Illiona 2015 febr. 19. - 22:09:03
(1171/9141)
teljesen benneragadtam a 2. részbe! hogy milyen jó igy nézni, amikor tudjuk elõre a késõbbi történéseket, emiatt jobban meg lehet figyelni a korábbi reakciókat, mi milyen csírából nõtt ki!

pl amikor a vásznakat a cipõs show után OJH elviszi a lánynak, és ott már van egy szó és szempárbaj.
És már ott elhagzik a kutya hasonlat, csak épp ellentétesen, mint a 8-ban.
Itt OJH még nagyon kioktatóan beszél a lánnyal, azt hiszi fölényben van vele szemben, hiszen igaz hogy az nemes, õ meg csak szolga, de erkölcsileg felette áll, mert a cipõs sztoriban a nõ büszke volt, õ meg igazságos, és emiatt övé az erkölcsi gyözelem, igy gunyolódik, hogy nyugodtan bánhat vele ugy a lány mint egy kutyával.
Fordítva a 8.-ban: OJH-nak mondja IY, hogy ugy viselkedik pont mint egy kutya. (a verésnél szeretne némi segitséget OJH-tól, de az semmit.

Egyébként tényleg nagyon meglepett Kim PüM. amikor beszél a tanácsos a titkos terveirõl. És a védelmi M tényleg pánikban van, hogy mi lesz a lányukkal.
De most az elõzetesben már az erdõben csatáznak, akkor talán kiderül, hogy ki kicsoda és kihez tartozik.
K. Judit 2015 febr. 19. - 21:57:17
(1170/9141)
Közben egy kép a palotáról. Szép, ahogy a hegyekkel körbe van véve.
K. Judit 2015 febr. 19. - 21:42:29
(1169/9141)
A pénzügyminiszternek van nagyobb hatalma és valószínûleg nagyobb vagyona is.

A védelmi miniszter felesége és lánya épp szégyenben maradt a házasságközvetítõ tévedése miatt. Egyáltalán nem tolonganak a kérõk YO kezéért, Kim miniszter fia viszont pont felszabadult, nagy fogás a Heo családnak.
Kim pü. miniszter pedig azért ment bele ebbe a kicsit rangon aluli házasságba, mert amúgy is rossz fényt vetett a családra, hogy a fiuk volt menyasszonya egy áruló lánya, ezért mentek bele a gyors házasságba - szegény gyerek bármennyire is tiltakozott ellene.
Ezenkívül az apa látta, hogy a fia teljesen be van gõzölve, hogy semmilyen észérv nem hat nála, elmenne a világ végére is IY-ért. Nagy ritkán bólogat az apjának, de közben már szövi a szökés tervét, és - láttuk - addig nem nyugodott, míg tulajdonképpen szinte le nem kötözték és össze nem házasították a másik lánnyal. Aki viszont minél jobban menekülne a fiú, annál jobban kell neki, ugyanis nem bírja féken tartani az irigységét, nem bírja lenyelni, hogy a most már férj nyíltan IY-ot szereti. Egyszer az egész személyzet ott volt, amikor ezt a fiú elmagyarázta YO-nak.

OJH tulajdonképpen idáig is védte IY-ot, persze láttuk, hogy az elején inkább megleckéztetni volt kedve, hiszen a még gazdag lány többször megalázta õt is. (Pl. amikor felajánlotta, hogy a hátán viszi a gyaloghintóig, a lány nem fogadta el, nyilván nem akart testközelbe kerülni vele...) Az, hogy a lányt hozzá akarták kényszeríteni a disznóképû fickóhoz korábban volt, és sokszor OJH-nak kellett elzavarnia, megvernie az erõszakos férfit. Szóval akkor viszont nem értem, elõször miért utasította vissza a lányt ...
Illiona 2015 febr. 19. - 21:16:28
(1168/9141)
ok
Illiona 2015 febr. 19. - 21:15:09
(1167/9141)
nem vagyok biztos benne, de a védelmi miniszter jóval nagyobb hatalommal bír, mint a pénzügyminiszter.
Õk tulajdonképpen nem is erõltették volna a házasságot, ha a lányuk nem olyan erõszakos, hogy akarja magának a fiút.

