Tegu 2015 márc. 01. - 10:26:05
(1671/9141)
Ha végigzongorázzuk a szereplõket, akkor jelenleg két ember van tisztában az összefüggésekkel, a fõnéni és Kim pü. miniszter.
Õk tudják, hogy OJH a király fia, de nem akarják, hogy ezt megtudja a király és OJH, céljuk a király megölése /azt még nem egészen értem, miért pont OJHnak kell ezt megtennie, s ha igen, akkor miért kellett ehhez a ManWol szervezet./ Judit, tudom, hogy valószinüleg õk is szitották az ellenségekedést a király és Taejo között, s állitólag megölték a Taejohoz küldött királyi követeket, talán TAejo is rájött erre, de Kim most közölte, hogy oszlassák fel a szervezetet és OJH egyszemélyben ölje meg a királyt, aztán õt is tegyék el láb alól, hát ezt nehéz lesz megmagyarázni, de lehet, hogy csak bepánikolt./

Az összes többi szereplõ csak egy részletet lát:
a védelmi miniszter családjában a két nõ csak Inyub-EG és féltékenységek viszonylatban tesznek - vesznek, saját kisstilü és aljas érdekeik mozgatják õket.
a védelmi miniszter a családi viszály mellett még Inyub miatt is bajba került, mert IY szerint nála is vannak Manwol tagok.
OJH majdnem mindent tud, csak azt nem, hogy õ ki, pedig a védelmi miniszter mellett õ tud arról, hogy keresik a király leszármazottját. Ébresztõ.
Inyub tudja, hogy apját igazságtalanul itélték el, s azt is, hogy OJH Manwol tag, valamint apja levele miatt azt, hogy KIm elárulta az apját.
EunGi már tud a Manwolról, apja szerepérõl és inditékairól, a felesége és anyósa ármánykodásairól.

Itt tehát OJH van a legközelebb ahhoz, hogy összerakja a puzzle-t.
Tegu 2015 márc. 01. - 09:47:01
(1670/9141)
Sajnos DanJi anyja megteszi, amit a feleség kért, mert elment feljelenteni Inyubot, utána jöttek a katonák és vitték el a dagadtképüt és Inyubot.
A miniszter már jól keres, mondta is a feleségének, hogy õ virágoztatta fel a sivár örökséget /földeket kaptak?/ De a feleség csak látszólag fogadott szót, csak nem birt magával, igy mégis az van, amit õ akar.

Lehet, hogy Inyubot is a gyilkosság miatt tartóztatták le, nézd meg, a háttérben ott szégyenkezik DanJi anyja, de az is lehet, hogy Inyub a minisztert kellemetlen helyzetbe hozta azzal, hogy a királynál megemlitette, a miniszter házában is vannak ManWol tagok, veszélyes, számára és családja számára az lenne a legideálisabb, ha Inyub eltünne.

A király megbizta megint, hogy hozza el az öregasszonyt, de közben a fõnéni megtudta, hogy az öregasszony õt felismerte, igy el kell tenni láb alól szegényt, meg is teszi, igy már tuti, hogy nem az anyja.
A Manwolnak lehet, hogy nem kedvez Inyub letartóztatása és ki akarják szabaditani, sokat tud és
olvastam valami olyat is, hogy csalinak akarják használni OHJ-mellé. /de lehet, hogy ez is csak találgatás/

Az az egészben az érdekes, hogy a szereplõknél még nem érnek össze a szálak a keresett királyi gyerek és a Manwol között, itt lehet Inyub fontos tényezõ.
Tegu 2015 márc. 01. - 09:26:17
(1669/9141)
Legyen igazad, hogy csak szinleli, hogy átáll, azonban közben megalázza Inyubot és OJH-t, mintha anyja ellen is fellépne, a védelmi miniszter családja mellé állva. /Az anyja valamit kér, visz egy rahedli ajándékot, s visszautasitják./

Az is lehet, hogy a ManWol ki akarja szabaditani Inyubot a börtönbõl.
K. Judit 2015 márc. 01. - 02:33:58
(1668/9141)
Jav: az apja vezénylete alatt, nem miatt.
K. Judit 2015 márc. 01. - 02:33:04
(1667/9141)
Tényleg hányinger az egész család. A miniszter a felesége pénze miatt nem áll a sarkára, bár tud mindent, inkább hallgat, mint hogy kiderüljön a gyilkosság. Pedig az asszony megveti, nem tiszteli, nem szereti. Talán tisztelné, ha lenne pénze (igaz, ezt nem értem, az udvarban nem fizetnek a minisztereknek? vagy miért csak az asszony pénze számít?). És még azt a szegény idõsebb cselédet is rá tudta venni a hazugságra egy kis pénzért. (Illetve még nem biztos, hogy megteszi.)

