Tegu 2015 márc. 02. - 20:29:09
(1741/9141)
Elõször azt hittem, hogy most látja elõször Kim minisztert, de most már nem vagyok benne biztos. Ugy beszéltek egymással, ill. hát Kim vele, mintha már régóta ismernék egymást.
K. Judit 2015 márc. 02. - 14:24:07
(1739/9141)
Na emiatt a kétértelmûség miatt mondom, hogy hazudik Kim miniszter.
És ha õk most találkoztak elõször, akkor idáig mit tudhatott egyáltalán OJH?
Vajon azért nincs több kérdése, mert fél, hogy a lány biztonságát kockáztatja, vagy ennyire közömbös?
Azt hiszem érdemes lenne visszanézni, milyen volt az arca, amikor az anyja lojalitásáról beszélt Kim miniszter.
Vagy vissza tudok jönni a fórumra, vagy nem.
Remélem, mire lesz felirat, ennél valamivel simábban lesz elérhetõ a port.
Tegu 2015 márc. 02. - 12:59:06
(1738/9141)
És hogy volt lojális?
Gyereket várt a királytól?
Ez milyen lojalitás?
K. Judit 2015 márc. 02. - 12:52:28
(1737/9141)
Az elõzõ mondatban a distracted szót használták, hogy megzavarta, megbolondította OJH-t a kiszeng. Ez egyértelmû, nem tudom, miért kellett a felcserélni az upset szóra.
A következõben viszont elhangzik, hogy azért ölték meg "õk" OJH anyját, mert Koryeo-hoz volt lojális. Most kérdem én, nem mindegy, hogy egy másik dinasztia által megörökölt udvar egyik szolgálója hogyan kötõdik, vagy kötõdik-e egyáltalán az elõzõ uralkodó családhoz? Ha életben akar maradni, nem ugrál.
Viszont lehet, hogy azzal bízta meg a szolgálót valamelyik szintén megörökölt nagy hatalmú nemes, vagy nemesi csoport, hogy ölje meg az új királyt. És talán már ebbõl a célból csábította el Bang Won-t is. Akkor mondjuk érthetõ, hogy a katonák vagy õrök résen voltak, és megakadályozták.
(De nem azért ölték meg, mert lojális volt Koryeo-hoz, hanem azért, mert a király életére tört... egyik pillanatban egy beszélõ baromhoz hasonlítják a szolgálókat, a másikban meg már az is érdekes, hogy melyik királynak drukkol... :))

Volt egy óra, amikor egyáltalán nem jött be a port, most valamivel jobb.
Tegu 2015 márc. 02. - 12:32:35
(1736/9141)
Most ezt beirom, aztán hagyom a portot, mert alig jön be a fórum

Szóval csak annyit akartam még mondani, hogy szólni kéne a forditónak, nem kell egyszerre a két epizódot leforditani, elég lenne, ha egyenként rakná fel.
Tegu 2015 márc. 02. - 11:51:20
(1735/9141)
Csak azért gyüjtöm össze az õt bántó mondatokat, mert mindenki mindig csak azon van kibukva, hogy õ kiket és hogyan bánt meg, rá van kilövési bántási engedély, õt is folyton cseszegetik, pedig olyan kis gyerekes, aranyos. Na jó, elviselhetetlen lehet egy ilyen ember bizonyos helyzetekben, de lehet vele bánni, remélem, a lány meg is találja a módját.
Azért van benne valami szerethetõ, mert a munkatársa sem akarja elhagyni, a fiatal lány is csak meghivja a harmadik csirkére. Hagyják már aludni és minden rendben lesz vele, nem a szivét kell nézegetni:)
Tegu 2015 márc. 02. - 11:35:34
(1734/9141)
Akkor csak félrevezetõ a "their" egy ilyen mondatszerkezetben.
Köszi, ez igy érthetõbb.
Mert már azon morfondiroztam, hogy a fõnéni ölte meg az anyját, mint szolgálólány- ebbõl következett volna a their.
Persze, hozzá kell tenni, hogy feltételezhetõen hazudik Kim papa OJH-nak.
Még miindig nyitva hagyom azt a lehetõséget, hogy az anyja még él, bár most már elhalványult a lehetõség, mert ki lehetne az, a fõnéni már biztosan nem, õ nem nyirná ki a saját anyját.
K. Judit 2015 márc. 02. - 11:05:23
(1733/9141)
Az upset egyértelmûen gyenge szó, bármit is akart Kim mondani. Nekem is feltûnt.
Mert ha ez lenne az eredeti szövegben, akkor azért nem tiltották volna el õt a kiszengtõl.
Pont az ellenkezõje miatt tehették, mert talán túlságosan is elvonta a figyelmét, nem arra koncentrált, amit bele akartak sulykolni.

A "they"-t viszont - ezt írtam már - a Lee/Yi-kre érthette. Mert Koryeo-ért egyértelmûen a Lee-k vonhatók felelõsségre.
És aki a Wangokhoz lojális, akkor õt biztos, hogy a Lee-k ölték meg.
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:58:35
(1732/9141)
Én is sokszor sajnáltam õt, bár nem gyûjtöttem össze, hogy mikor bántják, ugyanis az a gyakoribb és az a természetes. Tök rendben van, hogy egy húszéves kioktathatja (mondjuk ez arrafelé ritkaság), kinevetheti, gúnyolódhat vele, mert nem bírják megemészteni, hogy egyszerûen csak úgy szeretné élni az életét, ahogy neki jólesik.
Lehet, hogy szeretne társaságot, de ami azzal jár, azt már nem szeretné. Szerintem nemcsak a nõ hatására változott "gonoszból" jóvá, nem volt õ soha gonosz, csak nem tudott unatkozni :) De amikor bajban volt valaki, igenis átérezte, és a maga módján segített. A közösség viszont be fogja szippantani, amint észreveszik a kis gyengéd érzelmeit, amik a dokinõhöz fûzik.
És nem nyugszanak addig, míg be nem terelik a közös karámba. Persze ha szeretik, elfogadják olyannak, amilyen.
(Még egy jó rész eszembe jutott, amikor elmegy edzõterembe ... õrület volt ... )
Tegu 2015 márc. 02. - 10:55:37
(1731/9141)
Emlékezz anyádra, aki az õ kezeikben lévõ kés/penge által halt meg
Szó szerint, a nõk kezeiben? Tehát nõk ill. egy nõ ölte meg az anyját?
Tegu 2015 márc. 02. - 10:52:00
(1730/9141)
Maids

Most találtam a képek között két mondatot, amit azért is fényképeztem ki, mert számomra érthetetlen, lehet, hogy a forditás rossz, de lehet, hogy információ

Akárhányszor felizgatnak ezek a nõk /upset van irva, ami inkább felidegesitést jelent, de elõtte kiselõadást tartott KIm papa arról, hogy a kiszenget is azért kapcsolta le róla, mert neki küldetése van, nem pazarolhatja az érzelmeit nõkre/
Tegu 2015 márc. 02. - 10:44:11
(1729/9141)
Én is jártam igy, valami nem stimmel már napok óta a fórummal.
Tegu 2015 márc. 02. - 10:41:54
(1728/9141)
Azért irtam, hogy egy picit olyan:) De egy pszichológus számára biztosan kincsestár a devianciáival:)) Mindenbõl egy kicsit fel tud mutatni:)

