015 márc. 22. - 09:43:06
(2312/9141)
Soompin csak találgatnak
Tegu 2015 márc. 22. - 09:28:10
(2311/9141)
Vagy nem nagyfõnök, de együttmüködik Kim papával.
Tegu 2015 márc. 22. - 09:25:59
(2310/9141)
Tedd be a kép linkjét.
Tegu 2015 márc. 22. - 09:25:25
(2309/9141)
Ez a mániám, de ha kiderülne, hogy a védelmi miniszter a nagyfõnök, minden tisztázódna hirtelen.
:)
Illiona 2015 márc. 22. - 09:24:47
(2308/9141)
nem engedi a képet feltenni! pedig kicsi méretû, ma szedtem le egy oldalról.
Illiona 2015 márc. 22. - 09:23:24
(2307/9141)
ez meg lemaradt.

igen, sok minden koncepciótlan ebben a sorozatban.
Eddig lehettet arra fogni, hogy majd részenként minden kitisztul, de ennyi mindent már nem tesznek tisztába.
Tegu 2015 márc. 22. - 09:00:26
(2306/9141)
Ha Kim papa feleségét kihozták a börtönbõl, ahhoz a védelmi miniszternek köze lehet, az orruknál fogva vezetik a királyokat.
Taejo már kicsit gyagyásnak tünik, Taejongról pedig nem lehet tudni, mit gondol, de van még két rész, tul sokat már nem machinálhatnak vele.
Illiona 2015 márc. 22. - 08:59:23
(2305/9141)
és még egy Oh Ji Ho
Illiona 2015 márc. 22. - 08:55:20
(2304/9141)
ime egy mai nap megjelent Oh Ji Ho foto!

Kim apó feleségét szerintem titokban átvitték a giszeng-házba, hogy mindenki azt higgye börtönben van, emiatt haza nem mehetett!
Amugy a sorozat elején nagyon fehérmájúnak mutatkozott, csak be ne álljon a lányok közé :)))

Õ semmit szerintem nem tud, de talán ha tudná is, fel sem fogná azt a össze-vissza kavarodást, és manipulációcunamit, amit a férje, a fia, a két király, a két család, zsoldosok itt, zsoldosok ott.

Még nekünk is feladja a leckét, hogy megértsük ki kivel van, és mi a célja!
Tegu 2015 márc. 21. - 23:49:35
(2303/9141)
Valószinüleg ez sem igaz, Kim és fia kavarnak már megint, sõt, már a védelmi miniszter is gyanus. Szegény OJH-nak pedig ezt a szerepet szánták, behülyithetõ, összefüggéseket, intrikákat nehezen felismerõ, mondhatni naiv, egyenes emberke, akit nem érdekel más, csak Inyub megvédése és boldogsága.

Most eszembe jutott két jelenet, az egyik, amikor a hentesfiuba szerelmes szolgálólány kihallgatja a védelmi miniszter feleségének és lányának beszélgetését /amikor ugy örül Yoon Ok/ , aztán késõbb elmondja Sawolnak, aki ezt összefüggésbe hozza azzal a jelenettel, amit elõtte látott, amikor a védelmi miniszter álarcosokat indit valahova.

Danji ugy látszik tudomásul vette, hogy az ifjúúrfi nem fog egy szalmaszálat sem keresztbe rakni érte, sõt most már elég elutasitó Danjival.

Kim papa felesége kiszabadul a börtönbõl, de valószinüleg nem tudja az igazságot, mert ott örül EunKinek és valamiért a kiszengre haragszik.
K. Judit 2015 márc. 21. - 22:33:14
(2302/9141)
Ja, és gondolom azért ment vele egy fiú, mert lóval hamarabb utolérték õket, mint gyalogszerrel. Azt sem hiszem, hogy abban az idõben egy fiatal nõ - akár szolgáló, akár más - egyedül elindulhatott volna egy hosszabb útra. A középkorban még csak kereskedõk által kitaposott ösvények lehettek, ráadásul minden fa mögött egy útonállóval. Jól érezte, hogy veszélyben voltak, de mintha a halála elõtt mondott is volna valamit, ami szöget ütött IY fejébe.
K. Judit 2015 márc. 21. - 22:26:31
(2301/9141)
Azért ment Sawol IY után, mert kihallgatta a védelmi miniszter beszélgetését egy fekete ruhás, katona típusú palival. Azt nem is figyeltem, melyik fiúval ment utánuk ...
K. Judit 2015 márc. 21. - 22:25:02
(2300/9141)
Állítólag IY-ot akarta a király megöletni. Legalábbis ezt mondta Eun-ki OJH-nak. És nekem is volt egy olyan érzésem, csak amikor láttam, hogy nem támadnak, akkor gondoltam, hogy tulajdonképpen vigyáznak rájuk, mégis csak egy királyi csemetérõl van szó.
De ezek szerint nem, hanem csak egy alkalmas pillanatot vártak, hogy IY-ot kinyírják. Úgy látszik, a végére Sawollal túl sokan lettek, ezért akkor nem támadtak. Belefér különben a Taejongról alkotott képembe, láttam rajta, hogy csak kihasználja a fiát.

