K. Judit 2015 febr. 23. - 11:34:38
(1381/9141)
Én úgy emlékszem, hogy ott akkor a többiek már túl voltak a vacsorán, azért maradt egyedül a konyhában a kiskutyával. Persze elõtte valószínûleg beszólt nekik, és ezzel bosszulták meg.

(Mondjuk azt én kihagytam volna, hogy 40 éves kora ellenére még szûz, ez már tényleg annyira nem hihetõ. De ez egy japán sorozatnak a koreai változata és olvastam egy interjúban, hogy semennyit sem szabadott az eredetin változtatni.)
K. Judit 2015 febr. 23. - 11:20:36
(1380/9141)
Igen mindent rosszul csinál szegény, eszébe sem jut, hogy az a pénz sértõ volt. De ez volt neki a legkézenfekvõbb, hogy jóvátegye, ami bajt okozott. Mert azért volt bûntudata. De amit nem csinál rosszul, ahhoz is olyan szöveget fûz, ami kivétel nélkül bántó. És kioktató. Mert mindent jobban tud, csak senkit nem érdekel ...

Ez a szegény nõ olyanokat fog elviselni a legváratlanabb pillanatokban, hogy nem csoda, ha sokszor kiborul. Amikor egész békésnek tûnõ jelenetek vannak, a nézõ már akkor is lélegzetvisszafojtva várja, hogy mikor nyög be megint valami ordenárét.
Tegu 2015 febr. 23. - 11:15:03
(1379/9141)
De õt is megbántják, csak az nem számit..
A lányt is megbántják mások, /apja, kolléganõi, a gyerekek a váróban/ de az sem számit.
CSak ha õ bánt meg mást.

Azt hiszem, a kétféle reagálási módot láthatjuk arra, ahogy a társadalom kezeli azt, hogy még nem házasodtak meg, az egyik tüskét növeszt maga köré, a másik pedig belátja, hogy férjhez kéne mennie, s keres.
Azt hiszem, ezt el is mondta JJH talán ott a különülõs vacsoránál.
Tegu 2015 febr. 23. - 10:33:48
(1378/9141)
4. rész következik, azt hiszem, most jön a turistáskodás.

Idáig ugy látom, hogy von haus aus viselkedészavaros a pasi és kiépitett egy védelmi technikát maga köré, ebbe tartozik az, hogy magát is gyõzködi a házzasság hátrányáról. Uakkor számtalan jele volt már eddig, hogy ha hivnák, menne, átvitt értelemben, ment volna szivesen a kollégáival vacsorázni boldogan, amikor be van gipszelve a keze, õt nem hivják át vacsorázni, amikor mégis, külön ültetik, a kisgyerekre tulajdonképp rámosolyog, de azt elijeszti, nem is értem, miért. Empátiaérzéke is van, most pl. odaadja a lánynak a pénzt, tudom önérzetes szegény lánykák megsértõdnek állandóan, de nem lehetne észrevenni, hogy jót akar, csak nem tudja becsomagolni a viselkedésével?
Engedett a terveknél is, ráadásul a kolleganõje tudta is elõre, hogy bár eleve ellentmond, mégis talál megoldást a költségcsökkentésre.
K. Judit 2015 febr. 23. - 09:41:28
(1377/9141)
Persze az igaz, hogy bunkó módon viselkedik, a nõt is mindig megbántja, de nem szándékosan, csak megszokta, hogy kimondja, amit gondol, mert így maradhat független. Így nem kell összejárnia olyan emberekkel, akik untatják, nem kell fölöslegesen kedveskednie, udvariaskodnia.
(A kedvenc képem az egyik epizód végérõl - mindig van egy pár másodperces vicces jelenet a végén - amikor bemegy a csomaghordó elõtt a forgóajtón, és szegény emberre rácsukódik az ajtó :))
K. Judit 2015 febr. 23. - 09:24:09
(1376/9141)
Szándékosan viselkedik így :))
Így tud kibújni az anyja hatása alól, így tud magának saját életet szervezni, amilyet õ akar.
Ezt elmagyarázza egyszer, nem tudom, hol tartasz, amikor véletlenül összetalálkoznak egy hétvégi városnézõ buszon.
Amikor azt meséli a dokinek, úgy tud kibújni az örökös "mikor nõsülsz már meg" kérdés elõl, hogy azonnal támad ....
(Ez megint olyan "távol-keletis" gondolat, hogy a szinglik, annyira nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel, hogy turistaként viselkednek saját városukban :))
Tegu 2015 febr. 23. - 09:20:05
(1375/9141)
CSak annyit mondott a király, hogy a királyné féltékenysége miatt nem hozhatta az udvarba /mert a királyné szolgálója volt elõtte a nõ/
De én nem hiszem még el, hogy meghalt az anyja, mindenesetre, most igy tudják a sorozatban.
Tegu 2015 febr. 23. - 09:18:31
(1374/9141)
NÉzem a The man, who can't marry-t, nagyon jól játszik benne JJH, jól szórakozom. Kicsit nem értem, miért nem veszik észre, hogy vágyna õ társaságra, társra, csak nem tanult meg viselkedni szegény. Õt sértegethetik, õ nem sértegethet, hm. Egyelõre a legjobb szöveg az volt, mikor a lány mosolyát azokhoz hasonlitotta, akik az utcán téritenek vagy a hegyekbe mennek lelkigyakorlatozni:)
K. Judit 2015 febr. 23. - 09:12:18
(1373/9141)
De ezt már mondta valaki korábban is nem? Talán a király, amikor a védelmi miniszternek beszélt a gyerekrõl.
Vagy csak annyit, hogy a királyné féltékenységbõl elüldözte, és mi hittük (vagy csak én), hogy megölette?
Tegu 2015 febr. 23. - 09:08:42
(1372/9141)
Jaj, a filmbéli, bocsánat.
MM anyja.
De ez semmit nem jelent, csak elhangzott állitólag.