Tegu 2015 márc. 06. - 21:43:39 Előzmény Illiona
(1901/9141)
Ja és még valami ötlet, ami tán magyarázza az elsietett váltást:
Most derült ki, hogy törölnek az eredetileg 24 részesre tervezett sorozatból 4 részt, igy felgyorsultak kicsit:)
K. Judit 2015 márc. 06. - 21:42:48
(1900/9141)
Nekem nem sántít olyan nagyon.
Azért mert van egy jegyespár, egy minden szempontból szerencsésen egymásra találó fiú és lány, akik K-ban (a középkorban), annak ellenére kedvelték egymást, hogy valószínûleg egy jól elrendezett házasság lett volna az övék.
De ez miért zárja ki azt, hogy egyikük semmiképpen nem szándékosan igazán erõs vonzódást kezdjen érezni egy másik férfi iránt? Ha nem történt volna a tragédia, ha a lány apját nem végzik ki, valószínûleg minden úgy történt volna, ahogy el volt tervezve, soha más férfira nem nézett volna feleségként, élte volna a többi asszony hétköznapi életét.

Igen ám, de a megváltozott körülmények között - amellett, hogy be kellett látnia, a võlegényével szakítania kell, mielõtt nagy meggondolatlanságot követ el - a rettenetes tragédiában, a lecsúszásban, a cselédségben, abban, hogy mindent, ami korábban az élete volt fel kell adnia, plusz az apja nevének a tisztára mosása lebegett a szeme elõtt, mint legközelebbi feladat - mégis talált egy kis emberi érzést magában, ami ellen egy ideig harcolt, de késõbb rájött, hogy a férfi iránti vonzalma valódi. Ez miért bûn? (Még csak meg sem csalt senkit, még nem fogadott örök hûséget ... a volt võlegényének pedig felesége, új élete van ...)
Elõször csak beletörõdött a sorsába, utána pedig nem kiszeretett Eunki-bõl, hanem beleszeretett OJH-ba.
Tegu 2015 márc. 06. - 21:17:22
(1899/9141)
Szerintem valószinüleg a hajtü zavarta össze, mégsem ölheti meg az apját. A hajtü nélkül legyilkolta volna. Bár a király feltünõen nyugodt volt, pedig még nem tudta, hogy a fia támad rá.
Tegu 2015 márc. 06. - 21:14:42
(1898/9141)
Igen. Miután már elkapták amikor mégsem ölte meg a királyt. Térdepel OJH, csapkodják a hátát és elõredõl, amikor kiesik a hajtü a földre, amit meglát a védelmi miniszter. Drukkoltam is, nehogy eltegye és vége a dalnak.
De korrekt módon bement a királyhoz, összeillesztették a darabokat és bebizonyosodott, hogy ez az a hajtü, majd kiment OJH-hoz a védelmi miniszter meghajolt elõtte ugy ahogy kell, földet érintve.
Szóval tud róla.

A családja, EunKi nem tud róla, utóbbi most már tényleg gonoszkodni fog.
Ez 20 részes lesz, mit lesz még a következõ 7 epizódban?
Akkor még sem lesz olyan egyszerü Kim papát leleplezni, ahogy most hisszük.
K. Judit 2015 márc. 06. - 21:12:14
(1897/9141)
Ja, persze, hogy ma volt, ezért szedték le róla a kötelet.

Még egy, ami furcsa volt, lehet, hogy OJH elmondta a védelmi miniszternek, hogy mit tud Kim-rõl. Legalábbis beszélgettek kettesben.
Azt viszont nem nagyon értem, miért próbálta meg mégis teljesíteni Kim parancsát, miért próbált a király közelébe menni karddal. Szerencsére nem ölte meg, de azért arra kíváncsi lennék, miért tette. Talán annyira feldúlták az események, hogy akarta is, meg nem is.... Majd elmondja.
Talán számított is a király a merényletre, ezért megduplázták az õrök számát, és le tudták fékezni OJH-t.
Tegu 2015 márc. 06. - 21:08:16 Előzmény Illiona
(1896/9141)
Abban igazad van, hogy ez a kiszeretés-beleszeretés kicsit felgyorsitva történt és láttuk, hogy EunKI milyen kétségbeesetten próbálkozott Inyub megmentésével, többnyire sikertelenül és mégrosszabb helyzetbe hozva Inyubot, de neki ott az apja és a családja története, bosszuvágya, nem fordulhat szembe azzal az apával, aki Inyubék családját elveszejtette és Inyubot szolgaságba taszitotta.
Ez a szerelem már a multé, itt nincs megoldás.
Ugyanakkor mondhatjuk azt is, hogy OJH pedig a névazonositó fadarabokat gyártotta, õ is hozzájárult Inyub apja megrágalmazásához és árulóvá kinevezéséhez, ugy tünik, ezt még meg tudja Inyub bocsátani.

Igen, kicsit sántit még ez a szerelmi vonal.
K. Judit 2015 márc. 06. - 21:05:55
(1895/9141)
Ez ma volt?
:)
Tegu 2015 márc. 06. - 21:02:13
(1894/9141)
Igen, most szinjátékot fognak játszani a védelmi miniszter házában, miközben még nem világos, hogy Inyub már kiharcolta az igazát vagy még harcol érte ugy, hogy Kim papát segit leleplezni.

A védelmi miniszter tud a hajtürõl, õ látta meg elõször, mikor OJH verése közben kiesett a földre a hajtü.
K. Judit 2015 márc. 06. - 20:47:37 Előzmény Tegu
(1893/9141)
Elmondta a lánynak, persze. Végül is Inyub juttatta el hozzá a hajtût. (És hallottam is, hogy mondta: Abamama...)
Kim és a fõnéni ugye eleve tudták.
A védelmi miniszter már tudja egy ideje, de nem találta elegendõnek a bizonyítékot. A hajtût még nem látta.
A király tudott OJH-ról, mert a védelmi miniszter elmondta neki, hogy valakire gyanakszik, ezért ment a király a gibangba.

Kim fia talán még nem tudja, és nem tudják a Heo-család nõtagjai sem, meg Kim felesége sem.

Igen, csak úgy lehetett megmenteni a lányt, ha megszökteti.
Ugye fel nem lehet menteni, mert bûnt követett el, de OJH biztos kérhette, hogy ezt engedje meg neki a király.
És most megint az van, hogy "mindenki úgy tesz, mintha" ... azért, hogy félrevezessék KImet, érezze magát biztonságban, mintha mi sem történt volna, közben már szorul a hurok a nyaka körül.
Illiona 2015 márc. 06. - 20:43:11
(1892/9141)
én meg csak most néztem vissza, az én részem végén is ott az elõzetes, de olyan mérges-ideges voltam, hogy hamarabb elkapcsoltam.
Ezek szerint OJH és IY mégiscsak a fõ szerelmespár lesznek! El vagyok keseredve!

Számomra egyáltalán nem jött át az, ahogy IY kiszeret Eun Kiból, és elkezd beleszeretni OJH-ba, ez kevés!
Már annyi koreai filmet megnéztem, és van egy mérce, hát ezt nem üti meg.

Ha most Eun Ki IY ellen fordul, teljsen meg tudom érteni, jól kijátszották, és pont a legszentebb érzéseiben alázták meg!
Annyi bántást IY-nak kellene kapnia tõle, amennyivel több érzelmet adott a fiú viszonzatlanul.
Csak erre sajnos nem tudok mértékegységet!