Cafee. 2017 márc. 20. - 08:12:50 Előzmény K. Judit
(8301/9141)
Sajnos azert nem tudott meg mindent LG a nagynenitol, ha most elmondanak egymasnak Saimdanggal, amit megtudtak, osszeallna egessze a tortenet, mint az a biikjo nevu pecset. De meg igy sem tudnanak WChoi szereperol, csak kovetkeztetni lehetne abbol, hogy o volt egyedul Saimdanggal amikor az megserult.

Egyebkent volt egy pillanat, amikor MinChi ranezett Saimdang hajszalagjara, amin uaz a viragmotivum volt, mint a rozsaszin szalagon, a punkosdi rozsaval.
K. Judit 2017 márc. 19. - 20:59:56 Előzmény Cafee.
(8300/9141)
Volt egy iskolai jelenet, amikor Saimdang kisfia beszélt az anyjáról, valami olyasmit mondott, hogy számára az anyja a legtiszteletreméltóbb ember a földön (ez volt a kérdés), mert keményen dolgozik, hogy életben maradhassanak, hogy étel kerüljön az asztalra, ellátja õket stb., a gyerekeivel ugyan szigorú, de nagyon melegszívû.

Hát ... gondoltam magamban, LYA sok mindent el tud hitetni velem, kivéve pl. melegszívû szerelmest, vagy anyát. Sokszor beszéltünk arról, hogy a férfiak, még a legtökéletesebbek is (amilyen a való életben talán nincs is) egyszerûen ridegen vannak tartva ezekben a sorozatokban, még azok is, akik a világon mindenrõl hajlandók lemondani az imádott nõ kedvéért. Vállalják a legkeményebb büntetést, akár a halált is, vagy a számûzetést, vagy ha megfosztják õket a rangjuktól... Közös van bennük, hogy viszonylag szabadon mozoghatnak, hogy bármi történik a nõvel, követni tudják, ugyanezért nincs fix munkájuk, lehetnek éppúgy helyõrségi parancsnokok egy távoli szigeten, mint leltárfelelõsök a palotában, kinevezhetik õket járványügyi biztosnak, vagy - mint most LG-t - kulturális felelõsnek. Lehet belõlük tanár, vagy festõ, de ha hívja a kötelesség (bajban van a szerelme), kinevezhetik akár magas rangú tisztviselõnek, aki papírkivitelért felel ... Mindezt azért, mert hisznek a nõ küldetésében, az igazában, vagy a tehetségében, a becsületében és a hûségében.... hmm. néha szinte semmit nem kapnak cserébe ...

Ilyen volt a PÉ-ben MJH, és most ilyen LG is - csak jóval lazább karakterrel. És még egy közös van bennük, jól néznek ki. Nem tudom, ezt a forgatókönyvet is nõk írták-e, de van egy olyan érzésem, hogy ezekben a drámákban az általuk megálmodott férfiideálok vannak megrajzolva.

Arra is gondoltam, hogy talán a nõnek nem illett, vagy még a mai napig sem illik érzelmeket kimutatni. Végeredményben nem is csak LYA-ról van szó, több olyan k-drámát is láttam, ahol szinte sajnálni kellett a férfiakat :)) Persze nem mindet ....
R.mara 2017 márc. 19. - 18:09:49 Előzmény Cafee.
(8299/9141)
Amit írtál az igaz... de... A segítõkészsége sohasem céltalan. Úgy értem, nem csupán emberbaráti, hanem nagyon is gyakorlatias. A szomszéd exkirálynõvel én is felvettem volna a kapcsolatot, ha õ az én szomszédom. Már csak azért is, mert láthatólag kedveli a gyerekeket. A jó szomszéd mindig kincs.
A hajléktalanok munkába fogása pedig szintén jó ötlet volt. Bár nekem nem lett volna annyi türelmem hozzájuk. És az elsõ nyafogásuknál helyre tettem volna õket. Az adósság átvállalásával szerintem is iszonyú kockázatot vállalt. Ebbe nem mertem volna belemenni.
Ami a kisfiú iskoláztatását illeti, abban szerintem Saimdangnak volt igaza. Igen, a gyerek jó képességû. Viszont a család anyagi helyzete rémes. (Ez olyan, mintha manapság egy közmunkás gyereke azt kérné a szüleitõl, hogy drága magániskolába járhasson, mert az õ tehetségéhez ez való)
Saimdangnak elõször a család anyagi helyzetét kell egyenesbe hoznia. Aztán gondolhat a gyerekek taníttatására.
Cafee. 2017 márc. 19. - 16:47:00
(8298/9141)
Most lattam a 11. reszt. Kiderult par dolog, pl. az, hogy a papirkeszites titkat ismeroket megolette volna MinChi csaladostul, Saimdang kepe es versidezete nelkul is.
Ez az oreg, aki elmeselte neki a tortenetet, az az ember lehet, akit LG is keres - nyakan sebhely, de meg nem lattuk a nyakat.

Min Chi eleg sziguruan fogja WChoi- t, latszolag fel tole a no. Nem tudom eldonteni, minek neki WChoi, mert van eleg vegrehajtoja, talan csak a fiuk miatt.

