K. Judit 2015 márc. 18. - 12:40:08
(2241/9141)
Nem, õ nem volt benne, de mit számít? Kim ezzel azt akarta mondani, hogy bármit megtehet. Tehát ha valakinek vállalni kell a felelõsséget, nem õ fogja vállalni, viszont bárkire rákenheti.

Taejonggal kapcsolatban csak az tûnt fel, hogy kihasználta a fiát, de még egyetlen olyan gesztust nem tett felé, amivel valami érzelmet, vagy elismerést fejezett volna ki. Ezért nem foglalkozik Inyubbal sem, az már személyes, ott õk még nem tartanak, hogy a gyerek kérhet is valamit. Adnia szabad, parancsokat teljesítenie szabad, de legjobb, ha semmit nem vár el.
A szerencsétlen, pont ugyanilyen légkörben nevelkedett. (Az a hûvös fõnéni volt még vele viszonylag emberi, de õ is csak a vége felé bizonyította be, hogy kötõdött hozzá.)

Lehet, különben, hogy OJH-t fogja megbízni Kim nagyon távoli figyelésével. Mégis csak õ ismeri, ha valami gyanúsat tesz, azt OJH azonnal észreveszi.
K. Judit 2015 márc. 18. - 12:31:01
(2240/9141)
Szerintem OJH-nak nem megbocsátani hülyeség (nem azért, mert õ a szebb). Õt egy pszichopata nevelte fel csecsemõ kora óta, mint egy robotot arra nevelték, hogy majd ha eljön az idõ, meg kell ölnie valakit, gondolom megmondták neki, hogy a királyt. Semmit nem tudott az identitásáról, semmit nem tudott a világról, csak amirõl úgy ítélték meg Kimék, hogy tudhat. Ezért õ nem felelõs a Man Wolos tetteiért. (Ha kérdései voltak, leszerelték azzal, hogy meg kell bosszulnia az anyja halálát és a volt királyi család ellen elkövetett bûnöket.)

Azt viszont észrevehette korábban a lány, hogy azért segít, ahol tud, és egyre inkább elõjönnek a saját emberi vonásai is.
Amik szebbek, mint Eun-kiéi, aki megszállottként szinte ész nélkül cselekszik, mert nem bírja elviselni a veszteséget.

Tehát amennyire önzetlenné, segítõkésszé és gondoskodóvá kezd válni OJH, úgy süllyed lefelé Eun-ki. Lehet tervnek nevezni, amit kigondolt, csak egyvalakit elfelejtett megkérdezni, hogy akarja-e, a lányt.
Tegu 2015 márc. 18. - 12:26:20
(2239/9141)
Erre a védelmi miniszter:
"Azt gondolta, hogy engem ilyen dolgokkal meg lehet ijeszteni?"

Erre Kim válasza, Uram, valakinek vállalni kell a felelõsséget...

Ez értelmezhetõ ugy is, hogy a védelmi miniszter is valahogy benne volt IY apjának árulóvá nyilvánitásában? Van egy ilyen értelme is?
Tegu 2015 márc. 18. - 12:19:41
(2238/9141)
Ja és volt egy elég furcsa mondata Kimnek a börtönben, azt mondta a védelmi miniszternek:

Inyub apját árulóként kivégezték és meghalt

"Ha visszajönne a szelleme, hogy valakit ezért elvigyen magával..'
Tegu 2015 márc. 18. - 12:11:42
(2237/9141)
Azért Taejongot egy dolog mégis érdekli, az apja, Taejo.
Mondta is, hogy nem tud aludni, mióta az öreg elment a palotából, tehát ezért ördögi Kim terve, mert beigéri neki azt, hogy Taejo visszajön, magyarul talán megbocsát neki.
Nyilván az anyagiak is érdeklik, hogy lehet õ jó király, ha a gazdaság összeomlóban van?
Na majd lesz még egy huzása, persze, nem biztos, hogy ebben a sorozatban, a telektulajdonokat is felméreti, abból lesz megint jó sok bevétele a kincstárnak.
Tegu 2015 márc. 18. - 12:08:40
(2236/9141)
Na persze kérdés, hogy KIm bevallotta-e Taejonak, hogy õ vezeti a ManWolt, az sem biztos, hogy Taejo a Manwollal szövetkezett volna, lehet, hogy csak Kimmel együtt állitott volna fel egy hadsereget, sõt még az is lehet, hogy pont a ManWollal szemben. Kim ill. a korjói királyok vagyonáról nem volt szó Taejonál, legalább is errõl nem tudunk.
Hm
Tegu 2015 márc. 18. - 12:02:44
(2235/9141)
Inkább ugy látom, hogy EK csak OJH ellen cselekszik dühbõl és féltékenységbõl, a többit a családot ért tragédia miatt jogosnak tartja, s a hatalomra pedig Inyub miatt tör, mert csak ezen a módon tudná megváltoztatni Inyub rangját és a hatalom birtokában, királyként Inyubot magához emelni. Ehhez viszont OJH-t el kellett volna tennie az utból, ezen mesterkedett.

Inyub pedig megmondta, hogy egyiket sem szerethetné, mert mindketten vádolhatók azzal, hogy apja ellen tettek, majd marad neki Sawol oszt jól van, ugyis eszelõsen feláldozott volna érte mindent és mindenkit.
Rangját visszaszerezve még OJH partnere is lehetne, ha meg tudna neki bocsátani.

Sok forgatókönyvet el tudok képzelni, ki hal meg, ki marad meg, azt ugye sejtjük, hogy elvileg OJH életben marad.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:58:30
(2234/9141)
Valamelyik nem igaz.
Taejo vagy tényleg cimborált a Man Wollal (és elfogadta KIm pénzét), de akkor nem bízta volna meg a lány apját ...
Ha meg megbízta a lány apját, akkor tuti nem cimborált Kimmel.