Egy olyan társadalomban, ahol az egyént a közösséghez képest határozzák meg, micsoda durvaság leokitani a buta idegenvezetõt, pedig mennyivel jobb volt mint õk:)
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:19:18
(1727/9141)
Sunyin elküldi, amit visszavontam, de úgy tesz, mintha nem ... Ezért újra írom és hopp, megjelenik mindkettõ.
Mindenesetre a helyesírási hibát kijavítom, ezzel szembeN - természetesen.
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:14:49
(1726/9141)
Úgy tudom, az autisták csak egyvalamihez értenek szuper csúcs módon, de õ ... mindenhez :)
Az építészet OK, az a szakmája, de ezen kívül ért a különbözõ paloták díszítésének jelképrendszeréhez, a tüzijátékhoz, a takarításhoz, a mosogatáshoz, a fõzéshez, a sátor felállításhoz, a halfogáshoz ... ja a zenéhez és a filmekhez ... most más nem jut eszembe.

Ezzel szembe a nõ meg semmihez nem ért, ha csak a részegen karaokézást nem vesszük hozzáértésnek. (Ja, hát persze, énekesnõ.)

Megfigyeltem különben, hogy néha személyesen egy-egy színészre írják a szerepeket, mert pl. JJH a Miss Kimben fotózott, ebben majd legózik, de látszik, hogy sokszor õ rajzol, mert azt is tud, a Kind Words-ben sziklát mászik ... Nem hülyeség, jó esetben ez mind plusz pénzt jelenthet a produkciónak. (Megint ott tartunk, hogy milyen ügyesek az üzletben.)
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:07:41
(1725/9141)
Hát úgy tudom, az autista csak egyvalamiben szuper csúcs, de õ mindenben ilyen.
Nem csak a szöuli paloták szobrainak jelképrendszeréhez ért, hanem a zenéhez, a fõzéshez, a tüzijátékhoz ..., a sátor felállításához, a halfogáshoz, a takarításhoz ... össze sem lehet számolni, mi mindenhez.
(Ehhez képest a nõ meg semmihez sem ért, talán a karaokézáshoz. Ja, hiszen énekesnõ.)
Tegu 2015 márc. 02. - 10:05:53
(1724/9141)
-és ahogy elmondta a rendelõben a lánynak, lelkesen, buta a lány, hogy nem veszi észre a pasi vonzódását:)
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:01:38
(1723/9141)
Kedves asszony. És ravasz.
De szerencsére ismeri õt a fia.
K. Judit 2015 márc. 02. - 10:00:24
(1722/9141)
Én sokszor meg tudom érteni.
(Nálunk is óriási a tömeg augusztus 20-án, képzeld, ott mi lehet :))
Tegu 2015 márc. 02. - 09:52:57
(1721/9141)
Nagyon jó ez a sorozat, JJH pedig hatalmasat alakit.
Ahogy nem bir elmenni mosogatás nélkül:)
Picit olyan, mint egy autista.
Tegu 2015 márc. 02. - 09:50:55
(1720/9141)
Megint lassu a fórum

Piszkálódás: Anyuci
Mindezt elõtte mondja.
Tegu 2015 márc. 02. - 09:49:44
(1719/9141)
Azt birom, mennyire élvezi, olyan gyerekes:)
Ott elõkészitve a bor, a kaja, s biztos, ami biztos, a lánynak is egy messzelátó.
Csucs.
Kis tüchtig.
K. Judit 2015 márc. 02. - 09:47:23
(1718/9141)
Tõle a kedvenc jelenetem, amikor úgy tette le a fõnöknõje elé a kávét, hogy szegény majd frászt kapott.
(Amikor a nõ el akar menni a konkurenciához - a playboyhoz - dolgozni.)
Tegu 2015 márc. 02. - 09:47:06
(1717/9141)
Tüzijátéknézõ:))
Ahogy jegyzetel:)
Itt a lány tapintatlan volt, mert csak vele akarta megosztani a titkot.

Gyüjtögetem ám azokat a beszólásokat is, amikor õt piszkálják, bántják.
K. Judit 2015 márc. 02. - 09:43:47
(1716/9141)
MIóta vámpír lett szegénybõl a FB-on folyamatosan csökken a like-jai száma.
(Ezt föl nem tudom fogni különben, csak arra tudok gondolni, hogy gyerekek szórakoznak ...)
K. Judit 2015 márc. 02. - 09:27:17
(1715/9141)
Akartam már kérdezni, tudod-e nézni.
Én is belenéztem pár napja, egyszerûen néha nem lehet abbahagyni, annyira bájos.
Ezt találtam nemrég a FB-on, meg kellett keresnem a jelenetet :)
Tegu 2015 márc. 02. - 09:24:10
(1714/9141)
Ez is hatalmas jelenet volt, be kéne engednie a lányt az usb fejében, s kicselezi a lányt.
Tegu 2015 márc. 02. - 09:16:07
(1713/9141)
Jaj, ezt akartam berakni
Tegu 2015 márc. 02. - 09:14:42
(1712/9141)
Itt még nem sejti, hogy neki kéne mászni:)
Tegu 2015 márc. 02. - 09:13:05
(1711/9141)
Ezen még most is hangosan röhögök, kimennek az erkélyre, a fiu is nézeget át a másik erkélyre, a lányok arról beszélnek közben, hogy valaki multkor át tudott mászni a másik erkélyre, egyszer csak a nagy nézegetésben a fiu ránéz a lányokra és rájön, hogy azt várják tõle, hogy õ másszon át.
Nagyon nagyon jól játszik Yoo Ah-In is.
Tegu 2015 márc. 02. - 09:06:58
(1710/9141)
Még nincs meg a forditás:(

Addig a The man, who can't get marriedbõl:

Még soha nem hallottam arról, hogy két lakás között terveznek vészhelyzet esetére egy áttörhetõ falrészt
Illiona 2015 márc. 01. - 23:12:42
(1709/9141)
igy van, talán holnap lesz, és nagyon kiváncsi vagyok erre a két részre felirattal.
K. Judit 2015 márc. 01. - 23:01:45
(1708/9141)
Bocsánat, de Inyub még nem indokolt semmit senkinek, mert annak a résznek még nincs szövege.
(Csak annyit értettünk meg belõle, hogy azt hazudta, már nem szereti. A többit még nem tudhatjuk.)

Ja és nem állt össze OJH-val, sõt nem is házasodtak össze, az csak egy kósza ötlet volt, hogy kivédje IY, hogy hozzáadják a disznóképûhöz.

És a visszautasításról is más kicsit a véleményem, de nem az számít, hanem hogy meg kell várnunk a feliratot.
Illiona 2015 márc. 01. - 22:49:46
(1707/9141)
Értem én, amit irsz, de én nem hiszem el EK-ról. hogy ezt csak gõgbõl, és ne pedig tudatosan tegye!

