K. Judit 2015 febr. 27. - 12:40:11
(1561/9141)
Persze, kétszer is, már Iliona is megtalálta :)

Írtam is, hogy mintha mi sem történt volna, ugyanott vagyunk, a Heo házban.
Azt hittem, ennél azért messzebb sikerült elmenekülniük a hegyekben.
Úgy látszik Eun-ki is belátta, hogy a régi menyasszonya már nem az övé.
Inyub viszont börtönben. Nem értem ....
K. Judit 2015 febr. 27. - 12:36:17 Előzmény Tegu
(1560/9141)
De foglalkoztatták a társadalmi igazságtalanságok, kétszer is kioktatta Inyubot, pl. amikor mondta neki, hogy ha szemtelennek találja, bármit megtehet vele, ugyanis egy szolgálónak semmilyen értéke nincs, ha megölik és elföldelik, akkor csak az árát kell megtéríteni a tulajdonosnak. Annyira törõdött bele, mint ahogy egy rabszolga nemigen tehet mást. Viszont ezzel, hogy ennyire tisztán látott, megtévesztett pl. engem, azt gondoltam, személyes oka van az igazi identitása eltitkolásának. Hát most úgy néz ki, hogy nem, bár annyira a közepén járunk, hogy még egy-két csavar belefér.

Úgy néz ki teljes mértékben elfogadja Kimet szellemi vezetõnek, nem kritizálja, nem kérdõjelezi meg a jogát arra, hogy neki parancsokat osztogasson, tudja, hogy a hatalmával bármit megtehet. Talán abban a szellemben nevelték idáig, hogy a Lee uralkodóház az oka mindennek. És hogy éppen ezért jött létre a titkos Man Wol csoport.
Tegu 2015 febr. 27. - 12:17:05 Előzmény K. Judit
(1559/9141)
Valószinü, sõt biztos, hogy Kim pü.miniszter nem mondta el MM-nek, hogy ki az apja.
Igy akár a BangWon ellen is fordithatta, hisz most felszólitotta, hogy ölje meg a királyt.
Az a hajtüdarab vagy a fõnökasszonynál van vagy Kimnél.
Tegu 2015 febr. 27. - 12:15:07 Előzmény K. Judit
(1558/9141)
Láttad az elõzetest?
beraktam tegnap a linkjét.
Tegu 2015 febr. 27. - 12:02:07
(1557/9141)
..és még az sem biztos, hogy megölték az anyját, ezt Kim pénzügyminiszter mondta neki.
Tegu 2015 febr. 27. - 12:00:12
(1556/9141)
Nekem az az érzésem lett megerõsitve, amit felirat nélkül irtam, semmi nagy tudatosság, vakon követte eddig a mozgalmat, megtanulta, hogy bosszut kell állnia, talán kis empátiaérzés pislákolt benne.
De a társadalmi igazságtalanságok és ilyen ügyek nem foglalkoztatták, beletörõdött.
Inyeob változtatta meg, de még nem tudatosodott benne, hogy szerelmes, sem az, hogy mit is akar.
Hát ez érdekes konfliktus lesz, mire rájön, hogy szembemegy a társadalmi igazságtalanságokkal, kiderül hogy herceg:))
Tegu 2015 febr. 27. - 11:47:35
(1555/9141)
Ja igen, nekem is feltünt pont ebben a jelenetben, sõt, még rá is kérdezett Yeowon, miért álldogál itt.
Tegu 2015 febr. 27. - 11:44:47
(1554/9141)
Õ csak azt tudja, hogy van /volt egy bátyja és hogy az anyja valami kolostorban élt. Szerintem eszébe sem jutott, hogy testvére is lehetett az a lány, aki hasonlitott rá, talán ezért nem kérdezett semmit.
Se won pedig WSR-hez került, aki megbizta a Hwangbo család védelmével. Akkor viszont ismerte azt a lányt is, akibe szerelmes volt Wook, akkor neki is feltünhetett volna, hogy SY hasonlit rá nagyon.

A történelmi szál pedig csak annyit mond, hogy az utolsó balhaei herceg Korjóba menekült, ahol befogadták embereivel együtt.
Tehát a herceg is itt van valahol Korjóban. Nekem ez a testõrfiu az utolsó két részben tünt fel, s kezdtem gyanakodni.
K. Judit 2015 febr. 27. - 11:35:51
(1553/9141)
Még annyit, hogy azokról, akik megölték az anyját, Kim úgy beszél: "õk", így mi csakis azt gondolhatjuk, hogy a Lee-kre (Yi-kre) gondol, a szolgálóról (OJH anyjáról) pedig, aki Lee Bang won szeretõje volt, úgy, hogy Koryeo iránt lojális volt, ez okozta a halálát. Ez idáig sima politikai ügy, ehhez még nem lehet köze a gyereknek, akirõl Bang won nem is tudott. Sõt, arról sem tudott, hogy a szolgálót megölték.
Bang wonnak a saját háza táján kellene körülnéznie, a királynét megkérdeznie, hogy vajon Lee, vagy Wang párti-e ... (nem ártott volna elõre lekáderezni ...).
Mindenesetre elég zavaros az egész, ideje lenne kicsit visszamenni az idõben, hogy a szerencsétlen nézõ is tisztábban lásson :))
K. Judit 2015 febr. 27. - 11:25:07
(1552/9141)
Maids:

Nem tudom, nekem nem egyértelmû, hogy bosszúból csatlakozott, inkább azt mondanám, hogy csecsemõként belecsöppent Kim miniszter és az idõsebb nõ bosszújába, ill. az ezért létrehozott Man Wol csoportba. (Nem tudjuk, beavatták-e egyáltalán a származása titkába, azt sem, hogy az anyja miért pont Kim miniszternek adta a gyereket.)

Titokban már kezdettõl fogva arra dresszírozták egész életében, hogy egyszer majd felhasználják valaki ellen. Nem biztos, hogy tudja, Bang won az õ apja.... Nem tudni, egyáltalán saját maga érez-e akkora gyûlöletet/bosszúvágyat, hogy megölje a királyt (vagy ha tisztában van mindennel, akkor az apját), vagy kizárólag a csoport kedvéért tenné csak meg... ill. most azért is, mert azt hiszi, így életben hagyják Inyubot. Nem érzem még a személyes motivációt a király elleni merényletre, inkább csak azt, hogy a lányt akarja megmenteni.

Szóval még nem teljesen világos elõttem, hogy neki a több mint 35 évével volt-e valaha is saját akarata bármiben. Nekem úgy tûnik, ez az elsõ eset, most elõször akar (ill. NEM akar) valamit, szegül ellen a csoportnak, még csak meg sem tudja magyarázni, hogy miért.

Mondjuk ha lett volna már legalább egyetlen olyan jelenet, amiben megismerhettük volna az érzéseit, könnyebb lenne találgatni :)