Taejong viszont nem elvi síkon gondolkodik, õt a személyek egyáltalán nem érdeklik. (Egy kicsit meg is értem, mert nem lehet kiismerni õket, bármikor bármelyik ellene fordulhat.) Õ most csak azt fogta fel, hogy meg kell tölteni a kincstárat. Csodálkoznék, ha nem figyeltetné továbbra is Kimet (és akár Heo-t is), nincs oka, hogy bárkiben is megbízzon.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:49:58
(2233/9141)
Inyubbal kapcsolatban: látom, hogy pont ugyanolyan hõsnõt akarnak belõle faragni, amilyent már sokszor láttunk, nem adja fel, ha egyszer elindult igazságot tenni, addig megy, míg célt nem ér, míg az apja nevét tisztára nem mossa. (Biztos megint nõi forgatókönyvíróval van dolgunk.)

A volt võlegénye - miután végre felfogta, hogy a lány nem lehet az övé (pedig még az is eszébe jutott, hogy a szeretõjévé teszi ugyanabban a házban, ahol a feleségével él) - elkezd dühbõl, gyûlöletbõl és féltékenységbõl cselekedni, beáll az apja mellé, terrorista lesz belõle.
A férfiról - akivel már egész jól megértik egymást és vonzódnak is egymáshoz - kiderül, hogy Man Wol-tag, és hogy kis részben, de õ is felelõs az apja haláláért. De ugye kiderül róla, hogy herceg, és az elõzõ életéért nem lehet igazán felelõsségre vonni, viszont elérhetetlenné vált számára, hiszen nem tudta elintézni az apja rehabilitálását, így õ marad szolgáló.

Hát minimum gondolkodnia kell egy kicsit, hogy most mihez kezdjen, idõre van szüksége.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:44:59
(2232/9141)
Ja, remélem, mert ez igy nehezen áll össze, fõleg az, hogy ezek után mi a fenének nem lehet felmenteni IY apját.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:43:26
(2231/9141)
Az egészben az a vicc, hogy több helyen emlitették, maga TAejo is tisztában volt azzal, hogy Taejong lenne a legalkalmasabb a trónra.
De ha most visszamegyünk az elejére, IY apja Taejo támogatója volt, akinek megigérte Taejo, hogy ok, találkozik a fiával Taejonggal, eljön a palotába, de elõtte ugyan épüljön már be a Manwolba, mert az veszélyezteti a Joseon dinasztiát és szervezkedik ellene.
IY apja beépült, ezért árulással vádolták és kivégezték, ezek után Kim papa elment Taejohoz és szövetkeztek BangWon ellen, mert az kivégzett valakit, aki egy olyan szervezetbe épült be /látszólag, Taejo kérésére/, amelyet Taejo is fel akart számolni, most ezek után hadsereget szervezett Taejong ellen?
Hát most ebben mi a logika, fel nem fogom.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:35:56
(2230/9141)
Úgy értem, a két király.
Kim hazudik folyamatosan, semmit nem szabad neki elhinni.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:35:44
(2229/9141)
Ez jót tenne az államháztartásnak, mert Taejo távozásakor magával vitte a vagyonát, igy rosszul áll a kincstár, amit egy csapásra megváltoztatna a korjói vagyon.

Ok, ezt most már értem, de ezek után miért is nem lehet IY apját rehabilitálni, már Taejo kedvéért is?
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:33:40
(2228/9141)
Ezt mondom: tulajdonképpen az ördöggel is cimborálnának egymás ellen.
K. Judit 2015 márc. 18. - 11:31:14
(2227/9141)
Ha hamisított is Kim, az csak késõbb fog kiderülni.
Persze sok minden irreális, például, hogy az öreg Taejo, aki már vagy ötven éve harcol mindenféle náció ellen a hazájáért, fogja magát és lelép az udvari kasszával. Persze semmi nincs kizárva, csak egy kicsit nehezebben hiszem el, egy olyan emberrõl, aki 100 napra elvonul egy kolostorba imádkozni.
"Mt. Geum, Boriam
The Mt. Geum is a miracle mountain where Taejo Lee Seong-gye built Joseon Dynasty after 100 days of prayer."
(Ha lesz idõm, ennél mélyebbre is lehetne ásni, most, hogy megtaláltam a hegy nevét, már biztos több találatom is lesz.)
Tegu 2015 márc. 18. - 11:29:56
(2226/9141)
Ha szabadon engednék, Kim papa rávenné Taejot, hogy térjen vissza a palotába, feloszlatná a Manwolt és Taejong rendelkezésére bocsátaná az eddig elrejtett korjói királyi vagyont.
Tegu 2015 márc. 18. - 11:26:29
(2225/9141)
Sikerült összerakni, tehát IY apjának halála miatt Kim papának sikerült meggyõznie Taejo-t, hogy álljon mellé és egy közös hadsereg felállitását tervezték /Taejo és a Manwol, hm/.
Tegu 2015 márc. 18. - 10:43:02
(2224/9141)
De hát EunKi-nek nem kell bujdosnia, mert apja a király mellé állt. Tegnap kutyafuttában megnéztem mindkét részt, most visszanézem az egyik jelenetet.
Nekem most már idegesitõen irreális, amit Inyub müvel, akárhogy is magyarázzák, elküldi azt az egyetlen embert, aki segitene apja rehabilitálásában a szolgálólány szabadsága fejében, hogy kivégezzék, aztán duzzog, hogy ez a szerencsétlen összezavarodott herceggé vált volt szolga OJH nem intézte el neki apja felmentését. Arról is kiselõadást tartott, hogy õ mindig cselekedett és reménykedett, de ha belegondolunk, mindig valaki segitett neki, ezt picit elfelejti.

Sejtem, hogy EunKi mit értett azalatt, hogy Inyubnak sejtése sincs arról, hogy õ mit tervez és mit gondol: a trónra akart ülni és királyként magához venni Inyubot, rehabilitálni IY apját. Csak hát piszkos eszközöket választott, õ már soha nem lesz az az EK, aki volt, Inyub soha nem fogja õt választani.
Egyébként is zavaros ez a Taejong aláirásával, pecsétjével készült levél, ezt kell visszanéznem, Taejo habarodott meg vagy Kim hamisitott megint?