Mert mit választott IY?
azt, hogy szolga lesz ott ahol EK él!
nem azzal indokolta, hogy kicsit tür, és megpróbál az apjával kapcsolatos intrikát kinyomozni, hanem azzal, hogy már nem szereti, hogy szolgaként akar élni, hogy OJH-val akar együtt lenni.

Elvárta azt EK-tól hogy ezt el fogja hinni? Igen el! Akkor meg most mégis keserû ugyanaz az ital, amit õ maga kevert édesnek???

IY volt aki elõször megalázta azzal EK-t, hogy elutasította a szerelmét, hogy Összeállt a szolga OJH-val, hogy azzal akar élni.
Milyen érzés ez EK-nak, mint férfinek! Nem ennyi, ennél nagyobb megalázást sem tartanék soknak, IY könnyedén játszogat más érzéseivel!

Az, hogy a ház nõtagjai alázzák IY-t, az más, nem EK hatáskörén mulik. Ebben hibás a véd min, meg az egész tarsadalnmi berendezkedés.
Egyébként ha IY hozzámenne OJH-hoz, és kiderülne az apja ártatlansága, és rehabilitálnák, akkor mit kezdene a szolgával már megkötött házassággal?
Hiszen azt hogy OJH magasabb körökben fogantatott, azt csak mi tudjuk egyenlõre!
Tegu 2015 márc. 01. - 22:41:18
(1706/9141)
Ugy látom, ezzel a szinésszel több filmet forgattak, mint sorozatot.
Illiona 2015 márc. 01. - 22:36:18
(1705/9141)
és egy utolsõ keméynebb kép a The Concubine c filmbõl: Remélem EK-nak nem ilyen sorsot szánnak a forgatókönyvirók!
A kép teljesen a Pieta c festményre hajaz képileg, amikor néztem a filmet, már akkor meglepõdtem ezen
Illiona 2015 márc. 01. - 22:32:53
(1704/9141)
Ebben a The Concubine c filmben pl teljesen naturálisan bemutatják a királyi nászéjszakán történõ kötelezõ szertartást.
Elég megdöbbentõ!
Tegu 2015 márc. 01. - 22:31:03
(1703/9141)
Talán már leirtam, a hierarchia adott, de a törvény nem irja elõ ám a szolgák tudatos megalázását, fõleg azét nem, akit állitólag ugye szeretünk és a vetélytársét sem, aki azért segitett. Számára is visszataszitó volt, amit Yoon-Ok müvelt, erre még be is száll mellé?
Nekem ezt nem veszi be a gyomrom.
Illiona 2015 márc. 01. - 22:28:35
(1702/9141)
Kicsit más:
Most jöttem rá az Eun Kit alakító szinész játsza a fõszerepet a The Concubine c. 1 részes filmben is.

Hát itt is a hasonló a szituáció: megszeret egy nõt, de az meg mást szeret, de végül a 3. férfi, maga a király veszi el, és mindenki hoppon marad.

Késõbb az Eun Ki által megszemélyesített koronahercegbõl király lesz, és egyetlen alkalomra meg tudja szerezni azt a nõt, akit mindig imádott.
Ugyanugy, mint a Maidsben, a szerelem által megszállott ember, akinek ez az érzés egyben a végzete is lesz.

Egyetlen egyszer mosolyog egész életében, amikor meghal.

Nem könnyû film, de nem is olyan kegyetlen, nézhetõ, érdekes, és csak másfél óra.
K. Judit 2015 márc. 01. - 22:20:32
(1701/9141)
Lehet, hogy sokat találgattunk, de egyikünk sem írt nagy érzelmi fellángolásról OJH részérõl, ezt félreérthetted.
A másik meg, hogy nem Eun-ki-t, hanem OJH-t bízza meg Kim miniszter azzal, hogy ölje meg a királyt.
A harmadik, hogy nem tudom, mit ismer el OJH, de az biztos, hogy azért kereste meg Eun-ki-t, hogy segítsen elbujtatni a lányt. Neki lehet hatalma és ismeretsége ehhez - OJH csak egy szolgáló, semmi esélye ... És így is lett, Eun-ki már mindjárt tudta, hol tudja kiheverni Inyub az elmúlt napok fáradalmait (szökés, kínzás stb.).
Illiona 2015 márc. 01. - 22:16:31
(1700/9141)
Az a momentum, hogy EK alázza-e IY-t vagy OJH-t azért nem ilyen egyszerû, a lány ezt az utat tudatosan, EK ellen választotta.
Mégis mire gondolt, amikor elküldte EK-t és azt mondta , hogy szivesen lesz szolga, neki az a boldogság???
azt hitte ez abból áll, hogy felszolgálja az ételt, és öntögeti a teát?
A szolgák közt is volt hiearchia, és õ nem a tetején foglalt helyet, sõt!

OJH meg miért is döbbent meg, hogy a cipõt meg kellett fordítania? nem ezt csinálja vagy 20 éve? Eddig is naponta szolgálta ki az urakat. Eltürte, hogy a nemesasszonyok tenyészbikának nézzék, és ajánlatokat tegyenek, mindenféle mocskos közönséges dolgot neki kellett megcsinálni, terhes nõt eltenni láb alól! Mi ehhez képest egy cipõ megigazítása?
Vagy a szolgaléte addig fel sem tünt neki, amig nem egy nõ szeme elõtt nem történt mindez?
Illiona 2015 márc. 01. - 21:58:21
(1699/9141)
Maids kép: Egy kis születésnap: nem tudom mit kért a szinésznõ születésnapi ajándékként a felsõ hatalmaktól?

Visszaolvasva a találgatásaitokat, nos én még mindig nem látom OJH részérõl azt a nagy érzelmi fellángolást, annak folyamatát. Kétségtelen hogy néz, és néha talán félti a lányt, de ez még nem kialakult érzelem.
Amikor pedig a lányt visszavitte az erdõbõl a család régi házába, akkor szólt EK-nak hogy menjen el hozzá.
Vagyis akkor elfogadta, hogy a IY és EK összetartozik, és nem tiltatakozott ez ellen.

Õ tudja, hogy aEK házassága csak kényszerbõl van.

Az hogy EK ölje meg a királyt, ez nekem nagyon friss, és továbbra is ugy vélem, hogy EK még ha a Wan Mol tagjává válna is, ennyi idõ, és a papa félórás mesedélutánja kevés ahhoz, hogy valaki meggyõzõdését csak ugy kicserélje egy ellentétesre.
EK tiszteli az apját, hisz erre nevelték, de nem buta.

OJH pedig most egyszer tett valamit a lányért, amikor a plakátot nem tépte le, hanem fennhagyta a falon.
Tegu 2015 márc. 01. - 21:38:22
(1698/9141)
Egy kis mosoly jól jönne már a sorozatban is.
Tegu 2015 márc. 01. - 20:46:02
(1697/9141)
Nah, IY-t állitólag tényleg a plakátolásért vitték el, szolgának ez tilos, DanJi anyja feljelentette õt a feleség unszolására.
K. Judit 2015 márc. 01. - 19:05:37
(1696/9141)
Igen, ezt már én is említettem, hogy biztos külön öröm Kim számára, ha a saját fia öli meg a királyt. Ez lehet nekik a hab a tortán, hiszen eddig is elég eredményesen gyilkoltak a bandatagok.

