Illiona 2015 febr. 11. - 20:44:36
(911/9141)
ez igy van, Dél-Koreában reklámipar nagyon fiatal sztárközpontú, csak kizárólag a most futó 30-on aloli sztároknak a képei vannak mindenhol , és a középkorú vagy idõsebb szinészek sehol nincsenek. Egyszerûen ilyen a világ, amiben élünk.

ez a két említett szinész Csilsuk, és Jukbang már meg kell hogy éljen ezekbõl a kisebb szerepekbõl, a közönség igenis fiatalokat akar látni, (a népmesékben sem volt soha fõszereplõ az öreg király, kizárólag a fia).
Azért elvétve vannak nagy szerepek most is azoknak, akik nem alkudtak meg, pl Temur az EK-ban, vagy a Shark nagypapája és az elõbb említett WRS tábornokként , mindhárom meglepõen brilliáns alakítás volt,és biztosan nagy elismerést hozott nekik, de reklámszerzõdést azért nem.

De vannak a középkorúak is, akik népszerûek, de nehéz nekikvaló filmet forgatókönyvet találni, mert már az ifjú hõsszerelmes korból kikorosodtak, de még nem akarnak egy fiatal sztár papája lenni: ilyen útkeresõ most pl SSh, KNG, 30 felett, de 40-en innen. Nekik csak a nagyon jó forgatókönyv a lehetõség, és az kevés.
K. Judit 2015 febr. 11. - 20:37:07
(910/9141)
Shine 7:
Megnéztem szöveggel (magamban kiosztottam egy-két Arany Málna díjat) ...

Egy fotó, egy zárójeles résszel, amit nem tudok hová tenni. "The Millenium of Goryeo"
Elõvettem a számológépet is, és úgyis csak 474 jött ki, ennyi évig létezett Goryeo néven egy királyság (918-1392).
Akkor mi ez a felirat a terem bejáratánál????

Viszont a végén attól a szövegtõl, amit Wang Soo mond, hogy a vérengzés, ill. egy véres kezû uralkodó trónra kerülése elkerülhetetlen (úgy látszik apuka neki is elmondta), sõt szükségszerû - nem lett túl jó kedvem.
Pedig próbálok elvonatkoztatni a napi aktualitásoktól...
K. Judit 2015 febr. 11. - 20:25:21
(909/9141)
Hát igen, úgy látszik ez tõlük maguktól is függ. Talán ezek a karakterek állnak nekik a legjobban. (Bár nem mindenki örül, ha beskatulyázzák.)

De kérdem én, mibõl élnek? Csilsuk, vagy Jukbang nem kifejezetten szépfiúk és már nem is nagyon fiatalok, életük végéig bugyuta szerepeket fognak játszani? És örülnek, ha egyáltalán gondol rájuk valaki egy ügynökségnél? Persze vannak a mozifilmek, DVD-k, lemezek, reklámok, tévéshowk, de ezek nem tuti pénzkeresési lehetõségek ... Nyilván be kell fektetniük valamibe - mondjuk egy étterembe, vagy valami sporttal kapcsolatos iparágba, pl. sportpályába, vagy sportcikkek, esetleg divatcikkek kereskedelmébe - különben felkopik az álluk. (A sportpálya Csilsukról jut eszembe, mert tudom, hogy baseball játékos egy színész csapatban.)

Szerintem nagyon nehéz pálya, talán még ezekért a kisebb szerepekért is folyton lobbizniuk kell. Elképzelhetjük, hány szakmabélivel kell napi szinten jóban lenniük, esküvõkre, temetésekre, születésnapi partikra járniuk, virágot, ajándékot küldeniük stb., hogy lehetõleg ne felejtsék el õket. És mindig jól kell kinézniük, divatos cuccban, nehogy elterjedjen, hogy lecsúsztak, két film között is mindig készen kell állniuk, hátha pont rájuk vár egy szerep. És semmi slampos cucc, hízás, vagy feltûnõ fogyás, mert akkor elterjed, a pletyka egy betegségrõl... Szóval azért dolgozzák hülyére magukat, míg szépek és viszonylag fiatalok...
Illiona 2015 febr. 11. - 19:06:18
(908/9141)
a WRS-t játszó szinész játszott már nagyhatalmú tábornokot a Dae Jo Youngban, nagy szerep volt és hitelesen megoldotta. Szerintem ezért adták itt neki ezt a királyhoz közeli szerepet, mert õ már bizonyított.