Szöveg nélkül nem nézem meg még egyszer. Könnyen lehet, hogy Kim a saját fiának is hazudott, szóval nála sose lehet tudni, amit kérdez, az is hazugság.

A végén valami olyasmit írtak a soompin, hogy OJH ezt nem bocsátja meg az apjának, és azt találgatták, hogy IY lebeszéli-e majd arról, hogy újra az apja megölése legyen a fõ célja. Most már egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a herceg túléli az apját... Lehet, hogy végül a fiatalokkal fizettetik meg a két király viszálykodásának az árát...
Illiona 2015 márc. 21. - 21:39:13
(2299/9141)
Egyáltalán, Sawol minek is ment el IY után? és vele ment a szolgafiú, az közben hova tünt?
különben meg a szolgafiú aki amúgy Kim apóék házában szolga, minek is kísérte el a szolgálólányt?
és az minek maradt ott?
És IY azért nehezen sirdogált 1-2 könnycseppet legkedvesebb barátnõjéért, azután már felejtette is!
Ebben a nõben annyi érzelem sincs, mint egy cinkében.
Ez az egész mostmár nagyon zavaros lett!
OJH tegnap kétszer kiáltott, most csak egyszer! és ma még a szemöldökét sem vonta össze!

Ja, és bérgyilkos! azért ha az el akar találni valakit, akkor eltalálja!
Valószinûleg csak rá akart ijeszteni a lányra. Persze õ még nem tudja amit én már igen, a lány ijesztgetés nélkül is elég ijesztõ.
Tegu 2015 márc. 21. - 21:24:57 Előzmény K. Judit
(2298/9141)
Megnéztem a 18. részt, de szöveg nélkül tényleg nem tudok vele mit kezdeni, csak felhuzom magam. Itt beszélgetnek ott beszélgetnek, a királyokat hülyének nézik vagy azok is, Inyub félpercenként rájön valamire, az öreg Kim pedig nem fogyott ki az ötletekbõl és hazugságokból.
Ez volt eddig a legunalmasabb rész, szegény Sawolról tényleg tudni lehetett, hogy valamikor igy végzi.
De már kifogytak abból az ötletbõl, hogy állandóan vele zsarolják Inyubot, igy már nem volt rá szükség:(

Most ezek a feketeruhás kommandósok, akit a védelmi miniszter küldött, valójában Inyubot akarták megölni?
K. Judit 2015 márc. 21. - 14:40:58
(2297/9141)
A Maids/17-tel kapcsolatban még volt egy lényeges dolog (páran megpróbálták lefordítani a recapot), állítólag OJH lemondott hercegi rangjáról. Még az sincs kizárva - ha ebben a sorozatban esetleg õ lenne a koronaherceg - hogy Taejong rájött, Inyub OJH gyenge pontja, így talán nem bánná, ha a lányt véletlenül valami baleset érné...

A 18-as elõzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=IQJ1fitmxm8

Most veszem észre, hogy már megy a helyszíni közvetítés.
Sawol-lal kapcsolatban nem mondok semmit, azt hiszem várható volt :(
Mindenesetre nem tudom követni, majd este megnézem.
K. Judit 2015 márc. 21. - 09:37:08
(2296/9141)
Közben egy kis Blood-os összeállítás a forgatásról.

Így kerülnek az arcukra a márványos erek, alul van egy kép, ahol a fõszereplõ körmeit hegyesítik ...
A legutóbbi epizód végén összeverekedtek a vámpírok, GHS, a sebész lány ráébred, hogy jól sejtette, a fiú vámpír ...
JJH-rõl kiderül, hogy gyerekek vérét issza (Indiából szerzi), viszont a rák ellenszerének elõállításával kísérletezik.
K. Judit 2015 márc. 21. - 09:23:03
(2295/9141)
Azt nem tudom, minek örül YO, szerintem õ abszolút nincs képben.

Az még rendben is lenne, ha IY apjának ártatlanságát igazolná Taejo, de miért szab feltételeket a lánynak?
Ja, nem is tudja, hogy feltétel.
Eun-ki by the way megemlíti Taejo-nak, hogy azért nem házasodhattak össze IY-bal, mert közbejött szegény államminiszter kivégzése és a lány szolgálói priusza.
Így Taejo azt hiheti, hogy az esküvõ épp csak elmaradt, de most már nincs semmi akadálya.

