Tegu 2015 febr. 27. - 18:52:52
(1581/9141)
Persze, csak megjegyeztem, hogy a körülötte lévõk sem voltak szelidebbek:)
K. Judit 2015 febr. 27. - 18:05:06
(1580/9141)
Na õ kivétel, õt nagyon aljasnak találom.
Most is hallgatózott.
K. Judit 2015 febr. 27. - 17:58:18
(1579/9141)
Nem lehet tudni, milyen szerepe lesz még ebben a történetben a továbbiakban, egy biztos, rendkívül ellentmondásos uralkodó volt, aki nemcsak a testvéreit és egyéb rokonait, hanem a riválisait és a saját híveit is halomra gyilkolta a politikai hatalom megszerzése érdekében. Persze hasznos dolgokat is tett (nem látok senkit csak sötétnek, vagy csak világosnak) - mindenki elolvashatja a Wikipédián.
Mindenesetre szegény áldozatnak tekinteni, aki csendben a törvénytelen gyereke után sóvárog ... nekem egyelõre nem megy, talán a dráma második felében megváltozik a véleményem.

Különben nemcsak a TGS-ben láttuk Taejongot, hanem a TDR-ben Sejong király apjaként is. Na ott sem volt valami kellemes figura...
Az viszont érdekes lesz majd, hogy hogyan viszonyul késõbb a fiához.
Tegu 2015 febr. 27. - 17:19:41
(1578/9141)
Azért ha belemegyünk ezeknek a gyilkosságoknak a részleteibe, s ahogy láttuk is a TGS-ben, volt nemegyszer olyan eset is, fõleg az elején, amikor magát megvédendõ gyilkolászott, pl a tudóst, aki éppen azt szervezte, hogyan gyilkolja/gyilkoltatja õt meg. A másik tudós pedig rávette az apját egy olyan hibás döntésre, hogy kedvenc mondjuk ugy feleségének gyermekét nevezte ki koronaherceggé, majd uez a tudós éppen Bangwon meggyilkolását szervezte, amikor az elébe ment és elõször õ gyilkolt, a két másik testvérét na és persze a tudóst. Ezután az apja még mindig nem õt nevezte ki, hanem egy másik testvérét, akinek volt annyi esze, hogy gyorsan átadja a trónt, õ meg is maradt, azt hiszem.
Ahogy apja, õ is le akata épiteni a mindenbe belekotyogó nemeseket, kormányfrakciókat, s abszolut hatalmat épitett ki, na nem mintha védeném a gyilkosságok miatt, csak emlékszem a jelszóra, vagy õ öl vagy õt ölik meg.
Ugye most is épp ezt szervezi a pü.miniszter.
A TDR-ben persze véreskezü gyilkosként ábrázolták

Itt viszont a politikai csatározásokat nem igazán mutatják be, csak sejtéseink vannak a háttérrõl.
K. Judit 2015 febr. 27. - 17:12:34
(1577/9141)
Ja, mindenesetre, ha valaha összejönnek is, az nem mostanában lesz :))
K. Judit 2015 febr. 27. - 17:11:28
(1576/9141)
Már egy részét meg is néztem .... rengeteget beszélnek, csak néhány szót értek.
Mindenesetre Inyubnak nem volt sikere Taejong királynál, elég gyorsan lelépett. Viszont jól megnézték egymást MM-gal.

Még azt értem (azt hiszem), hogy Inyub azt hazudja Eun-Ki-nak, hogy szerelmes MM-ba.

A védelmi miniszter pedig nem hagyta abba a nyomozást, most elbujtatta az öregasszonyt, míg õ a fõnénivel beszélgetett, és megkérdezte tõle, hogy felismerte-e..... és megvan a hajtû másik fele is.
Tegu 2015 febr. 27. - 17:07:20
(1575/9141)
Ehhez képest az elõzetesben ráncigálja IY-t és kiabál vele eltorzult arccal.
Illiona 2015 febr. 27. - 16:25:16
(1574/9141)
Maids 11 már kint van!
bár eléggé vánszorog csak!

és egy kacsintós Oh Ji Ho
K. Judit 2015 febr. 27. - 14:52:27
(1573/9141)
Nem elfogadó vagyok, hanem úgy érzem, ez is benne van a pakliban.
Most, hogy Eun-ki-val ennyi szerencsétlenség történik (majd ma kiderül), biztos eszébe fog jutni a gonosz lánynak, amit Inyub kért, hogy ha szereti a fiút, legyen jó hozzá, törõdjön vele, tegye boldoggá - valami ilyesmit.

És innen már csak egy lépés belátni, hogy mit tett a volt barátnõjével, és a továbbiakban igyekezni nem keresztbe tenni neki, hanem ha lehet, segíteni és megpróbálni jóvátenni a bûneit. (Persze nem egy hét alatt ébred majd rá, hogy amit hatalma teljes tudatában tett a lánnyal, az színtiszta aljasság volt.)
És a büntetése pedig az lesz, hogy ha mostantól kezdve földre szállt angyalként is viselkedik az idõk végezetéig, ha beledöglik is a szerelembe, akkor sem kap viszonzást ...
Illiona 2015 febr. 27. - 14:11:47
(1572/9141)
Bocs, de én nem vagyok ilyen elfogadó, ugy hiszem a szerelem nem ilyen.
Az érdekbõl történõ megalkuvás pedig súlyos jellemhiba!

Emiatt nem tudom elfogadni, hogy Eun Ki valamikor is összejöjjön Y Ok-kal.

Y Ok ha egyszer a velejéig gonosz, akkor õ nincs olyan erõ ami megváltoztassa. a szerelem sem.
Tudom, hogy a filmekben szoktak ilyen fordulattal élni, de engem nem hat ez meg.

A szerelem jellemváltoztató erejérõl annyit, ha egy szereplõnél ilyen lenne is, akkor csak ugy tudnám hitelesnek elfogadni, ha mondjuk magába szállna, és segitene azoknak akiket megbántott, és akit pedig szerelemmel szeretett, azt elengedné, legyen boldog mással.
Annak aki igazán szeret, csak az számit, hogy a másik legyen boldog.

Aki nem igy gondolkodik, az nem is szeret senkit, legfeljebb csak saját magát, csak másképp fogalmaz!