Tegu 2015 febr. 04. - 14:07:32
(611/9141)
Nem, sõt.. szinte kivánatos volt, hogy mindenki megfelelõ részt kaparinthasson a hatalomból magának.
:)
Tegu 2015 febr. 04. - 14:05:46
(610/9141)
Taejot megmérgezték. Azok után az összeesküvõk után nyomoz, akik megmérgezték az apját, ezt a feladatot kapta még haldokló apjától.
Mi tudjuk, hogy az apja öccse volt, WSR és még 4-en /alapitó atyáknak mondják magukat, a sötétben tervezgettek, majd egy talizmánt öt részre törtek, s ezeket a darabokat eltették/.
Ezek közül a rekedt hangut meg is ölte Wang So, de nem tudja, hogy kik voltak a társai. Ennek a társaságnak küldött a lány kereskedõcége porcelánvázákat, tehát a lány naplófõkönyvében, mert mindig mindent lejegyeztek, ott kell lenni a többi névnek is, akik ezt a vázát vették. Ezért ment a lányhoz "tanulni", valójában a bizonyitékot keresi.
Szerintem itt tartunk, a 6. részt még nem láttam feliratozva.
Rhubarb 2015 febr. 04. - 14:04:41
(609/9141)
Sziasztok!
Èn Thedzsora gondoltam, mint Wang wook szerelmének férje.

Szerintem, ha befogadta a palhei családot, egy házassággal megpecsételhették a dolgot.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:59:21
(608/9141)
Ezeket én is tudom, mert az elején sokat nézegettem a megfelelõ oldalakat.

A vérfertõzés úgy látom nem zavarta õket.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:56:23
(607/9141)
Na pont ez hiányzott az 5. rész elejérõl. Összefoglalás az elõzõ részekbõl.
Én ilyet nem találtam, pedig jó lett volna.
De már emlékszem nagyjából ... elõbb-utóbb arra is rájövök, hogy tulajdonképpen mi után is nyomoz Wang So :))
Tegu 2015 febr. 04. - 13:49:58
(606/9141)
"Ugyanakkor Wang So sógornak szólítja, így lehet, hogy Wang So feleségének a bátyja."
VAgy öccse.. Pedig azt hiszem, mondja is, testvérem is és sógorom is vagy.

Na berakom a lényeges gyerekeket és feleségeket

Taejo:

Queen Sinmyeongsunseong (신명순성왕후) [3]

Crown Prince Tae (태자 태)
King Jeongjong (정종)
King Gwangjong (광종)

Tae halt meg gyerekkorában, mert WangSo /Gwangjong/ megetette a neki szánt sütivel
Jeongjong ül most a trónon
Gwangjong pedig WAngSo

másik feleség
Sinjeong /a Hwangbo klánból/

két gyerekkel
1. Wang Wook
2. YeoWon /õ a pasztás lány, Wang So felesége/

De még vannak Wang-ok rendesen, mert minden klánból volt vagy felesége vagy királyi ágyasa:)
Egyelõre ez elég szerintem.
Tegu 2015 febr. 04. - 13:37:59
(605/9141)
Igen, nem archiváltam, de emlékszem erre a párbeszédre. Jól megfogadta a tanácsot késõbb..
Tegu 2015 febr. 04. - 13:35:13
(604/9141)
Hát, ha visszanézed, ott az összefoglalás az elõzményekrõl, pontosan nem tudom, mikor játszódott a csecsemõ menekítése, az sem biztos, hogy az már Balhae bukásakor történt. Viszont a bukás után a királyi ág, az utolsó herceggel Goreyoba menekült és ott befogadták õket rangokat adva nekik /uez történt a magát megadó sillás uralkodócsaláddal is/

Wang Wook is Taejo fia, ahogy a testvére a pasztás lány is, csak más anyától, vagyis Wang So és a pasztás lány féltestvérek, pfff.
Jeongjong viszont uattól az anyától született, mint Wang So, tehát õk édestestvérek. A másik édestestvér volt rövid ideig a király Taejo halála után, azt idõben átugrották.

Mivel Wang Wook kb. egyidõsnek látszik a lánnyal, feltételezhetõ, hogy a szerelme is a lányhoz hasonló koru volt, akit valamelyik király kinézett magának és Wang Wook ugy tudja, hogy öngyilkos lett. Már ezeket az öngyilkosságokat sem tudom mindig elhinni.
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:29:34
(603/9141)
Erre a párbeszédre felfigyeltél már? Az elején volt, Taejo mondja, mielõtt visszahívja Wang So-t.
(Úgy emlékszem, van egy ilyen idézet gyûjteményed):

"When you’re building a nation, you need the help of a founding contributor.
But after you’ve built a nation, you’d need to eliminate them.
If you don’t, then the nation will crumble like sand.
That’s why the nation’s history need a Bloody King."
K. Judit 2015 febr. 04. - 13:22:15
(602/9141)
Próbálom kiismerni magam.
A Balhae-i királyság kb. 920 körül szûnt meg.
Most pedig 946 és 949 között vagyunk Jeonjong uralkodása idején, Taejo és a második király már meghalt.

Ebbõl csak annyi valószínû, hogy nem a balhaei király szerette el Wang Wook szerelmét.
Nem vagyok benne biztos, de mintha Wang Wook is Taejo fia lenne, úgy emlékszem, nagyon ellenezte Wang Soo visszahívását a palotába. (Ha nem Taejo fia lenne, mi köze lett volna hozzá???)

Ugyanakkor Wang So sógornak szólítja, így lehet, hogy Wang So feleségének a bátyja. Totál össze vagyok kavarodva.

(Ja és a jelenlegi királynak van ugyan egy fia Gyeongchunwon herceg, de még a születési évét sem ismerjük.)

Azért a családfát megint csatolom: http://en.wikipedia.org/wiki/Family_tree_of_the_Kingdom_of_Goryeo