Így szöveg nélkül úgy tûnik, Eun-ki felhasználta a királyt saját kicsinyes bosszúja végrehajtásához.
De az elõzetesben láttuk, hogy IY egyedül is bejut Taejo-hoz ...
Tegu 2015 márc. 21. - 09:06:58
(2294/9141)
-és vajon minek örül ugy EunKi felesége?
EunKi valószinüleg azért is ment Taejohoz, hogy apját tisztára mossa, nem?
Vagy felajánlja a korjói vagyont Taejonak?
K. Judit 2015 márc. 21. - 08:48:18
(2293/9141)
Volt egy olyan érzésem, hogy OJH-nak sikerült maga mellé állítani a védelmi minisztert, aki közbenjárt Inyub érdekében. Így a király megengedte, hogy elmenjenek Taejohoz, és tisztázzák az ügyet. Csak közben Eun-ki valószínûleg megneszelte, hogy oda készülnek, és megelõzte õket.
K. Judit 2015 márc. 21. - 08:45:16
(2292/9141)
Csak ezt a Hancinemás cikket olvastam, abban nem említik.
Nem tudom Eun-ki-t miért fogadta Taejo, a régi szép közös emlékük emlékére?
Vagy ha van Taejo és Kim (ill. a Man Wol) között kapcsolat, akkor azért. Ha viszont nincs, vagy Taejo nem tud róla, akkor mondhatja Eun-ki, hogy OJH a Man Wol tagja.
Még azt sem tudhatjuk, hogy elárulták-e Taejo-nak, hogy OJH az unokája.
Persze attól még lecsukathatja az apjával való rossz viszonya miatt.
Tegu 2015 márc. 21. - 08:01:52
(2291/9141)
Egyébként ugyanebben az ügyben, Inyub rangja érdekében mentek Taejohoz, amit elõtte OJH megbeszélt a királlyal?
Tegu 2015 márc. 21. - 07:18:29
(2290/9141)
OJH-t mivel vádolják, miért vetik börtönbe?
K. Judit 2015 márc. 21. - 00:49:32
(2289/9141)
Tényleg rendes fiú ez az Eun-ki. Most épp megdumálta az öreg Taejo-t, hogy csak akkor adja vissza a lány rangját, akkor rehabilitálja az apját, ha Inyub hozzámegy Eun-kihez. Magyarul kényszerítené a lányt, hogy menjen hozzá (és akkor arról az apróságról nem is beszélek, hogy Eun-ki-nek van már egy felesége, persze nem nagy ügy, majd megszabadul tõle valahogy).

És nem csak kényszeríti erre, hanem azt is megemlíti, hogy a rövid "rabszolgaidõvel" a múltjában nem mehet hozzá a herceghez. Szóval elintézte Inyubnak, hogy ha nem az õ felesége lesz, akkor max. ágyas lehet belõle. Erre persze kap egy pofont Inyubtól, aki ki is jelenti, hogy semmiképpen nem megy vissza hozzá.

Szóval simán rákényszerítené a lányra az esküvõt, simán megerõszakolná akár minden este, csak hogy ne lehessen soha másé....
(Most akkor hogy is van? Mégis ez az igazi szerelem?)
Illiona 2015 márc. 21. - 00:12:59
(2288/9141)
Maids 17

http://www.hancinema.net/spoiler-maids-jeong-yoo-mi-confirms-she-is-not-going-back-to-kim-dong-wuk-79874.html

" Gook In-Yeop fellebbezett Seong-gye, hogy az apja Gook-Yoo (Jeon No-min) ártatlan volt, majd azt kérte tõle, hogy törölje a hamis vád. Lee Seong-gye elfogadta pályázatát és azt mondta, hogy visszatér Gook In-Yeop állapotához képest, elõzõ rangot. Amikor azonban õ is azt mondta, hogy gondoskodjon egy esküvõ Gook In-Yeop és Kim Eun-gi, õ volt zavarban.

Késõbb Gook In-Yeop ment Kim Eun-gi és rákérdeztem. Kim Eun-gi mondta cinikusan "Még ha azt visszaállítani a korábbi állapotot, akkor még a régi történetét, mint egy rabszolga. Nem lehetsz feleséget trónörökös. Moo-Myeong megy majd ugyanezen az úton, mint te. Lesz hogy hadd menjen. Lesz jobb neked, ha egy szeretõje mellett felesége trónörökös? "

Gook In-Yeop csapott Kim Eun-gi az arcon. "Még ha lett belõle egy- és akkor is, ha tudom visszaállítani a status, nem megyek vissza hozzád. Még Moo-Myeong nem velem, én nem megyek vissza hozzád". Azonban Kim Eun-gi azt mondta, nem kell annyira biztos, hogy könnyen."