OJH döntésének hátterében, hogy feleségül veszi IY-t szerintem inkább a lány megvédése volt, hiszen elõször elutasította, de azután látta, hogy mindenféle undormány szolgához akarják nagy nevetgélve hozzáadni, annak is tanúja volt, hogy az a dagadt szolga meg akarja erõszakolni ott az udvaron, fényes nappal.

Az is érdekes, hogy itt OJH már 35 körül van a történet szerint is, és még nem volt szerelmes, nem volt nõ az életében. Ezt a fõnöknõ mondja a bérgyilkosnak.
Azért is ajánlhatja fel a feleségül vevést, mert nem akar soha nõsülni, és neki végül is mindegy. Ekkor már a megvédeni ösztöne dolgozik.
K. Judit 2015 febr. 19. - 21:15:00
(1166/9141)
Lehet, hogy tévedek, de egyelõre abban teljesen biztos vagyok, hogy Kim pénzügyminiszter benne van a Man Wol szervezetben, még az is lehet, hogy õ a vezetõje, hacsak nem OJH.
Lehet, hogy a gyerekeikre gondolt Gook, de a children szót lehet egyes- és többesszámban is érteni. Én egyesszámban értettem, ezért gondoltam a király gyerekére.

Ha közel jársz, akkor nézd meg azt a beszélgetést is, amiben Gook elárulja Kimnek, hogy beépül és jelentõs összeggel támogatja a Man Wol-t, de csak kamuból, hogy könnyebben be tudjon épülni. És kéri Kimet, hogy legyen a tanúja. Tulajdonképpen nem is kell mást figyelni, csak Kim meglepett arcát, és ijedtségét. Nem is nagyon tud mit felelni.
Illiona 2015 febr. 19. - 21:00:42
(1165/9141)
Visszanéztem a börtönbeli beszélgetést, számomra ott csak annyi történt, hogy a tanácsos nem értette a pénzügyminiszter árulásának okát, és ekkor kérdezett rá, hogy nem -e a gyerekek miatt, és itt szerintem a két fiatalra gondolt, Iy-ra és Eun Kira. Azt hogy a fiúnak már elõnyösebb házasságot is igértek biztosan hallott, amikor visszatért.
Ekkor mondja az Eun Ki apja, hogy ha belekavarja õt is, akkor annak a lánya látja a kárát. Na jó, igy is õ látta mindennek a kárát, vagyis a tanácsos nyugodtan bemárthatta volna!
Bár az is igaz, árulónak születni kell, nem mindenki képes rá!

azt nem tudjuk, hogy a pénzügyminiszter csak ennyire bûnös, vagy benne van a titkos csoportban is.
Látszólag lehet királybarát, és a földalatti mozgalomban pedig a másik, elûzött király híve
K. Judit 2015 febr. 19. - 20:49:03
(1164/9141)
Itt is értem a maga elé nézést, talán itt határozza el, hogy eleget tesz IY kérésének, feleségül kéri, ha kell, inkább, mint hogy ez a nõ, a pénzügyminiszter felesége megkaparinthassa, ezzel megakadályozza a védelmi miniszter házában a kémkedést, a viszonylagos szabadságot stb.
Szerintem ez komoly veszély volt, a pénzügyminiszter tulajdonképpen a (YO-nak túl jó partinak számító) fiáért cserében bármilyen magas árat megfizettethetne.
K. Judit 2015 febr. 19. - 20:38:20
(1163/9141)
Szóval folytatva a 1161-es hsz-t, így egyáltalán nincs kizárva, hogy OJH igenis tud a származásáról.
Lehet, hogy egy kicsit túlbonyolítom, de máskülönben nem tudom mivel magyarázni azt a börtönbeli beszélgetést.

(Én egyébként legtöbbször értem az õ pillantásait, elcsíptem párat, ez például akkor volt, amikor IY és a volt võlegénye beszélget, és a fiú azt hiszi, hogy IY megkapta a levelét.)
K. Judit 2015 febr. 19. - 20:28:34
(1162/9141)
Ezt a képet akartam csatolni.