Tegu 2015 febr. 04. - 11:42:42
(591/9141)
Ezt nem értem, milyen soompis forditó?
K. Judit 2015 febr. 04. - 10:57:09
(590/9141)
Shine 5.
Ez a Soompis fordító jópofa az OK-jaival meg a VIP-s kuncsaftjaival...
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:51:10 Előzmény Illiona
(589/9141)
Erre a kérdésre tudok válaszolni, mert most tartok ott:
Amikor visszavitte a lányt OJH azt mondta, hogy a régi házukban talált rá, ahol korábban lakott. Így feltételezhetõ, hogy a kimentése után odavitte, begyújtott, megszárította a ruháit és csak ezután tért vissza a védelmi miniszter házába. Közben a többi szolgáló a büntetését töltötte, az udvaron térdepeltek és fagyoskodtak a hóesésben, amiért hagyták megszökni a lányt. (Szóval ez is hozzájárulhatott, hogy baromi ellenségesek voltak vele, szerintem mindenképpen kegyetlenség volt, de nem valószínû, hogy lett volna más eszközük az utálatuk kifejezésére...)
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:29:47
(588/9141)
Most megnézem a Maids 4. részét, a Shine-nal kicsit el vagyok maradva, de így legalább már tuti lesz felirat.
Tegu 2015 febr. 03. - 18:59:38
(587/9141)
Shine 5
Aranyos kis epizód volt, nem sok történt, ill. WangSo megtudott néhány összeesküvõ nevet.
Tegu 2015 febr. 03. - 12:09:31
(586/9141)
Erre most meg én nem érek rá, max. 1 epizódra.
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:14:44 Előzmény Illiona
(585/9141)
Igazad van, ilyen apróságokra nem szoktak adni, hogy ha valaki a hóban mezítláb szaladgál, aztán beugrik a jeges folyóba, majd a csuromvizes ruhájában hagyják napokig egy nedves pincében .... az minimum tüdõgyulladást szokott kapni.

A The Three Musketeers-ben meg az akasztott ki többünket is, hogy a D'Artagnan szerepét játszó fiú az alatt szedte fel a padlót, fejezett le egy ellenséget, majd bújt el a padló alatt, miközben rendben visszahelyezett alulról minden fadarabot, amíg ketten kopogtattak az ajtón.... :))
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:08:52 Előzmény Illiona
(584/9141)
Mids 3.

- Yoon Ok azért dumálta rá az apját, hogy a lány büntetését változtassák meg, ne küldjék Jejura, hanem legyen az õ szolgálójuk, mert gondolta, így majd kicsit törleszt azért a megaláztatásért, hogy a Kim fiú az õ (Inyeob) võlegénye.

- A sötét középkorban ezek a kegyetlenségek mindennaposak voltak, szerintem ehhez mindenki hozzá volt szokva. És senki nem tudhatta, mikor kerül rá a sor. Szinte közönnyel nézték végig, hogy valakit széttépnek négy ökörrel, a férfi szolgálók körül páran már készültek is arra, hogy majd jól ellátják a kényeskedõ kisasszonyka baját. (Egyelõre úgy néz ki, hogy soha nem fogom megkedvelni ezt a Danji nevû lányt. Bár lehet, hogy a bosszú is hozzátartozott a mindennapokhoz, akár nagy, akár kis ügyekben, én mégis hüledeztem, hogy egy gyenge nõt képesek összeverni, összerugdosni stb., és attól könnyebb a lelkük.)

- A nemesek meg hajlamosak voltak a jólétben, a király bizalmát élvezve azt gondolni, hogy ez örökké így fog tartani. Inyeob is ilyen volt, õ sem vette emberszámba a szolgákat, csak egy kivétel volt a saját cselédje, akit szeretett.

- Egyelõre tényleg úgy néz ki, hogy OJH is felelõssé tehetõ a lány apjának megvádolásáért, de erre azért még ne vegyünk mérget, mert lehet, hogy õ is "kettõs ügynök", ide is, meg oda is dolgozik. Még mindig nem tudjuk, hogy ki is õ valójában, csak azt sejtjük, hogy nem születése óta szolga.

- Most még egy leckét feladtak, Taejong megbízta a védelmi minisztert, hogy derítse ki, ki és hol lehet az õ egykori cselédje, akivel valaha intim kapcsolatba került, akinek született tõle egy gyereke. Nem tudni fiú-e vagy lány. Ha már ismerjük, nem lehet más, csak a kiszeng, vagy OJH. Igaz OJH egy kicsit idõs hozzá, de ezek a Bangwon-félék (Taejong) elég korán kezdték, neki volt már vagy 35 gyereke, mire ebbe a korba ért. Ha igaz, ötven körül lehet.

- És még egy: érdekes ez a Taejong is, milyen érzékenységet mutat, közben kinyírta két testvérét, és a fél vezérkart stb., ráadásul kizárólag az apját teszi felelõssé ezért. Igaz, hogy Taejo hagyta magát befolyásolni a felesége és Jong Do-jong által, ezért másik gyereket tett meg koronaherceggé, mint aki erre jogosult lett volna, de én úgy emlékszem, hogy Bangwon csak az ötödik fia volt, õ csakis mészárlással tudta megszerezni a trónt ...
Illiona 2015 febr. 03. - 03:01:50
(583/9141)
Maids 4

azért jobb igy felirattal, minden világosabb.
De azért Moo Myung szerepe még nekem nem tiszta. Ha a tanácsos az õ csapatát akarta felszámolni, akkor miért segit a lánynak?
a másik kérdésem az az, hogy mi történt a vizbeesés után?
Miért nem mutatták? amikor beugrottak a vizbe az lehetett kb 5 C fokos. Amikor kihuzta a lányt, ujra kellett éleszteni, hisz annak már a vizben leállt a szive. A lányon annyi ruha volt, hogy azzal együtt kihuzni nagyon körülményes lehetett,
Azonkívül volt vagy -10 fok, a ruhát le kellett venni megszáritani, és ugy hazaindulni. Ezt vizes ruhában nem lehet fagypont alatt, és amikor visszaértek a házba nem fagyott ruha volt rajtuk, hanem száraz.

Összsségében a 3-4 rész nagyon jó volt, a történet, a jellemek, a feszültség, a képek vonatkozásában.
Kép: magányosan.
Illiona 2015 febr. 03. - 01:36:18
(582/9141)
Maids 3

-Yoon Ok, a Heo család kétszinû lánya már milyen unott arcot vágott az esküvõn, amikor berohantak a katonák, és az a nagy fennforgás volt. Valami rémület vagy érdeklõdés azért mutatkozhatott volna rajta
-Moo Myung (OJH) rejtette bele a személyjelölõ falapokat a parázshoz, amikor a Man Wol szervezõdés titkos táborát menekíteni kellett, vagyis az õ keze is benne van a tanácsos megvádolásában! Ha pedig õ is bünös, a 24. rész végén nem lehet az övé a lány! Emiatt lehetett volna lelkiismeretfurdalása a kivégzésnél.
-Ezek a szolgálók mind kegyetlenek? Tényleg nem emberek!
-az apa csupa vérzõ seb, de azért kiveszi az egyetlen ép fogát, amit még nem vertek ki, hogy meg tudja irni az áruló nevét!
-a cipõimádó szolgálólány eddig ugy tünt, hogy egy a sok közül, most meg mégis ugy szerepel, mintha õ lenne a lányok közt a fõnök. A falkavezér?