Olvastam, hogy Taejong a nemesek hadseregét királyi fennhatóság alá rendelte, hogy megakadályozza a nemesek katonai fellépését, igy még az is elképzelhetõ, hogy OJH inkább katonai egyenruhában rohangál majd, de lesz alkalom megcsodálni õt udvari öltözetben is :))

EunKi erkölcsi szinvonaláról a kép felirata beszél:
Rhubarb 2015 márc. 18. - 10:07:45
(2223/9141)
Yeo Won megcsinálta az ellenmérget, de ez még nem az igazi.

Megjött Gwak, így izgi lesz.
Megint sakkban tartják egymást.
K. Judit 2015 márc. 17. - 22:47:15
(2222/9141)
Maids:
Most sehogy sem tudom megsaccolni, mihez kezd Inyub. Mondjuk jobb is, õk mégis csak jobban értenek hozzá. Én nem érzékelem különben, hogy leült volna a történet, sõt, elég izgalmas lesz, mi fog történni. Mindenesetre egyik pasit se dobta, tulajdonképpen csak el kell határoznia magát. Eun-ki felé szabad a pálya, ha bujdosni akar, és van valami terve, MM szerintem már az udvarban lesz a következõ epizódban. (Teljesül a kívánságotok, valami flancos gönc lesz rajta a mackóruha helyett és kalapban fog üldögélni a palotában :)

Az öreg Taejo mégis összeállt Kimmel meg a hadseregével, aztán lelépett arra a bizonyos helyre és magával vitte a királyi kasszát ... A fia meg szintén összeállt Kimmel, õ meg pont azért, mert üres volt a kassza. Haláli.

Egy biztos, Kimnek buknia kell, ez nem kérdés. A két király nem fog kibékülni, de valahogy Taejong mégis megszerzi majd a pecsétet (biztos meghal az öreg). És a lánynak - ahogy megsaccolták régebben a soompin - választania kell majd a két férfi között.
Illiona 2015 márc. 17. - 20:24:30
(2221/9141)
Shine 18
most is csalódott vagyok, de legalább nem kell idegeskedni egy héten keresztül!

micsoda mély hangja van ennek most feltünt tábornoknak! Medve a köbön!!!
Illiona 2015 márc. 17. - 19:13:30
(2220/9141)
:))))))))

ÉN MÉG MOST KEZDEM A 18-AT

a király meg gondolom SY ellenmérgétõl lett jobban.
Mondjuk az utoslsó pillanatban!
Tegu 2015 márc. 17. - 19:11:32 Előzmény Illiona
(2219/9141)
Biztosan olvasta a hozzászólásodat, feltüzte kontyba a haját:)
Tegu 2015 márc. 17. - 18:59:54
(2218/9141)
Shine
Hirtelen mitõl lett jobban a király?
Tegu 2015 márc. 17. - 17:14:54
(2217/9141)
Nekem most már kicsit sok Inyub a nagy jóságával.
Tegu 2015 márc. 17. - 15:57:08
(2216/9141)
Elõtte, az apja elszólta magát, hogy Inyub azért szakitott vele, hogy megmentse Sawol életét.
K. Judit 2015 márc. 17. - 14:41:12
(2215/9141)
Maids 14-16:
Érdekes ez az Eun-ki. Csak mert a lány nem kívánja a halálát, képes azt hinni, hogy még mindig szereti.
Vagy minden férfi ilyen?
Tegu 2015 márc. 17. - 10:32:37
(2214/9141)
A tegnapi témához, itt egy oldal, ahol koreai krémekrõl lehet megtudni több infot.
http://multi-vitamin.hu/BB-Kremek.html?DescOrderBy=ASC&keyword1=&keyword2=
Tegu 2015 márc. 17. - 09:59:37
(2213/9141)
A Shine másnap kész általában.
Ezzel a Maids-el bajlódik az, aki bevállalta.
K. Judit 2015 márc. 17. - 09:55:37
(2212/9141)
Inyub kihallgatja, hogy Eun-ki elmeséli az apjának a tervét. Röviden MM-et bemártani. A kiszeng viszont amikor elveszi IY-tól a tõrt, elmondja neki, hogy látta Eun-kit, amint megváltoztatja a helyszínt, így Inyub már tudja, hogy ki a hunyó....
K. Judit 2015 márc. 17. - 09:52:07
(2211/9141)
Találtam egy myasian tévé nevû helyet (nem pont így van írva), ott megvan a 15-16-os felirat is.
De micsoda hülyeség, hogy a 16-ost felteszik, a 15-öst meg nem? Ezeket nagyon kifogtuk, a többi filmet elég gyorsan lefordítják, pl. már a Blood 9-es epizódja is kész van, ami tegnap ment... (jó, tudom vámpíros, sok fiatal nézi,de a Shine-nal is elég hamar el szoktak készülni).
Tegu 2015 márc. 17. - 09:40:46
(2210/9141)
Shine 17. része is leforditva.
Tegu 2015 márc. 17. - 09:39:22
(2209/9141)
Dramagalaxyn mindkét epizód leforditva, legalább is, ahogy belenéztem, ott a felirat az elején.
Multkor a Shine epizód végének felirata maradt le, a másik honlapon viszont fent volt.
K. Judit 2015 márc. 17. - 08:47:50
(2208/9141)
Valami nem stimmel a Maids feliratával.
Úgy látom a 16-os elkészült, de a 15-ös még nem.
Ez hogy lehetséges? Vagy igyak még kávét?
Tegu 2015 márc. 17. - 00:11:44
(2207/9141)
Vártam, mikor lesz jobban a király, aztán látom, hogy csak az elõzetesben mutatják, örülök.
Tegu 2015 márc. 16. - 23:57:22
(2206/9141)
Shine
Na, megjelent a Gwak tábornok, aki el akarta venni feleségül SY-t.
Róla is olvastam valamit, de már nem tudom, hol és mit:)
K. Judit 2015 márc. 16. - 23:35:36
(2205/9141)
Ezt akartam volna illusztrációnak, szerintem õ jobb bajusz és szakáll nélkül, (de vannak, akiknek meg nagyon is jól áll).
K. Judit 2015 márc. 16. - 23:29:02
(2204/9141)
Nem hallottam még ezt a shea vajat, most megnéztem a Ggle-val. Nem tudom, hogy csak egy divat-e, vagy tartósan a piacon marad. A bio változatból csak nagyon keveset érdemes venni, mert ha nincs benne tartósító, hamar megromlik. (Majd megkérdezem a kozmetikust, de tudom, hogy õk csak arra esküsznek, amivel õk dolgoznak.)
Viszont megfigyeltem, hogy kozmetikumokat - akár egész évre - húsvét elõtt érdemes venni, általában akkor van mindenhol viszonylag nagy leértékelés.
K. Judit 2015 márc. 16. - 23:23:14
(2203/9141)
Ezeket a szabályokat talán már nem veszik olyan nagyon szigorúan. Még az elsõ kosztümös drámánál láttam, hogy a férfiaknak is meg kellett növeszteni a hajukat, hogy hátul fel tudják tûzni a paróka alá. Ma már nem ragaszkodnak ehhez, nem kevés idõ kell hogy a haj feltûzhetõ hosszúságúra nõjön (és hónapokig totál kényelmetlen).