De vissza kellene idéznem a múlt heti adagot, amikor a fõnéni fenyegetõzik a kardjával OJH elõtt (elég dühös volt), közben megjelenik Kim miniszter. Akit láthatóan senki nem ismert odáig. Felbukkan, a fõnéni bemutatja, OJH-nak elkerekedik a szeme.
Nem sokkal késõbb OJH és Kim beszélgetnek egymással, és most arra nem emlékszem, hogy elõször OJH kért-e, hogy IY sértetlen maradjon, vagy elõször Kim mondta neki, hogy ölje meg a királyt. Úgy emlékszem, elõször OJH kért, Kim pedig feltételül szabta, hogy ha végez a királlyal, a lánynak nem esik bántódása.

Hogy mikor jött az ötlete Kimnek, OJH legyen a gyilkos, nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy miért éppen akkor bukkant fel, amikor a fõnéni meg akarta büntetni OJH-t. Vajon ezt akarta megakadályozni, vagy valami különleges ok miatt fedte fel az inkognitóját? Lehet, hogy korábban panaszkodott neki a fõnõ, hogy OJH engedetlenkedik? Ez is fura, hiszen õ mondta OJH-nak, hogy nem akarja elveszíteni. Mégis mi lehetett neki még ennél is fontosabb, hogy esetleg ennek ellenére bemártotta? A király halála elégtétel lenne számára? Akkor viszont tényleg nõügy lehet a dologban, és féltékenység. Egy másik nõ, vagy "a" másik nõ.
Tegu 2015 márc. 01. - 15:56:29
(1695/9141)
Na jó, nem találgatok tovább.
:)
Tegu 2015 márc. 01. - 15:55:38
(1694/9141)
..lehet ugyanis, hogy az apja neki is megigérte IY-t, sõt, még azt is elmondta, hogy ha OJH megöli a királyt, õk meg megölik OJH-t.
Tegu 2015 márc. 01. - 15:53:26
(1693/9141)
Igen, ez logikus, csak az nem, hogy mitõl lett hirtelen OJH az egyetlen alkalmas ember arra, hogy a királyt megölje?
Ill. valami ördögi elképzelés kell ahhoz, hogy a király még meg is tudja elõtte, hogy a keresett fia öli meg, ezzel mégjobban 'megbüntetve" õt.
Hm.
Tegu 2015 márc. 01. - 15:49:35
(1692/9141)
A sorrenddel meg az a bajom, hogy a legutolsó hozzászólásra jönnek a válaszok idõrendben de lefelé, miközben az elsõ oldal még tavalyi, szóval nekem ez konfuz.

Itt és a legtöbb fórumban, a legutolsó hozzászólás van legfelül, aztán arra jött válasz következik felette. Soompiban alatta van.

Csak azért nézem, mert a résztvevõktõl függ, milyen értelmes beszélgetés alakul ki és sokszor páran értik a szöveget, igy azonnal elmondják, mi hangzott el. Az EK-nál kimondottan szinvonalas beszélgetés folyt ott.
Tegu 2015 márc. 01. - 15:39:46
(1691/9141)
Ha abból indulunk ki, hogy ez a király valami olyat tett EG családjával, ami miatt EG apja meg akarja öletni, akkor igy talán elfogadható EG csatlakozása, a továbbiakban meg ugy gondolkozhat, hogy apjáék megölik OJH_t is, mert a gyülölt király fia és nem automatikusan kapná vissza a rangját IY, hanem annak következtében, hogy az apja már nem lenne árulónak nyilvánitva.
K. Judit 2015 márc. 01. - 13:16:55
(1690/9141)
Ez akkor lenne logikus, ha a király lenne az akadálya, hogy õk ketten EK és IY újra összejöjjenek.
Az miért automatikus, hogy az új király visszaadná IY rangját? Mért ki lenne az új király???

Már rég jártam a Soompin, talán még a sorozat elején. (Utálok semmitmondó hsz-eket, vagy fotókat kerülgetni, pedig tudom, hogy szinte minden topiknál akad 2-5 értelmes hozzászóló, akik adnak is valami pluszt a történethez. Nem egy könyvet, ill. linket mentettem már el, amiket ott találtam.)

De mi nem stimmel a sorrenddel? (Nekem már az is magas, hogy honnan mûködtetnek egy ilyen nagyon nemzetközi fórumot. Az idõeltolódások is különbözõek lehetnek fõleg esetleg a Fülöp-szigeteken, vagy Ausztráliában ...)
K. Judit 2015 márc. 01. - 13:08:07
(1689/9141)
Van benne logika, mert OJH azért vállalta el a király megölésének feladatát, mert Kim megígérte neki, hogy akkor az övé lehet a lány. Elég naiv, ha ezt elhiszi, de elvileg nem kellene neki sokáig csalódottnak lennie, mert tervbe van véve az õ megölése is.
K. Judit 2015 márc. 01. - 13:05:29
(1688/9141)
Én elejétõl kezdve abból indultam ki, hogy OJH és a lány össze fognak jönni.
Ráadásul nem láttam a lányban azt a hatalmas szenvedélyt, amit EK elvárt volna. Inkább egy fiatal lányt láttam benne, aki megfelelve az élet rendjének, az õ szokásaiknak és a családja elvárásainak várta a férjhez menést, valószínûleg örült, hogy egy ilyen rendes, jó családból származó, minden szempontból rokonszenves fiút fogott ki, aki láthatóan szerelmes belé, tehát szeretni és védelmezni is fogja õt egész életében.
De - ez valószínûleg az én hibám - ez a házasság, ill. a biztonság várása, és nem egy szenvedélyes szerelem.

A fõ karaktereket nem véletlenül választják az alkotók, minden egyes szereplõnek külön feladata van. EK helyett találhattak volna egy másik bombázó pasit, ha azt akarják, hogy igazi rivalizálás legyen közöttük. EK feladata más lesz, messze van még a vége.
Tegu 2015 márc. 01. - 13:02:12
(1687/9141)
Egyébként lehet célja a szinlelésnek, õ ugyanugy számithat arra, hogy OJH megöli a királyt, a ManWol megöli OJH-t és Inyub az övé lesz, miután visszakapja a rangját.
Tegu 2015 márc. 01. - 12:56:58
(1686/9141)
Láttam egy elképzelést a soompin, lehet, hogy többet értettek is a szövegbõl, ott valami olyat találtak ki, hogy Kim papa azért akarja megmenteni IY-t, mert szükségük van rá a királygyilkossághoz, csaliként, OJH miatt, aki azért ölné meg a királyt, hogy IY-t megkapja. Nem egészen értem ezt a gondolatmenetet, de azért leirtam ezt is, mert van ebben is logika.
Aztán lehet, hogy ez is csak találgatás.

