K. Judit 2017 márc. 22. - 09:36:32
(8331/9141)
Saimdang még nem tudja, hogy megölték az öreget, lehet, hogy keresi majd, akkor õk is rábukkanhatnak valamire.
K. Judit 2017 márc. 22. - 09:34:03
(8330/9141)
A 16-ost még nem láttam.
A 15-ösben pedig megjósoltam, hogy Saimdang nem hagyja leesni W-t. Ennek egyszerûen így kellett lennie. És most már nem tartozik neki, hála az égnek. Ha nem lenne hátra még 15 rész, azt jósolnám, hogy leáll W, na de akkor csak cserélnek ezzel a vénasszonnyal? Nem tudom. MC nem biztos, hogy jó lóra tett.
Cafee. 2017 márc. 22. - 09:14:54
(8329/9141)
Közben rájöttem, hogy a film balfelsõ sarkában lévõ kép a biikjo a két félbõl álló madár grafikája
Cafee. 2017 márc. 22. - 08:50:47
(8328/9141)
Közben utánéztem a korjói papir gyártásának, hogy megoldjam mit jelenthet az az irás a festmény hátulján.
Lényeg, hogy kell még hozzá egy hibiszkusz fajta növény gyökere, sokáig kell áztatni a faháncsot vizben, mielõtt megfõzik és a fõzetbe bele kell rakni bizonyos magok elégetése után keletkezett hamut.
"The process of making Hanji might differ by what ingredients the Hanji makers choose, and what methods of sheet formation they take to make the final Hanji. However, the most traditional and basic process contains the 8 steps mentioned above. After traditional Hanji makers gather the clean and strong bark of a mulberry tree, they dry it, and call it the “Hukpi.” Then the Hukpi is kept in a flowing water for at least 10 hours. This eases the process of skinning the bark, and when the bark is skinned, they call it the “Baekpi.” The next process is boiling the skinned bark, but it does not get boiled in normal water. Instead, they burn bean or buckwheat stem, and puts the ashes into the water to boil Baekpi. After they boil it for 4–5 hours, they go through a tiresome process where they pick any remains of the bark/soil one by one. The next step is to pound Hanji. They place the skinned and cleaned bark on a flat stone board and pound it for about an hour. This process is called Gohae, or more simply put, pounding. The next step is forming the sheet ingredient, while pouring the mucus from Hibiscus Manihot onto the sheet. This mucus helps the paper stay together for a long time, and does not contain any harmful chemicals. They stir the sheet with a long and wooden stick, and they call this Puldaejil. The final substance is put on a flat bamboo outline, where they try to make the surface even and smooth. This process is where the skill of Hanji maker is truly revealed, as it requires years of experience and practice. It is the most important process, because it determines the thickness, the texture, and the overall quality of Hanji." /Wiki/
Hanji a korjói papir neve.

De lehet, hogy megoldották már, még nem láttam a 16. részt, azt még tartogatom.
Cafee. 2017 márc. 22. - 00:51:45
(8327/9141)
Lehet, hogy nincs jelentõsége, de mielõtt megölték volna a sebhelyes nyakut, talált valamit.
Tele van fehér valamivel az a környék, lehet, hogy alatta van valami, ami megfejti a vers egy mondatát.
Cafee. 2017 márc. 22. - 00:33:18
(8326/9141)
Belõle ellenség lesz?
Cafee. 2017 márc. 22. - 00:31:57
(8325/9141)
Itt van, a kocsmárosné a SAimdang férjének szeretõje lesz, jól van, tõlem.
Cafee. 2017 márc. 22. - 00:26:16
(8324/9141)
Megnézted a 16. részt? Megfejtik?
Ha nem, megvan a szöveg?

Most megnéztem a 15. részt, hát komolyan, nem hittem a szememnek, mikor nyujtogatta a kezét Saimdang W-nek, miután W a nyakán tartotta a kést és bevallotta, hogy õ adta oda a képeit, gyakorlatilag tönkretéve az életüket.
Ez a nõ nem normális.

Kiváncsi vagyok, ez a segitség mit vált ki W-ben, lehet, hogy megváltozik vajon?
K. Judit 2017 márc. 21. - 23:21:35
(8323/9141)
Sajnos ott nem ilyen egyértelmû az utalás, amit a kép hátulján találnak. Megfejtésre szorul, ki tudja, beugrik-e a megoldás, és fõleg, hogy mikor.
Szerdán és csütörtökön megy ugye? A csütörtöki epizód felirata meg úgy látom, csak hétfõre van meg.
(Meg kellett volna várni, míg befejezik ....:))
K. Judit 2017 márc. 21. - 23:16:23
(8322/9141)
Olvastam én is, szegénnyel kitol az utókor (legalábbis lesz vagy két generáció, amelyiknek ez ugrik majd be róla).