De már a szakállhoz sem ragaszkodnak, pl. a Muskétásokban Lee Jin-wok (a herceg) arcberendezéséhez talán nem is passzolt volna.
Pedig nõs volt, elvileg járt volna neki. A ruháknál is észrevehetõ a lazább szemlélet, pl. DY-ban már majdnem derékban vágták el a hanbokot, hát jobban is nézett ki, de biztos nem volt korhû.

A lófarkak, meg a félig hosszú, félig feltûzött hajat meg egyértelmûen a képregényekbõl kölcsönözték, nem baj, mert sokaknak jól áll, de mondjuk a transzvesztita külsejû hercegé nem szép, és idegen az egész fizimiskájától.
Tegu 2015 márc. 16. - 23:02:38 Előzmény Illiona
(2202/9141)
Ugy látszik, akkor ez volt a divat, férfiaknál is, haj egy része kiengedve szabadon, másik része konytyba fogva fejtetõre.
Tegu 2015 márc. 16. - 22:55:46
(2201/9141)
Shine

Nem értem, ha már bevallotta a királynak WangSo, hogy õ a vezetõje apjuk gyilkosait keresõ csapatnak, miért kell ez az idétlen röhögõs stilus.
Tegu 2015 márc. 16. - 22:51:51
(2200/9141)
Ezt a shea vajat sok helyen ajánlgatják illatanyaggal és nélküle.
Tegu 2015 márc. 16. - 22:50:26
(2199/9141)
Shine 17
Remélem, tapsifülü rájön már lassan, hogy kár volt ugy rajongani Wookért.
K. Judit 2015 márc. 16. - 22:29:12
(2198/9141)
Tényleg, nincs még szöveg? Mindjárt nézem.
K. Judit 2015 márc. 16. - 22:27:52
(2197/9141)
Nem beszélünk el egymás mellett, csak azt akartam írni, hogy az alapozó még csak egy alapozó, arra sokan tesznek mást is.

És tudom, hogy nem minden csillogó arckrém zsíros, de sokszor olyan a hatása. Ezért nem tetszik. Persze fénytõl is függ.
(De nekem nem sok választásom van, az illatos arckrémekre allergiás vagyok. Ezért én biztos nem kísérletezem, 4-5 évenként kipróbálok más márkát, ahogy kell, de elõtte kitanulmányozom és megbeszélem a hozzáértõkkel.)
Tegu 2015 márc. 16. - 22:12:35
(2196/9141)
Ez a lány nem Sawol, Inyub szolgálólánya?
Vagy csak ugyanugy hangsulyoz, mint õ?
:)
Tegu 2015 márc. 16. - 22:03:47
(2195/9141)
Ok, itt egy másik példa, picit ugy érzem, elbeszélünk egymás mellett, én ugy látom, hogy ezeknek a krémeknek olyan a hatása, hogy csillog tõle a bõrük, fénylik magyarul, de ezek nem zsirositók, hanem hidratálók.
Ez nekem kimondottan tetszik, tehát nem szóltam le a krémeiket, ellenkezõleg, érdekelne.
Ugyanakkor, mivel nekik az tetszik, mindegyik krém fehérit is egyuttal, amire viszont nincs szükségem, nálunk, mondhatnám, Europában, Amerikában nem akkora divat a fehér bõr, mint Koreában.
Judit, igazad van, ha fehérit, hát fehérit, fel lehet rakni pirositót, ami természetesen mattosit, ergo az egész már megint nem ér semmit.
Persze, most a külsõ megjelenésrõl beszéltem, nyilván az a legfontosabb, hogy milyen tápláló a krém az arcbõr számára

Ja és még valami, a párás levegõn, nyáron, megizzadva nyilván csillog a bõr, de itt nem errõl van szó.
https://www.youtube.com/watch?v=UiEmHzDBS9Y
Illiona 2015 márc. 16. - 21:55:30
(2194/9141)
akik már használnak koreai kozmetikumokat, azok (fõleg fiatalok) interneten rendelnek, mindig azt kapják, amit kifizettek, soha senkinek nem volt rossz tapasztalata a csomagküldéssel kapcsolatban.
Persze valamilyen szintû ismeretek kellenek a rendeléshez ebbõl a speciális nyelvezetbõl.
K. Judit 2015 márc. 16. - 21:38:17 Előzmény Tegu
(2193/9141)
"Zsirosit - nézd meg még az EK-ban irtam állandóan, hogy ugy néznek ki, mintha egy vödör vizbõl vagy zsirból vették volna ki a fejüket, aztán láttunk egy rakás krémhirdetést, ott is csillog az arcuk a krémtõl."

Igen, a férfiaknak is. Ezért gondolom, hogy sokszor lehet nagy a pára. (Egy félszigeten nem szokatlan.)

