K. Judit 2015 febr. 19. - 20:25:05
(1161/9141)
Na tessék, most kezdhetem elölrõl a keresgélést, mert erre nem emlékszem :)
Pedig átismételtem pár jelenetet, ahol kíváncsi voltam a párbeszédre, és találtam is néhány mondatot, melyek - most, hogy már tudunk egyet-s-mást - direkt feltûntek.

Pl. amikor Gook Yo (Szolvon) a rács mögött van és kéri a pénzügyminisztert (Kim):

"Gook: Let me meet the King. If you’ll be a witness for me to the King …
Kim: ... the King will start to suspect me as well. When your servant went to the Defense Minister’s house, Lord, your fate was already sealed.
Gook: If you are thinking of the CHILDREN, you should not treat me this way.
Kim ijedten körülnéz: If you involve me in this, declaring me to be your witness, I cannot guarantee In Yub’s safety.
Make you decision."

Ez a beszélgetés akkor nem tûnhetett fel, mert hol volt még akkor szó children-rõl (ha egyáltalán ez azt jelenti, amire gondolok)..., de az elõtte lévõ mondatot sem értem, nevezetesen, miszerint akkor pecsételõdött meg Gook sorsa, amikor a szolgálója a védelmi miniszter házába ment. Kirõl van szó?

Arról a fiúról, aki kényszerûségbõl elárulta a tanácsost? Õ tényleg elment a védelmi miniszter házába, de IY szolgálójához, és neki dicsekedett, hogy az öreg király (Taejo) adott egy speciális feladatot Gook-nak, nem beszélhet róla, de az ország érdekeit szolgálja. És ha túl lesznek rajta, (Gook és õ), akkor szabad lehet, valami földet is kaphat, sõt meg is nõsülhet.
Vajon erre gondolt a pénzügyminiszter? Ugyanis nem sokkal ezután láthatjuk ennek a fiúnak a kínzását, abban a bizonyos táborban, ahol OJH is ott volt.

Mit gondoltok, a children szóval itt vajon már a király gyerekére gondolt Gook? Ha igen, akkor õk már legalább ketten tudtak a király gyerekérõl, és NEM a királytól, mert az jóval késõbb volt, hogy megkérte Taejong a védelmi minisztert az öregasszony és a gyerek utáni nyomozásra ...
Tegu 2015 febr. 19. - 19:48:49
(1160/9141)
A kolostort akkor emlitette OJH, amikor Yoon Ok behivatta, miután kimentette õt Inyeobék esküvõjének végén és elbeszélgetett vele a multjáról.
K. Judit 2015 febr. 19. - 09:20:04
(1159/9141)
Ja, hát akkor biztos a kolostorban tanult meg írni-olvasni.
(Még szerencse, hogy nem maradt ott szerzetesnek :))

Különben a nõk mindig jobbak megfigyelésben, bár azt meg a pénzügyminiszter vette észre a kiszengen, hogy ha OJH-ra néz, nem csak az üzletet látja benne.
(Most hogy leírtam, arra gondoltam, jó lenne még egyszer látni ezt a beszélgetést, mert ha tényleg így hangzott el, akkor mindketten tudnak OJH kilétérõl... remélem jól emlékszem. Ha ez most egy könyv lenne, könnyen visszakeresném, de sajnos idõben nem tudom hová helyezni a jelenetet.)
Tegu 2015 febr. 19. - 09:01:43
(1158/9141)
Lehet, hogy nem ismerte az anyját, sõt a nagyanyját sem, utóbbi biztos.
Azt emlitette, hogy valami kolostorban is dolgozott.
Kell, hogy legyen nála valami, ami azonositja.
A hajtünek csak a diszes részét adta oda a nagyi a királynak, a tü-része hiányzott.
Tegu 2015 febr. 19. - 08:59:44
(1157/9141)
Köszi, ez a fõnöknõ jól ráérzett:)
K. Judit 2015 febr. 19. - 08:57:33
(1156/9141)
Igen, csak arra már nem emlékeztem, hogy ez a jelenet melyik részben volt. Mert kétszer is lapult OJH a falnál, egyszer, amikor a király megérkezett, és egyszer, amikor kihallgatta a bérgyilkosnak adott bizonyos parancsot.

Szerintem õ most iszonyú helyzetben van, mert egyrészt fegyelmezett akar lenni, hogy ne kockáztassa a szervezetbeli munkáját, másrészt már kezd valamit érezni a lány iránt is (bár ezt még valószínûleg nem tudja), szeretné titokban megvédeni.

Valószínûleg nem tud a származásáról, róla biztos akkor kapunk majd több információt, amikor az elõéletét megismerjük. Például az is feltûnhet bárkinek, hogy írástudó, ez azért nem volt akkoriban ennyire természetes. Mondjuk megtaníthatta õt valamelyik korábbi gazdája is, nem tudom hol nevelkedett, és hogy az anyja mikor halt meg... lehet, hogy az anyját sem ismerte.
Illiona 2015 febr. 19. - 08:38:35
(1155/9141)
Maids:
Szerintem a királyi gyermek nem tud a származásáról semmit.
Ha tudna, az befolyásolná a viselkedését, a tetteit.

A fõnöknõ azt mondta a nyilazósnak, hogy tartsa szemmel OJH-t, mert megváltozott a viselkedése, és õ ezt annak tudja be, hogy szemet vetett In Yubra.
És még azt is parancsba adta, hogy ha In Yubot likvidálni kell, akkor ezt neki kell megtennie, mert OJH már nem megbízható.
Ezt hallgatta ki OJH...
Tegu 2015 febr. 19. - 07:55:54
(1154/9141)
A kiszeng is beavatkozik majd rendesen az eseményekbe szerintem és még nem tudjuk azt sem, ki épült be az udvarban a ManWolba. Az is kérdés, hogy a királyi gyermek tud-e a származásáról.
Tegu 2015 febr. 19. - 07:49:26
(1153/9141)
Akkor te láttad felirattal a Maids-et, mert arra voltam kiváncsi, vajon mit mondott a fõnökasszony a nyilazós ManWol-os srácnak, amikor OJH kihallgatta õket. Amikor bement hozzá éjjel EunKI a kulcsért, azt hittem, a srác jött kinyirni õt.

Csak ma nézem a Maids-feliratost.
K. Judit 2015 febr. 19. - 01:14:09
(1152/9141)
ÉN sem. Még én sem láttam a Shine új részeit.
Valójában abban sem vagyok biztos, hogy a Maids mindkét új részét megnéztem-e már felirattal.
:)
Nem sürgõs ...