Csilsukot szerintem meg már korábban beskatulyázták ebbe a bugyuta viselkedésbe, megjelenésbe,ebbõl kitörni szinte lehetetlen, akkora a verseny a csatornák és filmsorozatok között a nézettségért, és ezek a filmek gyártása olyan sokba kerül, nincs senki aki megkockáztatná, hogy komoly szerepre szerzõdtesse. A The Marmelaid c soriban is nagy szerepe volt, de csak ripacskodott végig, és bár jól állt neki, de ennyi, nem hatott meg.

ott van pl Csukbang a Sillából, már több szerepben láttam, mindig valamilyen bugyutát alakított, most az EK-ban pl egy eunuchokot. nem hiszem hogy alkalmas komoly tekintélyes karakter megszemélyesítésére, és azt sem hiszem hogy pl már egy uralkodói szerep esetében elhinném neki, hogy ez nem egy paródia!

Én nem bánom, hogy ha egy kedvenc szinészem nincs folyamatosan a képernyõn, némi szünet jót tesz az általa kisugárzott képnek, legalább nem "használódik" el, és könnyebb azonosulni magával a karakterrel.
K. Judit 2015 febr. 11. - 12:55:55
(907/9141)
Nincs jól ez így!
Azon is csodálkozom, hogy pl. Csilsukot miért nem látjuk soha más szerepben, kizárólag "vicces" házsártos figuraként. Miért nem játssza pl. õ a királyt? Miért mindig pont ez a WSR-t játszó figura a fõgonosz? Talán kibérelte magának ezt a posztot?

Blood: az egyik cikket lefordíttattam, a mai sajtótájékoztatóról, valami olyasmi áll benne, hogy JJH és a fiatal fiú jól megvannak egymással forgatás közben, nem rivalizálnak. De ezt tulajdonképpen csak én egészítem ki, mert a cikket inkább úgy lehetne érteni, hogy ANNAK ELLENÉRE van ez így, hogy a srác "a fiatalabb, a magasabb és a fehérebb bõrû".... Biztos úgy gondolták, eleve többet ér ... (ezen érdemes lenne elgondolkozni, mit sugallnak az ilyen mondatok, cikkek, talán összefügg azzal is, hogy miért ilyen sok a plasztikai mûtét, hogy olyan messzire ne is menjek, hogy vajon miért olyan sok az öngyilkosság...).

Emlékszem, az EK-ban Togont és a királyt játszó színész utálták egymást. És azt éreztették a cikkek, hogy szegény XY biztos féltékeny Togonra. Mert úgy lenne természetes. Holott nem is biztos, hogy az volt a baj.
Mindenesetre JJH elég okos, egyelõre szerintem az ilyen esetekbõl a megfelelõ következtetéseket vonja le, és nem próbál rivalizálni a fiatal sztárokkal. Hiszen játszott õ már együtt sokszor hasonlókkal, pár éve pl. Super Juniorral is (aki ugye a pop-bandája miatt iszonyú népszerû), meg a Kind Words-ben a tülokorrú fiúval (akinek szintén elég nagy rajongótábora volt), aztán a szintén nagyon népszerû kínai fiúval (Bad sister), most ezzel a vámpírral.
Nem hinném, hogy csak azért alacsonyabb rendûnek érezné magát, mert õk fiatalabbak, õ is volt fiatal. Mindenesetre kíváncsi leszek, vajon akkor is ilyen mosolygós lesz-e, amikor a szerepe miatt a népszerûsége mínuszokkal lesz mérhetõ.
Tegu 2015 febr. 11. - 11:51:37
(906/9141)
Most elgondolkoztam azon, hogy a koreai filmipar mennyi szinészt foglalkoztat, s néha, ha az adatlapon megnézzük vannak köztük olyanok is, akik 2-3 évente kapnak 1-1 szerepet, lehet, hogy az is valami mellékszerep, igy ezekkel a bugyuta müsorokkal, mint a Running man vagy a Return of superman stb. biztositják a megélhetésüket. Nem beszélve a fellépésekrõl és modellkedésrõl. Igy valószinüleg jól megélnek ebbõl még a relativ keveset foglalkoztatott szinészek is.
A kpopról már nem is beszélve, de arról Xia rendszeresen beszámol, kicsit szomoruan konstatáltam, hogy beszükült a blogja szinte csak a kpop témára, ami engem nem igazán érdekel.
K. Judit 2015 febr. 11. - 11:26:59
(905/9141)
É legutolsó kép: a Happy Together-bõl
K. Judit 2015 febr. 11. - 11:26:03
(904/9141)
OK :),
utolsó lányka
K. Judit 2015 febr. 11. - 11:17:15
(903/9141)
De tényleg nyújt, képzeld el, mekkora lenne cipõ nélkül.
Tegu 2015 febr. 11. - 11:17:09
(902/9141)
Ja, egy ilyen müsorból láttam részletet Rainnel. Eszméletlenül bugyuta, gyerekes, de erre ugy tünik, nagy az igény.