Én biztos nem vennék zsírosító krémet, mert az azt jelenti, hogy nem szívódik fel. Márpedig az a dolga, hogy felszívódjon. Alapozóknál meg az a lényeg, hogy adjon egy alaptónust és az apróbb hibákat elfedje, semmiképp ne csillogjon. (Elvileg az alapozóra még fel lehetne kenni mindenféle pirosítókat stb.)
Tegu 2015 márc. 16. - 21:30:04
(2192/9141)
Tegu 2015 márc. 16. - 21:24:44
(2191/9141)
Nekem baromi száraz a bõröm, s egyetlen egyszer kaptam csak olyan alapozót, ami nem mattosit, hanem fénylik tõle az arcod, már nem kapható, azóta is keresek, de mindenhol mattositás, mattositás.
ERgo, vennék én koreai krémet /apropó, hol lehet nálunk kapni/, de nekem a fehérités nem kell.
Tegu 2015 márc. 16. - 21:21:49
(2190/9141)
Két dologról beszélek.
Fehérit - hát jó, nekik ez tetszik, nekünk szerintem lárvaarcot kölcsönöz, na azt nem értem, nálunk ez kinek jó, hogy fehéritett arccal rohangál. Nem szólom le, biztosan jó anyagokat tesznek bele, de europába nem kéne a fehéritõ hatás.

Zsirosit - nézd meg még az EK-ban irtam állandóan, hogy ugy néznek ki, mintha egy vödör vizbõl vagy zsirból vették volna ki a fejüket, aztán láttunk egy rakás krémhirdetést, ott is csillog az arcuk a krémtõl

Ezzel szemben nálunk, ha megnézed a BB, CC krémeket, mindre rá van irva, hogy mattosit, tehát, hogy ne csillogjon a bõröd. Alapozókra detto.
Illiona 2015 márc. 16. - 21:20:01
(2189/9141)
lehet hogy ez csak a kozmetikai cégek reklámja a filmekben, mert ott utcán nem csillog senkinek a bõre. vagy én nem figyeltem fel ilyesmire egyáltalán.
Pára van ugyan, de nem olyan vészes, attól még fénylik a bõr, akkor mi is fénylettünk volna :)))
K. Judit 2015 márc. 16. - 21:15:07
(2188/9141)
Ja és az õ bõrük azért is csillog, mert ott sokkal párásabb lehet a levegõ.
Illiona 2015 márc. 16. - 21:13:20
(2187/9141)
nálunk is vannak barnább bõrûek, és nekik meg azért kell fehériteni, hogy utána egységesen tudják szolizni, mert az meg sznobéknál kötelezõen trendi! :))))
mást nem tudok...
K. Judit 2015 márc. 16. - 21:12:55
(2186/9141)
Most mattosít, vagy fehérít?
K-krémet még nem vettem, de egyéb jobb márkákra rá van írva, hogy mattosít. De az csak azt jelenti, hogy felszívódik, nem csillog tõle pl. a homlokod, vagy az orrod. Fehérítõvel még nem találkoztam, persze nem is kéne :)
Tegu 2015 márc. 16. - 21:01:34
(2185/9141)
Azt értem, hogy náluk a fehér arcbõr a kivánatos, na de nálunk nem:)
Márpedig a legtöbb termékükre rá is van irva, hogy fehériti az arcbõrt, tehát azt nem értem, hogy nálunk miért veszik.
Illiona 2015 márc. 16. - 20:52:44
(2184/9141)
Miután ott az emberek jórészt általában sötétebb sárgás- kreolos bõrûek, ezért a különlegességet az jelenti, ha fehér az arcbõr!
Fõleg nõk esetében van ez jelen, és ha csak gondolkodik a nap, hogy elõbujik a szmogfelhõk mögül, a nõk mindegyike ernyõt vesz. Soha egyetlen nõ nincs ernyõ nélkül napsütésben! Vannak akik a teljes arcukat kendõvel védik!
Mindig hosszú ujjú bluzban és akár kesztyûben vannak, nincs egyetlen cm sem ahol a nap érhetné!
Hogy mi van náluk a D vitaminnal, azt nem tudom (még)
Ezek a kozmetikai fátyolszerû maszkok, amiket filmekben is raknak magukra, nagy divat, én is vettem, és nagyon jó! és olcsó.
A nem drága kozmetikumok is jó minõségûek, de van ami ott is drága, pl a csiganyákkal készült. (az azt hiszem kapható nálunk is horroráron).
Tegu 2015 márc. 16. - 20:42:35
(2183/9141)
Csak azt nem értem, miért jó, ha valaki nálunk fehériti az arcbõrét, nálunk ez nem divat.
Azt végképp nem értem, hogy a koreai hirdetésekben szinte csillog az arcuk a krémektõl, nálunk meg minden BB és CC krémre rá van irva, hogy mattosit.
Illiona 2015 márc. 16. - 20:40:34
(2182/9141)
nem csak állitólag, tényleg szuperjók!
csak lehet hogy õ nem tudja! Rossz titkárnõje lehet!
Tegu 2015 márc. 16. - 20:28:11
(2181/9141)
Késõbb nem használta az állitólag szuperjó koreai arckrémeket:)
Illiona 2015 márc. 16. - 20:20:01
(2180/9141)
ez a kép a Dae Jo Young 9. részébõl van, tiszta arc, és szép bõr!
(na jó, itt sem tinisztár, de attól ...)

