Illiona 2015 febr. 15. - 17:58:28
(1041/9141)
Jingbirok

egy eddig általam nem ismert zászló!?
ahogy nézem, 1604-ben irták le a történette, de a 1592-98 tartó japán invázióról szól.

ez szombat vasárnapi filmsorozat, nem lehet egy könnyed hétvégi családi mozi, gondolom bõvelkedik majd erõszakban.
Illiona 2015 febr. 15. - 17:49:45
(1040/9141)
Jingbirok

ma észrevettem egy uj sorozatot a pinteresten, az ÁT-n nem jelent meg, viszont az ázsiawikin megtaláltam:

http://asianwiki.com/Jingbirok

tudtok errõl valamit?
várhatóan 50 részes lesz, az 1. rész 1604-ben kezdõdik.
Most belenézek az 1-2-be, de annyira sokat beszél a narrátor, hogy ez szöveg nélkül élvezhetetlen, ha egyáltalán nem lesz szövege, akkor hagyom.
Az elsõ képsorokat tekintve sok ismerõs arc van a szereplõk között.

az Ázsiawikin ha megnézitek az elsõ 13 szereplõ férfi!!! és az összes szereplõ 90 %-a az! és az életkoruk majdnem mind az 45 és a végtelen között valahol!
Kép: a sorozat nyitóképe: hadihajók
Illiona 2015 febr. 15. - 15:54:42
(1039/9141)
micsoda kérdés, hogy kérem-e???

igen!!! Nagyon igen!

az ÁT-n nincs még, a pinteresten még nem tudtam megnézni hogy van-e!

a képen egy hanyag elaganciájú OJH.
K. Judit 2015 febr. 15. - 12:06:28
(1038/9141)
Találtam angol szöveget a 7-8. epizódra.
(Le kell tölteni, de majd kitörlöm.)
Kéritek a linket?
K. Judit 2015 febr. 15. - 11:33:42
(1037/9141)
Én sem bánnám, ha OJH már legalább egy cseppet elmosolyogná magát, de mikor? És mi okból lehetne jókedve?
Eddig nem nagyon volt alkalma. Persze senkinek.
Aki itt egyedül mosolyog, az YO, mert õt a mások gyötrése teszi boldoggá.
Õ egy elkényeztetett gyerek, akinek elvették a játékát.
Persze nem mindenki lesz ettõl gonosz - például a férje is elkényeztetett gyerek, mégsem leli örömét mások kínzásában - de õ sem nagyon tudja elviselni, hogy kitolt vele az élet, emiatt nehéz perceket okoz szinte mindenkinek.
De talán õ le tudja majd fékezni a "feleségét" ... reménykedjünk.

OJH senkiben nem bízik és állandóan résen van. A fõnénit is kihallgatta, amikor az parancsot adott valamire a bérgyilkosának.
Többet tud, mint mi :)
Illiona 2015 febr. 15. - 00:04:58
(1036/9141)
valóban nagyon egysikú OJH játéka, a hangsúly is ahogy beszél olyan szenvedélytelen, de egyenlõre a többiek azért többet, és jobban szerepelnek.
Lehet hogy késõbb megváltoznak a körülmények, és kibontakozhat. Azért visszagondolva a Chunoban sem volt ezer arca, csak egy, de annyira jó a kisugárzása, hogy igy is lehet õt szeretni.

Most még a sorozat szerelmespárja sem õ, hanem IY és a Pénzügyminiszter fia, aki viszont meglepõen nagyon jó, látszik az arcán, a mozdulatain minden amit érez: a fájdalom, a kiszolgáltatottság, a rémület hogy elvesziti a lányt, a tehetetlen düh.
Yoon Ok biztosan azzal fogja megzsarolni hogy az ágyába kényszeritse, hogy addig kinozza IY-ot mig meg nem kapja.
Hát szánalmas egy gyõzelem lesz.

Nagyon szép jelenet volt, amikor a lány a fiú kezét mosta: szavak nélkül benne volt kettejük reménytelen sorsa, a meg nem élt szerelemnek az elfojtott vágya.
itt egyébként IY mint szinésznõ nem igazán nyujtott semmit, de hát a sorit nem is miatta nézem!
Tegu 2015 febr. 14. - 23:14:33
(1035/9141)
Ami pedig OJH alakitását illeti, szegénynek egyszerüen nem is ad más lehetõséget a szerepe, mint faarccal feladatokat végrehajtani.
Tegu 2015 febr. 14. - 21:58:41
(1034/9141)
Szóval én elhiszem, hogy akkoriban a törvények éles határt huztak a szolgálók és nemesek közé és hogy ezt mindenkinek be kellett tartani, de azért azt nem irta elõ a törvény, hogy állandóan a szolgák megalázásán járjon a nemesek esze, ez már egyszerüen undoritó.
K. Judit 2015 febr. 14. - 20:01:50
(1033/9141)
Elég természetesnek látszik, lehet melegházi.
Ha én lennék a felelõs a dekorációért, akkor lennének nagyon jó minõségû mûvirágok is (sose hervadnak el), amit ilyen drámamennyiségnél nem lehet elkerülni, de mindenképpen lennének igaziak is.
Illiona 2015 febr. 14. - 19:33:32
(1032/9141)
ezt akartam az elõbb betenni