Nos ez a IY nagyon arrogáns lett, mintha õ lenne a világ közepén!
Mostmár azt mondom, jobb lett volna a 2. részben Jejura küldeni!
K. Judit 2015 márc. 20. - 23:35:38
(2287/9141)
Amikor az anyjával az elején volt az a párbeszéd (a gyûrû miatt), úgy viselkedett, mint aki megveti az anyját azért, mert pusztán az ételért képes parancsokat teljesíteni, és semmi kis huncutságot nem engedett meg magának soha. Úgy érezhettük, hogy na majd õ, majd õ megmutatja, hogyan lehet hidat építeni a két társ. csoport között.
Igazából nem tudom, hogy ez a szökés improvizáció volt-e, vagy tényleg azt gondolta a lány, hogy majd meg tudja zsarolni a véd. miniszter feleségét. Most már minden butaságot el tudok róla képzelni.
Tegu 2015 márc. 20. - 23:26:20
(2286/9141)
DanJi-val nekem az a problémám, hogy még az elején elmondta anyjának, õ ki akar emelkedni ebbõl a szolgasorsból és ebben remélte a fiatalur segitségét, nem látok én ebben olyan nagy érzelmet, mint inkább számitást. Közben nem veszi észre a hentesfiut. Most, hogy elszöktek, gondolom, rájött, hogy mennyire használhatatlan, haszontalan és gyerek még ez a szexõrült fiu, hogy nincs jövõjük együtt, fõleg nem egy gyerekkel. Nem tudom, mit beszélt meg a védelmi miniszter feleségével, de ugy sejtem, hogy megint jól átveri õt a nõ.
K. Judit 2015 márc. 20. - 23:25:50
(2285/9141)
Nem tudom mennyire van értelme drámákat összehasonlítani. Vagy karaktereket.
Ezzel a módszerrel mindenki megalkothatná magának a tökéletes történetet, a kedvenc karaktereink nekünk tetszõ jellemvonásaiból összegyúrhatnánk újakat. Ha a király végigheveredik a trónján, azt jól kihagynánk, mégis csak hogy néz ki. Viszont lemásolhatnánk hozzá egy másik dráma másik királyának a felsõbbrendû fejtartását, mennyivel jobban passzolna. És ne ráncolja a herceg se a homlokát, ráncolja inkább a másik fõszereplõ, annak jobban állna... :))

Szerintem egy-egy karaktert a forgatókönyvíró, a rendezõ és a színész, õk hárman álmodják meg olyannak, ahogy a képernyõre kerül. Azt nem mondhatja a rendezõ, hogy hmmm .. itt valamivel jobb lenne erre a szerepre az XY által három éve kitalált figura. És érthetõ is, hogy nem ugyanolyan jellemû alakokat szeretnének szerepeltetni, amilyen már sok drámában volt. És a színész sem gondolhatja, hogy na ennél a párbeszédnél belefér az idõmbe, meglepem õket, megfordulok, és visszanézve majd rákacsintok a partneremre. Vagy gyorsan átcserélem a nadrágomat egy csinosabbra...
Eleinte én is vártam, hogy kiderül a hercegrõl, hogy már régóta rájött mindenre, õ is szerepet játszik, és majd neki is lesz egy nagy dobása. Vagy hogy titokban kiolvasta a ház könyvtárát... miközben a lovakat itatta. De beletörõdöm, hogy az alkotók másképp képzelték el az õ alakját, és nekem alapvetõen így is elég rokonszenvesre sikerült. Az ilyen férfias karaktereknél - nekem legalábbis - jobban tetszik a visszafogottság. Nekik nem kell sokat tenniük ahhoz, hogy ne azonnal õrá szegezõdjenek a tekintetek, mert már a puszta jelenlétükkel is betöltik a képernyõt, ill. a filmvásznat.

Ebben a drámadömpingben bizony nem lehet könnyû sem az írók, sem a rendezõk, de még kevésbé a színészek dolga, mert ugyan több ember munkáját képviseli a végleges karakter, amit el kell játszaniuk, de mégis csak õk adják hozzá az arcukat.
Tegu 2015 márc. 20. - 23:10:53
(2284/9141)
Erre most csak annyit, feltételezhetõen nem akarják még világgá kürtölni, hogy ki õ, ezért rohangál még mindig ebben a szolgaszerelésben, álruhás herceg:)
Tegu 2015 márc. 20. - 22:22:14
(2283/9141)
Nagyon laza az öreg:)
Illiona 2015 márc. 20. - 22:21:25
(2282/9141)
Maids:

volt még egy nagyon jó történelmi sorozat, a The Duo, (gondolom már láttátok Ti is) abban az volt az alapszituáció, hogy egy szegény szoptatós dajka kicserélte a saját fiára a gazdag nemes úr pár napos csecsemõjét, igy az a koldusok falujában, rettenetes körülmények között nõtt fel.
de pici kora óta érdekelte minden magasabb filózófiai gondolat, titokban kihallgatva az iskolában tanulókat megtanult irni, olvasni, és már kamaszkorára egy bölcs gondolkodó vált belõle.