http://asianwiki.com/Lee_Deok-Hwa
Illiona 2015 márc. 16. - 20:16:59
(2179/9141)
Már korábban is feltünt, és szóvá is tettem, hogy WRS, a szinész nagyon rosszul néz ki ebben a sorozatban. Egyszerûen csunya az arcbõre, már arra is gondoltam, nem allergiás-e a sok puderre, meg ragasztóra.
Miután most néztem a Dae Jo Young c sorit, amiben õ egy al -fõszereplõ volt, és nagyon sokat volt a képernyõn, nagyon jó szerepe is volt, sokrétû, tele jó lehetõséggel, és ott még nagyon jól nézett ki.
Azt a sorozatot 2006-2007-ben forgatták, a szinész akkor 55 éves volt, most 63.
Közben pedig nagyon sokat dolgozott , rengeteg filmben közremûködött.
Tegu 2015 márc. 16. - 20:08:53
(2178/9141)
Még nem láttam, elhiszem, hogy hisztériázik a pasztás, már a testõre sem fogad neki szót és SY él.
Illiona 2015 márc. 16. - 20:07:09
(2177/9141)
Shine:
az jutott még eszembe, bár lehet hogy nem igy van, de ha egy nõ ott akkoriban férjhez ment, akkor a haját már nem hordta szabadon lógva, hanem feltûzve a fejére!
A hosszú kibontott haj itt nálunk a szabad lányt szimbolizálta addig amig "be nem kötötték a fejét".
A Pastahercegnõ pedig kibontott lógó hajjal járkel, mint az eladósorban lévõ lányok!
Jó azt tudjuk, hogy még szûz (ha csak a testõr nem volt aktiv régen), de ezt akkor is ciki így kihirdetni!
Tegu 2015 márc. 16. - 20:06:54
(2176/9141)
Illiona 2015 márc. 16. - 20:01:44
(2175/9141)
Shine 17

hát ennyire unalmas rész már rég volt! (vagy mégsem?)
Egy érzelmi kitörést láthattunk volna a Pastahercegnõtõl, de azt sem tudta megoldani, szánalmas volt a próbálkozása.
Sok filmet megnéztem ugy, hogy a fõszereplõnõt ki nem állhattam, de hát nélkülük meg nincs film, de ez a volt szakácsnõ mindegyiken túltesz dilettantizmusban!

de legalább a király jobban lesz, már az is valami!
A szép testõr még nem közelit a húga felé, de legalább távolról szemmel tartja.
Viszont jött egy ujabb, egyáltalán nem szép fiú helyette WRS mellé.
Nem bíztató kilátások...
K. Judit 2015 márc. 16. - 13:46:46
(2174/9141)
Ó, a dokinõnek még mindkét másik lánnyal meg kell küzdenie.
(Majd figyeld meg, az étteremben, ahová végre sikerül JJH-nek meghívnia a dokit, magyar operett szól. Talán Lehár.)

De végül igaza lesz a kolléganõjének (mire végre beletörõdik a sorsába), a dokinõ túlságosan gyorsan akarta megváltoztatni szerencsétlent ...
K. Judit 2015 márc. 16. - 13:41:38
(2173/9141)
Igen, emlékszem, de utólag mindig nagyon hatásos.
Szokták legyezgetni magukat, amikor eszükbe jut :))
K. Judit 2015 márc. 16. - 13:39:51
(2172/9141)
Tényleg hasonlít. A bajusz teszi.
Bajusz nélkül is elég férfias.
Tegu 2015 márc. 16. - 13:31:41
(2171/9141)
Á, csak a szokásos, egymásraesõs- egymást tág szemekkel bámulós jelenet, már a Can't get married-ben is megvolt a sátorban:)
K. Judit 2015 márc. 16. - 13:29:10
(2170/9141)
Ja, amikor még undorodott tõle. Pedig csak véletlenül aláesett.
Valami rémlik, de a kép annyira idillinek tûnt, hogy azt hittem, lemaradtam valamirõl.
Tegu 2015 márc. 16. - 13:19:02
(2169/9141)
Tök lényegtelen, de Enrique Iglesias
hanguktaekwondooo 2015 márc. 16. - 12:53:37
(2168/9141)
fredi merkuri
Tegu 2015 márc. 16. - 12:34:08
(2167/9141)
Láttam ezt a részt, de éppen ezért szólt a playboynak, akivel el is mentek a tárgyalásra. Tök véletlen, hogy összetalálkoztak, erre erõszakoskodik a nõ, hogy hagyja nyitva a mobilját és menjen el este.
Ugy látom, ez a felállás, a nõ is tudja, JJH nem alkalmas tárgyalásokra, ezt intézi a nõ, JJH viszont tud szuperül tervezni.

CSak kapóra jött, hogy elrángassa magukkal este. Ez a munkatársnõje nem kicsit bele van esve JJH-ba.
Tegu 2015 márc. 16. - 12:29:55
(2166/9141)
Persze, rögtön az elején, amikor a bika elszabadult, OJH elrántotta a lányt, aki mereven állt, igy egymásra estek, utána köszönet helyett megpofozta OJH-t.
K. Judit 2015 márc. 15. - 20:05:06
(2165/9141)
K. Judit 2015 márc. 15. - 19:50:33
(2164/9141)
Volt ilyen jelenet? Egyáltalán nem emlékszem.

https://www.youtube.com/watch?v=tbWWZePptbg#t=15

Egy videó a Maids eddigi jeleneteibõl összerakva, kicsit fura, hogy Enrique Iglesias énekel (a Hero c. számot), de összefoglalónak nem rossz.
K. Judit 2015 márc. 15. - 19:35:41
(2163/9141)
Ahhoz szokott hozzá, hogy mindig zavarhatja.
De talán azért sürgõs, mert pénzrõl és szerzõdésrõl van szó.
Majd meglátod, sajnos összetalálkoznak a helyszínen ...
:)
Tegu 2015 márc. 15. - 19:07:36
(2162/9141)
10. rész

Ha egyszer szabadságon van JJH , milyen jogon piszkálja a munkatársnõje és erõszakoskodik, hogy tárgyalásra kell mennie?
Tegu 2015 márc. 15. - 16:18:47
(2161/9141)
Can't get married:

Furcsa lehet az egészségügy Koreában, minden bajjal kórházba mennek, ott vannak a rendelõk is, ugy tünik, fizetõs, viszont nincs zsufoltság, legalább is, az eddigi jeleneteknél csak egyszer ült JJH viszonylag sok várakozó ember között, egyébként elég könnyen bejut az orvoshoz, soha nincs várakozás.
Még egy horzsolást is ellátnak a kórház-rendelõkben.
Tegu 2015 márc. 15. - 15:51:23
(2160/9141)
Ja és az a vicces, hogy valamelyik szereplõ nevét a google leforditja valami hülyeségre, ebbõl aztán mókás félreértések adódnak.
Tegu 2015 márc. 15. - 15:43:42
(2159/9141)
A soompin - google segitségével - leforditott valaki egy összefoglalót, abból próbálom meg a lényeget és fõleg azt, amit ebbõl meg lehetett érteni, leirni
Magyarázat arra, hogy miért engedték el Kim papát
Szóval, a korjói királyi család vagyonának felajánlása elég vonzónak tünt BAngwon számára /vagy csak látszólag/ igy megkötötték az üzletet, a vagyon és támogatásuk a királyé /Taejongé/, ennek fejében elengedik Kim papát.

