K. Judit 2017 márc. 19. - 00:52:40
(8291/9141)
Kihasználtam ezt a vacak idõt ...

Jobb, hogy mástól, a nagynénjétõl ismerte meg az egész történetet. Eredetileg Saimdang anyjával akart volna beszélni, persze nem tudott. A nagynénje viszont Saimdang apjának levelébõl tudott mindent, így pontos információi voltak. (Végül is Saimdang sem tudhat mindent ... ) A nagynéni ráadásul tudott LG-nek egy fontos tanácsot is adni, amit a fiú meg is fogadott.

A Min Chi papírüzlete a Mingekkel most épp a mélyponton van, nem biztos, hogy annyi kidobni való pénze lesz, amivel azt el tudja simítani. Miközben Saimdangék kezdik megközelíteni az igazi korjói papír minõségét (amit a Mingek elvárnának)...

Én is azért gondolom, hogy nem teljesen százas a nõ W...., mert pláne abban a korban még a legmerészebb álmaiban sem remélhette egy kocsmáros lánya, hogy egy yangban ránézzen, nemhogy beszéljen vele ... Nem elég, hogy nemes ember, de még a király rokona is. Tényleg érthetetlen, mit képzelt ... és ezért miért Saimdangot teszi felelõssé.... Jó, kellett egy ilyen fõgonosz pár a történetbe, rendben, talán itt kicsit lerövidítették azt a folyamatot, amíg a gonoszság és a bosszúvágy kialakul.

(Az a rész nekem megint kimaradt, hogy a férjének lett volna egy elõzõ felesége. Mondják a fordítók is, hogy több fordításból dolgoznak, amik nem egyformák, talán azért esett ki, vagy lehet egyszerû figyelmetlenség is. Mindenesetre nem egy nagy talány, hogy vajon mi lett a nõvel, valószínûleg már alulról szagolja az ibolyát. MC-nek nem gond valakit csak azért eltenni láb alól, mert zavarja a köreit ...)
Cafee. 2017 márc. 19. - 00:25:00
(8290/9141)
Persze, de ha beszel LG- vel es elmondja a tervet, megtudta volna LG- tol, hogy eppen Min Chi erdekeit fogja keresztezni, ne tegye.
Az pedig micsoda hulyeseg, hogy az o megbocsathatatlan bune miatt a gyerekeinek is kell bunhodniuk, mondja Saimdang.
A 10. resznel tartok.
Cafee. 2017 márc. 19. - 00:09:26
(8289/9141)
Azert kell a gyereknek elsonek lenni, mert az apjuk megmondta, hogy a gyozelem a legfontosabb, ezt veri belejuk.
A no, WChoi pedig keptelen tullendulni azon, hogy LG nem ot valasztotta, gyuloli Saimdangot, aki aztan semmi rosszat nem tett ellene, s Az sem erdekli, hogy akkor Saimdang sokkal jobban megserult, mint o, pedig o hurcolta, mig meg nem jott LG es at nem vette tole, miert kellett volna vele foglalkoznia? Eszelos. Pedig jo kepessegeit jora is fordithatta volna, de ahogy irtad, a felkapaszkodott emberek tudnak a legkirekesztobbek lenni.
Jol nezne ki a vilag, ha minden visszautasitott szerelem bosszuert lihegne, ez a lany, WChoi jo kepessegekkel rendelkezett, hogy kiemelkedjen a tobbi kozul, helyette lehet, hogy selyemruhat hord es magasrangu a ferje, de jelleme a legalja. Csak azt nem ertem, hogy miert nem jut eszebe, miert szerette meg LG- t, azert mert az rangja ellenere rendesen bant az elesettekkel, szegenyekkel is.
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:57:28
(8288/9141)
Bocs, kicsit összefüggéstelenre sikerült, de én sem tudom, hol tartasz és túl sokat nem akarok elárulni, de a kivágott képeket föl akartam tenni ...
És itt az utolsó, egy ritka pillanat, amikor Saimdang mosolyog :)
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:53:19
(8287/9141)
És ezt a sunyi nézést is muszáj volt kivágni. Már érzi, hogy komolyan kell vennie az ellenségét, érzi a nyaka körül a hurkot.
Még vannak eszközei, pénze, meg fegyvere, szokás szerint azt hiszi ennyi elég is lesz - hát remélem el fog csodálkozni ...
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:49:34
(8286/9141)
Itt egy sólymot festett a királynak, egy vadászaton adja át. Van vele célja ...
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:46:38
(8285/9141)
Csak pár képet vágtam ki, de ez a nõ annyira felháborított!!

Úgy látom, itt az egész család elmebeteg.
Üti a gyereket, mert nem az övé volt a legjobb dolgozat, miközben tudjuk, hogy õ még iskolába sem járt. Mondjuk arról nem tehet, hogy nem járhatott iskolába, de érdekes módon csalni azért elég könnyen meg tudott tanulni. Megtanulta, hogy az akaratát legjobban megvesztegetéssel, vagy fenyegetéssel tudja érvényesíteni. Különben pedig már így is elég gazdagok, akkor nem mindegy neki, ha a gyereke most az egyszer nem kitûnõ, csak jó? A tanárt kirúgathatja (sõt, ha nagyon akarja, le is csukathatja, vagy akár meg is öletheti.... csak szólnia kell az urának), a gyerek nemsokára úgyis a flancos egyetemre kerül, ami ráragad, ráragad, a többit senki nem fogja számonkérni tõle talán egész életében. Akkor mégis mi a baj?

Ja, hogy pont Saimdang gyereke pipálta le a kisfiát? Akkor már értem, nem mintha bármelyik gyerek is tehetne arról, hogy õ egy olyan pasit nézett ki magának, akinek nem kellett. Szóval semmiképp nem a gyereket kell püfölni. Mind szadista és sajnos a gyerek is ilyen lesz. Neki soha senki nem fogja tudni megmagyarázni, hogy az anyja miért lett ilyen gyûlölködõ, de az apja érdemtelen hatalmát sem.
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:36:06
(8284/9141)
Ja és ugyanott találtam egy fotót a Gyémánt hegységrõl, hát ezekre a hegycsúcsokra tényleg hasonlít az a festmény - bárkitõl származik is.
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:33:46
(8283/9141)
Én már ott tartok, amikor LG már mindent tud (elment a nagynénjéhez és kifaggatta), de úgy döntött, eltitkolja a király elõtt ...
Viszont kezdi megnehezíteni Min Chi (elõzõ kép) életét, aki nagyon is rájött a szándékára.

(Különben nekem a 13. rész következik, most már szándékosan inkább olvasgattam a megadott oldalon, mint hogy a végén egy teljes hetet kelljen várnom.)
K. Judit 2017 márc. 18. - 22:27:51
(8282/9141)
Szerintem azért állt neki papírt gyártani, mert ahhoz semmi más nem kellett, mint a fa, ami ott volt ingyen. Nagy üst kellett még, meg kaparó szerszámok és még több fa, amit eltüzelt, hogy a meghámozott fát fõzni tudja.

Mielõtt bármit írnék, csak fölteszek pár képet, amiknek nem tudtam ellenállni...