Tegu 2015 márc. 18. - 11:43:26
(2231/9141)
Az egészben az a vicc, hogy több helyen emlitették, maga TAejo is tisztában volt azzal, hogy Taejong lenne a legalkalmasabb a trónra.
De ha most visszamegyünk az elejére, IY apja Taejo támogatója volt, akinek megigérte Taejo, hogy ok, találkozik a fiával Taejonggal, eljön a palotába, de elõtte ugyan épüljön már be a Manwolba, mert az veszélyezteti a Joseon dinasztiát és szervezkedik ellene.
IY apja beépült, ezért árulással vádolták és kivégezték, ezek után Kim papa elment Taejohoz és szövetkeztek BangWon ellen, mert az kivégzett valakit, aki egy olyan szervezetbe épült be /látszólag, Taejo kérésére/, amelyet Taejo is fel akart számolni, most ezek után hadsereget szervezett Taejong ellen?
Hát most ebben mi a logika, fel nem fogom.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:35:56
(2230/9141)
Úgy értem, a két király.
Kim hazudik folyamatosan, semmit nem szabad neki elhinni.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:35:44
(2229/9141)
Ez jót tenne az államháztartásnak, mert Taejo távozásakor magával vitte a vagyonát, igy rosszul áll a kincstár, amit egy csapásra megváltoztatna a korjói vagyon.

Ok, ezt most már értem, de ezek után miért is nem lehet IY apját rehabilitálni, már Taejo kedvéért is?
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:33:40
(2228/9141)
Ezt mondom: tulajdonképpen az ördöggel is cimborálnának egymás ellen.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:31:14
(2227/9141)
Ha hamisított is Kim, az csak késõbb fog kiderülni.
Persze sok minden irreális, például, hogy az öreg Taejo, aki már vagy ötven éve harcol mindenféle náció ellen a hazájáért, fogja magát és lelép az udvari kasszával. Persze semmi nincs kizárva, csak egy kicsit nehezebben hiszem el, egy olyan emberrõl, aki 100 napra elvonul egy kolostorba imádkozni.
"Mt. Geum, Boriam
The Mt. Geum is a miracle mountain where Taejo Lee Seong-gye built Joseon Dynasty after 100 days of prayer."
(Ha lesz idõm, ennél mélyebbre is lehetne ásni, most, hogy megtaláltam a hegy nevét, már biztos több találatom is lesz.)
Tegu 2015 márc. 18. - 11:29:56
(2226/9141)
Ha szabadon engednék, Kim papa rávenné Taejot, hogy térjen vissza a palotába, feloszlatná a Manwolt és Taejong rendelkezésére bocsátaná az eddig elrejtett korjói királyi vagyont.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:26:29
(2225/9141)
Sikerült összerakni, tehát IY apjának halála miatt Kim papának sikerült meggyõznie Taejo-t, hogy álljon mellé és egy közös hadsereg felállitását tervezték /Taejo és a Manwol, hm/.
Tegu 2015 márc. 18. - 10:43:02
(2224/9141)
De hát EunKi-nek nem kell bujdosnia, mert apja a király mellé állt. Tegnap kutyafuttában megnéztem mindkét részt, most visszanézem az egyik jelenetet.
Nekem most már idegesitõen irreális, amit Inyub müvel, akárhogy is magyarázzák, elküldi azt az egyetlen embert, aki segitene apja rehabilitálásában a szolgálólány szabadsága fejében, hogy kivégezzék, aztán duzzog, hogy ez a szerencsétlen összezavarodott herceggé vált volt szolga OJH nem intézte el neki apja felmentését. Arról is kiselõadást tartott, hogy õ mindig cselekedett és reménykedett, de ha belegondolunk, mindig valaki segitett neki, ezt picit elfelejti.

Sejtem, hogy EunKi mit értett azalatt, hogy Inyubnak sejtése sincs arról, hogy õ mit tervez és mit gondol: a trónra akart ülni és királyként magához venni Inyubot, rehabilitálni IY apját. Csak hát piszkos eszközöket választott, õ már soha nem lesz az az EK, aki volt, Inyub soha nem fogja õt választani.
Egyébként is zavaros ez a Taejong aláirásával, pecsétjével készült levél, ezt kell visszanéznem, Taejo habarodott meg vagy Kim hamisitott megint?

Olvastam, hogy Taejong a nemesek hadseregét királyi fennhatóság alá rendelte, hogy megakadályozza a nemesek katonai fellépését, igy még az is elképzelhetõ, hogy OJH inkább katonai egyenruhában rohangál majd, de lesz alkalom megcsodálni õt udvari öltözetben is :))

EunKi erkölcsi szinvonaláról a kép felirata beszél:
Rhubarb 2015 márc. 18. - 10:07:45
(2223/9141)
Yeo Won megcsinálta az ellenmérget, de ez még nem az igazi.

Megjött Gwak, így izgi lesz.
Megint sakkban tartják egymást.
K. Judit 2015 márc. 17. - 22:47:15
(2222/9141)
Maids:
Most sehogy sem tudom megsaccolni, mihez kezd Inyub. Mondjuk jobb is, õk mégis csak jobban értenek hozzá. Én nem érzékelem különben, hogy leült volna a történet, sõt, elég izgalmas lesz, mi fog történni. Mindenesetre egyik pasit se dobta, tulajdonképpen csak el kell határoznia magát. Eun-ki felé szabad a pálya, ha bujdosni akar, és van valami terve, MM szerintem már az udvarban lesz a következõ epizódban. (Teljesül a kívánságotok, valami flancos gönc lesz rajta a mackóruha helyett és kalapban fog üldögélni a palotában :)

Az öreg Taejo mégis összeállt Kimmel meg a hadseregével, aztán lelépett arra a bizonyos helyre és magával vitte a királyi kasszát ... A fia meg szintén összeállt Kimmel, õ meg pont azért, mert üres volt a kassza. Haláli.

Egy biztos, Kimnek buknia kell, ez nem kérdés. A két király nem fog kibékülni, de valahogy Taejong mégis megszerzi majd a pecsétet (biztos meghal az öreg). És a lánynak - ahogy megsaccolták régebben a soompin - választania kell majd a két férfi között.