Kiegészités:
Az elején Taejo nem akarta a korjói arisztokráciát megsemmisiteni, ha jól emlékszem az egyik klán segitségével került hatalomra, még a Korjó nevet is megtartotta volna, de az õt ellenzõ és a még megmaradt korjói királyi
dinasztiát támogató Gwonmun klánhoz tartozó nemesek lázadással fenyegettek, igy megváltoztatta Joseonra a dinasztia nevét és a megmaradt királyi család tagjait arra a hajóra hivta azon a cimen, hogy majd elviszik õket egy szigetre, ahol békében élhetnek, majd a hajót elsüllyesztették. Azért megmaradtak néhányan a családból, akik a Wang nevet Ok-ra változtatták, igy rejtve maradt származásuk - és valószinüleg vagyonuk is, s igy éltek tovább.
Kim papa ezek egyike lehetett, most pedig ezek szerint felajánlotta a támogatását és a feltételezhetõen nem csekélyke vagyont Taejongnak.

a többi forditás számomra totál értelmetlen.
Tegu 2015 márc. 14. - 22:48:26
(2158/9141)
Én sem hiszem, hogy összeállt volna Taejo a Manwollal.
Kim a börtönben valami kék boritékot vesz elõ, utána engedték ki. Az egy levél lehet, ami valamiért meggyõzi a királyt az ártatlanságáról. Az is lehet, hogy azt igazolja a levél, hogy miért szállitottak fegyvereket és kinek.
A soompiban itt emlegetik, hogy Taejonak van ehhez köze.
Hát nem tudom, még azt sem tudom, hogy ezt a szövegbõl értették igy vagy ugyanugy találgatnak, mint mi:)
K. Judit 2015 márc. 14. - 22:33:22
(2157/9141)
Melyik ismertetõben? Van ismertetõ?
K. Judit 2015 márc. 14. - 22:31:20
(2156/9141)
Mindjárt küldöm, ha tudom
K. Judit 2015 márc. 14. - 22:27:52
(2155/9141)
Azt mondom, a személyes bosszút inkább értem, mint hogy az öreg összeálljon egy ilyen bandával.
Miért? Neki is van elég nagy hatalma (ha a pecsét nem lenne nála, akkor is lenne), hogy eltegyen néhány ürgét láb alól.
Ráadásul egy olyan bandáról van szó, amelyik az õáltala megdöntött dinasztiát akarja visszaállítani.
Szóval ennek nincs teteje.

Gondolod, hogy Kim letagadná valódi célját? Sumákolna, hogy megbízták? És várna a következõ alkalomra?
Végül is most már nem kell neki OJH, ott van a drága fiacskája, ha merényletre készülne. Lehet, hogy így lesz, de abban az esetben viszont OJH fogja megmenteni a királyt.
És akkor még tényleg elõfordulhat, hogy látszólag a lány is beáll közéjük, úgy tesz, mint aki meggyûlölte a királyt, mert adta vissza az apja becsületét, ezt Eun-ki is elhiszi, közben a lány szépen jelent OJH-nak ...
Tegu 2015 márc. 14. - 22:25:25
(2154/9141)
Igen, itt akarta kivégezni Inyub apját az öreg.
Ebben az ismertetõben szó sincs arról, hogy nem is õ végezte ki a követeket, ahogy itt Inyub apja állitotta, hát ennyi tört. hamisitás elfogadható, ráadásul imádják a legendákat is beleszõni a történetekbe.
A neten volt egy könyv online Joseon történelmérõl, ahol minden legendát részletesen leirtak, még Jang és DongYi ügyben olvasgattam belõle, már nem tudom, hova raktam, valahol talán megvan.
K. Judit 2015 márc. 14. - 22:17:18 Előzmény Tegu
(2153/9141)
Ide vonult vissza Taejo 1402-ben. Hamhung Royal Villa a neve.
"Hamhung messenger" egy közmondásban is szerepel, azokat nevezik így, akik nem érkeznek idõben vissza valahonnan, utalva azokra a küldöttekre, akiket Bangwon küldött Taejo-hoz, de soha nem érkeztek vissza.

Szóval a történetnek ez a része igaz, ezt fel is használták a forgatókönyvírók, kíváncsi vagyok, hogy összekötik-e a titkos szervezet mûködésével (... és kiderül-e, Taejo miért bízta meg IY apját a szervezetbe való beépüléssel).
Tegu 2015 márc. 14. - 22:16:05 Előzmény K. Judit
(2152/9141)
Azért mondom, hogy valami itt nagyon nem stimmel, ill. eszembe jutott valami, ami talán megmagyarázza azt, hogy miért engedték el Kim papát.
Mi van, ha gyártott egy levelet, amiben megbizza õt Taejo, hogy épüljön be a ManWolba?
Tegu 2015 márc. 14. - 22:11:53 Előzmény K. Judit
(2151/9141)
Akkor furcsa volt nekem, hogy a fõnénit rejtegette ,akit ugye neki kellett megölnie.
K. Judit 2015 márc. 14. - 21:21:23
(2150/9141)
A nyilazós a Man Wollal van, ott a legmagasabb rang Kimé és a fiáé.
K. Judit 2015 márc. 14. - 21:19:38
(2149/9141)
Az, hogy nem békültek ki, világos, Bang Won kiirtotta Taejo kedvenc családját, óriási vérengzés volt. Taejong errõl a leghíresebb.
Viszont nem mennék olyan messzire, hogy egy dinasztia-alapító király, aki nemcsak ráült egy kész, elõmelegített trónra, hanem harcolt is érte a saját kezével hosszú évekig ... hogy egy ilyen formátumú ember megengedte volna magának, hogy beálljon egy bandába, csak azért, hogy a saját fiának megnehezítse az életét.... Nem mintha nem lehetne utólag megkritizálni akármelyik királyt, mert mindenkinek szíve joga, de ismerjük ebbõl a szempontból a koreaiakat, nem fogják a közel 500 éves Joseon-dinasztia elsõ emberének a nimbuszát lerombolni. (Ha õt annyira nem is zárták mondjuk a szívükbe, akkor is tudják, hogy õ volt a NAGY SEJONG nagyapja, hát tisztelet jár neki is.)