Viselkedésünknek valamint személyiségünknek talán 50 %-át a genetikánkkal hozzuk, és a másik 50 százalékot a nevelés, a társadalmi minta (szülõi minta, ha van) teszi hozzá.

OJH-ban ezt a genetikai 50 %-ot hiányolom, amióta csak tudjuk, hogy õ királyi leszármazott.
Illiona 2015 márc. 20. - 22:10:55
(2281/9141)
Maids folyt:

Kiderül hogy a király fia! Ugye ez azért bárki életében megdöbbentõ, és nehezen felfogható információ lenne!
Nekem napokba telne ezt feldolgozni!!!
Õ meg ugy veszi tudomásul, mintha azt mondták volna neki, hogy kinyitott egy pékség az utca végén!
semmi megdöbbenés, hitetlenkedés, helyzetének ujraértékelése.

Oké, ne öltözzön ki ugy mint egy hímpáva, de legalább valami egyszerû polgári öltözéket vehetne, még ha titkolni akarná frissen szerzett származását, akkor is lehetne változtatnia, a Fõnéni sem szolgaruhában tette a dolgát mig élt!
Illiona 2015 márc. 20. - 21:58:00
(2280/9141)
Maids:
OJH viselkedésében, illetve a számára megirt karakterrõl pár szó:

Az általam most befejezett Dae Jo Youngban a fõhõs egy nagy tábornok fiaként született, de miután a Mars és Jutiter bolygók egybõl jelezték, hogy uralkodói sorssal született, mint felségárulót, azonnal meg akarták ölni. Végül egy másik tábornok titokban megmentette, és a saját udvarában, jobbágyként, utolsó szolgaként nevelte fel, nehogy bárkinek eszébe jusson, hogy õ meg ki.
Õ sem tudott semmit származásáról.

Mégis, volt benne öntudat, büszkeség, vágy egy különb, szabad életre.
Minden erejével küzdött, hogy harcos lehessen, titokban sajátitotta el a harcmûvészetet, istállófiúként lesve meg másokat.
Korának legnagyobb harcosa vált is belõle, késõbb pedig megalapította Balhae Királyságot, igy a csillagoknak is igaza lett, nagy urakodó vált belõle.

Nos ez az a momentum, amit hiányolok OJH karakterébõl. Hogy neveltetése, helyzete ellenére kellene hogy benne valami több spiritusz! ami kiemeli szolgasorban is a szolgák sorából!
Valójában mindig mindent megtett, amit elvártak!
A terhes nõt ugyan nem ölte meg, de ha jobban ellenõrzi a véd min feleség, akkor azt is megtette volna, mint ahogy gondolom, sok más esetben is elvégzett elõtte piszkos munkát!
Most megtudta, hogy a király fia!
Azért ez egy nem mindennapi információ!
folyt köv
K. Judit 2015 márc. 20. - 21:20:14
(2278/9141)
AsianWiki: 조현경 (Jo Hyoun-kyoung - screenwriter)

Nem kellett nagyon nyomozni, csak a hangülös nevét használni.
Illiona 2015 márc. 20. - 21:11:54
(2277/9141)
Õ pedig ugy heverészett ott trónon, mint egy gyerek a tv elõtt!!!

Semmi méltóság!
Illiona 2015 márc. 20. - 21:03:45
(2276/9141)
csak vicceltem! :)))
Jó kedvem van, holnap jó programra készülök!
Tegu 2015 márc. 20. - 21:02:31
(2275/9141)
Jaj már, senki nem közösit ki, ha más a véleményed, ne viccelj:)
Illiona 2015 márc. 20. - 21:01:40
(2274/9141)
és még egy gyors gondolat, és elõre is bocs érte:

OJH egyetlen kifejezõ eszköze ebben a soriban, hogy folyamatosan ráncolja a szemöldökét, és magamban ilyenkor mindig azt mondom:

" Na! Rúzsa Sándor összevonta a szemöldökét!"
Illiona 2015 márc. 20. - 20:56:51
(2273/9141)
Eun Ki anyját szerintem azért börtönözték be, hogy legyen valaki a családból börtönben is, hogy az emberek szája be legyen fogva, ne mondhassák, hogy õk kiváltságosok!
És ki volt a legnélkülözhetõbb a családban? Ö.

azért nem egy "nagyonbörtön", csak ugy ki- be lehet sétálni!

Kim apó viszont még mindig kiismerhetetlen számomra, a fia oké, hogy elment - átállt az öreg királyhoz,, de Kim most még mindkét kapura játszik.
K. Judit 2015 márc. 20. - 20:53:34
(2272/9141)
Az eleje nem volt világos, mert ugye láttuk, hogy Kimmel is, meg a védelmi miniszterrel is tárgyalt a király. Már szinte azt képzeltem, hogy a király meg akarja támadni a saját fiát. De aztán kiderült, hogy a védelmi miniszter csak a figyelésükre, ill. a védelmükre adhatott parancsot. Végül is még mindig nem tudom, ki kivel van.