Egyébként szégyen, de nem egészen ismerem ki magam a soompi fórumán. VAlahogy fura a sorrend.
Tegu 2015 márc. 01. - 12:52:50
(1685/9141)
Na és még egy szempont EG ellen.
Ha össze akarják hozni IY-t OJH-val /már megvolt a lábápolás, kenegetés/, akkor õt és minket is el kell idegeniteni EG-tõl, aki eddig nagyon rendes volt. Hogy venné már ki magát, hogy IY egyszerüen másba szeret bele, miközben EG valójában érte harcol? Ilyet a sorozatok erkölcse nem viselne el.

Jó lenne, ha most is korábban elkészülne a felirat, mult héten meglepetésünkre, már a szokásosnál elõbb felrakták.
De nagyon sokat beszélnek benne most is.
K. Judit 2015 márc. 01. - 12:29:39
(1684/9141)
Igen, nagyon lassú.

Nem látom, hogy mi lehet a célja Eun-kinak, ha tényleg színlel. Ezzel a viselkedésével mit segít? Ha segíteni akarna, hazaköltözne, hogy az apja házában módja legyen kicsit kutakodni (fõleg ha csatlakozik), másrészt nem hagyná, hogy IY a börtönben senyvedjen, ott akármi is történhet vele. Még meg is halhat, ha nem vigyáz.
Szóval amikor OJH kéri hogy segítsen, nem mond nemet.
De ha mondjuk arra várna, hogy IY majd kiharcolja az igazát, õ pedig a háttérben segíti (tettetve, hogy már nem érdekli), ahhoz is értelmetlenek a gonoszkodások. Még el lehetne képzelni, hogy megkéri az apját, hogy segítsen. Kim elmegy a királyhoz és megdumálja, vagy a rekedt hangú és OJH megszöktetik. Ehhez viszont nem kell Eun-ki, ezt nélküle is meg fogják tenni, ha akarják.

Szóval csak abban az esetben látom értelmét a színlelésnek, ha valakinek van valami célja vele. Az övét nem látom.
OJH-ét látnám, de ahhoz tudnia kellene, hogy kicsoda is õ valójában, és ez még nem biztos. Az inkább valószínû, hogy fokozatosan ébred rá az identitására, és arra, hogy mit kezdjen ezzel az információval.
Tegu 2015 márc. 01. - 12:24:30
(1683/9141)
Elõtte pedig jót beszélgetett Yoon Ok és EG anyja, valamiben megállapodtak.
Tegu 2015 márc. 01. - 12:09:05
(1682/9141)
Eléggé le van lassulva a port.

Nekem is az volt elsõre az érzésem, hogy a családot ért tragédia és azért, mert Inyub végleg ellökte magától, átállt, nyilván gyülöli OJH_t, akit Inyub állitólag szeret, mégis tulságosan egyszerü képlet lenne egy ilyen beletörõdés, mig eddig harcolt. Mindenesetre, Inyub és OJH megalázására már nem volt szükség, akármit is akart esetleg elhitetni.
K. Judit 2015 márc. 01. - 11:50:09
(1681/9141)
Ja, már nincs elõttem pontosan a jelenet, csak az eleje: Kim felesége jön feldúltan a kíséretével - üres kézzel - a következõ, hogy ott vannak a batyuk és megy a purpárlé. Ja, hiányzik a szöveg.

Ha viszont inkább maradna Eun-Ki, akkor kizárólag azért, hogy csatlakozva a drága feleségéhez még jobban megkeserítsék IY és OJH életét... Legközelebb arra kéri majd OJH-t, hogy törölje ki a fenekét. Végre közös nevezõn a pár, hosszú házasság lehet belõle.
Nem akarok én bosszúállást még a végére sem (nehogy már olyan fontosak legyenek, mint ahogy gondolják), csak az arcukat szeretném látni, amikor megtudják, hogy a herceggel babráltak ki.
Egy olyan társadalomban, ahol a pénz és a rang mindenre bocsánat, pont a király fiát sikerült kifogniuk, hogy nap mint nap megalázzák ...
K. Judit 2015 márc. 01. - 11:40:56
(1680/9141)
Igen, valószínûleg udvarhölgy volt. Biztos, hogy elkövetett valamit és Kim megzsarolta, plusz megbízta a fiú felnevelésével, mert különben nem ment volna el egy házhoz a szolgálók felügyeletével foglalkozni. A világtól teljesen elzárva, 35 évig .... (Emellett még lehet, hogy Kim szeretõje, és még az sincs kizárva, hogy õ ölte meg OJH anyját.)Vagy csak én látom úgy, hogy ez egy büntetés? Igaz a palotai élet is szörnyû, de ha meghúzza magát valaki, jól élhet, még a családját is segítheti, vagyonra is szert tehet. Itt meg van egy fülkéje, és naphosszat csak mások fegyelmezésével, egy háztartás vezetésével kell foglalkoznia.

Az öreg néni pedig talán már szenilis, a hang ismerõs volt neki, és azt hitte, hogy a lányáé. Még az is lehet, hogy kicsit elváltoztatta a hangját, vagy a beszédstílusát a fõnõ. Talán azért kellett meghalnia, mert késõbb rájöhet a tévedésére.

A védelmi miniszternek valami nagyon nem kerek, és lehet, hogy szöget ütött a fejében IY meséje is. Ostobábbnak tetteti õ is magát, mindig késõbb derül ki, hogy nem az.

