Tegu 2015 márc. 14. - 22:11:53 Előzmény K. Judit
(2151/9141)
Akkor furcsa volt nekem, hogy a fõnénit rejtegette ,akit ugye neki kellett megölnie.
K. Judit 2015 márc. 14. - 21:21:23
(2150/9141)
A nyilazós a Man Wollal van, ott a legmagasabb rang Kimé és a fiáé.
K. Judit 2015 márc. 14. - 21:19:38
(2149/9141)
Az, hogy nem békültek ki, világos, Bang Won kiirtotta Taejo kedvenc családját, óriási vérengzés volt. Taejong errõl a leghíresebb.
Viszont nem mennék olyan messzire, hogy egy dinasztia-alapító király, aki nemcsak ráült egy kész, elõmelegített trónra, hanem harcolt is érte a saját kezével hosszú évekig ... hogy egy ilyen formátumú ember megengedte volna magának, hogy beálljon egy bandába, csak azért, hogy a saját fiának megnehezítse az életét.... Nem mintha nem lehetne utólag megkritizálni akármelyik királyt, mert mindenkinek szíve joga, de ismerjük ebbõl a szempontból a koreaiakat, nem fogják a közel 500 éves Joseon-dinasztia elsõ emberének a nimbuszát lerombolni. (Ha õt annyira nem is zárták mondjuk a szívükbe, akkor is tudják, hogy õ volt a NAGY SEJONG nagyapja, hát tisztelet jár neki is.)

De ez tényleg egy hajánál fogva elõráncigált ötlet lenne. Hiszen Taejo pont azért bízta meg IY apját, derítse ki, miért gyilkolta meg a ManWol az összes küldöttet, Bang Won embereit. Ugyanis Bang Won azt hitte, az apja tette. Szóval a banda még hozzá is járult a sok félreértéshez, így is megakadályozva, hogy a két király - apa és fia - valaha is megbékéljenek egymással.
Tegu 2015 márc. 14. - 20:40:39
(2148/9141)
Állitólag a fiának szólitotta, de lehet, hogy nem nyilvánosan, s az lehet tényleg, hogy titkos feladatokkal bizta meg. Mégsem lehet TAejong fiaként irányitani a ManWolt.
A nyilazós most valójában kivel van?

Most már nem tudom, hogy mire menne Inyub azzal, hogy felkeresi Taejot, ha Taejo a ManWollal oldalán áll. Na de akkor miért bizta meg Inyub apját, hogy titokban lépjen be közéjük és leplezze le õket, ez igy nem müködik.
Tegu 2015 márc. 14. - 20:36:47
(2147/9141)
Szerintem belefér a történelmi hüségbe a hajó elsüllyesztését BAngWonnak tulajdonitani, mert õ akkor már apja mellett harcolt, mivel Taejo volt a király, õ rendelhette el ezt a borzalmat, s lehet, hoyg Taejong volt a kivitelezõ.
Láttuk a TGS-ben, hogy gyakorlatilag mindenben benne volt, amiben az apja.

Az elejétõl nem értettem, hogy akarják Taejot visszaültetni a trónra ugyanakkor Korjót visszaállitani, mert ezt a két célt mondogatták felváltva:) Vagy nem tudunk valamirõl.

Már irtam, Taejo állitólag élete végéig nem volt hajlandó megbocsátani Taejongnak, egyszer találkoztak valami faluban, de nem ott ahol Taejo élt, de nem mentek egymással semmire.
K. Judit 2015 márc. 14. - 20:31:14
(2146/9141)
Én még nem tudom, hogy hivatalosan elismerte-e a király OJH-t fiaként. Viszont megbízta egy csomó feladattal, közben talán nem nagyon volt ideje ruhákat csináltatni, fõleg, ha inkognitóban van. Talán nem is lenne szerencsés.

Azt viszont gondolom, hogy Inyub nem hagyja annyiban, hogy veszített. Nem vár arra, hogy mások kijárják a királynál az apja rehabilitálását, szerintem most jön majd az a rész, hogy felkerekedik és elmegy TAejohoz...

Azt, hogy beáll Eun-ki-hez, elvetettem, õ tudja mit akar, nem Korjót akar, hanem az apja ártatlanságát szeretné bebizonyítani. Ezért - remélem - nem fog bohóckodni a banditákkal.
K. Judit 2015 márc. 14. - 20:24:32
(2145/9141)
Taejo Korjót? Hmmm, képes lett volna, csak hogy ne BAng Won legyen a király? Nem tudom.

Most már nagyon úgy tûnik, hogy nem érdekli õket a történelmi hûség, abból is kiderült, hogy a hajó elsüllyesztését Taejonak tulajdonították, holott Kim kifejezetten Taejongot mondott. Vagy valaki téved valamelyik szövegben. Tulajdonképpen azzal a mondattal az elején, hogy "valódi történelmi személyek és események felhasználásával kitalált történet", megengedik maguknak az évszámokkal, a karakterek korával kapcsolatos tévedéseket, a személycserét - egyéb huncutságokat.

Csak akkor miért kellett éppen ezt a történetét alapul venni, miért nem találtak ki egy másik sztorit mondjuk Burkus királlyal és a fiával, egy képzeletbeli országban, és akkor azt költenek hozzá, amit akarnak. Máshol is volt a világon dinasztiaváltás, más korban is voltak az elõzõ rendszerhez hû nemesek és alattvalók, kivégzések, törvénytelen gyerekek ... szóval nem értem, miért pont Taejo/Taejongra esett a választásuk.
Tegu 2015 márc. 14. - 19:55:07
(2144/9141)
Azt sem értem, hogy ha a király elismerte, miért rohangál OJH még mindig kanászruhában?:)
Mellesleg kit vertek át a megjátszott kivégzésével, mikor azonnal feltünt EK elõtt, aki gondolom, szólt az apjának.

Elmondta az apja még az egyik ManWol tanácskozáson, hogy sok opciót dolgoztak ki, valószinüleg kitalált valami hazugságot arra az esetre is, ha elkapnák. MOst ezt láttuk. Vagy ki tudja, nem hiszem, hogy TAejo Korjót akarja visszaállitani.
Tegu 2015 márc. 14. - 19:32:33
(2143/9141)
Néha beesik valaki, aki többet értett belõle, ha látok valamit, ami érdekes, leirom.
K. Judit 2015 márc. 14. - 19:28:06
(2142/9141)
Azt én is kitaláltam, hogy nem sikerült OJH-nak elérni a királynál, hogy Inyub visszakapja a rangját.
Azt is, hogy - bár nincs már semmilyen köze Eun-ki-hoz - azért mégsem árulta el. És meg is értem.

A védelmi miniszter meg ugyanúgy viselkedik, mint korábban, az utolsó pillanatban mindig a saját és a családja biztonságát választja.

Csak aztán nehogy az legyen, hogy a csalódottság miatt Inyub is belép a szervezetbe.