Inyub mellett sem áll ki a védelmi miniszter, ezt sem értem (talán a szöveggel). Ugye elõször meg kellene érteni, miért rohant el a király az elõzõ epizódban, miért lett dühös a lányra, mi hangzott el pontosan. Aztán hogy a lány pontosan miért van börtönben, gyanítom, hogy a plakát miatt, de lehet, hogy még hozzátesznek ezt-azt a vádakhoz.

Ebbõl a részbõl az látszik, hogy szabadon gyilkolhat a yangban, akinek valaki az útjában áll, de a szolgáló is, ha utasítást kap rá. Tudjuk az olvasmányainkból, hogy a középkorban a halál mindennapos volt a sok betegség, a háborúk és a járványok miatt, tehát õk nem csináltak lelkiismereti kérdést egy meggyilkolt rabszolga elföldelésébõl, de nekem ez már kicsit sok volt.

És ott van ugye a fõnéni, akit szintén nem értünk, miért nyírta ki az öregasszonyt. Talán OJH-nak elmagyarázza, de mintha õ is simán csak nyugtázná, hogy ja, a madam megölte a nénit. Kék az ég és zöld a fû... Talán meg sem kérdezte, hogy miért. Bár igaz is, mindegy, úgyis csak hazugságokat kapna válasz helyett.

Eun-kinak csak az elsõ bûnt kell elkövetnie az apja vezénylete miatt, onnan már nincs visszaút. OJH viszont remélem kezdi nyitogatni a szemeit, remélem a disznóképû kiosztásával kezdi, aztán folytathatja a lány kiszabadításával. És jó lenne, ha utánanézne már egy kicsit a származásának, essen már le az a bizonyos tantusz neki, mert azzal jól meg tudja majd ijeszteni nemcsak a háziakat, de még Kim miniszteréket is.
Illiona 2015 márc. 01. - 00:52:02
(1666/9141)
sajnos csak most értem haza, és nem is tudtam minden percét végignézni a Maids 12-nak, de nem hiszem, hogy Eun Ki átállt volna a sötét oldalra.
Kivár, figyel, erõt gyüjt, rendezi a gondolatait, az érzéseit. talán még el sem hiszi ami vele történt.

(Remélem ha egyszer szüksége lesz védõre, engem kér fel! Igazságtalan lenne tõle hogyha ezek után mellõzne!)

:))))
Tegu 2015 márc. 01. - 00:34:55 Előzmény K. Judit
(1665/9141)
Azért milyen álságos az igazságszolgáltatás, a nemesek mindent megtehetnek, a szolgák nem emberek, mégis kivizsgálnak elég szigoruan mindent, miközben azért véletlenül sem büntetik meg a vétkeseket, csak ha érdekük füzõdik hozzá.
Itt van ez a cinci hangu védelmi miniszter, tudja, hogy a felesége mit müvel, azt is, hogy õ rendezhette ugy, hogy meghaljon a gyerekével várandós lány és mégsem képes a sarkára állni és leállitani az asszonyt, aki tényleg már olyan végletekig elmegy aljasságban, hogy ne merészeljék sajnáltatni, mikor elérkezik a leszámolás ideje.
A dagadtat ráveszi, hogy valljon be mindent, aztán majd elintézi, hogy kiengedjék, az a hülye hatalomsóvár állat meg hisz neki.

Kiváncsi vagyok, mit akar EunKi, teljesen megbuggyant vagy mi történt vele?
Rhubarb 2015 febr. 28. - 21:54:29
(1664/9141)
Szerintem Wang So kevert neki valamit.
De ha jól láttam, rögtön rohant is Shin Yoolhoz Wang So. :)

Tisztázzák a dolgokat.
Tegu 2015 febr. 28. - 21:32:48 Előzmény Rhubarb
(1663/9141)
Van remény arra, hogy mégsem történik semmi WangSo és Yeowon közt, mert Yeowon bealszik?:)) Összekeverte a csodaszereit?:)
Tegu 2015 febr. 28. - 19:10:24
(1662/9141)
Maids 12
EunKi is átállt, elegem van a védelmi miniszter családjából, a fõnénibõl, Kim papából és a sok igazságtalanságból, azért mindennek van határa.