Szerintem Eun-ki már nem akarja megvédeni IY-ot. Én így látom. Az viszont lehet, hogy szívesen ledöfné OJH-t.
Tegu 2015 márc. 01. - 11:37:44
(1679/9141)
Nekem ugy jött le, hogy a védelmi miniszter családja nem akarja, ha költözésrõl van szó és EG melléjük áll.
Ezért örül a felesége.
Ha pedig más történik, ott is a védelmi miniszter családja mellé áll, azért grimaszol és lepõdik meg az anyja.
Kiváncsi vagyok mirõl van szó.
Tegu 2015 márc. 01. - 11:31:28
(1678/9141)
A védelmi miniszter is gondolkozhatna, az öregasszony felismerte a fõnénit, ha megölték, akkor a fõnéni keze lehet a dologban.
De egyáltalán, miért jutott eszébe, hogy a fõnénit behivja, hogy az öregasszony azonositsa?
K. Judit 2015 márc. 01. - 11:26:11
(1677/9141)
Költözés ügyben inkább az anyja mellé áll, szerintem nagyon utál ott lenni az anyóséknál.
Tegu 2015 márc. 01. - 11:21:56
(1676/9141)
Eunki nem áll az anyja mellé, azt akartad irni?
Ja az lehet, hogy költözésrõl van szó.
Tegu 2015 márc. 01. - 11:20:35
(1675/9141)
Még ott is lehet szakadás a Manwolnál, hogy a fõnéni nem akarja megöletni OJH-t és EG, aki most már beszállt a Manwolba, természetesen Inyubot akarja megvédeni. /Attól még nem bocsátottam meg neki a viselkedéséért./
KIm papa egyedül marad a nyilazós rekedthanguval.
Ez a fõnéni egyáltalán nem ugy viselkedik, mint egy szolga. Nem csodálkoznék, ha kiderülne róla, hogy õ is a király ágyasa volt, s õt turta ki a helyérõl OJH anyja?
K. Judit 2015 márc. 01. - 11:08:29
(1674/9141)
Nem tudom, hogy azok ajándékok voltak-e, vagy inkább át kell-e költözniük Kim-ék házába. Errõl már volt szó korábban is, a Heo család nem örül, de Kimnének is igaza lenne, hogy nem szívesen tudja a fiát egy olyan házban, ahol pl. gyilkosság történik. Eun-ki pedig azért áll az anyja mellé, mert már elhatározta, hogy beáll az apja mellé a szervezetbe, így könnyebb lesz a kapcsolattartás.
Viszont - ha igaz, hogy odaköltöznek - nem tudom YO minek örül, mit mosolyog, hála az égnek mostantól kezdve pokol lesz az élete.
K. Judit 2015 márc. 01. - 10:41:45
(1673/9141)
Igen az jó feltételezés, hogy Inyub még elmondhatta, hogy a védelmi miniszteréknél is vannak ManWol-tagok, de az talán még valószínûbb, hogy erre már nem volt ideje. Talán akarta, de mégsem tudta bemártani OJH-t. Szerintem az öreg király említése is elég volt a királynak, hogy idegsokkot kapjon, ez viszont jól jött a védelmi miniszternek. Szóval nevek említésére semmiképp nem kerülhetett sor. Ha kimondta volna a király elõtt a nõ és OJH nevét, a védelmi miniszternek kötelessége lett volna kivizsgálni az ügyet, ill. bebizonyítania, hogy lehetetlen. Az mégis csak összeférhetetlen, hogy védelmi miniszterként a király bizalmasa, közben pedig hagyja, hogy a házában készítsék elõ az utóbbi idõk összes merényletét. Valószínûleg úgy végzõdött az a beszélgetés a gibangban, hogy a lány nem beszámítható az apját ért tragédia miatt.
Így mehetett egyáltalán haza.

Iszonyú erõ kell egy ember megfojtásához, még a bivalyerõs dagadnak sem volt könnyû. Azzal nem vádolhatják Inyubot, hogy abban részt vett. De az teljesen nyilvánvaló volt, hogy õ írta a plakátot, egyedül õ tud írni. Azon pedig biztos, hogy szerepelt a gyilkosság és annak eltussolása, ami már egyértelmû vád a háziak ellen. Így érthetõ, hogy a minisztert nem zavarja, ha börtönben van. (És megjelölték a falragaszon a sír helyét is, hogy a hatóság megtalálhassa.)

Az öreg néni meggyilkolása még így is talány, hiszen nemcsak õ tudta, hogy felismerte a fõnõ hangját, hanem a v. miniszter is. Akkor most õ a következõ?

Elég furcsa fordulat lenne, ha pont a Man Wol szabadítaná ki a lányt. Egy jó nagy csavar. De ha így lesz, akkor elõbb-utóbb szakadás lesz a szervezeten belül. Inyub biztos megnyeri magának OJH-t, és amint tudomást szerez a szervezet korábbi tevékenységérõl, összerakja a mozaikot arról is, hogy OJH királyi származék.
Tegu 2015 márc. 01. - 10:34:40
(1672/9141)
Ja és Taejo hol van már?
Legalább 9 hónap telt el azóta, hogy Inyub apja bejelentette, Taejo meglátogatja a királyt. Nem érkeztek hozzá hirek Inyub apjáról?
Tegu 2015 márc. 01. - 10:26:05
(1671/9141)
Ha végigzongorázzuk a szereplõket, akkor jelenleg két ember van tisztában az összefüggésekkel, a fõnéni és Kim pü. miniszter.
Õk tudják, hogy OJH a király fia, de nem akarják, hogy ezt megtudja a király és OJH, céljuk a király megölése /azt még nem egészen értem, miért pont OJHnak kell ezt megtennie, s ha igen, akkor miért kellett ehhez a ManWol szervezet./ Judit, tudom, hogy valószinüleg õk is szitották az ellenségekedést a király és Taejo között, s állitólag megölték a Taejohoz küldött királyi követeket, talán TAejo is rájött erre, de Kim most közölte, hogy oszlassák fel a szervezetet és OJH egyszemélyben ölje meg a királyt, aztán õt is tegyék el láb alól, hát ezt nehéz lesz megmagyarázni, de lehet, hogy csak bepánikolt./

Az összes többi szereplõ csak egy részletet lát:
a védelmi miniszter családjában a két nõ csak Inyub-EG és féltékenységek viszonylatban tesznek - vesznek, saját kisstilü és aljas érdekeik mozgatják õket.
a védelmi miniszter a családi viszály mellett még Inyub miatt is bajba került, mert IY szerint nála is vannak Manwol tagok.
OJH majdnem mindent tud, csak azt nem, hogy õ ki, pedig a védelmi miniszter mellett õ tud arról, hogy keresik a király leszármazottját. Ébresztõ.
Inyub tudja, hogy apját igazságtalanul itélték el, s azt is, hogy OJH Manwol tag, valamint apja levele miatt azt, hogy KIm elárulta az apját.
EunGi már tud a Manwolról, apja szerepérõl és inditékairól, a felesége és anyósa ármánykodásairól.

Itt tehát OJH van a legközelebb ahhoz, hogy összerakja a puzzle-t.
Tegu 2015 márc. 01. - 09:47:01
(1670/9141)
Sajnos DanJi anyja megteszi, amit a feleség kért, mert elment feljelenteni Inyubot, utána jöttek a katonák és vitték el a dagadtképüt és Inyubot.
A miniszter már jól keres, mondta is a feleségének, hogy õ virágoztatta fel a sivár örökséget /földeket kaptak?/ De a feleség csak látszólag fogadott szót, csak nem birt magával, igy mégis az van, amit õ akar.

Lehet, hogy Inyubot is a gyilkosság miatt tartóztatták le, nézd meg, a háttérben ott szégyenkezik DanJi anyja, de az is lehet, hogy Inyub a minisztert kellemetlen helyzetbe hozta azzal, hogy a királynál megemlitette, a miniszter házában is vannak ManWol tagok, veszélyes, számára és családja számára az lenne a legideálisabb, ha Inyub eltünne.