Saimdang nem az anyak gyongye, a szineszno tenyleg jol jatszik, de nem kedveltem meg, van benne valami, ami taszit. Most is, mindig masoknak akar segiteni, a szomszed kitaszitott kiralynenek kuldozget ajandekot, a hajlektalan csapat gyerekeit menti, eteti, a hajlektalanokat vedi, mikozben a sajat gyerekeit hazakuldi, vigyazzatok a kicsire es kesz. A tanulni vagyo kisfia is folyamatosan mondta, hogy tovabb akar tanulni, LG konyorog neki, mondja mar el, miert ment ferjhez hirtelen, neki nem felel, csak kioktatja, hogy az mar a multe, aztan a hajlektalannak elpanaszolja, hogy miert erzi magat bunosnek mar 20 eve. Az a tipus, aki az egesz vilagot akarja megmenteni, mikozben a hozza kozelallokra nem figyel.
K. Judit 2017 márc. 19. - 10:59:56
(8297/9141)
A papírkészítés tényleg a legutolsó dolog lett volna ami eszembe jut, ha a helyében vagyok. De milyen más lehetõsége lett volna? Hímzéssel, vagy varrással mennyit kereshetett volna? Még elmehetett volna szolgálónak is, de neki is és a férjének is nemesi vér csörgedezett az ereiben, valószínûleg eszébe se jutott.
Megpróbálta megakadályozni Saimdang, hogy a gyerek iskolába járjon de nem sikerült, hiszen "valaki" felajánlotta az iskolának a segítségét, amit tehetséges de szegény gyerekek taníttatására fordíthatnak. Az volt a csapda, hogy nem csak az õ fia vehetett részt a felvételin. Talán ha az egyedüli jelölt a fia lett volna, elkezdett volna gyanakodni, de mire megtudta, hogy LG intézte így, már késõ volt.
Nem tudjuk, hogy volt-e másik iskola a közelben, szerintem Saimdang elõször annak is örült, hogy fedél van a fejük felett, aztán annak, hogy tudja etetni a gyerekeket (el nem tudom képzelni, hogyan), aztán azt hitte, ha elküldi a férjét tanulni, utána a legfõbb gondjaik megoldódnak. Nem számolt azzal, hogy valamelyik gyerek elkezd nagyon vágyni az iskolába. Viszont késõbb többen is figyelmeztették, hogy próbáljon meg a gyerek fejével is gondolkodni, így végül belement.

De különben Saimdang csak akkor jött rá, hogy a kocsmáros lányáról van szó, amikor az anya-fia programon W szándékosan provokálta õt a volt buddhista szentély nevének emlegetésével, amit Saimdang örökre szeretett volna elfelejteni. W pedig azért nem áll le, mert még mindig átnéztek rajta. Mindketten Saimdang is (van más gondja-baja is), de mióta LG rájött, hogy ki is a miniszter felesége, azóta õ is, és nem is leplezi.
MC miniszter pedig mindig is el akarta kapni Saimdangot, mint egyetlen tanút a vérontásra, LG-t pedig azért, mert átlát rajta. A vadászat remek alkalom lett volna neki, de a szerencse nem állt mellé.
K. Judit 2017 márc. 19. - 10:06:08
(8296/9141)
Ugyanazt tudom írni, emlékszem, hogy valaki elvetélt (meg az üvegcsére is) de még most sem ugrik be, hogy MC volt felesége volt.
K. Judit 2017 márc. 19. - 10:00:47
(8295/9141)
Igen emlékszem az üvegcsére, meg arra, hogy W-vel öletett meg valakit, de nem kapcsoltam össze, hogy a volt felesége lehetett...
Szóval csak egy végrehajtó kellett neki, aki azokat teszi el láb alól, akiket õ nem tud, vagy nem akar.
Cafee. 2017 márc. 19. - 08:30:37
(8294/9141)
A papirbiznisszel felhivta magara a figyelmet Saimdang, ahogy azzal is, hogy pont abba az iskolaba kezdett jarni a fia, ahova MC gyerekei.
Ahhoz kepest, hogy amikor eloszor talalkozott MC- vel, lemerevedett es a fianak megtiltotta, hogy ismet arra menjen, most ket teruleten is vetelytarskent lep fel MC ellen.
Jo, hat ez a forgatokonyv, de pl. a ferje levizsgazhatna, onnantol eltarthatna a csaladot, de nem, konfliktusba keverednek pont MCvel es felesegevel.
Cafee. 2017 márc. 19. - 08:23:29
(8293/9141)
Erdekes, te irtad, hogy MC felesege elvetelt vagy a baba szuleskor meghalt mar nem emlekszem pontosan.
WChoi eloszor szolgalokent dolgozott MC- nel, majd felajanlkozott MC- nek gyereket igert neki.
R.mara 2017 márc. 19. - 06:34:53
(8292/9141)
Van egy nagyon röpke jelenet, valamelyik részben. Min Chi egy kis üvegcsét ad a csajnak, azzal a felszólítással, hogy intézkedjen. Majd a következõ jelenet már azt mutatja, hogy a szolgák jajonganak úrnõjük halála miatt. Egy késõbbi részben pedig odadobta neki az iratokat, miszerint innentõl õ a fõfeleség. Gondolom ezzel akarta magához láncolni.
Mondjuk én akkor sem értettem Min Chi döntését. Miért nem szabadult meg W-tõl is. Minek neki egy olyan feleség, aki voltaképpen egy idõzített bomba. Hiszen bármikor kiderülhet a múltja, ráadásul az összes titkát tudja. Ráadásul az õ hatalmával és gazdagságával bármelyik fõminiszter lányát elvehette volna feleségül.