Kim feleségével kapcsolatban azt olvastam a soompin, hogy rákeni a feleségére, hogy elherdálta a vagyonukat - nem tudom, igaz-e, majd kiderül.
Illiona 2015 márc. 20. - 20:50:59
(2271/9141)
nagyon készülök, de nem csak idõhiányban szenvedek, hanem kell kicsit higgadni is, hogy nehogy kimoderáljanak, vagy Ti kiközösítsetek.
A védõbeszéd alapos, nem hagy kétséget, szenvedélymentes.

Azt hiszem ahogy haladunk elõre, egyre inkább fel kell vérteznem magam, mert az utolsó részben (vagy az az elõttiben) biztosan meghalatják Eun Ki-t, hiszen minden sorozatban igy van.
Emlékszem a Szél Királyságában Dojin halálára, majd vele haltam én is!
Hiába van egy szereplõnek negativ tulajdonsága, (bár Eun Kinek nincs!) mégis elfogadhatõ, ha tud igazán szeretni.
Tegu 2015 márc. 20. - 20:47:24
(2270/9141)
Azt persze ne firtassuk, hogy miért kellett Inyubéknak gyalog menni hegyen-völgyön át, hogy Kim megelõzhesse õket, kiváncsi vagyok, mit adott be az öreg királynak EunKi.
EunKi anyját miért börtönözték be?
Illiona 2015 márc. 20. - 20:44:35
(2269/9141)
hétfõn késõn este, 10-11 körül szokták feltenni

egyszerre a két részét
Illiona 2015 márc. 20. - 20:43:32
(2268/9141)
hát nem azt mondták ennek a gyönyörû embernek, hogy maradjon kint!!!!!

Nem tudom már kinyomoztátok-e, hogy férfi vagy nõ irta ezt a sorozatot??? Kizárt hogy nõ lenne!
Rhubarb 2015 márc. 20. - 20:43:03
(2267/9141)
Sziasztok!
Maids angoljára mennyit kell várnotok?
Én egy most szerdán indult sorit néznék, de még sehol az angolja.:((
Illiona 2015 márc. 20. - 20:40:50
(2266/9141)
Maids 17

Hûûû!

elõször is megtörtént a csoda, és OJH kilépett abból az unalmas energiahiányos beszédmodorból, amiben lubickolt 17 részen keresztül, és az epizód végén kétszer is kiáltott! :)))

ezek szerint a két uralkodó nincs távol egymástól, gyalog egy nap kb 20 km-rt lehet megtenni, és másnap ott voltak!
Hát fura két királyság az biztos!
Tegu 2015 márc. 20. - 20:39:43
(2265/9141)
Háát, megnézve ezt az epizódot, nagyon jó védõbeszédet kell irnod.:))
K. Judit 2015 márc. 20. - 19:56:05
(2264/9141)
Maids/17:
Ma két szereplõben is csalódnunk kellett, Eun-ki-rõl azt gondoltam, valamit talán örökölt az apjától, már ami a ravaszságot, a kombinációs készséget, és a színlelést, ill. fõleg a türelmet illeti. Azt gondoltam, akinek olyan tervei vannak, hogy nemcsak segít az apjának régi terve megvalósításában, hanem visszaszerzi volt menyasszonyát is, az nem rohan ilyen erõvel fejjel a falnak, mint ahogy most tette. Egyszerûen így nem sikerülhet, hiába ül most mindenki a börtönben büntetésbõl. (Ebbe már belegondolom a 18-as rész elõzetesét is.) Hiába szeretné minél elõbb holtan látni a herceget, egyszerûen nem hagyhatja figyelmen kívül a királyi családot, még akkor sem, ha közben úgy néz ki, egyik királyt ki lehet játszani a másik ellen. Persze valószínûleg ki lehet, de mégsem õ fog ebbõl gyõztesen kikerülni, hanem valamelyik csoná...

A másik Dan-ji, egyszerûen nem lehet ennyire ostoba, hogy hitt annak a hóhányónak. Még akkor sem, ha szerethetõ. Aki szolgasorban él, az a túlélésért küzd, nem gondolhatta, hogy majd õ terhesen el tudja tartani a nemesi származású szeretõjét, aki egész nap alszik. Valaki azt írta a soompin (talán csak feltevés), hogy DJ megállapodott a Heo-asszonysággal, hogy ha a születendõ gyereknek nem kell rabszolgaként születnie, akkor a gyerek apjának nem kell elismernie. Valami ilyesmit olvastam. Tényleg azt gondolta, hogy nem találják meg õket? Mindegy, biztos fél, hogy ugyanaz történik majd vele, mint a másik lánnyal, mégis csapdában van, ráadásul képes azt hinni, milyen ügyes, ha a védelmi miniszter feleségével egyezkedik ...