A király megbizta megint, hogy hozza el az öregasszonyt, de közben a fõnéni megtudta, hogy az öregasszony õt felismerte, igy el kell tenni láb alól szegényt, meg is teszi, igy már tuti, hogy nem az anyja.
A Manwolnak lehet, hogy nem kedvez Inyub letartóztatása és ki akarják szabaditani, sokat tud és
olvastam valami olyat is, hogy csalinak akarják használni OHJ-mellé. /de lehet, hogy ez is csak találgatás/

Az az egészben az érdekes, hogy a szereplõknél még nem érnek össze a szálak a keresett királyi gyerek és a Manwol között, itt lehet Inyub fontos tényezõ.
Tegu 2015 márc. 01. - 09:26:17
(1669/9141)
Legyen igazad, hogy csak szinleli, hogy átáll, azonban közben megalázza Inyubot és OJH-t, mintha anyja ellen is fellépne, a védelmi miniszter családja mellé állva. /Az anyja valamit kér, visz egy rahedli ajándékot, s visszautasitják./

Az is lehet, hogy a ManWol ki akarja szabaditani Inyubot a börtönbõl.
K. Judit 2015 márc. 01. - 02:33:58
(1668/9141)
Jav: az apja vezénylete alatt, nem miatt.
K. Judit 2015 márc. 01. - 02:33:04
(1667/9141)
Tényleg hányinger az egész család. A miniszter a felesége pénze miatt nem áll a sarkára, bár tud mindent, inkább hallgat, mint hogy kiderüljön a gyilkosság. Pedig az asszony megveti, nem tiszteli, nem szereti. Talán tisztelné, ha lenne pénze (igaz, ezt nem értem, az udvarban nem fizetnek a minisztereknek? vagy miért csak az asszony pénze számít?). És még azt a szegény idõsebb cselédet is rá tudta venni a hazugságra egy kis pénzért. (Illetve még nem biztos, hogy megteszi.)

Inyub mellett sem áll ki a védelmi miniszter, ezt sem értem (talán a szöveggel). Ugye elõször meg kellene érteni, miért rohant el a király az elõzõ epizódban, miért lett dühös a lányra, mi hangzott el pontosan. Aztán hogy a lány pontosan miért van börtönben, gyanítom, hogy a plakát miatt, de lehet, hogy még hozzátesznek ezt-azt a vádakhoz.

Ebbõl a részbõl az látszik, hogy szabadon gyilkolhat a yangban, akinek valaki az útjában áll, de a szolgáló is, ha utasítást kap rá. Tudjuk az olvasmányainkból, hogy a középkorban a halál mindennapos volt a sok betegség, a háborúk és a járványok miatt, tehát õk nem csináltak lelkiismereti kérdést egy meggyilkolt rabszolga elföldelésébõl, de nekem ez már kicsit sok volt.

És ott van ugye a fõnéni, akit szintén nem értünk, miért nyírta ki az öregasszonyt. Talán OJH-nak elmagyarázza, de mintha õ is simán csak nyugtázná, hogy ja, a madam megölte a nénit. Kék az ég és zöld a fû... Talán meg sem kérdezte, hogy miért. Bár igaz is, mindegy, úgyis csak hazugságokat kapna válasz helyett.

Eun-kinak csak az elsõ bûnt kell elkövetnie az apja vezénylete miatt, onnan már nincs visszaút. OJH viszont remélem kezdi nyitogatni a szemeit, remélem a disznóképû kiosztásával kezdi, aztán folytathatja a lány kiszabadításával. És jó lenne, ha utánanézne már egy kicsit a származásának, essen már le az a bizonyos tantusz neki, mert azzal jól meg tudja majd ijeszteni nemcsak a háziakat, de még Kim miniszteréket is.
Illiona 2015 márc. 01. - 00:52:02
(1666/9141)
sajnos csak most értem haza, és nem is tudtam minden percét végignézni a Maids 12-nak, de nem hiszem, hogy Eun Ki átállt volna a sötét oldalra.
Kivár, figyel, erõt gyüjt, rendezi a gondolatait, az érzéseit. talán még el sem hiszi ami vele történt.

(Remélem ha egyszer szüksége lesz védõre, engem kér fel! Igazságtalan lenne tõle hogyha ezek után mellõzne!)

:))))
Tegu 2015 márc. 01. - 00:34:55 Előzmény K. Judit
(1665/9141)
Azért milyen álságos az igazságszolgáltatás, a nemesek mindent megtehetnek, a szolgák nem emberek, mégis kivizsgálnak elég szigoruan mindent, miközben azért véletlenül sem büntetik meg a vétkeseket, csak ha érdekük füzõdik hozzá.
Itt van ez a cinci hangu védelmi miniszter, tudja, hogy a felesége mit müvel, azt is, hogy õ rendezhette ugy, hogy meghaljon a gyerekével várandós lány és mégsem képes a sarkára állni és leállitani az asszonyt, aki tényleg már olyan végletekig elmegy aljasságban, hogy ne merészeljék sajnáltatni, mikor elérkezik a leszámolás ideje.
A dagadtat ráveszi, hogy valljon be mindent, aztán majd elintézi, hogy kiengedjék, az a hülye hatalomsóvár állat meg hisz neki.

Kiváncsi vagyok, mit akar EunKi, teljesen megbuggyant vagy mi történt vele?
Rhubarb 2015 febr. 28. - 21:54:29
(1664/9141)
Szerintem Wang So kevert neki valamit.
De ha jól láttam, rögtön rohant is Shin Yoolhoz Wang So. :)

Tisztázzák a dolgokat.
Tegu 2015 febr. 28. - 21:32:48 Előzmény Rhubarb
(1663/9141)
Van remény arra, hogy mégsem történik semmi WangSo és Yeowon közt, mert Yeowon bealszik?:)) Összekeverte a csodaszereit?:)
Tegu 2015 febr. 28. - 19:10:24
(1662/9141)
Maids 12
EunKi is átállt, elegem van a védelmi miniszter családjából, a fõnénibõl, Kim papából és a sok igazságtalanságból, azért mindennek van határa.
Rhubarb 2015 febr. 28. - 17:16:10
(1661/9141)
Ideteszem a Shine 13. részének elõzetesét.
https://www.facebook.com/video.php?v=800264200049781
K. Judit 2015 febr. 28. - 16:58:51
(1660/9141)
Miért nem nézed te is ezen a linken, amit föltettem?
Szöveg nélkül nem tök mindegy, melyiket nézed?

Mindig elámulok, mennyire aljas tud lenni a védelmi miniszter felesége.
Most is megtalálta a leggyengébb láncszemet, Dan Ji anyját fizette le - gondolom azért - hogy hamisan tanúskodjon. Szerencsétlen.
Illiona 2015 febr. 28. - 16:33:23
(1659/9141)
nekem még csak most jön lefelé, remélem gyors lesz, fél 7-tõl nem érek rá!
K. Judit 2015 febr. 28. - 16:30:28
(1658/9141)
Maids 12:
Azt hiszem a Heo-család (az anya) eltussolná a halálesetet, de közben egy páran elkezdenek gyanakodni.
Összefognak és titokban kiragasztanak egy plakátot, gondolom azért, hogy a rendõrség vizsgálja ki az esetet.
Ezért csukhatták le Inyubot, bár még nem tartok ott. Viszont a rendõrök már nyomoznak.
(Egy dramayou pont com c. oldalon nézem.)
K. Judit 2015 febr. 28. - 09:33:54
(1657/9141)
Blood:
ez hétfõn lesz. Valamit bead magának, hogy vámpírrá váljon, ordít fájdalmában.
Lehet, hogy a vírus lesz, vagy valami saját fejlesztésû gyógyszer.
(Állítólag elsõre sikerült a jelenet, nem lehetett valami lélekemelõ.)
K. Judit 2015 febr. 28. - 09:23:15
(1656/9141)
Persze a nevetés ragályos (én is képes vagyok elkapni), mindenki emlékszik szituációkra, amikor legszívesebben elsüllyedt volna. De azért a legtöbben meg tudnak állni rövid idõn belül, éppen azért például, mert a stúdióban senki más nem nevetett. Ennek a szerencsétlennek egy ponton túl már minden olaj volt a tûzre.
Tegu 2015 febr. 28. - 08:21:02
(1655/9141)
:)) Igen, picit mosolyogtam, mikor kieresztette a kis hangocskáját, most már röhögni fogok.
A video elejét láttam, halál ciki ilyen szituban vihogni egy müsorvezetõnek, fõleg ugy, hogy körülötte mindenki együttérzõen figyel.
K. Judit 2015 febr. 28. - 00:01:37
(1654/9141)
Ja persze a felesége viszonylag könnyen belement, mert úgyis tudta, hogy meg fogja öletni.
Szegény védelmi miniszter még ordítani sem tud a velejéig aljas feleségével, mert olyan kis vékonyka hangja van, nekem mindig nevetnem kell, amikor panaszkodik :)