De ez tényleg egy hajánál fogva elõráncigált ötlet lenne. Hiszen Taejo pont azért bízta meg IY apját, derítse ki, miért gyilkolta meg a ManWol az összes küldöttet, Bang Won embereit. Ugyanis Bang Won azt hitte, az apja tette. Szóval a banda még hozzá is járult a sok félreértéshez, így is megakadályozva, hogy a két király - apa és fia - valaha is megbékéljenek egymással.
Tegu 2015 márc. 14. - 20:40:39
(2148/9141)
Állitólag a fiának szólitotta, de lehet, hogy nem nyilvánosan, s az lehet tényleg, hogy titkos feladatokkal bizta meg. Mégsem lehet TAejong fiaként irányitani a ManWolt.
A nyilazós most valójában kivel van?

Most már nem tudom, hogy mire menne Inyub azzal, hogy felkeresi Taejot, ha Taejo a ManWollal oldalán áll. Na de akkor miért bizta meg Inyub apját, hogy titokban lépjen be közéjük és leplezze le õket, ez igy nem müködik.
Tegu 2015 márc. 14. - 20:36:47
(2147/9141)
Szerintem belefér a történelmi hüségbe a hajó elsüllyesztését BAngWonnak tulajdonitani, mert õ akkor már apja mellett harcolt, mivel Taejo volt a király, õ rendelhette el ezt a borzalmat, s lehet, hoyg Taejong volt a kivitelezõ.
Láttuk a TGS-ben, hogy gyakorlatilag mindenben benne volt, amiben az apja.

Az elejétõl nem értettem, hogy akarják Taejot visszaültetni a trónra ugyanakkor Korjót visszaállitani, mert ezt a két célt mondogatták felváltva:) Vagy nem tudunk valamirõl.

Már irtam, Taejo állitólag élete végéig nem volt hajlandó megbocsátani Taejongnak, egyszer találkoztak valami faluban, de nem ott ahol Taejo élt, de nem mentek egymással semmire.
K. Judit 2015 márc. 14. - 20:31:14
(2146/9141)
Én még nem tudom, hogy hivatalosan elismerte-e a király OJH-t fiaként. Viszont megbízta egy csomó feladattal, közben talán nem nagyon volt ideje ruhákat csináltatni, fõleg, ha inkognitóban van. Talán nem is lenne szerencsés.

Azt viszont gondolom, hogy Inyub nem hagyja annyiban, hogy veszített. Nem vár arra, hogy mások kijárják a királynál az apja rehabilitálását, szerintem most jön majd az a rész, hogy felkerekedik és elmegy TAejohoz...

Azt, hogy beáll Eun-ki-hez, elvetettem, õ tudja mit akar, nem Korjót akar, hanem az apja ártatlanságát szeretné bebizonyítani. Ezért - remélem - nem fog bohóckodni a banditákkal.
K. Judit 2015 márc. 14. - 20:24:32
(2145/9141)
Taejo Korjót? Hmmm, képes lett volna, csak hogy ne BAng Won legyen a király? Nem tudom.

Most már nagyon úgy tûnik, hogy nem érdekli õket a történelmi hûség, abból is kiderült, hogy a hajó elsüllyesztését Taejonak tulajdonították, holott Kim kifejezetten Taejongot mondott. Vagy valaki téved valamelyik szövegben. Tulajdonképpen azzal a mondattal az elején, hogy "valódi történelmi személyek és események felhasználásával kitalált történet", megengedik maguknak az évszámokkal, a karakterek korával kapcsolatos tévedéseket, a személycserét - egyéb huncutságokat.

Csak akkor miért kellett éppen ezt a történetét alapul venni, miért nem találtak ki egy másik sztorit mondjuk Burkus királlyal és a fiával, egy képzeletbeli országban, és akkor azt költenek hozzá, amit akarnak. Máshol is volt a világon dinasztiaváltás, más korban is voltak az elõzõ rendszerhez hû nemesek és alattvalók, kivégzések, törvénytelen gyerekek ... szóval nem értem, miért pont Taejo/Taejongra esett a választásuk.
Tegu 2015 márc. 14. - 19:55:07
(2144/9141)
Azt sem értem, hogy ha a király elismerte, miért rohangál OJH még mindig kanászruhában?:)
Mellesleg kit vertek át a megjátszott kivégzésével, mikor azonnal feltünt EK elõtt, aki gondolom, szólt az apjának.

Elmondta az apja még az egyik ManWol tanácskozáson, hogy sok opciót dolgoztak ki, valószinüleg kitalált valami hazugságot arra az esetre is, ha elkapnák. MOst ezt láttuk. Vagy ki tudja, nem hiszem, hogy TAejo Korjót akarja visszaállitani.
Tegu 2015 márc. 14. - 19:32:33
(2143/9141)
Néha beesik valaki, aki többet értett belõle, ha látok valamit, ami érdekes, leirom.
K. Judit 2015 márc. 14. - 19:28:06
(2142/9141)
Azt én is kitaláltam, hogy nem sikerült OJH-nak elérni a királynál, hogy Inyub visszakapja a rangját.
Azt is, hogy - bár nincs már semmilyen köze Eun-ki-hoz - azért mégsem árulta el. És meg is értem.

A védelmi miniszter meg ugyanúgy viselkedik, mint korábban, az utolsó pillanatban mindig a saját és a családja biztonságát választja.

Csak aztán nehogy az legyen, hogy a csalódottság miatt Inyub is belép a szervezetbe.