Tegu 2015 febr. 19. - 23:22:03
(1181/9141)
Ennek örültem:)
Tegu 2015 febr. 19. - 23:18:11
(1180/9141)
Tegyen meg valamit, amit nem akart. Pl. menjen a védelmi miniszterhez és árulja be Inyeob apját?
De nem lehet jól látni annak az arcát, akit kinoznak. Aki pedig jelent OJH-nak, az a nyilazós, aki le akarta nyilazni Inyeobot és megölte az áruló szolgát.
Viszont OJH mintha csak tudni szerette volna, hogy hogy állnak, nem lepõdött meg. Lehet, hogy jelentenie kellett valakinek.

Tulajdonképp miért akarja mindenáron megöletni Inyeobot a szolgálók fõnökasszonya?
Milyen hátránya származna neki vagy a ManWolnak abból, ha kiderülne, hogy Inyeob apja ártatlan volt?
K. Judit 2015 febr. 19. - 23:18:08
(1179/9141)
Mert azt hittem, hogy IY szolgálója a védelmi miniszternél lakik.

Abban igazad lehet, hogy az áttételes fordítás miatt nem kellene mindent halál komolyan venni. Néha azért kombinálok, mert vannak szavak, amiket lehet így is, úgy is érteni.

Meg abban is igazad van, hogy a védelmi miniszter és fõleg a felesége csalódott volt, hogy IY apját mégsem végezték ki. Az asszony be is vallotta, azt mondta, most ezzel mindent megzavart :))
K. Judit 2015 febr. 19. - 23:13:43
(1178/9141)
Na ezt a két párbeszédet én is össze akartam hasonlítani, csak még nem jutottam el odáig.
Hozzá akartam fûzni, hogy a lánynak azért nem volt igaz - legutóbb - mert ha nem csúszott volna le, most nem szolgáló lenne, akkor nemes kisasszonyként viselkedne továbbra is a szolgálókkal, és bizony elvárná, hogy a parancsait végrehajtsák.
Csak elmaradtam egy telefon miatt.
Tegu 2015 febr. 19. - 23:07:05
(1177/9141)
Most eszembe jutott valami, valószinüleg butaság:
Mi van, ha a szolgálók fõnökasszonya OJH anyja?
Illiona 2015 febr. 19. - 23:01:13
(1176/9141)
én épp az elõbb visszanézve láttam ezt a tabori kínzásos jelenetet, de nem annyira titkokat akartak abból a szerencsétlenbõl kiszedni, inkább mintha valamit rá akartak kényszeríteni, hogy tegyen meg, amit nem akart.
Az mondta a kínzó, még egy két nap és kezesbárány lesz!
Én figyeltem ennek az arcát, de senki ismerõst nem véltem felfedezni benne. Még legalábbis.
Tegu 2015 febr. 19. - 23:00:29
(1175/9141)
Igen, a védelmi miniszternek van nagyobb hatalma, de a pénzügyminiszternek pedig sokkal nagyobb a vagyona.
Ezt a pénzügyminiszter felesége mondta, amikor el vagy át akarta csábitani hozzájuk OJH-t.
Tegu 2015 febr. 19. - 22:55:29
(1174/9141)
Na pont emiatt a párbeszéd miatt kérdezgettem, hogy miért árulta el Inyeob apját a szolga, mert itt az áll, hogy odament a védelmi miniszterhez. De ez lehet, hogy csak rossz forditás, - amikor odakerült- lenne talán a megfelelõ kifekezés és azt jelenti, hogy a szolga elárulta õt.

Ja és igen, amikor a ManWolnál láttuk elõször OJH-t akkor is éppen kinoztak valakit.
Ebbõl pedig az tünik logikusnak, hogy a pénzügyminiszter, miután Inyeob apja szépen elmondta neki a tervét, szólt a ManWolnak, hogy jön egy beépitett ember, akit aztán megkinoztak, majd rákényszeritették, hogy valljon a védelmi miniszternek. Vissza kéne nézni ezt is?
A children szerintem a fiatalokra vonatkozik, tehát Eunkire és Inyeobra.

Mellesleg ha abból indulunk ki, hogy már Inyeob apjának távolléte alatt is nagyon huzakodott a pénzügyminiszter a házasságtól, valójában a házasságközvetitõ pont azért lett felkérve, mert már akkor tudhatta a pénzügyminiszter, hogy nem lesz a fia és Inyeob házasságából semmi, abban reménykedett, hogy TAejo kivégzi õt is, mint a többieket elõtte.

Inyeob szolgálólánya és apja szolgálója egy helyen laktak, nem kellett elmennie a szolgának sehová, hogy a szolgálólánnyal találkozzon. VAgy hogy érted azt, hogy a szolgáló a védelmi miniszterhez ment, hogy találkozzon a lánnyal?
Illiona 2015 febr. 19. - 22:19:04
(1173/9141)
lemaradt
K. Judit 2015 febr. 19. - 22:15:54
(1172/9141)
Még ezt akartam, Kim miniszter és a kiszeng beszélgetése:

"Kim: You must not get wrapped up in useless past relationships.
Kiszeng: I will forget it and throw it all away. I have no lingering feelings. Do not worry.
Kim: It’s not lingering feelings I see. I see greed. A greed to have it all."

Tehát abból, ahogy a kiszeng OJH-ra néz, Kim miniszter arra következtet, hogy kapzsiságból (mohóságból) mindent birtokolni akar: nem elég neki az õ (Kim) pártfogása, plusz a védelmi miniszteré, mialatt már a király jár a fejében, de azért közben kell neki a szuper férfias és intelligens szolga is ...
Vagy esetleg az jár Kim fejében, hogy nemcsak ez a király kell a kiszengnek, hanem talán a következõ is?
(Szóval néha arra gyanakszom, hogy ezek mind tudnak mindent.)