(Nem tudom, melyik srác lehet, talán, aki elvenné Dan-jit. De az is lehet, hogy nem is színész :))
Illiona 2015 márc. 20. - 14:22:20
(2263/9141)
Kedvenceim!

ráhangolódásul az estére!

(én még az utolsó 4 rész feliratosát mindig nem tudtam megnézni, de annyira részletesen kiveséztétek itt, hogy az is elég egyenlõre. Amit meg Eun Kiról mondtatok, annak mind az ellenkezõjét gondoltam, igy most bizakodón, és izgatottan várom az 5 órát (sajnos még munka van...)
Tegu 2015 márc. 19. - 00:10:24 Előzmény Illiona
(2262/9141)
--és musical szinész elsõsorban.
Tegu 2015 márc. 18. - 23:53:34
(2261/9141)
Shine
Most néztem, ez 24 részes, akkor még lesz 6 rész, s megjelent Gwak, aki összezavar mindent, sejthettük volna, ott volt a neve a fontosabb szereplõk között. Megint lehet egymást sakkban tartani, eh.
K. Judit 2015 márc. 18. - 21:02:45
(2260/9141)
Örülök is neki, ha nincs csak fekete, vagy csak fehér, de viszonylag rutinos nézõként már kb. sejtem, mit akarnak kihozni az alkotók az egész drámából.
Egyrészt talán azt, hogy a szinte állati sorban élõ szolgálók (vagy rabszolgák) mennyire nem számítanak, a nemesi házaknál úgy is gondolkodnak róluk, mint beszélõ barmokról, gondoljunk a terhes cseléd elföldelésére. De ennek ellenére - talán ide is akarnak kilyukadni - a szolgálók élete is kihatással lehet ezeknek a családoknak az életére. Bármennyire is nem szeretnék.

A másik dolog pedig, hogy bizonyos szinten felül - pénzzel és jó nagy adag ravaszsággal - akár a legfelsõbb politikába is bele tudnak szólni azok, akiknek esetleg nem elég a gazdagságuk, a jólétük, akik az elveik vagy a vélt/valós igazságérzetük miatt (bosszúvágyból) erre hivatottnak érzik magukat.

Ha a történetben a körülmények és a meglehetõsen korlátozott lehetõségek ellenére egymásra tud találni két egymáshoz illõ ember, már nem éltek hiába. Ill. mi nem néztük hiába :)
Tegu 2015 márc. 18. - 20:23:21
(2259/9141)
A Hold utcai csarnok átépités után is halódott és szerintem azért próbálkoznak ezekkel a vendéglõkkel az emeleten. A koreai ott maradt és népszerü.

A Keletinél lévõ streetfood büfé másolása alatt ugy értem, hogy mások is elkezdenek eredeti koreai "gyorskajákat" árulni, ha ez nagyon bejön, a továbbfejlesztés alatt meg azt, hogy a többi, a sorozatokban látott finomságokat is felveszik a kinálatba.
K. Judit 2015 márc. 18. - 20:19:16
(2258/9141)
Amikor utoljára ott jártam, tényleg teljesen ki volt ürülve a csarnok, talán akkor várták az átépítést. Különben a belvárosba és a közeli budai kerületekbe szállítanak, azt hiszem, érdemes lenne kipróbálni. Nem úgy nézem õket, mint akik horribilis összegeket számolnak fel kiszállításért.
De ami a továbbfejlesztést meg a másolást illeti ... élbõl ellene vagyok, persze elõtte nem ártana megkóstolni az igazit :)
Tegu 2015 márc. 18. - 19:59:07 Előzmény K. Judit
(2257/9141)
A Hold utcait szeretik a legjobban az itt élõ koreaiak állitólag, ha nem diszvacsorára mennek.
Ott egyébként uj élet kezdõdött, mert ha jól emlékszem, 3 sztárvendéglõ nyitott az emeleten kisebb vendéglõket, érdemes lesz felnézni.

Ez a Keletinél lévõ hely nem árul annyi fajta koreai kaját, engem pl. az édességeik nem igazán érdekelnek, de lehet, hogy majd még továbbfejlesztik vagy ha bejön, akkor másolják és kibõvitik a választékot is.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:47:32 Előzmény K. Judit
(2256/9141)
Ja, tényleg, de hát igy van ez, mindenki mellett és ellen is vannak érvek, mindig feladják a leckét ezek a sorozatok, nincs csak fekete vagy fehér.
Tegu 2015 márc. 18. - 19:46:34 Előzmény Illiona
(2255/9141)
Jó, várjuk a védõbeszédet:))
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:42:22
(2254/9141)
Ezt a hsz-t eltesszük válaszul a védõbeszédre :))

(Különben Eun-kinek próbát kéne tennie már a feleségénél, szerintem mindenben nagyon fognak passzolni. De gondolkodásban, értékrendben, neveltetésben ... teljesen egyformák, csak már nem akarom annyiszor ismételni magam.)
K. Judit 2015 márc. 18. - 17:39:33
(2253/9141)
Kiderül, hogy egész sok koreai étterem van Budapesten.
És én csak a Hold utcait ismerem, ahol összesen két asztal van :))
És egy vietnamit az Allee-val szemben. Ettem ott pho levest, de nem voltam annyira elájulva, mint a sztárszakács, aki ajánlotta. Talán õt felismerték.

