offtopic
moni06 2015 jan. 14. - 16:15:45
(171/9141)
Én a sorozatbaráton nézek filmeket, ahol rengeteg koreai van, mindig vannak újak is. Nekem még nem volt olyan nagy gondom, bár igaz, elõfordult, hogy egy-egy résznél elakadtam, de késõbb valamiért mégis megtudtam nézni... Most per pillanat a Family's Honor címût hagytam félbe, mert még csak 31 rész van feltöltve... :(((( Ezért kezdtem most bele a King of Dramas-ba, ami szerencsére teljesen fent van.
K. Judit 2015 jan. 14. - 13:00:37 Előzmény moni06
(170/9141)
Móni,
nem baj, ha megkérdezem, melyik online oldalról van szó? (Jó lesz priviben is.)
Csak mert rengeteg bajom van egy csomó oldallal, sajnos a legjobbakkal is. Nem értek az informatikához, de arra tippelek, hogy le vannak tiltva nálam a reklámok, és ha olyan oldalon nézek valamit, ahol a reklám fontos, kidobnak. Van, hogy egy este, vagy egy epizód alatt többször is. (Gondolom ez nem tesz jót a masinámnak, ezért kérdezem.)
Elõre is köszi :)
K. Judit 2015 jan. 14. - 12:38:40
(169/9141)
Egy 12 perces Lee Jin-wook interjú az Arirangos Hannával, a The Three Musketeers bemutatójának sajtótájékoztatóján készült.

http://www.arirang.co.kr/OtherVideos/Star.asp?F_KEY=2282&page=2&sys_lang=Eng

Az oldal viszont más szempontból is nagyon hasznos, sok más régi, és új ismerõssel is találhatunk rövid beszélgetést.
moni06 2015 jan. 13. - 19:28:01
(168/9141)
Köszi, de egy online sorozat oldalon nézem, ahol állandó vendég vagyok! Már rengeteg sorozatot néztem meg és mindig van friss, lehet válogatni! :D Már meg is néztem az elsõ két részt és nagyon tetszik! Õrület, ahogy ezek a drámák készülnek! És a fõszereplõ pasi hangja...na, azért oda vagyok! Nem semmi a hapsi, ahogy manipulál mindent és mindenkit a saját céljai érdekében! Az azért nem volt semmi, amikor a leendõ támogatónál, a tolmács szerepét játszotta és szegény lányt (aki lényegében egy újabb esélyt ad neki a visszatérésre) palira veszi...erre mondják, hogy nem tudsz kibújni a bõrödbõl...hiába, az élet már csak ilyen.
Tegu 2015 jan. 13. - 17:45:38
(167/9141)
Ja és igy keresd, mert változott a cime
http://asianwiki.com/The_Lord_of_Dramas
K. Judit 2015 jan. 13. - 11:52:37
(166/9141)
Ezért nevetséges, amikor a vérvonalra hivatkoznak.
Pláne, ha távoli ágról van szó, ki a fene tudja, tudta volna garantálni, hogy valamelyik rokon asszonyságnak nem segített-e véletlenül be valaki a gyerekgyártásnál??? Több száz év alatt ...

(Különben a fõszereplõt játszó Lee Jin-wook családja is állítólag egy ilyen királyi oldalágból származik.)
Tegu 2015 jan. 13. - 11:39:07
(165/9141)
A végén összerakódik a puzzle.
Néhány sorozatban, amikor éppen keresnek trónörököst a frakciók, elõkerülnek ilyen távoli vérrokonok, olyan neveket emlegetnek, amelyekrõl nem is hallottunk, aztán kiderül, hogy az királyi ág egyik leágazásának az ükunokái.
:)
K. Judit 2015 jan. 13. - 11:32:39
(164/9141)
Amikor gondolkodtam ezen, pont ez a kép ugrott be, de aztán lebeszéltem magam, hogy biztos valami más drámából emlékszem a jelenetre, mondjuk az EK-ból :)))
Akkor ebben volt.
(Még csak a harmadikat fejeztem be.)
K. Judit 2015 jan. 13. - 11:30:18
(163/9141)
Nem volt jellemzõ, szerintem az elborult elme lehet az oka mindkét gyilkosságnak.
Sado áldozat volt ugyan, de nem százas (legalábbis sok száz évig így tudta mindenki), és talán abban az idõben nem is számított olyan súlyos bûnnek, fõleg ha belemagyarázták mondjuk a sámánok, hogy valami megszállta, amit ugye el kellett pusztítani.
Injo is valószínûleg megbolondult, de ezt egyesek bizonyos okokból eltitkolhatták, hogy a helyzetet jól ki tudják használni.

Talán nem is kellett teljesen megõrülniük, szerintem a mániás depressziót nem ismeri az orvostudomány túl régóta. Az ilyen betegek nagyon megtévesztõek tudnak lenni (egyszer fent, egyszer lent), így jól el lehetett titkolni például egy király esetében. Nyilván csak akkor engedték társaságba, amikor jobban volt, a borús napokon meg elrejtették, vagy valami más betegségre hivatkoztak. (Most nem vagyok biztos, de azt hiszem Gongmin is valami ilyesmiben szenvedhetett.)
Tegu 2015 jan. 13. - 11:27:48
(162/9141)
Nem, akkor már nem volt a levél DH-nál. Azt hiszem, a hercegnétõl lopta el az az udvarhölgye, a kém, akit miután bezárta a mandzsu fõnököt a könyvtárba és odaadta a kulcsot a félszemünek, az megölt. Hacsak nincs egy másik kém a hercegné udvarhölgyei között.