K. Judit 2015 febr. 10. - 12:51:44
(861/9141)
"Szerintem YW, miután a trónra ülteti Wookot" ... ez biztos?
Mert én úgy tudom, hogy a jelenlegi király után WangSo lesz a soros.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:49:36
(860/9141)
Egy már elkészült mûvet nem hiszem, hogy nagy mértékben átírhatna a forgatókönyvíró.
Csak így értettem.

Mindegy, ez szubjektív dolog.
Én nagyon élvezem, hogy Jang Hyuk, koldus kardforgató, nõcsábász, herceg, az uralkodót támogatja, a banda vezére, a fiút szereti.
Eddig a legtöbbe csak belekaptunk, de a nõi nézõket ezzel a szerelmi szállal lehet bevonzani.
Nekem többet mutat, mint eddig.

http://storyball.daum.net/story/158
Itt csak 20 részes.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:46:12
(859/9141)
Még csak erre akarok reagálni, én is úgy látom, hogy "kimondatlanul elfogadtatják ezt a hierarchiát" ...

A Maids-ben is látszik, hogy egyesek csak akkor veszik észre az égbekiáltó igazságtalanságot, ha valami nemesebb származékról van éppen szó. Tehát ha valaki alacsony sorból született, elégedjen meg a sorsával és örüljön, ha enni kap. De ha valaki lecsúszik bármilyen okból, azt rettentõen sajnálni kell....

Biztos vagyok benne, hogy innen ered a mai hatalom-, pénz-, sikerorientáltság. Ezért akar mindenki sztár lenni, még akkor is, ha csak rövid ideig sikerül neki.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:42:45
(858/9141)
Igen, s azt is mondta, hogy ne kapkodjon, nyomozzon ki mindent, s várja ki a megfelelõ idõt a bosszura.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:42:19
(857/9141)
Én ezt így nem raktam össze, de biztos.
Nekem úgy tûnt, hogy csak bánkódnak, amiért a rendkívül tehetséget YW-t hozzá akarják adni a szerencsétlenhez.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:40:24
(856/9141)
Elhangzott valami olyasmi YW-tól Wang Wooknak, Wang So ismeri WSR gyenge pontját és neki majd ezt kell kihasználnia.
Szerintem YW, miután a trónra ülteti Wookot, nem állna meg, WSR ellen menne.

Ezt az öröklési törvényt honnan vettétek?

Mert, hogy pont most a hercegek közötti harcmûvészeti párbaj, vagy mi pont azért került kitûzésre, hogy szerencsétlen mostani uralkodó utódját kiválasszák.
És nem a fiai, hanem a testvérei közül.
Elég megalázó...
Tegu 2015 febr. 10. - 12:40:22
(855/9141)
De, volt egy gyülés a trónteremben még az elején, ahol elmondták, milyen szerencsés csillagzat alatt született Yeon Woon, mert éppen arra akarták beprotezsálni, hogy WSR fiához menjen feleségül, mire a király TAejo közölte, hogy éppen ezért lesz WangSo felesége. Ezzel feljogosult arra, hogy a palotában maradjon.
Nem emlékszem pontosan a szavakra, de ez egyértelmüen nyilvánosság elõtt annak kinyilatkoztatása, hogy ezzel WangSo is elfogadhatóvá válik és nem kell visszaküldeni a palotán kivülre.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:35:41
(854/9141)
Úgy emlékszem, csak azt ígérte meg az apjának, hogy felkutatja és megöli a gyilkosait.
Nem volt szó trónról, bár Taejo azzal a bizonyos mondatával, amit korábban idemásoltam, bízik abban, hogy WamgSp lesz a király.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:35:30
(853/9141)
Az átok megtörése már nem került a "nyilvánosság" elé.
Anyuka azt már nem hallotta.
Csak Thedzso és tanácsadó tudnak róla.
Gondolom, úgy tartották, majd idõvel hat.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:34:26
(852/9141)
Mert?
Az természetes, hogy tul nagy hatalmat nem szeretne WSR-nek, látva, hogy eddig mit müvelt - kicsit itt a párhuzam az EK-val - de szüksége van rá. Azt tudjuk, hogy a törvények alapján a király testvérei már nem rughatnak labdába trónrakerülés szempontjából, csak a király gyerekei. Persze, ez nem zárja ki azt, hogy WSR is trónra készülne legszivesebben, de õ beérné egy galamblelkü királlyal, akit irányithatna. A parókás Wook-ról ezt képzeli.