Azt elhiszem, hogy a sojuval ki tudják ütni magukat, mert beleeresztik poharastul a sörbe, és együtt isszák.
Ezt már több filmben is láttam, utána megcsörgetik a kiürült poharat.
Tegu 2015 márc. 18. - 17:06:15
(2252/9141)
Tegu 2015 márc. 18. - 17:02:01
(2251/9141)
Azért ha belegondolunk, hogy van egy jólétben, tiszteletben felnevelt, a társadalmi ranglétra tetején elhelyezkedõ fiu, aki semmit nem tett életében, csak örökölte a kiváltságokat, vele szemben egy szerencsétlen szolgaként bosszuállásra nevelt, lépten-nyomon megalázott nyomorult, akirõl kiderül, hogy herceg, aki legalább egy kicsit élvezhetné már sokat tapasztalt emberként az élet napos oldalát, s ez a kis elkényeztetett Kim fiu kinyirná, mert neki minden kell. Anyja megmondta, megvan mindened, nyugodj bele, hogy egy valami ill. valaki nem lehet a tiéd, de nem.
K. Judit 2015 márc. 18. - 15:08:13
(2250/9141)
OJH milyen jókedvû.
Pedig szörnyen áll rajta az a pizsi :))
Illiona 2015 márc. 18. - 14:57:31
(2249/9141)
egy mai kép: Jóbarátok! :)))

Sajnos munka miatt nincs lehetõségem Eun Kit mellett érvelni, de egyszer majd egész védõbeszéddel jövök!
K. Judit 2015 márc. 18. - 14:43:07
(2248/9141)
Akkor még jól is jött neki IY apjának halála, még jobban fel tudta vele piszkálni az öreg királyt.
Ez a Kim egy félelmetes ellenség. Idáig is volt mindenre válasza (össze-vissza hazudozott mindenkinek), de most fény derült a megszerzett vagyonra is, ezzel talán nagyobb hatalma van, mint a királynak. Mindkettõnek együttvéve. És nagyon is kedvére van a két király rossz viszonya, folyamatosan ki tudja játszani õket egymás ellen. Már mindenki behódolt neki.

Egyetlen egy ember van, aki majdnem annyit tud, mint Kim, neki vagyona és hatalma ugyan nincs, de itt-ott el tud ejteni egy pár szavas információt, és azt legtöbbjüknek komolyan kell venni - õ a kiszeng. Ha Kim hibázik, az nem lesz teljesen független a kiszengtõl (Ga Hee).
Tegu 2015 márc. 18. - 14:14:21
(2247/9141)
Azt megmondták, Inyub apjának halála után vette fel a kapcsolatot TAejoval.
K. Judit 2015 márc. 18. - 13:12:20
(2246/9141)
Én valójában azt sem tudom megsaccolni, hogy Taejo és Kim még a lány apjának beépülése elõtt, vagy után vették-e fel egymással a kapcsolatot.

Most különben az is kiderül, hogy bár Kim úgy tett, mintha ímmel-ámmal menne bele Eun-ki és YO házasságába, közben pedig hajszálpontosan ki volt számítva, hogy ez számára így a legelõnyösebb.
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:55:30
(2245/9141)
Végre nagyon csinos öltönyökbe öltöztetik JJH-t.
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:54:13
(2244/9141)
Bocs, közben találtam egy képet:
(BTS, de a címe az lehetne, Vámpírok egymás közt :)))
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:49:01
(2243/9141)
Sawollal kapcsolatban nekem is eszembe jutott, hogy miért nem próbálta OJH kiszabadítani? Mire volt jó újra bevonulni a börtönbe? (Megjegyzem, nem kereste senki.) Fõleg az után nehéz elképzelni, hogy ne tudta volna kiszabadítani, hogy Inyubot legalább tíz jelenlévõ terrorista orra elõtt vitte ki a házból vagy barlangból. Gyerekjáték lett volna neki elkábítania egy õrt, és akár a hátán visszavinni Sawolt.
Ja, mert akkor lemaradtunk volna Inyub zokogós jelenetérõl, az azért kellett, hogy tudjuk, félti a férfit. (De a kezét azért elhúzta, amikor az nem tudta neki elintézni a visszaminõsítését ....)
Tegu 2015 márc. 18. - 12:41:50
(2242/9141)
Ez jó, ahogy pozitiv jellemfejlõdésen megy át OJH, ugy aljasodik le EunKi jelleme.