Cafee. 2017 márc. 25. - 07:54:12
(8391/9141)
Az elozo kep nem LG muve, marmint nem annak a festonek a muve, aki a kutyas kepet festette.
Cafee. 2017 márc. 25. - 07:51:31
(8390/9141)
Megneztem mar a 18. eizodot is, ugyhogy nem spoilerezel.
Olyan tipikus pedig, hogy nem panaszkodnak, nem mondjak el, mi a problema, hanem megoldjak es a problemat, gancsoskodast sajat javukra forditjak. Pedig itt is, annyit kellett volna mondani, hogy allj, valami nem ok a festekemmel, tessek megnezni, kerek masikat. Nem o bogyot szed, szetnyomkodja es felhasznalja a szinezeshez. A PE ben is volt valami gigszer a liszttel, elloptak tole, de o megoldotta, mert neki kellett volna vigyania a lisztre.
K. Judit 2017 márc. 25. - 00:40:18
(8389/9141)
Tetszett ez a kép. Jobban, mint a kutyás.
Elképesztõ, hogy Saimdang is mennyire más stílusban képes festeni, és ha az elõzõ tényleg LG mûve, akkor õ is.

Gyorsan ideírom, hogy SPOILER (az elõzõ hsz-emnél is gondolhattam volna rá, bocs).
Megjegyzem a versenyen én nem bírtam volna megállni, hogy ne tegyek legalább egy finom célzást arra, hogy a festékembe szándékosan ecetet kevertek, így természetes, hogy a papír semennyire nem tudja beszívni... JÓ, miután Saimdang lett a gyõztes, már nem volt sok értelme, de elképesztõ aljasság volt.
MC egyébként ugyanolyan aljas otthon is - látszott, hogy megerõszakolta a feleségét. A nõ retteg tõle, ezért nem is nagyon értem, miért segít neki egyáltalán.
K. Judit 2017 márc. 25. - 00:32:32
(8388/9141)
Ezt viszont a Mingeknél állomásozó joseoni követ mondta LG-nek (aki szintén a papír-ügy megoldásával van megbízva), tetszett:

„A King always hears different things in his left and right ear. When the two sounds are the same, they contradict each other so he hears nothing. But if one voice grows louder, then that voice becomes very annoying. You have a very loud voice. Be aware of Noble Lady Nam. She whispers into his ear with the most quiet voice, buti t will have significant impact.”

Nem mintha hallgatott volna rá LG, ugyanolyan hangosan követelte MC megbüntetését - felsorakoztatva egy csomó tanút az aljasságára - mint korábban. És ez hatott is, így fordított felállás van, a múltban Saimdang nyert (LG-vel), a jelenben viszont nagy bajok vannak, Min professzor remélem csak blöfföl, amikor az igazi képet az orruk elõtt elégeti (elõbb ellopta tõlük).
Hogy egy mûvészettörténész hogy tud ilyet tenni, azt el sem akarom hinni...

Kár volt megnézni a 18-ast is, most várhatok egy egész hetet. Tudtam, hogy ez lesz :))
Cafee. 2017 márc. 25. - 00:05:58
(8387/9141)
LG ezt a képet adta a kinai követnek
Állitólag a koreai és kinai festõk imádtak ilyen láblógatós képeket festeni, a tenger, a viz a tudást szimbolizálja.
Cafee. 2017 márc. 25. - 00:03:11
(8386/9141)
Két képet kapott a király a kinaiaktól és provokativnak, sértõnek tartotta azokat, miközben állitólag csak õ nem értette, semmi sértõ célzata nem volt.
Paranoiás, na.
Azt még megértem, hogy az öreg ágyas, Nam javaslatára nem végeztette ki MC-t, na de hogy semmi büntetés, számüzetés, hanem felpattanhat a lovára és elmehet LG-t üldözni, az már sok.

Nam azt javasolta, mintha jót akart volna a királynak, hogy a király hatalma attól erõsödik, ha két fél harcol egymással, magyarul, ne csak az õ hiveivel vegye körbe magát.
Ok, egészséges verseny nem árt, de a Joseon-i udvarban? Hát nem is tudom, lehet, hogy n em a legjobb tanács.
Cafee. 2017 márc. 24. - 23:50:56
(8385/9141)
Most vettem észre, van egy érdekes kezdõkép
Itt LG kontyos és együtt üldögélnek.
K. Judit 2017 márc. 24. - 09:46:05
(8384/9141)
Megtaláltam, köszi.

Elsõ alkalommal kénytelen volt feladni MC, felismerte a király emberét és katonáit, visszavonult.
De nem tesz le a gyilkosságról (lehet, hogy a végén ezért kényszerül LG Itáliába szökni?). Ha a vénasszony (nem tudom a nevét) megtanítja kicsit okosabban viselkedni MC-t, a király akár tényleg a bizalmába fogadhatja. Mondjuk LG helyett, aki bár jóval szórakoztatóbb MC-nél, mindenre mégsem hajlandó, pláne a szabadságát nem fogja feladni. És fõleg: neki mindig is Saimdang lesz a legfontosabb. A királyt pedig már kiismerte, nem lepi meg, ha ráküld egy egész hadsereget MC vezetésével.
El tudom képzelni, hogy ha a papír-ügy lezárul, felismeri, hogy a korábbi védettsége egyszerûen megszûnt, el kell gondolkoznia, hogy a megváltozott helyzetben egyáltalán hogyan maradhat életben ...
Cafee. 2017 márc. 24. - 06:49:22
(8383/9141)
Felirattal:))
Cafee. 2017 márc. 24. - 00:55:18
(8382/9141)
A kiraly elsosorban sajat hatalmat es eletet felti, mar 20 evvel ezelott is felaldozta volna LG- t, s mar abban sem vagyok biztos, hogy kedvelte LG- t, inkabb csak szuksege volt valakire, aki mellette all.