Errõl jut eszembe (teljesen OFF, semmi köze sem Koreához, sem a drámákhoz), de még mindig végigsírom az egészet a nevetéstõl. Pedig tulajdonképpen nem lenne nevetséges, sõt, inkább tragikus, csak hát ilyen gyarló az ember. Tanulság, ne menjen a tévébe dolgozni az, aki nem tudja fegyelmezni magát:
http://kecskefeszek.net/vicces-video/tv-s-bakik/a-musorvezeto-nem-birja-rohoges-nelkul.html
Tegu 2015 febr. 27. - 23:46:25
(1653/9141)
Igen, itt sem tudta még a lány nevét sem a király és mondja is, hogy biztosan a féltékeny felesége keze van a lány eltünésébe, csak õ nem küldött utána senkit, kedves ember ...

Itt azt hiszem, legutóbb abban állapodott meg a védelmi miniszter a feleségével, hogy maradhat a nõ a gyerekkel.
K. Judit 2015 febr. 27. - 23:31:06
(1652/9141)
Több gyilkosság is volt. Mindenkit megöltek, akit Bang Won Taejo-hoz küldött.
Talán annyira gyûlöli a Lee dinasztiát, hogy szórakoztatónak találná, ha Taejongot pont az egyik fia gyilkolná meg.
Tegu 2015 febr. 27. - 23:29:23
(1651/9141)
2.
Ha megölte a királyt, tüntessék el.
Õ is aljas, igér valamit, a háta mögött pedig parancsot ad a meggyilkolására.
K. Judit 2015 febr. 27. - 23:27:56
(1650/9141)
Azt hiszem, hogy még a házasságkötés elõtt volt a királyné feltétele, vagy kívánsága, hogy azt a lányt ne lássa többet. Na most egy király életében persze voltak kedvencek, de annyi nõ járkál ki-be, hogy viszonylag hamar elfelejti a szomorúságát. Míg nem jön egy újabb kedvenc. (Nem lehetett minden király olyan romantikus, mint Sukjong :) Mellesleg a tört. feljegyzések szerint neki is volt még DY mellett, másik ágyasa, talán, hogy kibírja a szülések körüli idõszakokat ...)

A Heo-családnál meg még nem hallottuk, hogy miben állapodtak meg a terhes nõvel. Talán megengedték volna neki, hogy a gyereket ott nevelje? Nem hiszem, a védelmi miniszter nem akarta a gyereket. Vagy csak azt engedték meg, hogy szülésig ott maradjon.
Valamit kért a lány szülés elõtt a többiektõl, az biztos. Talán érezte, hogy nem éli túl, és a gyerekkel kapcsolatban mondott valamit a többi lánynak. Ekkor még azt hittem, hogy csak hallgatózik a disznófejû. Közben csak a megfelelõ pillanatot várta.
Tegu 2015 febr. 27. - 23:26:54
(1649/9141)
Mondjuk, azt kicsit nem értem, hogy akkor minek volt az egész szervezet, ha hirtelen elég egy embert megbizni a király megölésével. Eddig nem jutott eszébe?
K. Judit 2015 febr. 27. - 23:15:29
(1648/9141)
Igen ezen már rágódtunk egy sort, de akkor kellett, hogy kapjon valami pénzt, vagy valami ígéretet, amiért cserében felnevelte a fiút. Vagy lehet, hogy neki is volt valami sara, amit elboronált Kim.
Több mint 30 év nagyon sok idõ, még a szolgálók fõnökeként is. A királynénál ennél jóval kényelmesebb, fényûzõbb élete lehetett volna.
Tegu 2015 febr. 27. - 23:13:56
(1647/9141)
Azt már meg sem kérdezem, hogy a király miért nem járt utána kedvenc szeretõje eltünésének ugyanugy, ahogy a védelmi miniszter sem tett sokat OkYiért.
Tulajdonképp a szemünk elõtt zajlik a párhuzam, a királyné el akarta tüntetni férje szeretõjét, mert az gyereket vár, s ebben segitettek neki vagy átverték, ahogy a védelmi miniszter feleségét is.
Tegu 2015 febr. 27. - 23:08:43
(1646/9141)
Azt mondta a fõnéninek, hogy ha megölte a királyt OJH, akkor õt is eliminálják.
Tegu 2015 febr. 27. - 23:07:23
(1645/9141)
De az is elképzelhetõ, hogy a fõnéni eredetileg ugyancsak a királyné mellett szolgált és õ segitett a királynének eltüntetni a várandós OHJ anyát a király szeme elõl.
K. Judit 2015 febr. 27. - 23:03:18
(1644/9141)
Tényleg az lehet, hogy KIM szeretõje.
De akkor a néni miért ismerte fel a hangját?
Persze ehhez is kell a szöveg, hogy pontosan mi hangzott el.
K. Judit 2015 febr. 27. - 22:59:12
(1643/9141)
Azt nem tudom, hogy õt is eltenné-e láb alól, egyelõre csak a lányról volt szó.
Szóval hazudott OJH-nak, hogy a király elleni merénylet után megkaphatja a lányt.
Illiona 2015 febr. 27. - 22:55:31
(1642/9141)
igen, a szöveg mostmás elengedhetetlen, pl amikor Eun Ki az esküvõje után ugy ráfordult IY-ra azt hittem erõszakoskodni akar, csak a szöveg után lehetett tudni, hogy azt mondta akkor, hogy ölje meg.

IY most egyébként most pont azt csinálja, csak lassan, nem egy szúrással öli meg, Eun Ki lelkét ölögeti lassan de biztosan. És ebbe szerintem Eun Ki tényleg bele is hal!
de ebben az egy kérdésben legalább ne legyen igazam!!!

az meg milyen, hogy legyen boldog mással, pl a feleségével!? Hát ha nekem ilyet mondana valaki, nem tudom mit gondolnék!